Masa mode ON ;)

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
wolf

Re: Masa mode ON ;)

17-11-2010, 23:11

zekke pisze:
wolf pisze:
zekke pisze:
wyniki - poki co plaska 1x 150
Robisz z asekuracją czy solo?
maxy oczywiscie z asekuracja. gdzies tak od 120 juz ktos stoi nad gryfem. placebo daje takiego boosta ze wystarczy jak ktos trzyma dwa palce pod gryfem i spokojnie mozna zrobic jeszcze kilka powtorzen (w normalnej serii oczywiscie)
150 to już zancy ciężar ,w sumie ja dochodziłem do 100-110 ale przez brak asekuracji dygałem brać więcej.
Jaki masz priorytet płaska ława,skos,wąski uchwyt?Ja od wznowienia treningów koncentruje się na "górnej klacie".
Nadal nie ćwiczysz przedramion? :wink:
na mase poza dietą polecam vitalmaxa,w sumie zwykły gainer ale sraka po nim mniejsza :lol:
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

17-11-2010, 23:31

Vulture - generalnei nie interesuje sie jakos specjalnie zawodowcami, to tak z doskoku 'ostatnio' wrzucilem. o warrenie nie wiem nic oprocz tego ze zdaje sie prowadzi jakas firme z zona ; )

Obrazek

kai i jego video pozamiataly (wiedziales ze maluje?) , charyzma, osobowosc, jakas konkretna historia, w huj determinacji - niezly boost motywacyjny mozna z tego wyciagnac. zreszta (jesli nie widziales) zobacz to - wyglada jak jebany predator (jeszcze te wlosy)a ukladem/mimika/gra aktorska gniecie tych wszystkich nudziarzy ; )

wolf - bez asekuracji nie ma cwiczen, zwlaszcza klaty. nie mam jakis konkretnych priorytetow, zamiennie robie plaska gryfem/hantlami, skos gora/dol, rozpietki + dodatkowo przenoszenie za glowe/linki. generalnie wydaje mi sie ze lepszym ukladem jest plaska - hantle, skos gora - gryf, chociaz to oczywiscie nie musi odnosic sie do kazdego. a przedramiona akurat dorzucam w srody ; )
Ostatnio zmieniony 17-11-2010, 23:34 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.
Pelson
rasowy masterfulowicz

17-11-2010, 23:33

zekke pisze: przysiad ostatnio 160 jakies 6-7 razy
Respekt. To mocno konkretny rezultat. Nawet na jedno powtórzenie, nie mówiąc o 6-7.
Sam przy 82-83 kg wagi i 181 cm wzrostu daje radę 155 kg w przysiadzie, schodzać nieco poniżej 90 stopni. Klatka 110, martwy 185 na lekko zgiętych nogach. Można by to wyciskanie poprawić, ale nigdy nie miałem parcia na spektakularne rezultaty na klatce. Poza tym koliduje mi to z bieganiem, pływaniem i rowerem, a to do wiosny powinny być moje priorytety biorąc pod uwage triathlon i spore zaległości jakie mam, zwłaszcza w pływaniu.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

17-11-2010, 23:41

Pelson - bo to mialo byc 1 powtorzenie ale wyszlo inaczej ; ) martwy 185 robisz na czystych lapach czy jakies haki/paski?
wolf

17-11-2010, 23:42

zekke pisze:wolf - bez asekuracji nie ma cwiczen, zwlaszcza klaty. nie mam jakis konkretnych priorytetow, zamiennie robie plaska gryfem/hantlami, skos gora/dol, rozpietki + dodatkowo przenoszenie za glowe/linki. generalnie wydaje mi sie ze lepszym ukladem jest plaska - hantle, skos gora - gryf, chociaz to oczywiscie nie musi odnosic sie do kazdego. a przedramiona akurat dorzucam w srody ; )
I git.Jesli nie masz chorych priorytetów typu 50cm w bicu to wymienione ćwiczenia plus odpowiednie ociążenie są wystarczające.
Ja zawsze po 3miechach max robię pauzę na regenerację.Mam swoje oczekiwania i do nich dążę tyle,że moim priorytetem jest waski uchwyt na płaskiej i skos,plus dieta i w miarę mozliwości abstynencja ,tyle,że z tym ostanim krucho.
Robisz piramidę czy coś innego?
[V]
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2010, 23:44

@zekke

video z Green'em robi wrazenie. interesuje wylamanie sie z pewnej konwencji.
perfekcyjna rzezba,dziwnym nie jest ,ze wygral Arnold Classic
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

