DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Karkasonne

Re: DARKTHRONE

16-01-2013, 20:40

Maria Konopnicka pisze:Zaczął padać śnieg a ja idąc ulicą czułem się jak bóg, miałem ochotę krzyczeć i bić głową w chodnik!
Wyobraziłem to sobie gościa który w śniegu krzyczy i bije głową w chodnik. Takiego wyrazu uznania jeszcze nie poznałem, ale na pewno robiłoby to wrażenie.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-01-2013, 21:05

Blackult pisze:proste, gdyby to nie był Darkthrone to bym po 2 minutach wyłączył :)
Tak samo, maniera tych zaspiewow irytuje. W sumie w pierwszej chwili przypomnialo mi sie to

Ale po 2:50 jest juz troche lepiej, jednak to troche za malo zeby sie zainteresowac plyta.
niech to miejsce niebawem zniknie
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

16-01-2013, 21:38

Jeśli faktycznie Leave No Cross Unturned będzie trwał 14 minut to jest szansa, że ten album będzie dla DARKTHRONE tym samym co Psychodelic Pill dla NEILA YOUNGA ;)
535

16-01-2013, 21:57

Maria Konopnicka pisze: Widzę to inaczej - debiut jest udaną płytą, ale mieszczącą się w jakiejś konwencji - dwójka to była rewolucja, pewnie, że słychać niej różne wpływy (jak chyba na każdej płycie), ale ten album był wręcz szokująco inny.
Był inny, ale nie szokująco. Gadanie Hanka nie powinno powodować szoku. Jest jeszcze muzyka. Widzę, że lekcja z Soulside Journey dalej nie odrobiona. Rozumiem, że brakuje czasu.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

16-01-2013, 22:14

streetcleaner pisze:Jeśli faktycznie Leave No Cross Unturned będzie trwał 14 minut to jest szansa, że ten album będzie dla DARKTHRONE tym samym co Psychodelic Pill dla NEILA YOUNGA ;)
niech tylko przedwcześnie "Americany" nie nagrają;]
Coś tam było! Człowiek!
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

16-01-2013, 22:15

ważne żeby nigdy nie nagrali 'Trans' :D
[V]

16-01-2013, 23:38

Obrazek

Obrazek
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

17-01-2013, 13:39

535 pisze: Był inny, ale nie szokująco. Gadanie Hanka nie powinno powodować szoku. Jest jeszcze muzyka. Widzę, że lekcja z Soulside Journey dalej nie odrobiona. Rozumiem, że brakuje czasu.
Opisuję to co czułem gdy usłyszałem dwójkę - przy pierwszej konfrontacji byłem wkurwiony - najpierw sądziłem, że mam uszkodzoną kasetę, a później sądziłem, że jakieś jaja sobie ktoś ze mnie robi. Potrzebowałem czasu, aby docenić ten album. Wcześniej liczył się dla mnie ciężar, agresja i szybkość - ta płyta pokazała mi, że muzyka ekstremalna może przemawiać w trochę inny sposób. Owszem, nie byłem wówczas specjalnie obyty muzycznie, ale mimo wszystko z całym przekonaniem będę bronił tezy, że stylistyczna rewolta jakiej Darkthrone dokonał za sprawą drugiej płyty jest nieporównywalna z tym co robią na ostatnich płytach.
Maria Konopnicka

17-01-2013, 13:42

streetcleaner pisze:ważne żeby nigdy nie nagrali 'Trans' :D
Tak dobrego albumu na pewno już nie nagrają :)
Awatar użytkownika
Drone

17-01-2013, 13:46

Maria Konopnicka pisze:z całym przekonaniem będę bronił tezy, że stylistyczna rewolta jakiej Darkthrone dokonał za sprawą drugiej płyty jest nieporównywalna z tym co robią na ostatnich płytach.
Tu nie ma czego bronić - to oczywiste akurat, że przeskok między debiutem a dwójką był kosmiczny. I nie chodzi o te deathmetalowe riffy, tylko o brzmienie i aranż.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Maria Konopnicka

17-01-2013, 14:02

Drone pisze: Tu nie ma czego bronić - to oczywiste akurat, że przeskok między debiutem a dwójką był kosmiczny. I nie chodzi o te deathmetalowe riffy, tylko o brzmienie i aranż.
napisałem tak, bo pojawiły się już na tym forum głosy, że Darkthrone dziś robi to samo zaczął robić po nagraniu debiutanckiej płyty...
535

17-01-2013, 14:34

Maria Konopnicka pisze:
535 pisze: Był inny, ale nie szokująco. Gadanie Hanka nie powinno powodować szoku. Jest jeszcze muzyka. Widzę, że lekcja z Soulside Journey dalej nie odrobiona. Rozumiem, że brakuje czasu.
Opisuję to co czułem gdy usłyszałem dwójkę - przy pierwszej konfrontacji byłem wkurwiony - najpierw sądziłem, że mam uszkodzoną kasetę, a później sądziłem, że jakieś jaja sobie ktoś ze mnie robi. Potrzebowałem czasu, aby docenić ten album. Wcześniej liczył się dla mnie ciężar, agresja i szybkość - ta płyta pokazała mi, że muzyka ekstremalna może przemawiać w trochę inny sposób. Owszem, nie byłem wówczas specjalnie obyty muzycznie, ale mimo wszystko z całym przekonaniem będę bronił tezy, że stylistyczna rewolta jakiej Darkthrone dokonał za sprawą drugiej płyty jest nieporównywalna z tym co robią na ostatnich płytach.
Ja z kolei, im dłużej słucham tych płyt, tym więcej słyszę elementów wspólnych, więc zbliżam się ku tezie, że rewolucja była, ale nie kosmiczna, a przynajmniej nie taka jak chciał wesoły Gylve. Oczywiście zgadzam się z tym, że w 1992 wyglądało to tak jak opisujesz powyżej.
aryman
postuje jak opętany!

17-01-2013, 14:52

Ale wracając do sedna, to ten nowy kawałek jest naprawdę bardzo, bardzo,,, fajny. (Okropne słowo, ale akurat takie mi się nasunęło i nie wiem, czy to dobrze. Może i lepiej od stosowanych tu zbyt często hiperbol.)
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
[V]

17-01-2013, 14:56

aryman pisze:Ale wracając do sedna, to ten nowy kawałek jest naprawdę bardzo, bardzo,,, fajny. (Okropne słowo, ale akurat takie mi się nasunęło i nie wiem, czy to dobrze. Może i lepiej od stosowanych tu zbyt często hiperbol.)

lepiej.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

17-01-2013, 14:59

W całości na pewno będzie jeszcze lepszy.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

17-01-2013, 15:15

aryman pisze:Ale wracając do sedna, to ten nowy kawałek jest naprawdę bardzo, bardzo,,, fajny.
O właśnie. Dobrze się tego słucha, ale jakiś za bardzo oczywisty jest ten numer. Póki co mam mieszane uczucia, ale poczekam na całość.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

17-01-2013, 16:47

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

17-01-2013, 16:48

Pewnie ich poznał na płycie z Hardrockera :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

17-01-2013, 19:52

manieczki pisze:nowaja piesnia:
Sam początek nie za bardzo, przez te hevi metalowe wokale, ale cała reszta fpytkę. Bardzo fajny utwór. Czuć wyraźne inspiracje Celtic Frost.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Drone

17-01-2013, 20:12

Castor pisze:Czuć wyraźne inspiracje Celtic Frost.
O, wreszcie ktoś mnie naprowadził na właściwy trop. Ty to masz ucho, Castor.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