ZOSTAŁEM OJCEM!

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

Re: ZOSTAŁEM OJCEM!

11-08-2009, 16:20

Olo pisze:wie dokładnie, że nie może ich absolutnie ruszać - ba - potrafi nakrzyczeć na kogoś kto się do nich dobiera
ale czasem z głupoty dziecięcej zwanej nudami wsadzi paluchy w kopułkę i co wtenczas zrobisz ?
lepiej zabezpieczać, moja córa (2,5) w pokoju gdzie stoją kolumny (na standach) ma zdecydowany zakaz rzucania piłką lub czymkolwiek i wie że płyt się nie dotyka, czasem dam jej pooglądać komiksy ale wcześniej myje ręce ;)
lepiej zapobiegać zdecydowanie
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

11-08-2009, 22:46

boroowa pisze:Wczoraj wstąpiłem do grona szczęśliwych tatusiów. Jakbym dostał w prezencie "Aske" na winylu, z zapalniczką i w stanie mint, to byłoby to zaledwie 5% tego wspaniałego uczucia, gdy się trzyma szkraba na rękach :D
Jezus Maria, już daję kieliszki! Naczelnika to chyba szlag trafi na miejscu. Pan to jesteś spokojny człowiek. Inny to by się przejął a pan tak zimno, wódka na stół i proszę bardzo. A to inny to nerwowy panie. Na przykład ten Ziemski, pan wie, ten kierownik sklepu mięsnego, list mu do skrzynki wrzuciłem, a w tym liście było, że mu jedna z Radomia dziecko urodziła. No to mało go szlag nie trafił. Ha, a żona to prawie że zemdlała.

a już zupełnie poważnie - szczerze gratuluję, niech malec zdrowo i szybko rośnie, a rodzicom nie szczędzi snu ;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-08-2009, 23:29

Olo pisze:
chaos pisze:no, mnie znów to czeka za pół roku :)

boroowa to już myśl nad przełożeniem płyt, sprzętu itp dwie półki wyżej i załóż maskownice na głośniki ;)
jeszcze długo nie musisz o tym myśleć - a jak dzieciak zacznie raczkować to wtedy zabezpieczenie jest potrzebne dosłownie na 2-3 miesiace - potem jak już więcej rozumie i zaczyna chodzić mozna spokojnie dziecko nauczyć co może brać a co nie.. moja mała (2,5 roku) wie dokładnie które sa "jej" płytki a które tatusia i wie dokładnie, że nie może ich absolutnie ruszać - ba - potrafi nakrzyczeć na kogoś kto się do nich dobiera
hehehe moja mała ma 4-ry lata, nigdy płyt nie zabezpieczałem przed nią, ale jak mantrę wklepywałem do małej główki, że to są taty płyty i jest zakaz ich odtykania ... efekt podobny do Twojego :)
to jest szkoła :lol:
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
karabin
zaczyna szaleć

15-08-2009, 23:25

gratulacje!
PAL KRZYŻ.
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-08-2009, 00:39

Gratulacje! Teraz poćwicz spanie, już niedługo będzie Ci bardzo potrzebne :)
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
esq
postuje jak opętany!

16-08-2009, 09:21

brawo! ktoś do cholery w końcu musi zająć się reprodukcją w tym kraju :]
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
panthyme
w mackach Zła

16-08-2009, 10:11

Pelson pisze:Gratulacje! Teraz poćwicz spanie, już niedługo będzie Ci bardzo potrzebne :)

Czasem nie trzeba ćwiczyć, moja córa spała po 9/11 godzin. Maks to 14. Zależy od dziecka, hehe
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101

http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
długopisyyyyyyyyyy

16-08-2009, 11:03

Jak ja byłem mały to podobno nie chciały mi za nic urosnąć zęby przez długi czas. Mleczaki tak jak i te drugie zwykłe. Ale w końcu urosły. Babka mówiła że od małego praktycznie byłem karmiony tym co dorośli. Ćwiartkowali mi na przykład obiad na talerzu na takie małe kawałki w sam raz do połknięcia. Normalnie kotlety, kartofle, ogórki, pomidory, jajka sadzone. Nie to co teraz... jakieś specjalne papki i kleiki rózne.
długopisyyyyyyyyyy

16-08-2009, 11:38

Pamiętam tez jak babka gotowała mi w garku buraki. Pamiętam że jadłem ich dużo. Babka po zagotowaniu je wyjmowała, obirała nożem ze skóry i dawała mi takiego całego buraka do ręki i jadłem je jak jabko. Wychodziłem z nimi najczęściej na podwórze.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

16-08-2009, 11:41

A pokrzywy z jajkiem też jadłeś? :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
długopisyyyyyyyyyy

16-08-2009, 11:56

a już nie pamiętam, może i babka robiła jakieś wywary z pokrzyw. Sporo jagód jadłem. Takie rozbite ze śmietaną były najlepsze. No i przede wszytskim mizeria. Odkąd pamiętam to była zawsze w domu robiona. W ogóle mizeria to moje najlepsze danie. Jak tak sobie przypomne moje dziecięce lata to raczej nie chodziłem głodny. Zawsze coś tam sie znalazło. No i musiałem pracować. Mi się wydaje że babce zwsze zależało żebym sporo jadł bo żebym miał póżniej dużo siły do pracy.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

