III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

30-03-2022, 18:59

ozob pisze: Każdy chce przeżyć i jeżeli dowódca czołgu widzi zagrożenie w cywilnym aucie, to zgodnie z wolą przeżycia ma obowiązek je zniszczyć. Takie realia.
mówisz, że Ukraińcy masowo osobówkami atakują czołgi i dlatego można i trzeba w nie nakurwiać z działa? w pieszych i rowerzystów rownież bo nigdy nie wiadomo..? ty normalny jesteś? nie musisz odpowiadać.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

nagrobek pisze:
ozob pisze: Każdy chce przeżyć i jeżeli dowódca czołgu widzi zagrożenie w cywilnym aucie, to zgodnie z wolą przeżycia ma obowiązek je zniszczyć. Takie realia.
mówisz, że Ukraińcy masowo osobówkami atakują czołgi i dlatego można i trzeba w nie nakurwiać z działa? w pieszych i rowerzystów rownież bo nigdy nie wiadomo..? ty normalny jesteś? nie musisz odpowiadać.
Jest w chuj filmów podobno :DDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-03-2022, 19:02

nagrobek pisze:
Z serii: "Zniszczenie ozoba. Kolejna część" :-D
all the monsters will break your heart
Nasum

30-03-2022, 19:04

nicram pisze:
30-03-2022, 16:34
Slyd pisze:
30-03-2022, 16:26
https://wiadomosci.wp.pl/ukraincy-pojma ... 406551456a

Powinna być dla niej czapa....
Zdecydowanie. W taki sam sposób jak ona zabijała.
Bez litości. Powinni wiedzieć, że prędzej czy później przyjdzie im zapłacić, nikt nie jest bezkarny.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-03-2022, 19:07

Był np. taki jak gość filmował z balkonu czołg i ten wystrzelił w jego kierunku. No i teraz postawicie się na miejscu dowodcy czołgu. Siedzi on zamknięty i widzi przez wizjer, że typ stoi na balkonie i coś trzyma na wysokości głowy, ale z tej odległości nie jest w stanie jednoznacznie rozstrzygnąć czy to telefon czy może namierza go z jakieś "bazuki". Jest wojna, walczy o przeżycie, wiec zakłada, że typ stanowi zagrożenie i do niego wali z działa. I nie oszukujcie się, bo zrobilibyscie dokładnie to samo będąc w sytuacji stresowej, która może zagrać waszemu życiu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

30-03-2022, 19:10

no, bo powinien stać na balkonie z kwiatami i bombonierką. Agresor walczy o przeżycie..a kto go tam kurwa zapraszał?
Ostatnio zmieniony 30-03-2022, 19:11 przez nagrobek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

30-03-2022, 19:11

ozob pisze:
30-03-2022, 19:07
Był np. taki jak gość filmował z balkonu czołg i ten wystrzelił w jego kierunku. No i teraz postawicie się na miejscu dowodcy czołgu. Siedzi on zamknięty i widzi przez wizjer, że typ stoi na balkonie i coś trzyma na wysokości głowy, ale z tej odległości nie jest w stanie jednoznacznie rozstrzygnąć czy to telefon czy może namierza go z jakieś "bazuki". Jest wojna, walczy o przeżycie, wiec zakłada, że typ stanowi zagrożenie i do niego wali z działa. I nie oszukujcie się, bo zrobilibyscie dokładnie to samo będąc w sytuacji stresowej, która może zagrać waszemu życiu.
Pewien zdołowany mężczyzna przechadzał się drogą w lesie, wzdychając ciężko.
Nagle na drogę wskoczyła żabka. Mężczyzna już chciał ją ominąć, gdy ta odezwała się do niego:
- Dlaczego jesteś taki przygnębiony?
- Ty... ty mówisz?
- Tak, jestem czarodziejską żabką. Powiedz, jaki masz problem?
- Moja żona to sekutnica, nie mam porządnego domu, ani nawet samochodu i nigdy nie starcza mi pieniędzy.
- Mogę temu zaradzić.
- Ale jak?
- Idź teraz do domu i przekonaj się.
Mężczyzna wrócił i w miejscu swojej starej rudery zobaczył trzypiętrową willę z Astonem Martinem na podjeździe i prześliczną, młodą żoną czekającą na jego przyjście. Pełen radości wrócił do lasu podziękować żabce.
- Co mogę zrobić, żeby ci się za to odwdzięczyć?
- No, wiesz, właściwie jest taka sprawa...
- Mów, zrobię wszystko.
- No, bo wiesz... ja się nigdy z nikim nie kochałam i chciałabym spróbować.
- Ale przecież jesteś żabą.
- Mogę zmienić się w człowieka, ale że wyczerpałam już większość mojej czarodziejskiej mocy to zmienię się tylko w dziewczynkę, co najwyżej 13-letnią. Mam nadzieję, że ci to nie przeszkadza?
- Ależ skąd, tyle dla mnie zrobiłaś.
- I tak właśnie było, Wysoki Sądzie, a nie tak jak ta gówniara gada!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

