nie muszę, to już wszyscy wiedzą ;]Maria Konopnicka pisze:Nigdy nie słuchałem Diary of Dreams - z ciekawości kilka lat temu zakupiłem ich jedną płytę bo wpadł mi ucho jakiś kawałek, ale już dawno się jej pozbyłem... kiepska prowokacja :) Spróbuj z Evol :) I dopisz, że nie znam Voivod i Coroner :)Skaut pisze: rzekł Marian, zasłuchując się w Diary Of Dreams, poprawiając usta czerwoną szminką :D:D:D
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
-
535
Re: SATYRICON
Dziwne porównanie. Satyricon to był ZAWSZE zespół "lżejszy", bardziej przystępny dla słuchacza. Nie rozumiem znaczenia średniej wieku i ilości ludzi na koncercie w tym przypadku. Deathcrush, czy Live in Leipzig wyznaczyły drogę już dawno. To nie "wina" Volcano, czy Now, Diabolical. Kompletnie nietrafiony argument.Maria Konopnicka pisze:Byłem na koncercie Satyricon - średnia wieku 20 lat... czułem się jak na balu maturalnym... Ci ludzie nie mieli pojęcia o tym co zrobił ten zespół przed Volcano. Byłem też na koncercie Mayhem gdzie średnia wieku było 10 lat wyższa, a ludzi 10 razy mniej... Satyricon poszedł w kierunku prostej i efekciarskiej muzyki dla nastolatków, Mayhem wciąż toczy ten sam trupi jad co przed laty.Riven pisze: Widac wiek na karku to nie wszystko i takze Ty jeszcze do niej nie dorosles :DDD
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
-
535
Nie zgadzam się, że "znacznie". Grand Declaration... nie jest płytą powszechnie lubianą. Rebel Extravaganza owszem. Owczy pęd, czy jednak tkwisz w błędzie?ultravox pisze:Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
- ultravox
Ani jedna ani druga nie były powszechnie lubiane wśród ortodoksyjnych black metalowców ;) Dziś chyba się to trochę zmieniło. Pomijam element szoku dla kogoś wychowanego na "Transilvanian Hunger", ale jest to jednak najlżejsza i najbardziej "muzyczna" płyta Mayhem ;) Co do owczego pędu, to w jakimś stopniu pewnie mu ulegam, tak jak każdy.
-
535
Oczywiście że jest najbardziej przystępną z płyt Mayhem, ale czy to automatycznie jest równoznaczne z
Z tego wnoszę, że najbardziej przystępna. W związku z tym moje pytanie, o owczy pęd, odnoszące się do ogółu zainteresowanych. Ciebie zapytałem, czy nie tkwisz przypadkiem w błędzie. Bo na to mi wychodzi z mojej brawurowej dedukcji. Poza tym, jebać "ortodoksyjnych blackmetalowców wychowanych" na świetnym Transilvanian Hunger.
Co do owczego pędu i Rebel Extravaganza. Chodziło mi o sytuację obecną. Większość podkreśla, że to najlepsza płyta S.ultravox pisze:Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
Z tego wnoszę, że najbardziej przystępna. W związku z tym moje pytanie, o owczy pęd, odnoszące się do ogółu zainteresowanych. Ciebie zapytałem, czy nie tkwisz przypadkiem w błędzie. Bo na to mi wychodzi z mojej brawurowej dedukcji. Poza tym, jebać "ortodoksyjnych blackmetalowców wychowanych" na świetnym Transilvanian Hunger.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
powtórzę, pamiętam bardzo wyraźnie, że gdy zaczynałem swoją przygodę z bm, to rebel była jedną z pierwszych płyt które polubiłem, i tak też było w przypadku moich znajomych którzy mniej więcej w tym samym okresie poznawali te muzykę . jest zdecydowanie bardziej przystępna dla niewyrobionego słuchacza,natomiast żeby docenić volcano trzeba się trochę wysilic, czego potwierdzeniem jest w pewnym sensie postawa Mariana - po prostu wklepal sobie do głowy hiciarski fuel for hatred i głupio mu zweryfikować poglądy.
this is a land of wolves now
-
aryman
- postuje jak opętany!
