SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re:

03-09-2013, 23:28

Skaut pisze:
535 pisze: Słucham dalej.
Czyli jednak jakiś tam szacunek jest, a i wgryzać widzę się chce.
Nie wiem, skąd przypuszczenie, że mógłbym nie mieć szacunku do Sigurda i Kjetila-Vidara? Choć nie miej Pan, Panie Skaut złudzeń. Podobnie jak Kurt jestem rozbawiony, dorabianiem ideologii to tego zbioru mniej lub bardziej udanych kompozycji. Płytę oczywiście nabędę. W końcu to będzie już 20 lat jak jesteśmy razem.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: SATYRICON

03-09-2013, 23:30

Caligula pisze:
[V] pisze:moze sie nie podobac,pewnie.Ja mam jednak tak jak Skaut - to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.
[V] pisze: zajebista opinia,wyrobiona po pierwszym przesluchaniu z glosniczków wlasnego laptopka jak wnioskuje?:D
tak podpowiem tylko ze to się cynizm nazywa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

03-09-2013, 23:38

535 pisze:
Skaut pisze:
535 pisze: Słucham dalej.
Czyli jednak jakiś tam szacunek jest, a i wgryzać widzę się chce.
Nie wiem, skąd przypuszczenie, że mógłbym nie mieć szacunku do Sigurda i Kjetila-Vidara? Choć nie miej Pan, Panie Skaut złudzeń. Podobnie jak Kurt jestem rozbawiony, dorabianiem ideologii to tego zbioru mniej lub bardziej udanych kompozycji. Płytę oczywiście nabędę. W końcu to będzie już 20 lat jak jesteśmy razem.
Nie miałem takich przypuszczeń, co po prostu niektórzy już jednoznacznie, po jednym/kilkukrotnym przesłuchaniu autorytatywnie stwierdzili, że płyta jest banalnie prosta i więcej słuchać nie trzeba, bo zna się każdy utwór na pamięć. O to mi chodziło.
Dlatego cieszy mnie po prostu Twoja postawa.
Nie staram się na siłę dorabiać jakiejś ideologii. Czytałem wywiad, słucham tej płyty i tak to widzę. Satyr to nie jest pierwszy lepszy grajek, który nagle poczuł jakiś zew rock'n'rolla.
Coś tam było! Człowiek!
[V]

03-09-2013, 23:42

Kurt pisze:Tu nie chodzi o to, że to mogło by to lecieć w radiu (chociaż w sumie nie wiem, czemu nie), tylko o same podejście do muzyki Dla mnie to jest muzyka rodem z Eurowizji, prosta, nieskomplikowana, którą można sobie zanucić przy goleniu.
nowa płyta w moim mniemaniu jest raczej niekomercyjna ,zero koniukturalizmu.Wszak fani metalu reagują(przeważnie) na takie zmiany tak jak Ty powyżej a przebicie się do świadomości masowego odbiorcy również nie jest taka prostą sprawą.Poza tym od kiedy prosta,nieskomplikowana muzyka to coś złego.?
Ostatnio zmieniony 03-09-2013, 23:45 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

Re:

03-09-2013, 23:43

Skaut pisze: Satyr to nie jest pierwszy lepszy grajek, który nagle poczuł jakiś zew rock'n'rolla.
Właśnie. Na bonusowym dysku The Age Of Nero, znajduje się wersja tego oto numeru.

Na taki kierunek liczyłem i tego teraz tutaj szukam.
Maria Konopnicka

04-09-2013, 00:04

Dragazes pisze:A ktoś słyszał już może te 3 bonusowe utwory?
11.Phoenix
(Recording Session Mix)
12.Our World, It Rumbles Tonight
(Deeper Low Mix)
13.Natt
(Wet Mix)
Jeszcze nie słyszałem, ale jestem ich tak ogromnie ciekaw, że właśnie dla nich jednak kupię tę płytę :)
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

04-09-2013, 00:18

Ty to jesteś niepoprawny żartowniś!
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

Re:

04-09-2013, 03:37

Skaut pisze:
Knokkelmann pisze:Ja rozumiem, że Frost całe życie napierdalał w najszybszych tempach i nie miał czasu popracować nad bardziej wyrafinowanym graniem, ale bez przesady.
Jak się słucha ostatnich płyt przy obieraniu ziemniaków, to faktycznie nic tylko napierdala i napierdala... dżizaz.
No już, już... Nie ekscytuj się tak, bo to dość trywialny powód przy tym co nadchodzi.
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-09-2013, 08:10

[V] pisze:to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.

