mówisz, że Ukraińcy masowo osobówkami atakują czołgi i dlatego można i trzeba w nie nakurwiać z działa? w pieszych i rowerzystów rownież bo nigdy nie wiadomo..? ty normalny jesteś? nie musisz odpowiadać.ozob pisze: Każdy chce przeżyć i jeżeli dowódca czołgu widzi zagrożenie w cywilnym aucie, to zgodnie z wolą przeżycia ma obowiązek je zniszczyć. Takie realia.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: III Wojna Światowa
- Nerwowy
Jest w chuj filmów podobno :DDDDnagrobek pisze: ↑30-03-2022, 18:59mówisz, że Ukraińcy masowo osobówkami atakują czołgi i dlatego można i trzeba w nie nakurwiać z działa? w pieszych i rowerzystów rownież bo nigdy nie wiadomo..? ty normalny jesteś? nie musisz odpowiadać.ozob pisze: Każdy chce przeżyć i jeżeli dowódca czołgu widzi zagrożenie w cywilnym aucie, to zgodnie z wolą przeżycia ma obowiązek je zniszczyć. Takie realia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z serii: "Zniszczenie ozoba. Kolejna część"nagrobek pisze: ↑30-03-2022, 18:59mówisz, że Ukraińcy masowo osobówkami atakują czołgi i dlatego można i trzeba w nie nakurwiać z działa? w pieszych i rowerzystów rownież bo nigdy nie wiadomo..? ty normalny jesteś? nie musisz odpowiadać.ozob pisze: Każdy chce przeżyć i jeżeli dowódca czołgu widzi zagrożenie w cywilnym aucie, to zgodnie z wolą przeżycia ma obowiązek je zniszczyć. Takie realia.

all the monsters will break your heart
-
Bez litości. Powinni wiedzieć, że prędzej czy później przyjdzie im zapłacić, nikt nie jest bezkarny.nicram pisze: ↑30-03-2022, 16:34Zdecydowanie. W taki sam sposób jak ona zabijała.Slyd pisze: ↑30-03-2022, 16:26https://wiadomosci.wp.pl/ukraincy-pojma ... 406551456a
Powinna być dla niej czapa....
- ozob
Był np. taki jak gość filmował z balkonu czołg i ten wystrzelił w jego kierunku. No i teraz postawicie się na miejscu dowodcy czołgu. Siedzi on zamknięty i widzi przez wizjer, że typ stoi na balkonie i coś trzyma na wysokości głowy, ale z tej odległości nie jest w stanie jednoznacznie rozstrzygnąć czy to telefon czy może namierza go z jakieś "bazuki". Jest wojna, walczy o przeżycie, wiec zakłada, że typ stanowi zagrożenie i do niego wali z działa. I nie oszukujcie się, bo zrobilibyscie dokładnie to samo będąc w sytuacji stresowej, która może zagrać waszemu życiu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nagrobek
no, bo powinien stać na balkonie z kwiatami i bombonierką. Agresor walczy o przeżycie..a kto go tam kurwa zapraszał?
Ostatnio zmieniony 30-03-2022, 19:11 przez nagrobek, łącznie zmieniany 1 raz.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Pewien zdołowany mężczyzna przechadzał się drogą w lesie, wzdychając ciężko.ozob pisze: ↑30-03-2022, 19:07Był np. taki jak gość filmował z balkonu czołg i ten wystrzelił w jego kierunku. No i teraz postawicie się na miejscu dowodcy czołgu. Siedzi on zamknięty i widzi przez wizjer, że typ stoi na balkonie i coś trzyma na wysokości głowy, ale z tej odległości nie jest w stanie jednoznacznie rozstrzygnąć czy to telefon czy może namierza go z jakieś "bazuki". Jest wojna, walczy o przeżycie, wiec zakłada, że typ stanowi zagrożenie i do niego wali z działa. I nie oszukujcie się, bo zrobilibyscie dokładnie to samo będąc w sytuacji stresowej, która może zagrać waszemu życiu.
Nagle na drogę wskoczyła żabka. Mężczyzna już chciał ją ominąć, gdy ta odezwała się do niego:
- Dlaczego jesteś taki przygnębiony?
- Ty... ty mówisz?
- Tak, jestem czarodziejską żabką. Powiedz, jaki masz problem?
