SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

04-01-2013, 00:36

Maria Konopnicka pisze:
Skaut pisze: rzekł Marian, zasłuchując się w Diary Of Dreams, poprawiając usta czerwoną szminką :D:D:D
Nigdy nie słuchałem Diary of Dreams - z ciekawości kilka lat temu zakupiłem ich jedną płytę bo wpadł mi ucho jakiś kawałek, ale już dawno się jej pozbyłem... kiepska prowokacja :) Spróbuj z Evol :) I dopisz, że nie znam Voivod i Coroner :)
nie muszę, to już wszyscy wiedzą ;]
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

Re: SATYRICON

04-01-2013, 01:03

kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą :)
535

04-01-2013, 08:37

Maria Konopnicka pisze:
Riven pisze: Widac wiek na karku to nie wszystko i takze Ty jeszcze do niej nie dorosles :DDD
Byłem na koncercie Satyricon - średnia wieku 20 lat... czułem się jak na balu maturalnym... Ci ludzie nie mieli pojęcia o tym co zrobił ten zespół przed Volcano. Byłem też na koncercie Mayhem gdzie średnia wieku było 10 lat wyższa, a ludzi 10 razy mniej... Satyricon poszedł w kierunku prostej i efekciarskiej muzyki dla nastolatków, Mayhem wciąż toczy ten sam trupi jad co przed laty.
Dziwne porównanie. Satyricon to był ZAWSZE zespół "lżejszy", bardziej przystępny dla słuchacza. Nie rozumiem znaczenia średniej wieku i ilości ludzi na koncercie w tym przypadku. Deathcrush, czy Live in Leipzig wyznaczyły drogę już dawno. To nie "wina" Volcano, czy Now, Diabolical. Kompletnie nietrafiony argument.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-01-2013, 08:39

Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
535

04-01-2013, 08:44

ultravox pisze:Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
Nie zgadzam się, że "znacznie". Grand Declaration... nie jest płytą powszechnie lubianą. Rebel Extravaganza owszem. Owczy pęd, czy jednak tkwisz w błędzie?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-01-2013, 09:08

Ani jedna ani druga nie były powszechnie lubiane wśród ortodoksyjnych black metalowców ;) Dziś chyba się to trochę zmieniło. Pomijam element szoku dla kogoś wychowanego na "Transilvanian Hunger", ale jest to jednak najlżejsza i najbardziej "muzyczna" płyta Mayhem ;) Co do owczego pędu, to w jakimś stopniu pewnie mu ulegam, tak jak każdy.
535

04-01-2013, 09:24

Oczywiście że jest najbardziej przystępną z płyt Mayhem, ale czy to automatycznie jest równoznaczne z
ultravox pisze:Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
Co do owczego pędu i Rebel Extravaganza. Chodziło mi o sytuację obecną. Większość podkreśla, że to najlepsza płyta S.
Z tego wnoszę, że najbardziej przystępna. W związku z tym moje pytanie, o owczy pęd, odnoszące się do ogółu zainteresowanych. Ciebie zapytałem, czy nie tkwisz przypadkiem w błędzie. Bo na to mi wychodzi z mojej brawurowej dedukcji. Poza tym, jebać "ortodoksyjnych blackmetalowców wychowanych" na świetnym Transilvanian Hunger.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-01-2013, 09:54

powtórzę, pamiętam bardzo wyraźnie, że gdy zaczynałem swoją przygodę z bm, to rebel była jedną z pierwszych płyt które polubiłem, i tak też było w przypadku moich znajomych którzy mniej więcej w tym samym okresie poznawali te muzykę . jest zdecydowanie bardziej przystępna dla niewyrobionego słuchacza,natomiast żeby docenić volcano trzeba się trochę wysilic, czego potwierdzeniem jest w pewnym sensie postawa Mariana - po prostu wklepal sobie do głowy hiciarski fuel for hatred i głupio mu zweryfikować poglądy.
this is a land of wolves now
aryman
postuje jak opętany!