100000000000000000% racji, ale zapomniałeś dodać jeszcze, że jest to płyta dla dojrzałych odbiorców, mających wyrobiony gust i 100000000 płyt na półce. Plebs nie zrozumie metamuzyki Satyrcion przecie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Odp: SATYRICON

04-09-2013, 08:16

Drone pisze:Bardzo subtelna czy wręcz delikatna ta płyta. Bardzo dobry ruch po tektonicznym poprzednim albumie. Tak jak pisałem, kojarzy mi się z "Tuonelą" czy nawet niektórymi partiami na płytach OPETH. Nie pod względem technicznym, tylko emocjonalnym. Na pewno jest to rzecz dla wytrawnego słuchacza, młodzież z brudem za paznokciem i aftami na języku nie ma tu czego szukać, a krytykując tę płytę skrytykuje tak naprawdę własną niedojrzałość.
Więc ta płyta jest po prostu miernikiem dojrzałości?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-09-2013, 08:17

Oczywiście, komu się nie podoba jest niedojrzały, albo słuchał raz na głośniczkach z laptopa. Innej opcji nie ma.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

Re: Odp: SATYRICON

04-09-2013, 08:30

Headcrab pisze:
Drone pisze:Bardzo subtelna czy wręcz delikatna ta płyta. Bardzo dobry ruch po tektonicznym poprzednim albumie. Tak jak pisałem, kojarzy mi się z "Tuonelą" czy nawet niektórymi partiami na płytach OPETH. Nie pod względem technicznym, tylko emocjonalnym. Na pewno jest to rzecz dla wytrawnego słuchacza, młodzież z brudem za paznokciem i aftami na języku nie ma tu czego szukać, a krytykując tę płytę skrytykuje tak naprawdę własną niedojrzałość.
Więc ta płyta jest po prostu miernikiem dojrzałości?
Raczej miernikiem niedojrzłości.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

04-09-2013, 09:09

Jako zagorzały przeciwnik Satyricon muszę przyznać, że ich zdecydowany krok w innym kierunku robi na mnie większe wrażenie niż te nieudolne poprzedniczki, które siliły się na black metal, ale były gównem.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
[V]

04-09-2013, 09:10

Plastek pisze:
[V] pisze:to jest piekna,szczera,klimatyczna plyta nagrana przez dojrzalych muzyków,odbieram ja jako ukoronowanie ich kariery,taka wisenke na torcie.

100000000000000000% racji, ale zapomniałeś dodać jeszcze, że jest to płyta dla dojrzałych odbiorców, mających wyrobiony gust i 100000000 płyt na półce. Plebs nie zrozumie metamuzyki Satyrcion przecie.
heh,doceniam ironię,ale naturalnie uważam,że to jest płyta dla dojrzałych słuchaczy.Dzięki uprzejmości dobrego kolegi miałem dostep do materiału w dobrej jakości troche wcześniej I zdążyłem się osłuchać z tą płytą I na tej podstawie formuluje wnioski.Dlatego dla mnie te wpisy kilka stron dalej o eurowizji,nieporadności,trolling marii w temacie są czymś co traktuje z przymrużeniem oka;)Nie zakładam,że ta płyta musi się każdemu podobać,ale może nadszedł czas żeby osłuchać się z materiałem porządnie a później cos napisać. Zakładam,że bedzie podobnie jak z Feel sorry for the fanatic czy właśnie Vision thing,czas bedzie pracował na korzyść Satyricon.
est

Re:

04-09-2013, 09:14

Skaut pisze:Satyr to nie jest pierwszy lepszy grajek
A William i Jeff są? ;)
Awatar użytkownika
Skaut

04-09-2013, 09:57

est pisze:
A William i Jeff są? ;)
Williamów i Jeffów jak mrówków, doprecyzuj bo nie wiem czy o Carcass w przypadku Jeffa pytasz? ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-09-2013, 10:03

[V] pisze:
Plastek pisze:

heh,doceniam ironię,ale naturalnie uważam,że to jest płyta dla dojrzałych słuchaczy.Dzięki uprzejmości dobrego kolegi miałem dostep do materiału w dobrej jakości troche wcześniej I zdążyłem się osłuchać z tą płytą I na tej podstawie formuluje wnioski.Dlatego dla mnie te wpisy kilka stron dalej o eurowizji,nieporadności,trolling marii w temacie są czymś co traktuje z przymrużeniem oka;)Nie zakładam,że ta płyta musi się każdemu podobać,ale może nadszedł czas żeby osłuchać się z materiałem porządnie a później cos napisać. Zakładam,że bedzie podobnie jak z Feel sorry for the fanatic czy właśnie Vision thing,czas bedzie pracował na korzyść Satyricon.
Trocki posłuchał z playera flashowego który nadaje ten album w jakości 96kbs (jak nie mniej) i wie lepiej także się nie madruj :

this is a land of wolves now
[V]

04-09-2013, 10:09

jak wszyscy sie tam ładnie zgadzają i miłują nawzajem.wychował sobie trzódkę,nie powiem;D
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-09-2013, 10:10

Zazdrość? ;D
this is a land of wolves now
est

Re:

04-09-2013, 10:13

Skaut pisze:
est pisze:
A William i Jeff są? ;)
Williamów i Jeffów jak mrówków, doprecyzuj bo nie wiem czy o Carcass w przypadku Jeffa pytasz? ;]
To było zamierzone, chcę wprowadzić odpowiednią dozę niepokoju i niepewności w twoje odsłuchy nowego Satyricon.
ODPOWIEDZ