Nie wiem, skąd przypuszczenie, że mógłbym nie mieć szacunku do Sigurda i Kjetila-Vidara? Choć nie miej Pan, Panie Skaut złudzeń. Podobnie jak Kurt jestem rozbawiony, dorabianiem ideologii to tego zbioru mniej lub bardziej udanych kompozycji. Płytę oczywiście nabędę. W końcu to będzie już 20 lat jak jesteśmy razem.Skaut pisze:Czyli jednak jakiś tam szacunek jest, a i wgryzać widzę się chce.535 pisze: Słucham dalej.
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re:
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
tak podpowiem tylko ze to się cynizm nazywa.Caligula pisze:[V] pisze:moze sie nie podobac,pewnie.Ja mam jednak tak jak Skaut - to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.[V] pisze: zajebista opinia,wyrobiona po pierwszym przesluchaniu z glosniczków wlasnego laptopka jak wnioskuje?:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
Nie miałem takich przypuszczeń, co po prostu niektórzy już jednoznacznie, po jednym/kilkukrotnym przesłuchaniu autorytatywnie stwierdzili, że płyta jest banalnie prosta i więcej słuchać nie trzeba, bo zna się każdy utwór na pamięć. O to mi chodziło.535 pisze:Nie wiem, skąd przypuszczenie, że mógłbym nie mieć szacunku do Sigurda i Kjetila-Vidara? Choć nie miej Pan, Panie Skaut złudzeń. Podobnie jak Kurt jestem rozbawiony, dorabianiem ideologii to tego zbioru mniej lub bardziej udanych kompozycji. Płytę oczywiście nabędę. W końcu to będzie już 20 lat jak jesteśmy razem.Skaut pisze:Czyli jednak jakiś tam szacunek jest, a i wgryzać widzę się chce.535 pisze: Słucham dalej.
Dlatego cieszy mnie po prostu Twoja postawa.
Nie staram się na siłę dorabiać jakiejś ideologii. Czytałem wywiad, słucham tej płyty i tak to widzę. Satyr to nie jest pierwszy lepszy grajek, który nagle poczuł jakiś zew rock'n'rolla.
Coś tam było! Człowiek!
-
[V]
nowa płyta w moim mniemaniu jest raczej niekomercyjna ,zero koniukturalizmu.Wszak fani metalu reagują(przeważnie) na takie zmiany tak jak Ty powyżej a przebicie się do świadomości masowego odbiorcy również nie jest taka prostą sprawą.Poza tym od kiedy prosta,nieskomplikowana muzyka to coś złego.?Kurt pisze:Tu nie chodzi o to, że to mogło by to lecieć w radiu (chociaż w sumie nie wiem, czemu nie), tylko o same podejście do muzyki Dla mnie to jest muzyka rodem z Eurowizji, prosta, nieskomplikowana, którą można sobie zanucić przy goleniu.
Ostatnio zmieniony 03-09-2013, 23:45 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Maria Konopnicka
Jeszcze nie słyszałem, ale jestem ich tak ogromnie ciekaw, że właśnie dla nich jednak kupię tę płytę :)Dragazes pisze:A ktoś słyszał już może te 3 bonusowe utwory?
11.Phoenix
(Recording Session Mix)
12.Our World, It Rumbles Tonight
(Deeper Low Mix)
13.Natt
(Wet Mix)
- Dragazes
- w mackach Zła
Ty to jesteś niepoprawny żartowniś!
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Re:
No już, już... Nie ekscytuj się tak, bo to dość trywialny powód przy tym co nadchodzi.Skaut pisze:Jak się słucha ostatnich płyt przy obieraniu ziemniaków, to faktycznie nic tylko napierdala i napierdala... dżizaz.Knokkelmann pisze:Ja rozumiem, że Frost całe życie napierdalał w najszybszych tempach i nie miał czasu popracować nad bardziej wyrafinowanym graniem, ale bez przesady.
This is where everything goes backwards.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
[V] pisze:to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.