- Moja żona to sekutnica, nie mam porządnego domu, ani nawet samochodu i nigdy nie starcza mi pieniędzy.
- Mogę temu zaradzić.
- Ale jak?
- Idź teraz do domu i przekonaj się.
Mężczyzna wrócił i w miejscu swojej starej rudery zobaczył trzypiętrową willę z Astonem Martinem na podjeździe i prześliczną, młodą żoną czekającą na jego przyjście. Pełen radości wrócił do lasu podziękować żabce.
- Co mogę zrobić, żeby ci się za to odwdzięczyć?
- No, wiesz, właściwie jest taka sprawa...
- Mów, zrobię wszystko.
- No, bo wiesz... ja się nigdy z nikim nie kochałam i chciałabym spróbować.
- Ale przecież jesteś żabą.
- Mogę zmienić się w człowieka, ale że wyczerpałam już większość mojej czarodziejskiej mocy to zmienię się tylko w dziewczynkę, co najwyżej 13-letnią. Mam nadzieję, że ci to nie przeszkadza?
- Ależ skąd, tyle dla mnie zrobiłaś.
- I tak właśnie było, Wysoki Sądzie, a nie tak jak ta gówniara gada!
Guilty of being right
- Stoigniew
Paniczu Uglak
makao i po makale
makao i po makale

- ozob
Bez względu na to czy jesteś agresorem czy broniącym się, na wojnie walczysz o przeżycie. To się aż w głowie nie mieści, że takie oczywizmy trzeba przypominać.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Tutaj też się zgodzę.nicram pisze: ↑30-03-2022, 18:03Sebie jak widzę, znowu w główce się przewraca.Ascetic pisze: ↑30-03-2022, 17:57W co powinien go dźgnąć, żeby było ok?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑30-03-2022, 17:50Patrząc na nagrania co czasem dzieje się z jeńcami z Rosji to jednak ostre przegięcie. To nagranie z nożem wbijanym w oko to już dla mnie za daleko, mimo wszystko.
Jak dla mnie - jedno oko, jedna ręka i jedna noga. Do wora na odpady medyczne. I obcięcie prącia i obydwu jaj. Za te gwałty. Tak, żeby następnym razem jak jakiemuś zechce się najeżdżać inny kraj, żeby się zastanowił.
Nie chodzi mi o to, że takie działania popieram, albo że daję zielone światło, ale po prostu staram się zrozumieć. Wojna uwalnia zwierzęce instynkty, najgorsze cechy ludzkiego gatunku, a wojna w Ukrainie zamienia się powoli w bezsensowną rzeź cywilów niż działania dwóch przeciwstawnych armii. Gdzie nakręcono ten film? A co, jeśli nakręcono go w Mariupolu? Co, jeśli ten znęcający się nad jeńcem zobaczył rozpierdolone miasto, obrócone w perzynę, znał ludzi którzy zginęli kompletnie bez sensu i po prostu - uległ demonom wojny? Wściekłość, nienawiść, chęć zemsty, bezradność - wyładowane na człowieku, który jest w armii dokonującej właśnie takiej rozpierduchy... Nie nam to oceniać w wygodnym fotelu w domu, na który nie spadnie bomba....
Widzę tu pewną analogię. Na Śląsku jest pewna grupa tęskniących za Niemcami, nie chcąca uznawać Polski, mówiąca o okupacji, wzdychająca do separatystycznej republiki - margines, zbieranina oszołomów, chociaż czasem ich wysrywy są na tyle jadowite, że człowiekowi krew się gotuje w żyłach. No i jest jeden taki niby historyk, który publikuje swoje teksty na swoim profilu. Człowiek ów, miłośnik ( zadeklarowany ) Waffen SS ( nazywający ich wojownikami ), i Trzeciej Rzeszy ( posiadający w swoim zdjęciu profilowym symbol LLSAH Adolf Hitler ) pisze o heroicznej obronie Śląska w 1945 roku i o tym, jak to Krasnoarmiejcy brali odwet na ludności cywilnej.... Fakt, była tragedia Górnośląska, ale w jego pisaninie jest to bardzo zero jedynkowo przekazane: wojownicy Waffen SS bronią ludność cywilną przed zdziczałymi najeźdzcami z Azji.... Na pytanie, czy wie, że najechali dlatego, że kilka lat wcześniej Niemcy najechali ich, i brali tak okrutny odwet bo widzieli co SS wyczyniało na ziemiach rosyjskich, odpowiada że nie o tym jest "pisanie". Babi Jar, głodzenie jeńców wojennych, czy zbrodnie na ludności cywilnej, to wszystko jakby tego nie było. Tylko nasza krzywda się liczy, a jak wygrywali, to z podziwem pisze o młodych chłopcach ze Śląska którzy dzielnie walczyli....