21-08-2009, 08:47

dlugopis, poopowiadaj wiecej o dziecinstwie swoim... o pozdzieranych kolanach, o ganianiu kur i kotow, wtykaniu palca w pierwszy swinski zad...Ciebie to Babka urodzila wogole? bo nigdy o starych nic nie wspominasz...
w ten weekend bede pewnie kilka razy przez Popkowice przejezdzal... objeżdzam okolice Opola, Wandalina, Boisk, Jozefowa i Wrzelowca... wyjdz no pod spoldzielnie pare razy
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

21-08-2009, 16:45

Ihasan pisze:
Olo pisze:
chaos pisze:no, mnie znów to czeka za pół roku :)

boroowa to już myśl nad przełożeniem płyt, sprzętu itp dwie półki wyżej i załóż maskownice na głośniki ;)
jeszcze długo nie musisz o tym myśleć - a jak dzieciak zacznie raczkować to wtedy zabezpieczenie jest potrzebne dosłownie na 2-3 miesiace - potem jak już więcej rozumie i zaczyna chodzić mozna spokojnie dziecko nauczyć co może brać a co nie.. moja mała (2,5 roku) wie dokładnie które sa "jej" płytki a które tatusia i wie dokładnie, że nie może ich absolutnie ruszać - ba - potrafi nakrzyczeć na kogoś kto się do nich dobiera
hehehe moja mała ma 4-ry lata, nigdy płyt nie zabezpieczałem przed nią, ale jak mantrę wklepywałem do małej główki, że to są taty płyty i jest zakaz ich odtykania ... efekt podobny do Twojego :)
to jest szkoła :lol:
moja mała też 4 lata już skończyła i jedyne co mi zniszczyła to "pękła" pudełko i porwała wkładkę od "Angel Dust" Faith No More jak mięsko z tyłu okładki zobaczyć :D zagapiłem się wtedy i zostawiłem w zasięgu małych rączek jak na fajkę na balkon wyszedłem :D miała 2 lata skończone wtedy. Wystarczyło jej tylko raz wytłumaczyć dokładnie i na spokojnie co to są taty płyty i że tylko ja mogę je jej pokazywać, potem od czasu do czasu przypomnieć tak kontrolnie i żadnych innych problemów. Jak ręką odjąć. I pomyśleć, że do tej pory pamięta o tym zdarzeniu. A teraz lubi ze mną wszystkie płyty oglądać i pamięta co jest w środku co poniektórych wkładek, jaki nadruk na CD itd...
panthyme pisze:
Pelson pisze:Gratulacje! Teraz poćwicz spanie, już niedługo będzie Ci bardzo potrzebne :)
Czasem nie trzeba ćwiczyć, moja córa spała po 9/11 godzin. Maks to 14. Zależy od dziecka, hehe
a co? sufit masz nisko, wystarczyło raz dzieciaka podrzucić i spokój na całą noc :?: :twisted: :D
ja to miałem przejebane ze spaniem

A TACIE GRATULACJE
Awatar użytkownika
panthyme
w mackach Zła

21-08-2009, 16:52

KreatoR pisze:
panthyme pisze: Czasem nie trzeba ćwiczyć, moja córa spała po 9/11 godzin. Maks to 14. Zależy od dziecka, hehe
a co? sufit masz nisko, wystarczyło raz dzieciaka podrzucić i spokój na całą noc :?: :twisted: :D
ja to miałem przejebane ze spaniem

Preferuję "za-nóżki-i-o-beton". :twisted: Skuteczniejsza metoda.
Po mamie chyba ma ciągoty do spania.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101

http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
długopisyyyyyyyyyy

22-08-2009, 11:08

Analripper pisze:dlugopis, poopowiadaj wiecej o dziecinstwie swoim... o pozdzieranych kolanach, o ganianiu kur i kotow, wtykaniu palca w pierwszy swinski zad...Ciebie to Babka urodzila wogole? bo nigdy o starych nic nie wspominasz...
w ten weekend bede pewnie kilka razy przez Popkowice przejezdzal... objeżdzam okolice Opola, Wandalina, Boisk, Jozefowa i Wrzelowca... wyjdz no pod spoldzielnie pare razy
mimo że po bańkach to pewnie wyjde opatulony w pulower jaki troche na dwór pochodzić. To może będziemy tam gdzieś stać z Adamem i Sylwkiem przy drodzoe :)

ech... mój ojciec to huj wie gdzie jest tak jak i dziadek. Podobno oni są okropnie dziwni, znaczy byli bo już ich nie ma. Małomówni, z nikim nie przystawali tylko sami coś zawsze robili i wszystko w tajemnicy. Dziadek Józek jak kiedyś poszedł tak już nie wrócił i słuch o nim zaginął. Z ojcem to było troche inaczej bo bardzo pił i jak czasem gdzieś szedł i go nie było jakiś czas to jednak wracał, ale w końcu i tak skończył jak dziadek i nikt nic o nim nie wie.. Matka żyje (ona mnie urodziła) ale mieszka gdzie indziej bo jest bardzo skłócona z babką. Czasem przyjeżdża to posiedzi troche, najje się, najje i kurwa mać jedzie od razu. Ja tam wole babka i babka jest dla mnie najlepsza. Wszystko porobi, jeść zładuje, popierze. Jak na swój stary wiek jest bardzo silna. Ma bardzo silne ręce.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-08-2009, 09:34

ja pierdole, styl tego goscia to ewenement.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

04-12-2009, 19:21

jako że niedługo po raz drugi będę tatą czeka mnie wybór imienia dla dzieciaka
samael czy batory nie wchodzi w grę ;) ponieważ będzie to dziewczynka

możecie wspomóc i rzucić jakieś propozycje ciekawego imienia,
pora żebym się już zastanowił jak córka na imię ma mieć
Awatar użytkownika
Morph