Tłuste bity i chędogie zajawki spuściportów

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: Tłuste bity i chędogie zajawki spuściportów

25-04-2013, 20:52

ta.. czytałem... "ja mam platynową płytę, a oni zajebistą promocję - o co im chodzi?" ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

25-04-2013, 20:59

Oba te pseudomuzyczne twory niech sobie nawzajem serdecznie dogodzą. Mało co mi tak podnosi ciśnienie jak te żenujące próby żerowania na polskiej "ludowości". Niech ich pogańscy bożkowie pobłogosławią im na drodze w coraz głębsze bagno.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Hollowman
w mackach Zła

25-04-2013, 21:02

Bezdech pisze:Oba te pseudomuzyczne twory niech sobie nawzajem serdecznie dogodzą. Mało co mi tak podnosi ciśnienie jak te żenujące próby żerowania na polskiej "ludowości". Niech ich pogańscy bożkowie pobłogosławią im na drodze w coraz głębsze bagno.
Jak widać, próby żerowania były udane, dzisiaj płyta zrobiła się diamentowa ;)
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-04-2013, 21:07

bez przesady - fanem nie jestem, ale jednak Percival to nie Golecłorkiestra - aż tak kałem od nich nie zajeżdża, co najwyżej zdrowym wiejskim obornikiem ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

25-04-2013, 21:13

Hollowman pisze: Jak widać, próby żerowania były udane, dzisiaj płyta zrobiła się diamentowa ;)
Otrzymali więc swoją nagrodę.
Olo pisze:bez przesady - fanem nie jestem, ale jednak Percival to nie Golecłorkiestra - aż tak kałem od nich nie zajeżdża, co najwyżej zdrowym wiejskim obornikiem ;)
Była już kiedyś rozmowa o tym. Ja nie wierzę żeby obornik mógł być zdrowy, ale nie próbowałem więc pozostaje mi wierzyć na słowo.
Hollowman
w mackach Zła

25-04-2013, 21:16

Ale przecież na tej płycie są fajne numery, takie jak:

czy
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

25-04-2013, 22:15

Zawsze przezornie omijałem cokolwiek z tego Równonoca, bo ten cygański singiel był słaby. Jednak dzisiaj sprawdziłem przelotnie parę numerów. I nie myliłem się - chujnia. Jak już robić tego typu projekt, to na chuj zapraszać czereśniaków pokroju Venoma czy Tedzika? SŁOWIAŃSKA POLSKA ROBI HAŁAS! Ja pierdolę, co za żenada. :D Nie wiem, czy inne kawałki sa lepsze, ale te co słyszałem to są maks. niskie stany średnie.
Hollowman
w mackach Zła

25-04-2013, 22:24

Self pisze:Zawsze przezornie omijałem cokolwiek z tego Równonoca, bo ten cygański singiel był słaby. Jednak dzisiaj sprawdziłem przelotnie parę numerów. I nie myliłem się - chujnia. Jak już robić tego typu projekt, to na chuj zapraszać czereśniaków pokroju Venoma czy Tedzika? SŁOWIAŃSKA POLSKA ROBI HAŁAS! Ja pierdolę, co za żenada. :D Nie wiem, czy inne kawałki sa lepsze, ale te co słyszałem to są maks. niskie stany średnie.
Sprawdź te co wrzuciłem ;)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

25-04-2013, 22:34

Cokół ujdzie (czyt. niskie stany średnie, jak pisałem), a Messi mnie wkurwia (ogólnie, nie tylko w tym numerze), więc Twoje argumenty są inwalidami. ;)
Hollowman
w mackach Zła

25-04-2013, 23:26

To szkoda, bo TTM to najlepszy raper w tym smutnym kraju ;)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

25-04-2013, 23:34

Nie wiem, kto teraz jest najlepszym raperem w tym smutnym kraju, ale jeszcze parę lat temu takie herbatniki jak Łona, Afrojax, Fisz czy Afronty zjadali Mesa na przystawkę. Ale ja się nie znam na rapsach, choć właśnie te parę lat temu udawałem, że jest inaczej. ;)
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

26-04-2013, 00:10

Równonoc ogólnie bardzo spoko, na początku też na to trochę narzekałem, ale jak człowiek się przegryzie, to ładnie wchodzi. Faktycznie trochę szkoda, że niekiedy teksty pozostawiają wiele do życzenia, ale nie oszukujmy się, to jest rap ;) Można było to zrobić lepiej, na przykład gdyby teksty były napisane przez jedną osobę, a samych wykonawców na całej płycie było kilku. Z tego co Donatan mówił w jednym z wywiadów, to się w ogóle nie wtrącał w warstwę liryczną tego projektu, oprócz intra, które sam napisał.