Dlaczego o tym pisze? Bo stawanie w obronie tego jeńca to piekielnie trudne zadanie. Nie wiemy co działo się we wnętrzu tego, który go katował, co widział,co zobaczył, kogo stracił. Wziął odwet. Nie nam to oceniać. Tak jak w latach czterdziestych czerwonoarmiści brali odwet - niektórzy nazywają to barbarzyństwem, inni po prostu starają się zrozumieć, jednocześnie potępiając sam czyn. Rosjan z karabinami na Ukrainę nikt nie zapraszał, nikt nie zrobił im niczego takiego, aby oni traktowali ukraińskie miasta jak cele na poligonie. Tyle.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
W ramach erraty: na razie Rosjanie nie bardzo się wycofują z rejonu Kijowa i Czernihowa - trwa raczej "obróbka skrawaniem" ze strony Ukraińców. Prawdopodobnie część oddziałów (tych z lepszym stanem kadrowym, czyli pewnie z rezerwy) została wycofana (sam proces miał się zacząć 4-5 dni temu). Świeże siły Rosjanie pchają teraz do Donbasu, zresztą od jakiegoś czasu tam właśnie widać główny wysiłek wojenny putinowców.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Znęcanie się nad jeńcami wojennymi jest niedopuszczalne zgodnie z międzynarodowym prawem. Nie chodzi o to kto na kogo napadł i kto pierwszy zaczął. Usprawiedliwianie Ukraińców jest przeogromną hipokryzją. Oni chcą do cywilizowanej Europy? To niech się zachowują jak cywilizowany naród. Strzelali w kolana jeńcom, ktoś tu pisał, że wbijali nóż w oko. Bardzo dobrze, że jest to udokumentowane fimami. Oby za to odpowiedzieli. Znęcanie się Ukraińców świadczy też o tym, że oni niczym nie różnią się od ruskich. To tak naprawdę jeden naród jest. Oni są tacy sami, tylko wam to ciężko jest zrozumieć od początku tego tematu.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Ascetic
Pewnie niestosowne miejsce, ale huj, niech będzie. Jak Seba może o wygrzebywaniu gałek ocznych to i ja mogę.
Właśnie przeczytałem twitta, od ambasadoraIII RP, czyli śmieszek Leszek jakiś, że putler odda Krym i dorzuci kawioru, aby tylko Makrą przystał do niego wydzwaniać.
Śmieszne?
Właśnie przeczytałem twitta, od ambasadoraIII RP, czyli śmieszek Leszek jakiś, że putler odda Krym i dorzuci kawioru, aby tylko Makrą przystał do niego wydzwaniać.
Śmieszne?
lys på slutten av lys
-
- postuje jak opętany!
Problem w tym, że kacapy w latach 40 za zbrodnie Niemców brali odwet na polskich cywilach...Nasum pisze: ↑30-03-2022, 19:23Tutaj też się zgodzę.
Nie chodzi mi o to, że takie działania popieram, albo że daję zielone światło, ale po prostu staram się zrozumieć. Wojna uwalnia zwierzęce instynkty, najgorsze cechy ludzkiego gatunku, a wojna w Ukrainie zamienia się powoli w bezsensowną rzeź cywilów niż działania dwóch przeciwstawnych armii. Gdzie nakręcono ten film? A co, jeśli nakręcono go w Mariupolu? Co, jeśli ten znęcający się nad jeńcem zobaczył rozpierdolone miasto, obrócone w perzynę, znał ludzi którzy zginęli kompletnie bez sensu i po prostu - uległ demonom wojny? Wściekłość, nienawiść, chęć zemsty, bezradność - wyładowane na człowieku, który jest w armii dokonującej właśnie takiej rozpierduchy... Nie nam to oceniać w wygodnym fotelu w domu, na który nie spadnie bomba....
