INFERNAL WAR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: INFERNAL WAR

25-02-2010, 11:10

Drone pisze:W świetle tej definicji jestem 100% blackmetalowym purystą.
(un)black metal mafia? ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

25-02-2010, 11:20

snake plissken pisze: CO TO JAKIŚ SPRAWDZIAN Z WIEDZY O METALU? TAK, PODOBAŁY MI SIĘ BARDZO KONCERTY LOUDBLAST, BETRAYER, LASTWAR, MIASMA, SAMAEL, NECROBIOSIS, GUARDIAN, VADER, MERCILESS DEATH, IMPERATOR, DEATH VOMIT, THY WORSHIPER, UNCROWD, DEATHBLOW, ITP. NIE NIE ZMARZŁEM, JAKOŚ CIEPŁO BYŁO W WAKACJE.
tak, po to bylo to pytanie, za duzo gnoi nam sie tu pojawialo zeby nie skonfrontowac choc czesci wiedzy czlowieka podajacego sie za starszego niz 30 lat.
dzieki, pogadam z Toba pozniej, bo musze zmykac
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 11:26

tak, po to bylo to pytanie, za duzo gnoi nam sie tu pojawialo zeby nie skonfrontowac choc czesci wiedzy czlowieka podajacego sie za starszego niz 30 lat.

SPOKO. NIE GNIEWAM SIĘ ;-) BARDZO LUBIĘ WYPISYWAĆ ZAJEBISTE KAPELE.

dzieki, pogadam z Toba pozniej, bo musze zmykac[/quote]

NO, MOŻE I JA BYM TROCHE POPRACOWAŁ, BO JAK MNIE WYWALA, TO FAKTYCZNIE NIE BĘDĘ MIAŁ NAWET NA KLAPKI KUBOTA HAHA
DCI Hunt

25-02-2010, 12:14

Ze bezsensowne uważam angażowanie się w tego typu dyskusje na forum internetowym, które traktuje głównie jako sposób na zabicie czasu w pracy, ale jednorazowo wyrażę swoja opinie na ten temat.
snake plissken pisze: z wypowiedzi tutaj zawartych wynika, że ktoś, kto jest "stary" nie może nim być i wszystko mu "lata", nic nie przeszkadza, etc. Czy np. śluby kościelne black metalowców z polskiego podziemia też są "normalne" i "akceptowane"? Czyli chodzi tylko o muzykę, tak?
Nie, w żadnym razie nie chodzi tylko o muzykę i tu się z tobą zgodzę. Wręcz przeciwnie, o muzykę chodzi tutaj najmniej i wcale nie uważam, że człowiek kończąc ileś tam lat powinien nagle nabrać dystansu polegającego na tym, że interesuje go tylko muzyka i wszystko inne mu wisi, bo w tym momencie wychodziłoby na to, że ten cały black metal to taka przelotna zabawa dla niegrzecznych chłopaków i kółeczko wzajemnej adoracji, która mija wraz z wiekiem. Inna sprawa, że inercyjne slogany o wojnie i elitarnym podziemiu też często mnie mierżą. Problem w tym, że nie trafiłeś za bardzo z tym śmiesznym makle kfuckle - to nie jest ani hc/punk ani żaden czerwony wynalazek tylko kilku kolesi grubo po 30-tce, którzy z jakąkolwiek ideologią maja zero wspólnego (zresztą wiem, że nawet im powiedział, że jeśli będą chcieli grać na wospach itd to zakończy z nimi współpracę) . Gość równie dobrze mógłby sobie grać w thrashowym zespole śpiewającym o piciu piwa - 'ideologii' w tym tyle samo (czyli żadnej) tyle, że muzyka byłaby lepsza. Na tej samej zasadzie dłubie z coś Mordor, który ponoć zaczął grać jakieś próby po latach niebytu. Wbrew pozorom i różnym prowokacjom, bardzo poważnie podchodzę do tego tematu, ale szczerze mówiąc przestało mnie interesować zdanie innych i nikogo nie zamierzam przekonywać, więc z mojej strony koniec tematu.
Ostatnio zmieniony 25-02-2010, 12:30 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

25-02-2010, 12:15

:D zabawnie tu. mnie ciekawi tylko jedno, mianowicie czy Pan purysta snake plissken byłby skłonny przedstawić swoje wątpliwości Panu Stormblastowi prosto w twarz ? bo na forum to każdy może ujadać, ale jak przychodzi co do czego, wtedy większości zaczyna brakować cywilnej odwagi, podkulają ogon i spierdalają w podskokach :)
est

