METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Ale z was cebulaki, wszystkie płyty Metallici oprócz Death Magnetic zasługują na ocenę 10/10.

- Kraft
Wyautować RtL? Toć to nie przystoi nawet hjterowi :)Heretyk pisze:Load + MoP. przeleciałem sobie ostatnio całą dyskografię i wychodzi, że tyle mi wystarczy od tego zespołu.
- harvestman
St.Anger i S&M również 10/10?Zenek pisze:Ale z was cebulaki, wszystkie płyty Metallici oprócz Death Magnetic zasługują na ocenę 10/10.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Nie. Te mają 11/10.harvestman pisze:St.Anger i S&M również 10/10?Zenek pisze:Ale z was cebulaki, wszystkie płyty Metallici oprócz Death Magnetic zasługują na ocenę 10/10.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
S&M jest akurat zajebista.
Szkoda że nie puścili (np. na singlach) studyjnych wersji 'Human' i 'No Leaf Clover ', przynajmniej nic o tym nie wiem, może się mylę (chciałbym).
Szkoda że nie puścili (np. na singlach) studyjnych wersji 'Human' i 'No Leaf Clover ', przynajmniej nic o tym nie wiem, może się mylę (chciałbym).
Yare Yare Daze
- harvestman
Nie puścili ponieważ studyjne wersje nie istnieją.hcpig pisze:S&M jest akurat zajebista.
- harvestman
Miało chyba być 1/10, palec się omsknął? ;)Foxhound pisze:Nie. Te mają 11/10.harvestman pisze:St.Anger i S&M również 10/10?Zenek pisze:Ale z was cebulaki, wszystkie płyty Metallici oprócz Death Magnetic zasługują na ocenę 10/10.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ukończyłem słuchanie tego zespołu na czarnym albumie...jest o wiele lepsza muzyka aby zaprzatać sobie dalsza Metallicą głowe Panowie...
- Kraft
Ależ milordzie, nawet na biczowanym St. Anger jest tak monstrualny riffest (że wspomnę Sweet Amber czy SKOM), że większości metaluchów prędzej chuje zwiędną nim do takiego poziomu doskoczą.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Też tak miałem, ale przemogłem się i teraz sławię ich późniejsze dokonania na czele z "Lulu".morbid pisze:ukończyłem słuchanie tego zespołu na czarnym albumie...jest o wiele lepsza muzyka aby zaprzatać sobie dalsza Metallicą głowe Panowie...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Drone pisze:Też tak miałem, ale przemogłem się i teraz sławię ich późniejsze dokonania na czele z "Lulu".morbid pisze:ukończyłem słuchanie tego zespołu na czarnym albumie...jest o wiele lepsza muzyka aby zaprzatać sobie dalsza Metallicą głowe Panowie...
UKAMIENIOWAĆ GOOOO !!!!! :):):)
-
Nie jest. Jest skrajnie chujowa, bo skrajnie chujowym pomysłem jest łaczenie dwóch osobnych światów jakimi są rock i muzyka symfoniczna ("klasyczna"). Równie dobrze można próbować łączyć wodę z olejem. Metallice również nie udało się tego połączenia dobrze zrealizować i wyszło to co zawsze, czyli wieś śpiewa i tańczy, a gawiedź się cieszy że "oo orkiestra, jak ambitnie". Rzygać się chce :( Już chyba St Anger jest lepsze od tego symfonicznego kloca.hcpig pisze:S&M jest akurat zajebista.
Dawno Metylicy nie słuchałem, chyba sobie zrobię maraton przez dyskografię, chociaż pewnie sie okaże, że poza RTL nie ma tam nic wartego słuchania.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
TAK.Baton pisze: Już chyba St Anger jest lepsze od tego symfonicznego kloca.
NIE. Pierwsze cztery są jak najbardziej warte. Zwłaszcza wszechpotężna jedynka. MoP i AJFA także są przecież zajebiste.Baton pisze: Dawno Metylicy nie słuchałem, chyba sobie zrobię maraton przez dyskografię, chociaż pewnie sie okaże, że poza RTL nie ma tam nic wartego słuchania.
all the monsters will break your heart
- harvestman
+1, ładnie napisane :)Baton pisze:Nie jest. Jest skrajnie chujowa, bo skrajnie chujowym pomysłem jest łaczenie dwóch osobnych światów jakimi są rock i muzyka symfoniczna ("klasyczna"). Równie dobrze można próbować łączyć wodę z olejem. Metallice również nie udało się tego połączenia dobrze zrealizować i wyszło to co zawsze, czyli wieś śpiewa i tańczy, a gawiedź się cieszy że "oo orkiestra, jak ambitnie". Rzygać się chce :( Już chyba St Anger jest lepsze od tego symfonicznego kloca.hcpig pisze:S&M jest akurat zajebista.
Dawno Metylicy nie słuchałem, chyba sobie zrobię maraton przez dyskografię, chociaż pewnie sie okaże, że poza RTL nie ma tam nic wartego słuchania.
- Zenek
Dzięki, przypomnieliście mi, że wyszło coś takiego jak S&M, wieki tego nie słuchałem, aż sobie zapuszczę z ciekawości.

- harvestman
Zenek pisze:Dzięki, przypomnieliście mi, że wyszło coś takiego jak S&M, wieki tego nie słuchałem, aż sobie zapuszczę z ciekawości.
Opamiętaj się dopóki nie jest jeszcze za późno !!! Następna może być symfoniczna płyta Perfectu, następnie Coma, później już tylko ciemność :)
- Zenek
Dobra, dobra. Metallica to jednak Metallica, najlepszy metalowy zespół w historii, ich potędze może co najwyżej Stonesi dorównują, a gdzie Coma, a gdzie Perfect? nigga please ;D

- morbid
- rasowy masterfulowicz
Zenek pisze:Dobra, dobra. Metallica to jednak Metallica, najlepszy metalowy zespół w historii, ich potędze może co najwyżej Stonesi dorównują, a gdzie Coma, a gdzie Perfect? nigga please ;D
najlepszy zespół w historii ???? lekka przesada....lepiej wypada Slayer...taki zespół....:)
- harvestman
Perfect to tacy lokalni Stonsi:) Wielkości Metalliki nie neguję, rzecz jasna. Jednak nie zmienia to faktu że razem z w/w i jeszcze kilkoma innymi padali ofiarą megalomanii i wydalili tego symfonicznego kloca.
Ostatnio zmieniony 03-12-2013, 20:04 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
S&M miała swój urok na VHSie zgrywanym z tvp2, z czasem moc tego materiału strasznie osłabła. A St. Anger to b. dobra płyta.