30-03-2022, 19:15

Paniczu Uglak
makao i po makale :D
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-03-2022, 19:15

nagrobek pisze:
no, bo powinien stać na balkonie z kwiatami i bombonierką. Agresor walczy o przeżycie..a kto go tam kurwa zapraszał?
Bez względu na to czy jesteś agresorem czy broniącym się, na wojnie walczysz o przeżycie. To się aż w głowie nie mieści, że takie oczywizmy trzeba przypominać.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Nasum

30-03-2022, 19:23

nicram pisze:
30-03-2022, 18:03
Ascetic pisze:
30-03-2022, 17:57
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
30-03-2022, 17:50
Patrząc na nagrania co czasem dzieje się z jeńcami z Rosji to jednak ostre przegięcie. To nagranie z nożem wbijanym w oko to już dla mnie za daleko, mimo wszystko.
W co powinien go dźgnąć, żeby było ok?
Sebie jak widzę, znowu w główce się przewraca.
Jak dla mnie - jedno oko, jedna ręka i jedna noga. Do wora na odpady medyczne. I obcięcie prącia i obydwu jaj. Za te gwałty. Tak, żeby następnym razem jak jakiemuś zechce się najeżdżać inny kraj, żeby się zastanowił.
Tutaj też się zgodzę.

Nie chodzi mi o to, że takie działania popieram, albo że daję zielone światło, ale po prostu staram się zrozumieć. Wojna uwalnia zwierzęce instynkty, najgorsze cechy ludzkiego gatunku, a wojna w Ukrainie zamienia się powoli w bezsensowną rzeź cywilów niż działania dwóch przeciwstawnych armii. Gdzie nakręcono ten film? A co, jeśli nakręcono go w Mariupolu? Co, jeśli ten znęcający się nad jeńcem zobaczył rozpierdolone miasto, obrócone w perzynę, znał ludzi którzy zginęli kompletnie bez sensu i po prostu - uległ demonom wojny? Wściekłość, nienawiść, chęć zemsty, bezradność - wyładowane na człowieku, który jest w armii dokonującej właśnie takiej rozpierduchy... Nie nam to oceniać w wygodnym fotelu w domu, na który nie spadnie bomba....

Widzę tu pewną analogię. Na Śląsku jest pewna grupa tęskniących za Niemcami, nie chcąca uznawać Polski, mówiąca o okupacji, wzdychająca do separatystycznej republiki - margines, zbieranina oszołomów, chociaż czasem ich wysrywy są na tyle jadowite, że człowiekowi krew się gotuje w żyłach. No i jest jeden taki niby historyk, który publikuje swoje teksty na swoim profilu. Człowiek ów, miłośnik ( zadeklarowany ) Waffen SS ( nazywający ich wojownikami ), i Trzeciej Rzeszy ( posiadający w swoim zdjęciu profilowym symbol LLSAH Adolf Hitler ) pisze o heroicznej obronie Śląska w 1945 roku i o tym, jak to Krasnoarmiejcy brali odwet na ludności cywilnej.... Fakt, była tragedia Górnośląska, ale w jego pisaninie jest to bardzo zero jedynkowo przekazane: wojownicy Waffen SS bronią ludność cywilną przed zdziczałymi najeźdzcami z Azji.... Na pytanie, czy wie, że najechali dlatego, że kilka lat wcześniej Niemcy najechali ich, i brali tak okrutny odwet bo widzieli co SS wyczyniało na ziemiach rosyjskich, odpowiada że nie o tym jest "pisanie". Babi Jar, głodzenie jeńców wojennych, czy zbrodnie na ludności cywilnej, to wszystko jakby tego nie było. Tylko nasza krzywda się liczy, a jak wygrywali, to z podziwem pisze o młodych chłopcach ze Śląska którzy dzielnie walczyli....

