Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
I to najlepiej jeszcze w 4 gatunkach muzycznych na krzyż4m pisze:Tylko i wyłącznie alfabetycznie - podstawa, żeby znaleźć cokolwiek w 10 sekund, a nie w tydzień, dwa lub miesiącDodatkowo w przypadku małych dyskografii chronologicznie, ale przeważnie jak dany wykonawca wleciał miksem tytułów tak stoi. Gatunkowo czy pod względem "ulubioności"? Nigdy w życiu
To jest dobre, gdy się ma kilkadziesiąt/kilkaset płyt i łatwo to ogarnąć. Raz w życiu układałem alfabetycznie swoje płyty i nie mam zamiaru tego powtarzać. Nie, dziękuję
Zostawiasz na każej półce trochę luzu na 4-5 płyt i wszystko nabiera sensuSineater pisze:Trzymanie płyt alfabetycznie mi osobiście wydaje się dość bezsensowne, bo jak wsadzić alfabetycznie na półkę płyty, kiedy np. przyszła paczka z 20 pozycjami, na różne litery alfabetu?
Ale takie kupne czy DIY z rurek i nakrętek??Husar pisze: Kastety wisza na polkach zawieszonych na scianie,
Nie wiem, ja tam problemu nie widzę. To tylko płytySineater pisze:Panie, gdzie trzymać Sabrinę czy Santanę koło Sadistic Intent, albo Celine Dion koło Celtic Frost i Cenotaph?
Sineater pisze: stary amerykański death metal, stary szwedzki death metal, stary death metal z innych krajów
Teraz każdy, kto chciałby mnie okraść zna już wszystkie praktyczne informacje, pozwalające mu kraść płyty szybko i precyzyjnie. Zapraszam.
otóż toHusar pisze:^^ zapomniales adresu podac![]()
ja tam prędzej widzę problem w trzymaniu płyty Celiny D...Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Nie wiem, ja tam problemu nie widzę. To tylko płytySineater pisze:Panie, gdzie trzymać Sabrinę czy Santanę koło Sadistic Intent, albo Celine Dion koło Celtic Frost i Cenotaph?
mam dokładnie to samo jak patrzę na swoje biurkoHusar pisze:U mnie wyglada to tak:
Czasem sobie siedze przed tym i patrze poprostu i mysle ze to jedyna obecnie rzecz jaka mi sprawia radosc. potrafie tak godzinami siedziec i sobie sluchac i ogladac itp.pod tym plytami leza dvd, boxy itd, no i pod tym wszystkie inne duperele bilety z koncertow, "uzbrojenie" koncertowe jakies wpiny, naszywki, autografy. Kapliczka szczescia w srodku pokoju:)
ja mam nawet specjalną chusteczkę filcową do wycierania wkładek jak jakąś przypadkiem palcami mocniej ciapnę albo kupię używaną CD i całą trzeba sobie odczyścićHusar pisze:Ja tam poprostu lubie przestawiac te plyty:) Nie przeszkadza mi jak trzeba sie nameczyc, a wrecz za tym przepadam. to mnie relaksuje
Ale Sabriny już nie?KreatoR pisze:ja tam prędzej widzę problem w trzymaniu płyty Celiny D...Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Nie wiem, ja tam problemu nie widzę. To tylko płytySineater pisze:Panie, gdzie trzymać Sabrinę czy Santanę koło Sadistic Intent, albo Celine Dion koło Celtic Frost i Cenotaph?