DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

20-04-2010, 23:37

Poliglota! Brawo! Morda moja! Taki pocieszny Gapcio z CIebie. I świat taki kororowy jak tak ładnie piszesz :) Kolejne forumowe zwycięstwo masz na kĄcie :D
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-04-2010, 23:39

jaki neurotyk z ciebie ; d
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
trup

20-04-2010, 23:44

Już dobrze. Twoi koledzy są z CIebie dumni. Dałeś radę! ;-)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

20-04-2010, 23:57

Właśnie doszedłem do wniosku, że Fenriz jest jednak moim idolem :D
Ostatnio, podczas sięgającej wyżyn intelektualnych dyskusji przy stole, pewien rozmiłowany w historii starszy pan zapytał mnie, czy mam jakieś autorytety... pierwsze co mi się rzuciło na język to "Fenriz", ale w porę się ugryzłem i do kompromitacji nie doszło ;)
trup pisze: Zdecydowanie wyrazistszy jest Varg. Tylko on nie musi opowiadać tyle o sobie :) Czyny za niego powiedziały :)

Weź już spauzuj. Varg to zwykły debil, wydaje się inteligentny tylko wtedy gdy nic nie mówi, chyba to wyczuł i dlatego często milczy. W ogóle powoływanie się na niego w jakiejkolwiek sprawie to porażka.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-04-2010, 23:57

ja nie mam kolegow

edit: to do tego kiepa, nie do mojego kolegi longina :lol:
Awatar użytkownika
trup

Re:

21-04-2010, 00:19

longinus696 pisze:Właśnie doszedłem do wniosku, że Fenriz jest jednak moim idolem :D
Ostatnio, podczas sięgającej wyżyn intelektualnych dyskusji przy stole, pewien rozmiłowany w historii starszy pan zapytał mnie, czy mam jakieś autorytety... pierwsze co mi się rzuciło na język to "Fenriz", ale w porę się ugryzłem i do kompromitacji nie doszło ;)
trup pisze: Zdecydowanie wyrazistszy jest Varg. Tylko on nie musi opowiadać tyle o sobie :) Czyny za niego powiedziały :)

Weź już spauzuj. Varg to zwykły debil, wydaje się inteligentny tylko wtedy gdy nic nie mówi, chyba to wyczuł i dlatego często milczy. W ogóle powoływanie się na niego w jakiejkolwiek sprawie to porażka.
Debil powiadasz.... Wiesz, że przeważnie szaleńcy widzą szaleńców wokół siebie? ;-)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-04-2010, 08:48

trup pisze:Fenriz to taki norweski amerykanin. Zdecydowanie wyrazistszy jest Varg. Tylko on nie musi opowiadać tyle o sobie :) Czyny za niego powiedziały :)
Na pewno obaj są dość wyrazistymi postaciami. Myślę jednak, że Varg także bardzo lubi opowiadać o sobie (i to nie od dziś). Gdyby było inaczej to nie udzielałby tylu wywiadów tylko żył sobie spokojnie w jakiejś tam norweskiej chatce. Jeśli zaś chodzi o jego czyny, to w moich oczach są one wątpliwym powodem do dumy. Z drugiej strony nie oceniałbym gościa tak jednoznacznie jak Longinus, czasem udaje mu się powiedzieć coś sensownego.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2010, 09:01

to wlasnie varg ciagle pierdoli na swoj temat, a fenriz glownie o muzyce

trup, skoncz juz, pierdolisz glupoty
Awatar użytkownika
trup

21-04-2010, 09:11

Riven pisze:to wlasnie varg ciagle pierdoli na swoj temat, a fenriz glownie o muzyce

trup, skoncz juz, pierdolisz glupoty
Pisałem Ci. Nie napinaj się tak bo się zesrasz. Jak Ci przeszkadzają to nie czytaj moich postów.
Varg opowiada o różnych sprawach. Teraz może mniej zdecydowanie ale z większą powiedzmy dojrzałością.
Co do Fenriza... to chyba się w nim zabujałeś?

