Wyobraziłem to sobie gościa który w śniegu krzyczy i bije głową w chodnik. Takiego wyrazu uznania jeszcze nie poznałem, ale na pewno robiłoby to wrażenie.Maria Konopnicka pisze:Zaczął padać śnieg a ja idąc ulicą czułem się jak bóg, miałem ochotę krzyczeć i bić głową w chodnik!
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DARKTHRONE
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Tak samo, maniera tych zaspiewow irytuje. W sumie w pierwszej chwili przypomnialo mi sie toBlackult pisze:proste, gdyby to nie był Darkthrone to bym po 2 minutach wyłączył :)
Ale po 2:50 jest juz troche lepiej, jednak to troche za malo zeby sie zainteresowac plyta.
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- rasowy masterfulowicz
Jeśli faktycznie Leave No Cross Unturned będzie trwał 14 minut to jest szansa, że ten album będzie dla DARKTHRONE tym samym co Psychodelic Pill dla NEILA YOUNGA ;)
Był inny, ale nie szokująco. Gadanie Hanka nie powinno powodować szoku. Jest jeszcze muzyka. Widzę, że lekcja z Soulside Journey dalej nie odrobiona. Rozumiem, że brakuje czasu.Maria Konopnicka pisze: Widzę to inaczej - debiut jest udaną płytą, ale mieszczącą się w jakiejś konwencji - dwójka to była rewolucja, pewnie, że słychać niej różne wpływy (jak chyba na każdej płycie), ale ten album był wręcz szokująco inny.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
-
- rasowy masterfulowicz
ważne żeby nigdy nie nagrali 'Trans' :D
-

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Opisuję to co czułem gdy usłyszałem dwójkę - przy pierwszej konfrontacji byłem wkurwiony - najpierw sądziłem, że mam uszkodzoną kasetę, a później sądziłem, że jakieś jaja sobie ktoś ze mnie robi. Potrzebowałem czasu, aby docenić ten album. Wcześniej liczył się dla mnie ciężar, agresja i szybkość - ta płyta pokazała mi, że muzyka ekstremalna może przemawiać w trochę inny sposób. Owszem, nie byłem wówczas specjalnie obyty muzycznie, ale mimo wszystko z całym przekonaniem będę bronił tezy, że stylistyczna rewolta jakiej Darkthrone dokonał za sprawą drugiej płyty jest nieporównywalna z tym co robią na ostatnich płytach.535 pisze: Był inny, ale nie szokująco. Gadanie Hanka nie powinno powodować szoku. Jest jeszcze muzyka. Widzę, że lekcja z Soulside Journey dalej nie odrobiona. Rozumiem, że brakuje czasu.
Tak dobrego albumu na pewno już nie nagrają :)streetcleaner pisze:ważne żeby nigdy nie nagrali 'Trans' :D
- Drone
Tu nie ma czego bronić - to oczywiste akurat, że przeskok między debiutem a dwójką był kosmiczny. I nie chodzi o te deathmetalowe riffy, tylko o brzmienie i aranż.Maria Konopnicka pisze:z całym przekonaniem będę bronił tezy, że stylistyczna rewolta jakiej Darkthrone dokonał za sprawą drugiej płyty jest nieporównywalna z tym co robią na ostatnich płytach.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
napisałem tak, bo pojawiły się już na tym forum głosy, że Darkthrone dziś robi to samo zaczął robić po nagraniu debiutanckiej płyty...Drone pisze: Tu nie ma czego bronić - to oczywiste akurat, że przeskok między debiutem a dwójką był kosmiczny. I nie chodzi o te deathmetalowe riffy, tylko o brzmienie i aranż.
Ja z kolei, im dłużej słucham tych płyt, tym więcej słyszę elementów wspólnych, więc zbliżam się ku tezie, że rewolucja była, ale nie kosmiczna, a przynajmniej nie taka jak chciał wesoły Gylve. Oczywiście zgadzam się z tym, że w 1992 wyglądało to tak jak opisujesz powyżej.Maria Konopnicka pisze:Opisuję to co czułem gdy usłyszałem dwójkę - przy pierwszej konfrontacji byłem wkurwiony - najpierw sądziłem, że mam uszkodzoną kasetę, a później sądziłem, że jakieś jaja sobie ktoś ze mnie robi. Potrzebowałem czasu, aby docenić ten album. Wcześniej liczył się dla mnie ciężar, agresja i szybkość - ta płyta pokazała mi, że muzyka ekstremalna może przemawiać w trochę inny sposób. Owszem, nie byłem wówczas specjalnie obyty muzycznie, ale mimo wszystko z całym przekonaniem będę bronił tezy, że stylistyczna rewolta jakiej Darkthrone dokonał za sprawą drugiej płyty jest nieporównywalna z tym co robią na ostatnich płytach.535 pisze: Był inny, ale nie szokująco. Gadanie Hanka nie powinno powodować szoku. Jest jeszcze muzyka. Widzę, że lekcja z Soulside Journey dalej nie odrobiona. Rozumiem, że brakuje czasu.
-
- postuje jak opętany!
Ale wracając do sedna, to ten nowy kawałek jest naprawdę bardzo, bardzo,,, fajny. (Okropne słowo, ale akurat takie mi się nasunęło i nie wiem, czy to dobrze. Może i lepiej od stosowanych tu zbyt często hiperbol.)
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
aryman pisze:Ale wracając do sedna, to ten nowy kawałek jest naprawdę bardzo, bardzo,,, fajny. (Okropne słowo, ale akurat takie mi się nasunęło i nie wiem, czy to dobrze. Może i lepiej od stosowanych tu zbyt często hiperbol.)
lepiej.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Block69
- zahartowany metalizator
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
O właśnie. Dobrze się tego słucha, ale jakiś za bardzo oczywisty jest ten numer. Póki co mam mieszane uczucia, ale poczekam na całość.aryman pisze:Ale wracając do sedna, to ten nowy kawałek jest naprawdę bardzo, bardzo,,, fajny.
- hcpig
- Castor
- weteran forumowych bitew
Sam początek nie za bardzo, przez te hevi metalowe wokale, ale cała reszta fpytkę. Bardzo fajny utwór. Czuć wyraźne inspiracje Celtic Frost.manieczki pisze:nowaja piesnia:

- Drone
O, wreszcie ktoś mnie naprowadził na właściwy trop. Ty to masz ucho, Castor.Castor pisze:Czuć wyraźne inspiracje Celtic Frost.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.