04-01-2013, 11:13

Ale faktem jest, że gdy Maria pisze o "Volcano", to tak jakby pisał o jakiejś innej płycie składającej się z 8 wersji "Fuel for Hatred", może jednak nie zna/nie pamięta/nie słuchał "Volcano", bo nie sądzę, aby pomiędzy nią a "Rebel" była aż tak absurdalna różnica, jak pojawiające się gdzieś zestawienie Tuwima z Proustem (skądinąd bezsensowne).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-01-2013, 11:15

Zespół doskonały, dyskografia wyrównana potwornie - całkowicie zdominowała mi ostatni kwartał 2021 roku. Na 10 płyt, których słuchałem 8 to były właśnie krążki SATYRICON.
Usiadłem sobie wieczorem przy piwku z mocnym postanowieniem nadrobienia ubiegłorocznych zaległości w słuchaniu nowych płyt. O cholera, znów ten biedny ostatni Incantation leży w folii, a w moim odtwarzaczu kręci się genialne "Volcano".
Ta muzyka jest jak narkotyk - ceniłem ich zawsze, słuchałem jeszcze w czasach kasetowych w podstawówce, mam jeszcze na półce jakieś stare pirackie płyty, które w liceum oddała mi koleżanka z klasy... przez ostatnie lata jednak szanowałem, lubiłem i ...nie słuchałem. To był grzech śmiertelny i teraz nadrabiam te wszystkie stracone dni i godziny.
Zespół absolutnie unikatowy i doskonały. Ciekaw jestem, które płyty cenicie najbardziej i dlaczego.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

04-01-2013, 11:16

Wcale nie jesteś ciekaw, ponabijać się chcesz :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
535

04-01-2013, 11:19

twoja_stara_trotzky pisze:Zespół doskonały, dyskografia wyrównana potwornie - całkowicie zdominowała mi ostatni kwartał 2021 roku. Na 10 płyt, których słuchałem 8 to były właśnie krążki SATYRICON.
Usiadłem sobie wieczorem przy piwku z mocnym postanowieniem nadrobienia ubiegłorocznych zaległości w słuchaniu nowych płyt. O cholera, znów ten biedny ostatni Incantation leży w folii, a w moim odtwarzaczu kręci się genialne "Volcano".
Ta muzyka jest jak narkotyk - ceniłem ich zawsze, słuchałem jeszcze w czasach kasetowych w podstawówce, mam jeszcze na półce jakieś stare pirackie płyty, które w liceum oddała mi koleżanka z klasy... przez ostatnie lata jednak szanowałem, lubiłem i ...nie słuchałem. To był grzech śmiertelny i teraz nadrabiam te wszystkie stracone dni i godziny.
Zespół absolutnie unikatowy i doskonały. Ciekaw jestem, które płyty cenicie najbardziej i dlaczego.
Pomyliłeś daty. Nie będziemy tak długo czekać. Jest uparty, ale jednocześnie inteligentny.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-01-2013, 11:23

Maria Konopnicka pisze:
Byłem na koncercie Satyricon - średnia wieku 20 lat... czułem się jak na balu maturalnym... Ci ludzie nie mieli pojęcia o tym co zrobił ten zespół przed Volcano. Byłem też na koncercie Mayhem gdzie średnia wieku było 10 lat wyższa, a ludzi 10 razy mniej... Satyricon poszedł w kierunku prostej i efekciarskiej muzyki dla nastolatków, Mayhem wciąż toczy ten sam trupi jad co przed laty.
Ta wypowiedz doskonale podsumowuje dzisiejsze muzyczne oblicze Satyricon. Tak w ogóle Maria to po co się meczysz? Co byś nie powiedział to i tak banda zjebów będzie ci udowadniać, że czarne jest białe i że poza "Fuel for Hatred" nic nie słyszałeś i na podstawie tego kawałka się wypowiadasz. I pierdolić i pierdolić ten jeden argument do znudzenia, bo wymyślenie czegoś innego przerasta ich możliwości intelektualne. Szkoda naprawdę czasu na takich debil; odpuść sobie, radzę ci po koleżeńsku.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

04-01-2013, 11:25

Wypierdalaj śmieciu. Radzę Ci tak po przyjacielsku.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-01-2013, 11:25

Cmoknij mnie w pompkę koleżanko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
535

04-01-2013, 11:27

Pompka to bardzo dobre określenie, a co zrobiłeś z jajkami? Święta obchodzisz i poszły?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-01-2013, 11:28

Wysłałem Satyrowi, bo biorąc pod uwagę 3 ostatnie płyty, potrzebuje jajek bardziej.
Wolę kakaową dziurę!!
535

04-01-2013, 11:29

Rozumiem. Dlatego teraz tak cienko piszczysz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-01-2013, 11:30

I tak jestem daleko za tobą i Satyrem.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-01-2013, 11:31

535 pisze:Rozumiem. Dlatego teraz tak cienko piszczysz.
This post was made by Plastek who is currently on your ignore list. Display this post.
tak przyjemniej
ODPOWIEDZ