Twoje "polecenia" mnie nie interesują. Odpowiadam z wrodzonej uprzejmości.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2010, 09:24

jestes idiota, w sumie udowodniles to pare stron temu, wiec nie wiem co sie dziwie
Awatar użytkownika
trup

21-04-2010, 09:27

ultravox pisze:
trup pisze:Fenriz to taki norweski amerykanin. Zdecydowanie wyrazistszy jest Varg. Tylko on nie musi opowiadać tyle o sobie :) Czyny za niego powiedziały :)
Na pewno obaj są dość wyrazistymi postaciami. Myślę jednak, że Varg także bardzo lubi opowiadać o sobie (i to nie od dziś). Gdyby było inaczej to nie udzielałby tylu wywiadów tylko żył sobie spokojnie w jakiejś tam norweskiej chatce. Jeśli zaś chodzi o jego czyny, to w moich oczach są one wątpliwym powodem do dumy. Z drugiej strony nie oceniałbym gościa tak jednoznacznie jak Longinus, czasem udaje mu się powiedzieć coś sensownego.
Varg lubi mówić. Mówi. Ale o pewnych sprawach nie musi. Chodzi mi o to, że jego zachowania i czyny pokazały jego osobowość. Ma coś psychopatycznego w swoich oczach. :-)
Varg zawsze lubił się lansować i nie ma co się oszukiwać. Wydaje mi się że jest "mocniejszą" postacią przez swoje uczynki, bardzie zdecydowaną i wyrazistą. Fenriz to krytyk (w sensie oceniający) i maniak metalu. To mu trzeba przyznać.

Nigdzie go nie pochwaliłem za zabójstwo. Być może był to największy bład jego życia. A może wręcz odwrotnie? Ja uważam, że Euronymous też był demagogiem, gadułą, ale jednak zrobił więcej niż Varg dla black metalu. Jakaś gadatliwa ta norweska scena ;-)
Awatar użytkownika
trup

21-04-2010, 09:35

Riven pisze:jestes idiota, w sumie udowodniles to pare stron temu, wiec nie wiem co sie dziwie
Chłopunku z mandoliną. Jakże łatwo ci przychodzi ubliżanie. Powiesz mi to samo w twarz? Watpię. Jeśli jakieś forum tak determinuje twoje życie to współczuję. Przypisujesz mi swoje cechy osobowości. Jakie to typowe. Obniżasz swój poziom coraz bardziej. Jesteś jak taka pchełka. Skaczesz przed oczami, wkurwiasz, ale jesteś nie groźny. Co najwyżej możesz mnie w dupę ugryźć i chwilę poswędzi. Lepiej nagraj coś przełomowego zamiast nazwywać innych cechami swojej osobowości. Nooo chyba, że tak się spełniasz.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-04-2010, 09:38

trup pisze: Varg lubi mówić. Mówi. Ale o pewnych sprawach nie musi. Chodzi mi o to, że jego zachowania i czyny pokazały jego osobowość. Ma coś psychopatycznego w swoich oczach. :-)
Varg zawsze lubił się lansować i nie ma co się oszukiwać. Wydaje mi się że jest "mocniejszą" postacią przez swoje uczynki, bardzie zdecydowaną i wyrazistą. Fenriz to krytyk (w sensie oceniający) i maniak metalu. To mu trzeba przyznać.

Nigdzie go nie pochwaliłem za zabójstwo. Być może był to największy bład jego życia. A może wręcz odwrotnie? Ja uważam, że Euronymous też był demagogiem, gadułą, ale jednak zrobił więcej niż Varg dla black metalu. Jakaś gadatliwa ta norweska scena ;-)
Ok, rozumiem o co Ci chodzi. Jednak moim zdaniem trudno oceniać kto z nich zrobił więcej dla black metalu (poza tym ich wpływ na gatunek niekoniecznie trzeba oceniać jako pozytywny) i kto był/jest najbardziej wyrazisty. Zresztą chyba nie ma to większego sensu.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2010, 09:42

po prostu przejrzalem ten temat i ciezko o inne spostrzezenia. prawisz rzeczy wyjete niewiadomo skad i nawet nie probujesz ich argumentowac w logiczny sposob. obejrzyj sobie pare poprzednich stron, zwlaszcza posty takiego jednego, co gardzil punkiem...
btw jakie cechy osobowosci? masz haluny? od kiedy pierdolenie glupot jest cecha osobowosci? :lol: tylko to ci zarzucam, no moze jeszcze odrobinke "katolicyzmu"...w sensie cechy osobowosci, jesli wiesz co mam na mysli ;)

a te twoje refleksje... "oh well"
ja sie odnosze tylko i wylacznie do tego, co piszesz w tym topicu - widze, ze ty masz jakis szerszy insight :lol: :lol:
ale zamiast uciekac sie do tak taniej erystyki lepiej pisz konkretnie
Ostatnio zmieniony 21-04-2010, 09:44 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trup