Dlaczego o tym pisze? Bo stawanie w obronie tego jeńca to piekielnie trudne zadanie. Nie wiemy co działo się we wnętrzu tego, który go katował, co widział,co zobaczył, kogo stracił. Wziął odwet. Nie nam to oceniać. Tak jak w latach czterdziestych czerwonoarmiści brali odwet - niektórzy nazywają to barbarzyństwem, inni po prostu starają się zrozumieć, jednocześnie potępiając sam czyn. Rosjan z karabinami na Ukrainę nikt nie zapraszał, nikt nie zrobił im niczego takiego, aby oni traktowali ukraińskie miasta jak cele na poligonie. Tyle.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

30-03-2022, 19:44

W ramach erraty: na razie Rosjanie nie bardzo się wycofują z rejonu Kijowa i Czernihowa - trwa raczej "obróbka skrawaniem" ze strony Ukraińców. Prawdopodobnie część oddziałów (tych z lepszym stanem kadrowym, czyli pewnie z rezerwy) została wycofana (sam proces miał się zacząć 4-5 dni temu). Świeże siły Rosjanie pchają teraz do Donbasu, zresztą od jakiegoś czasu tam właśnie widać główny wysiłek wojenny putinowców.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

30-03-2022, 19:50

nagrobek pisze:
Znęcanie się nad jeńcami wojennymi jest niedopuszczalne zgodnie z międzynarodowym prawem. Nie chodzi o to kto na kogo napadł i kto pierwszy zaczął. Usprawiedliwianie Ukraińców jest przeogromną hipokryzją. Oni chcą do cywilizowanej Europy? To niech się zachowują jak cywilizowany naród. Strzelali w kolana jeńcom, ktoś tu pisał, że wbijali nóż w oko. Bardzo dobrze, że jest to udokumentowane fimami. Oby za to odpowiedzieli. Znęcanie się Ukraińców świadczy też o tym, że oni niczym nie różnią się od ruskich. To tak naprawdę jeden naród jest. Oni są tacy sami, tylko wam to ciężko jest zrozumieć od początku tego tematu.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Ascetic

30-03-2022, 19:52

Pewnie niestosowne miejsce, ale huj, niech będzie. Jak Seba może o wygrzebywaniu gałek ocznych to i ja mogę.

Właśnie przeczytałem twitta, od ambasadoraIII RP, czyli śmieszek Leszek jakiś, że putler odda Krym i dorzuci kawioru, aby tylko Makrą przystał do niego wydzwaniać.

Śmieszne?
lys på slutten av lys
neuro
postuje jak opętany!

30-03-2022, 19:53

Nasum pisze:
30-03-2022, 19:23
nicram pisze:
30-03-2022, 18:03
Ascetic pisze:
30-03-2022, 17:57

W co powinien go dźgnąć, żeby było ok?
Sebie jak widzę, znowu w główce się przewraca.
Jak dla mnie - jedno oko, jedna ręka i jedna noga. Do wora na odpady medyczne. I obcięcie prącia i obydwu jaj. Za te gwałty. Tak, żeby następnym razem jak jakiemuś zechce się najeżdżać inny kraj, żeby się zastanowił.
Tutaj też się zgodzę.

Nie chodzi mi o to, że takie działania popieram, albo że daję zielone światło, ale po prostu staram się zrozumieć. Wojna uwalnia zwierzęce instynkty, najgorsze cechy ludzkiego gatunku, a wojna w Ukrainie zamienia się powoli w bezsensowną rzeź cywilów niż działania dwóch przeciwstawnych armii. Gdzie nakręcono ten film? A co, jeśli nakręcono go w Mariupolu? Co, jeśli ten znęcający się nad jeńcem zobaczył rozpierdolone miasto, obrócone w perzynę, znał ludzi którzy zginęli kompletnie bez sensu i po prostu - uległ demonom wojny? Wściekłość, nienawiść, chęć zemsty, bezradność - wyładowane na człowieku, który jest w armii dokonującej właśnie takiej rozpierduchy... Nie nam to oceniać w wygodnym fotelu w domu, na który nie spadnie bomba....