25-02-2010, 12:44

snake plissken pisze:OK, W WIELKIM SKRÓCIE: NIE BRANIE ŚLUBÓW KOŚCIELNYCH, NIE CHRZCZENIE DZIECI, NIE CHODZENIE DO KOŚCIOŁA, NIE ZMIENIANIE SWYCH POGLĄDÓW JAK CHORĄGIEWKA, ZGODNIE Z AKURAT PANUJĄCYMI TRENDAMI NA SCENIE, NIE WYRYWANIE PANIENEK NA NASZEJ KLASIE NA ZESPÓŁ BM, NIE PRODUKOWANIE MAJTEK Z LOGIEM KAPELI, KTÓRA UWAŻA SIĘ ZA PODZIEMNĄ, ETC.
Czyli istnieje jakiś zbiór zasad i reguł, którymi powinien kierować się black metalowy purysta, tak? Czy istnieje zatem też jakaś odgórna kontrola, hierarchizacja?
Nie żebym był złośliwy, ale z drugiej strony, żywo przypomina mi to 'zasady' wojujących punków (których chyba nie trawisz): nie jedz w McDonaldzie, nie pal marlboro, nie tankuj na shellu, protestuj przeciwko Ameryce, nie jedz mięsa, nie myśl! :wink:
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 13:21

Heretyk pisze::D zabawnie tu. mnie ciekawi tylko jedno, mianowicie czy Pan purysta snake plissken byłby skłonny przedstawić swoje wątpliwości Panu Stormblastowi prosto w twarz ? bo na forum to każdy może ujadać, ale jak przychodzi co do czego, wtedy większości zaczyna brakować cywilnej odwagi, podkulają ogon i spierdalają w podskokach :)
TROCHĘ DZIWNE, ZE TYCH KILKA MOICH UWAG NAZYWASZ "UJADANIEM", PONIEWAŻ JAKOŚ NIE ZAUWAŻYŁEM, ŻEBYM NAPIERDALAŁ TU NA INFERNAL WAR.
A CO DO DRUGIEJ CZEŚCI PYTANIA? HMM, CHYBA MUSISZ POZOSTAĆ W NIEŚWIADOMOŚCI, CZY: MAM OGON, UMIEM GO PODKULAĆ, CZY KLAPKI BY MI SPADŁY PRZY PODSKOKACH, CZY MAM ODWAGĘ, CZY DOROSŁEM, CZY TRZYMAŁEM JUŻ ZA CYCA, ITP. ITD.
Buła
postuje jak opętany!

25-02-2010, 13:25

może tak przestań używać capslocka
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 13:29

A CZEMU?
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-02-2010, 13:34

bo caps-lock jest dla debili, którzy wszystko co mówią to krzyczą
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 13:36

Olo pisze:bo caps-lock jest dla debili, którzy wszystko co mówią to krzyczą

Ja myślałem, że wykrzykniki na końcu zdania są dla krzykaczy.
Heretyk

25-02-2010, 13:58

snake plissken pisze: TROCHĘ DZIWNE, ZE TYCH KILKA MOICH UWAG NAZYWASZ "UJADANIEM", PONIEWAŻ JAKOŚ NIE ZAUWAŻYŁEM, ŻEBYM NAPIERDALAŁ TU NA INFERNAL WAR.
to teraz mi jeszcze zacytuj w którym miejscu stwierdziłem, że "napierdalasz na Infernal War" ? :lol: wywnioskowałeś to ze słowa "ujadać"? to gratuluję. odniosłem się tylko do konkretnych zarzutów pod adresem jednego muzyka. a ty nawet nie odpowiedziałeś na pytanie
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 14:19

ok, odpowiadam, nie mam żadnego problemu z powiedzeniem "na żywo" perkusiście IW, że nie akceptuję tego, co robi, nie podoba mi się to, i że występ w programie wojewódzkiego był do bani.
aryman
postuje jak opętany!

25-02-2010, 15:51

A ja chciałem nieśmiało wtrącić, że partykułę "nie" z rzeczownikami piszemy łącznie. I poza tym wydaje mi się, że można jednocześnie nie chodzić do kościoła i grać w punkowej kapeli. Więc w czym problem?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

25-02-2010, 16:06

Kurwa, kolejny syfiarz sie tu przypałętał. Niby stary (bez urazy dla 30-latków hehe) a pierdzieli jak nastolatka.
PENIS METAL
snake plissken
zaczyna szaleć

26-02-2010, 09:26

oooo! znalazł się psi dzyndzel i napinacz z wiejskiej zabawy
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

26-02-2010, 09:47

dziewczynki, z wyzwiskami to polecam na priva
snake plissken
zaczyna szaleć

26-02-2010, 09:51

on zaczął.
est

26-02-2010, 12:11

Conflagrator pisze: forum (...), które traktuje głównie jako sposób na zabicie czasu w pracy
Dopiero teraz zauważyłem. Dużo was tu takich? To ja od 2 miesięcy porządnej pracy znaleźć nie mogę, a tu się takie rzeczy wypisuje :wink: Jak mówi moja babcia: "To uż je ku końcowi" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

26-02-2010, 12:13

est pisze:
Conflagrator pisze: forum (...), które traktuje głównie jako sposób na zabicie czasu w pracy
(...) To ja od 2 miesięcy porządnej pracy znaleźć nie mogę (...)
Kurwa mać, ja też...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
ODPOWIEDZ