21-04-2010, 09:44

ultravox pisze:
trup pisze: Varg lubi mówić. Mówi. Ale o pewnych sprawach nie musi. Chodzi mi o to, że jego zachowania i czyny pokazały jego osobowość. Ma coś psychopatycznego w swoich oczach. :-)

Ok, rozumiem o co Ci chodzi. Jednak moim zdaniem trudno oceniać kto z nich zrobił więcej dla black metalu (poza tym ich wpływ na gatunek niekoniecznie trzeba oceniać jako pozytywny) i kto był/jest najbardziej wyrazisty. Zresztą chyba nie ma to większego sensu.
Sensu pewnie nie ma jak wiele dyskusji na tym forum. Takie "rozdwajanie włosa na... czworo" ;-) . W sumie równie wielu jest nasladowców Darkthrone jak i Burzum. Chyba tylko Mayhem jest mało podrabia(l)ne jeśli chodzi o wypracowany styl.
est
mistrz forumowej ceremonii

Re:

21-04-2010, 09:51

longinus696 pisze:Właśnie doszedłem do wniosku, że Fenriz jest jednak moim idolem :D
:D
Ciekawe co sam zainteresowany by na to powiedział.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2010, 09:53

jakiej tam kompromitacji, ja bym go kanonizowal.

albo chociaz pochowal na wawelu ;).
Awatar użytkownika
trup

21-04-2010, 10:04

Riven pisze:po prostu przejrzalem ten temat i ciezko o inne spostrzezenia. prawisz rzeczy wyjete niewiadomo skad i nawet nie probujesz ich argumentowac w logiczny sposob. obejrzyj sobie pare poprzednich stron, zwlaszcza posty takiego jednego, co gardzil punkiem...
btw jakie cechy osobowosci? masz haluny? od kiedy pierdolenie glupot jest cecha osobowosci? :lol: tylko to ci zarzucam, no moze jeszcze odrobinke "katolicyzmu"...w sensie cechy osobowosci, jesli wiesz co mam na mysli ;)

a te twoje refleksje... "oh well"
ja sie odnosze tylko i wylacznie do tego, co piszesz w tym topicu - widze, ze ty masz jakis szerszy insight :lol: :lol:
ale zamiast uciekac sie do tak taniej erystyki lepiej pisz konkretnie
Chuj z tym punkiem. Nie wiem. Nie znam. Nie orientuję się. Zarobiony jestem. Jedna z twarzy punk rocka to jabol punk. Ta twarz jest prostacka. I o takie odniesienie mi chodziło. Pojawili się obrońcy gatunku i przytoczyli nazwy zespołów, które potrafią grać. Inna kwestia to ideologia, do której za chuja się nie przekonam :D
Co do przytoczonej przez longinusa ściany, w którą przyjebałem po omacku, coraz częściej odnoszę wrażenie że to ściana niezrozumienia tego co piszę. Pjawiły się obelgi. Ty wyróżniłeś się ujmująco kwiecistą argumentacją i mentalną banalnością swoich postów. Tyle. Więcej mi się nie chce pisać.

Co do "konta muzycznego" to celowo zestawiłem te dwa słowa, ale po przenanlizowaniu przyznaję że nie było to fortunne. Bład językowy. Mój błąd. Nie widzę w tym nic idiotycznego.
Ty masz prawo do swojej opini. Tyle, że ja mam ją już teraz w dupie.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2010, 10:10

skoro masz w dupie to po co znowu piszesz o tym koncie muzycznym??? wtf??? przeciez ja nic o tym nie pisalem.... jezz.. ale skoro juz o jezyku mowa, to nie wiem jak posty moga byc banalne mentalnie :D

btw powiedz mi na czym polega ideologia punkowa i dlaczego jest gorsza od thelemy.
Awatar użytkownika
trup

21-04-2010, 10:13

Trotzkiego zapytaj. Ew. Nergala.
ODPOWIEDZ