Widzę tu pewną analogię. Na Śląsku jest pewna grupa tęskniących za Niemcami, nie chcąca uznawać Polski, mówiąca o okupacji, wzdychająca do separatystycznej republiki - margines, zbieranina oszołomów, chociaż czasem ich wysrywy są na tyle jadowite, że człowiekowi krew się gotuje w żyłach. No i jest jeden taki niby historyk, który publikuje swoje teksty na swoim profilu. Człowiek ów, miłośnik ( zadeklarowany ) Waffen SS ( nazywający ich wojownikami ), i Trzeciej Rzeszy ( posiadający w swoim zdjęciu profilowym symbol LLSAH Adolf Hitler ) pisze o heroicznej obronie Śląska w 1945 roku i o tym, jak to Krasnoarmiejcy brali odwet na ludności cywilnej.... Fakt, była tragedia Górnośląska, ale w jego pisaninie jest to bardzo zero jedynkowo przekazane: wojownicy Waffen SS bronią ludność cywilną przed zdziczałymi najeźdzcami z Azji.... Na pytanie, czy wie, że najechali dlatego, że kilka lat wcześniej Niemcy najechali ich, i brali tak okrutny odwet bo widzieli co SS wyczyniało na ziemiach rosyjskich, odpowiada że nie o tym jest "pisanie". Babi Jar, głodzenie jeńców wojennych, czy zbrodnie na ludności cywilnej, to wszystko jakby tego nie było. Tylko nasza krzywda się liczy, a jak wygrywali, to z podziwem pisze o młodych chłopcach ze Śląska którzy dzielnie walczyli....

Dlaczego o tym pisze? Bo stawanie w obronie tego jeńca to piekielnie trudne zadanie. Nie wiemy co działo się we wnętrzu tego, który go katował, co widział,co zobaczył, kogo stracił. Wziął odwet. Nie nam to oceniać. Tak jak w latach czterdziestych czerwonoarmiści brali odwet - niektórzy nazywają to barbarzyństwem, inni po prostu starają się zrozumieć, jednocześnie potępiając sam czyn. Rosjan z karabinami na Ukrainę nikt nie zapraszał, nikt nie zrobił im niczego takiego, aby oni traktowali ukraińskie miasta jak cele na poligonie. Tyle.
Problem w tym, że kacapy w latach 40 za zbrodnie Niemców brali odwet na polskich cywilach...

Ale generalnie pełna zgoda. Są rzeczy, których lepiej nie probować rozumieć, po prostu przyjąć fakty. A fakty są takie, że jest agresor, jest broniący się. Przynajmniej to jest proste.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-03-2022, 20:06

Generalnie to powala mnie ta logika:

Ukraincy mogą wydłubywać oczy, bo się bronią, ale Ruskie nie mogą napierdalac w cywilów mimo, że chcą podbić Ukraine.
vicotnick
rasowy masterfulowicz

30-03-2022, 20:09

Taka jest logika wojny.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-03-2022, 20:14

Raczej forume.
vicotnick
rasowy masterfulowicz

30-03-2022, 20:14

Forume to wojna, więc na jedno wychodzi.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

30-03-2022, 20:36

Można być zszokowanym filmikiem, mi takie sceny zawsze zostają w głowie, ale nie wiem czego niektórzy się spodziewali i czemu są zaskoczeni. Może powinni strzelić mu w łeb a nie się nożem bawić. Kurwa wojna. Gdyby nie PR z dzwonieniem do matek żeby wygładzać własny obraz, bo bez właściwej propagandy dla sojuszników Ukraina jest w dupie, to powinni rozpierdalać wszystkich jak leci. Zawsze mnie śmieszą te wszelkie prawa i zasady konfliktów zbrojnych. Z pozycji kanapowego pacyfisty niestety muszę stwierdzić że każdy kto wkroczył na teren Ukrainy, ten biega po Ukrainie z wyrokiem śmierci i wyrok powinien zostać jak najszybciej wykonany. Ale podejrzewam że nie pierdolą się z jeńcami, to nie jest U.S. Army tylko ukraińska zaciekłość. Dzikie ludzie. I tym dzikim ludziom dzisiaj kibicuje żeby ten rosyjski motłoch roznieśli, do ostatniego żołnierza.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

30-03-2022, 20:37

ozob pisze:
30-03-2022, 20:06
Generalnie to powala mnie ta logika:

Ukraincy mogą wydłubywać oczy, bo się bronią, ale Ruskie nie mogą napierdalac w cywilów mimo, że chcą podbić Ukraine.
Czy koleżka z nożem w głowie to cywil?
ODPOWIEDZ