Co do samego połączenia bitów z folkiem, to nie mam nic do tego jeżeli jest to zrobione dobrze, a to jest tutaj zrobione wręcz bardzo dobrze.

Mi się tam podoba, ale zarzuty zrozumieć potrafię.

Tak czy srak jak już jesteśmy na naszym podwórku polecę coś.
Czarny HiFi, producent HiFi Bandy, nagrał sobie bardzo dobrą płytkę. Płytka jest zróżnicowana, nie powiedziałbym, żeby to całościowo było wydawnictwo hiphopowe. Przykładem mogą być dwa numery:

Jedynym mankamentem "Niedopowiedzenia" jest numer regujący, który mnie osobiście wkurwia, jak cały ten nurt. Całość ma bardzo przyjemny klimat. Gość ma jeszcze na koncie "Próbę Czasu" która trochę gorzej mi wchodzi, ale jestem też słabiej z nią obeznany.

Dodatkowo wrzucę jeszcze nowe wideo HiFi Bandy które zapowiada ich następny album! Piękny bicik.

Ogólnie polecam!
Hollowman
w mackach Zła

26-04-2013, 00:35

Self pisze:Nie wiem, kto teraz jest najlepszym raperem w tym smutnym kraju, ale jeszcze parę lat temu takie herbatniki jak Łona, Afrojax, Fisz czy Afronty zjadali Mesa na przystawkę. Ale ja się nie znam na rapsach, choć właśnie te parę lat temu udawałem, że jest inaczej. ;)
Z tym Fiszem to tak serio?:P
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

26-04-2013, 00:53

Wiedziałem, że do niego albo do Afro się przyczepisz. ;) No lubię jego wcześniejsze dokonania. Technicznie nie reprezentuje nic specjalnego, ale nadrabia oryginalnością.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

26-04-2013, 08:26

Na dziś nie Fisz a Bisz:
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

26-04-2013, 08:41

GrzesiekP pisze:Co do samego połączenia bitów z folkiem, to nie mam nic do tego jeżeli jest to zrobione dobrze, a to jest tutaj zrobione wręcz bardzo dobrze.
World music dla polaków-cebulaków.
Hollowman
w mackach Zła

26-04-2013, 10:39

WaszJudasz pisze:Na dziś nie Fisz a Bisz:
+1 Bardzo dobra płyta.
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

26-04-2013, 14:50

Bezdech pisze:
GrzesiekP pisze:Co do samego połączenia bitów z folkiem, to nie mam nic do tego jeżeli jest to zrobione dobrze, a to jest tutaj zrobione wręcz bardzo dobrze.
World music dla polaków-cebulaków.
Oraz obywateli podkarpacia.
Hollowman pisze:
WaszJudasz pisze:Na dziś nie Fisz a Bisz:
+1 Bardzo dobra płyta.
Tekstowo na pewno, ale czasami produkcja kuleje, a szkoda.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-04-2013, 16:40

Bezdech pisze:
Hollowman pisze: Jak widać, próby żerowania były udane, dzisiaj płyta zrobiła się diamentowa ;)
Otrzymali więc swoją nagrodę.
Olo pisze:bez przesady - fanem nie jestem, ale jednak Percival to nie Golecłorkiestra - aż tak kałem od nich nie zajeżdża, co najwyżej zdrowym wiejskim obornikiem ;)
Była już kiedyś rozmowa o tym. Ja nie wierzę żeby obornik mógł być zdrowy, ale nie próbowałem więc pozostaje mi wierzyć na słowo.
no nie pierdol ze nigdy nie jadłeś płodów rolnych na naturalnym nawozie hodowanych...
Obrazek
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

26-04-2013, 16:51

Zdarzyło się, ale zawsze najpierw je myłem. Mówisz, że to już nie to samo?
ODPOWIEDZ