Ale faktem jest, że gdy Maria pisze o "Volcano", to tak jakby pisał o jakiejś innej płycie składającej się z 8 wersji "Fuel for Hatred", może jednak nie zna/nie pamięta/nie słuchał "Volcano", bo nie sądzę, aby pomiędzy nią a "Rebel" była aż tak absurdalna różnica, jak pojawiające się gdzieś zestawienie Tuwima z Proustem (skądinąd bezsensowne).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- twoja_stara_trotzky
Zespół doskonały, dyskografia wyrównana potwornie - całkowicie zdominowała mi ostatni kwartał 2021 roku. Na 10 płyt, których słuchałem 8 to były właśnie krążki SATYRICON.
Usiadłem sobie wieczorem przy piwku z mocnym postanowieniem nadrobienia ubiegłorocznych zaległości w słuchaniu nowych płyt. O cholera, znów ten biedny ostatni Incantation leży w folii, a w moim odtwarzaczu kręci się genialne "Volcano".
Ta muzyka jest jak narkotyk - ceniłem ich zawsze, słuchałem jeszcze w czasach kasetowych w podstawówce, mam jeszcze na półce jakieś stare pirackie płyty, które w liceum oddała mi koleżanka z klasy... przez ostatnie lata jednak szanowałem, lubiłem i ...nie słuchałem. To był grzech śmiertelny i teraz nadrabiam te wszystkie stracone dni i godziny.
Zespół absolutnie unikatowy i doskonały. Ciekaw jestem, które płyty cenicie najbardziej i dlaczego.
Usiadłem sobie wieczorem przy piwku z mocnym postanowieniem nadrobienia ubiegłorocznych zaległości w słuchaniu nowych płyt. O cholera, znów ten biedny ostatni Incantation leży w folii, a w moim odtwarzaczu kręci się genialne "Volcano".
Ta muzyka jest jak narkotyk - ceniłem ich zawsze, słuchałem jeszcze w czasach kasetowych w podstawówce, mam jeszcze na półce jakieś stare pirackie płyty, które w liceum oddała mi koleżanka z klasy... przez ostatnie lata jednak szanowałem, lubiłem i ...nie słuchałem. To był grzech śmiertelny i teraz nadrabiam te wszystkie stracone dni i godziny.
Zespół absolutnie unikatowy i doskonały. Ciekaw jestem, które płyty cenicie najbardziej i dlaczego.
- Morph
- Kontakt:
Wcale nie jesteś ciekaw, ponabijać się chcesz :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
535
Pomyliłeś daty. Nie będziemy tak długo czekać. Jest uparty, ale jednocześnie inteligentny.twoja_stara_trotzky pisze:Zespół doskonały, dyskografia wyrównana potwornie - całkowicie zdominowała mi ostatni kwartał 2021 roku. Na 10 płyt, których słuchałem 8 to były właśnie krążki SATYRICON.
- Plastek
- Kontakt:
Ta wypowiedz doskonale podsumowuje dzisiejsze muzyczne oblicze Satyricon. Tak w ogóle Maria to po co się meczysz? Co byś nie powiedział to i tak banda zjebów będzie ci udowadniać, że czarne jest białe i że poza "Fuel for Hatred" nic nie słyszałeś i na podstawie tego kawałka się wypowiadasz. I pierdolić i pierdolić ten jeden argument do znudzenia, bo wymyślenie czegoś innego przerasta ich możliwości intelektualne. Szkoda naprawdę czasu na takich debil; odpuść sobie, radzę ci po koleżeńsku.Maria Konopnicka pisze:
Byłem na koncercie Satyricon - średnia wieku 20 lat... czułem się jak na balu maturalnym... Ci ludzie nie mieli pojęcia o tym co zrobił ten zespół przed Volcano. Byłem też na koncercie Mayhem gdzie średnia wieku było 10 lat wyższa, a ludzi 10 razy mniej... Satyricon poszedł w kierunku prostej i efekciarskiej muzyki dla nastolatków, Mayhem wciąż toczy ten sam trupi jad co przed laty.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
Cmoknij mnie w pompkę koleżanko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
535
Pompka to bardzo dobre określenie, a co zrobiłeś z jajkami? Święta obchodzisz i poszły?
- Plastek
- Kontakt:
Wysłałem Satyrowi, bo biorąc pod uwagę 3 ostatnie płyty, potrzebuje jajek bardziej.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
I tak jestem daleko za tobą i Satyrem.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- twoja_stara_trotzky
535 pisze:Rozumiem. Dlatego teraz tak cienko piszczysz.
tak przyjemniejThis post was made by Plastek who is currently on your ignore list. Display this post.