Widzę tu pewną analogię. Na Śląsku jest pewna grupa tęskniących za Niemcami, nie chcąca uznawać Polski, mówiąca o okupacji, wzdychająca do separatystycznej republiki - margines, zbieranina oszołomów, chociaż czasem ich wysrywy są na tyle jadowite, że człowiekowi krew się gotuje w żyłach. No i jest jeden taki niby historyk, który publikuje swoje teksty na swoim profilu. Człowiek ów, miłośnik ( zadeklarowany ) Waffen SS ( nazywający ich wojownikami ), i Trzeciej Rzeszy ( posiadający w swoim zdjęciu profilowym symbol LLSAH Adolf Hitler ) pisze o heroicznej obronie Śląska w 1945 roku i o tym, jak to Krasnoarmiejcy brali odwet na ludności cywilnej.... Fakt, była tragedia Górnośląska, ale w jego pisaninie jest to bardzo zero jedynkowo przekazane: wojownicy Waffen SS bronią ludność cywilną przed zdziczałymi najeźdzcami z Azji.... Na pytanie, czy wie, że najechali dlatego, że kilka lat wcześniej Niemcy najechali ich, i brali tak okrutny odwet bo widzieli co SS wyczyniało na ziemiach rosyjskich, odpowiada że nie o tym jest "pisanie". Babi Jar, głodzenie jeńców wojennych, czy zbrodnie na ludności cywilnej, to wszystko jakby tego nie było. Tylko nasza krzywda się liczy, a jak wygrywali, to z podziwem pisze o młodych chłopcach ze Śląska którzy dzielnie walczyli....
Dlaczego o tym pisze? Bo stawanie w obronie tego jeńca to piekielnie trudne zadanie. Nie wiemy co działo się we wnętrzu tego, który go katował, co widział,co zobaczył, kogo stracił. Wziął odwet. Nie nam to oceniać. Tak jak w latach czterdziestych czerwonoarmiści brali odwet - niektórzy nazywają to barbarzyństwem, inni po prostu starają się zrozumieć, jednocześnie potępiając sam czyn. Rosjan z karabinami na Ukrainę nikt nie zapraszał, nikt nie zrobił im niczego takiego, aby oni traktowali ukraińskie miasta jak cele na poligonie. Tyle.
Ale generalnie pełna zgoda. Są rzeczy, których lepiej nie probować rozumieć, po prostu przyjąć fakty. A fakty są takie, że jest agresor, jest broniący się. Przynajmniej to jest proste.
- ozob
Generalnie to powala mnie ta logika:
Ukraincy mogą wydłubywać oczy, bo się bronią, ale Ruskie nie mogą napierdalac w cywilów mimo, że chcą podbić Ukraine.
Ukraincy mogą wydłubywać oczy, bo się bronią, ale Ruskie nie mogą napierdalac w cywilów mimo, że chcą podbić Ukraine.
-
- rasowy masterfulowicz
Taka jest logika wojny.
- ozob
Raczej forume.
-
- rasowy masterfulowicz
Forume to wojna, więc na jedno wychodzi.
- booshee
- postuje jak opętany!
Można być zszokowanym filmikiem, mi takie sceny zawsze zostają w głowie, ale nie wiem czego niektórzy się spodziewali i czemu są zaskoczeni. Może powinni strzelić mu w łeb a nie się nożem bawić. Kurwa wojna. Gdyby nie PR z dzwonieniem do matek żeby wygładzać własny obraz, bo bez właściwej propagandy dla sojuszników Ukraina jest w dupie, to powinni rozpierdalać wszystkich jak leci. Zawsze mnie śmieszą te wszelkie prawa i zasady konfliktów zbrojnych. Z pozycji kanapowego pacyfisty niestety muszę stwierdzić że każdy kto wkroczył na teren Ukrainy, ten biega po Ukrainie z wyrokiem śmierci i wyrok powinien zostać jak najszybciej wykonany. Ale podejrzewam że nie pierdolą się z jeńcami, to nie jest U.S. Army tylko ukraińska zaciekłość. Dzikie ludzie. I tym dzikim ludziom dzisiaj kibicuje żeby ten rosyjski motłoch roznieśli, do ostatniego żołnierza.
- booshee
- postuje jak opętany!