100000000000000000% racji, ale zapomniałeś dodać jeszcze, że jest to płyta dla dojrzałych odbiorców, mających wyrobiony gust i 100000000 płyt na półce. Plebs nie zrozumie metamuzyki Satyrcion przecie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: SATYRICON
Więc ta płyta jest po prostu miernikiem dojrzałości?Drone pisze:Bardzo subtelna czy wręcz delikatna ta płyta. Bardzo dobry ruch po tektonicznym poprzednim albumie. Tak jak pisałem, kojarzy mi się z "Tuonelą" czy nawet niektórymi partiami na płytach OPETH. Nie pod względem technicznym, tylko emocjonalnym. Na pewno jest to rzecz dla wytrawnego słuchacza, młodzież z brudem za paznokciem i aftami na języku nie ma tu czego szukać, a krytykując tę płytę skrytykuje tak naprawdę własną niedojrzałość.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Oczywiście, komu się nie podoba jest niedojrzały, albo słuchał raz na głośniczkach z laptopa. Innej opcji nie ma.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
535
Re: Odp: SATYRICON
Raczej miernikiem niedojrzłości.Headcrab pisze:Więc ta płyta jest po prostu miernikiem dojrzałości?Drone pisze:Bardzo subtelna czy wręcz delikatna ta płyta. Bardzo dobry ruch po tektonicznym poprzednim albumie. Tak jak pisałem, kojarzy mi się z "Tuonelą" czy nawet niektórymi partiami na płytach OPETH. Nie pod względem technicznym, tylko emocjonalnym. Na pewno jest to rzecz dla wytrawnego słuchacza, młodzież z brudem za paznokciem i aftami na języku nie ma tu czego szukać, a krytykując tę płytę skrytykuje tak naprawdę własną niedojrzałość.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jako zagorzały przeciwnik Satyricon muszę przyznać, że ich zdecydowany krok w innym kierunku robi na mnie większe wrażenie niż te nieudolne poprzedniczki, które siliły się na black metal, ale były gównem.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
[V]
heh,doceniam ironię,ale naturalnie uważam,że to jest płyta dla dojrzałych słuchaczy.Dzięki uprzejmości dobrego kolegi miałem dostep do materiału w dobrej jakości troche wcześniej I zdążyłem się osłuchać z tą płytą I na tej podstawie formuluje wnioski.Dlatego dla mnie te wpisy kilka stron dalej o eurowizji,nieporadności,trolling marii w temacie są czymś co traktuje z przymrużeniem oka;)Nie zakładam,że ta płyta musi się każdemu podobać,ale może nadszedł czas żeby osłuchać się z materiałem porządnie a później cos napisać. Zakładam,że bedzie podobnie jak z Feel sorry for the fanatic czy właśnie Vision thing,czas bedzie pracował na korzyść Satyricon.Plastek pisze:[V] pisze:to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.
100000000000000000% racji, ale zapomniałeś dodać jeszcze, że jest to płyta dla dojrzałych odbiorców, mających wyrobiony gust i 100000000 płyt na półce. Plebs nie zrozumie metamuzyki Satyrcion przecie.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Trocki posłuchał z playera flashowego który nadaje ten album w jakości 96kbs (jak nie mniej) i wie lepiej także się nie madruj :[V] pisze:heh,doceniam ironię,ale naturalnie uważam,że to jest płyta dla dojrzałych słuchaczy.Dzięki uprzejmości dobrego kolegi miałem dostep do materiału w dobrej jakości troche wcześniej I zdążyłem się osłuchać z tą płytą I na tej podstawie formuluje wnioski.Dlatego dla mnie te wpisy kilka stron dalej o eurowizji,nieporadności,trolling marii w temacie są czymś co traktuje z przymrużeniem oka;)Nie zakładam,że ta płyta musi się każdemu podobać,ale może nadszedł czas żeby osłuchać się z materiałem porządnie a później cos napisać. Zakładam,że bedzie podobnie jak z Feel sorry for the fanatic czy właśnie Vision thing,czas bedzie pracował na korzyść Satyricon.Plastek pisze:[V] pisze:to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.
this is a land of wolves now
-
[V]
jak wszyscy sie tam ładnie zgadzają i miłują nawzajem.wychował sobie trzódkę,nie powiem;D
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
est
Re:
To było zamierzone, chcę wprowadzić odpowiednią dozę niepokoju i niepewności w twoje odsłuchy nowego Satyricon.Skaut pisze:Williamów i Jeffów jak mrówków, doprecyzuj bo nie wiem czy o Carcass w przypadku Jeffa pytasz? ;]est pisze:A William i Jeff są? ;)Skaut pisze:Satyr to nie jest pierwszy lepszy grajek