17-11-2010, 23:54

wolf pisze:
zekke pisze:wolf - bez asekuracji nie ma cwiczen, zwlaszcza klaty. nie mam jakis konkretnych priorytetow, zamiennie robie plaska gryfem/hantlami, skos gora/dol, rozpietki + dodatkowo przenoszenie za glowe/linki. generalnie wydaje mi sie ze lepszym ukladem jest plaska - hantle, skos gora - gryf, chociaz to oczywiscie nie musi odnosic sie do kazdego. a przedramiona akurat dorzucam w srody ; )
I git.Jesli nie masz chorych priorytetów typu 50cm w bicu to wymienione ćwiczenia plus odpowiednie ociążenie są wystarczające.
Ja zawsze po 3miechach max robię pauzę na regenerację.Mam swoje oczekiwania i do nich dążę tyle,że moim priorytetem jest waski uchwyt na płaskiej i skos,plus dieta i w miarę mozliwości abstynencja ,tyle,że z tym ostanim krucho.
Robisz piramidę czy coś innego?
olej takie priorytety, zacznij lubic napierdalanie kazdej partii w cwiczeniach wielostawowych - wszystko pojdzie do przodu. gdybym od poczatku robil martwy/przysiady to mialbym 2x lepsze rezultaty w kazdym obszarze. co do schematu to roznie - czasem po ostatniej serii z rosnacym ciezarem dorzuce 1-2 serie na jakies 30-40%, generalnie sztywno nie trzymam sie juz niczego, zalezy od dnia.
Pelson
rasowy masterfulowicz

18-11-2010, 00:10

zekke pisze:Pelson - bo to mialo byc 1 powtorzenie ale wyszlo inaczej ; ) martwy 185 robisz na czystych lapach czy jakies haki/paski?
na gołych rękach, nawet talku nie mam i pasa, co tylko świadczy jaki ze mnie ignorant w pewnych kwestiach. Sam nie wiem skąd sie wzięła taka siła, bo ani spektakularnie nie robię/robiłem martwego, ani nie mam silnej góry pleców.

Wracając do przysiadów- to chyba najmniej popularne ćwiczenie wśród trenujących. Tam gdzie ćwiczę aktualnie na palcach jednej ręki można policzyć gości robiących siady/wypady i inne ćwiczenia na nogi (za wyłączeniem wyprostów na 4-głowe). Przeważająca masa ziutków tradycyjnie ma 40+ w łapie i w porywach 25 w łydce. O zadyszce po 5 minutach rozgrzewki na rowerze nie wspominając ;)

A odnośnie Waszej dyskusji nt profesjonalistów- każdy z tych gości to chodzące kalectwo. Nawet narządy wewnętrzne mają przerośnięte, co najlepiej widać gdy nie wciągają brzucha pomiędzy kolejnymi seriami pozowania. Zaorać. i polać wapnem.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

18-11-2010, 09:27

niezle jak kompletnie bez sprzetu, chociaz w pas to moglbys zainwestowac machajac takie ciezary ; ) ja mysle o hakach (paski przy martwym sie jakos nie sprawdzaja) chociaz z drugiej strony zawsze mowie sobie ze juz nie bede sie tak katowal ale wiadomo jak wyglada nastepny treinng - dalej to samo ; )

odnosnie przysiadow - norma, na kazdej silowin wiekszosc nie robi nog, typowy, utarty juz schemat. z czasem czesc dochodzi do tego ze jednak to jest dobra sprawa, tak samo mc. feeling po dopierdoleniu konkretnego ciezaru na serie tych cwiczen jest niezastapiony.

co do zawodowcow - taki brzuch robi sie nie przez jakis szczegolny przyrost narzadow wewnetrznych (chociaz to tez norma, przeciez nie beda mieli bebechow w naturalnych rozmiarach wazac po 120-130+ kg i wpieprzajac tone zarcia + poł apteki) tylko przez napieprzanie ciezkich, wielostawowych cwiczen - wtedy miesnie brzucha rosna wieksze, w przeciwienstwie do 'promowanych' w mass mediach, wyrzezbionych miesni, ktore robi sie zbijaniem fatu/wody. dawniej czesc zawodowcow w ogole nie przykladala sie do brzucha bo napierdalajac takie ciezary w martwym/przysiadach brzuch 'robi sie sam', pozniej tylko w czasie sezonu zrzucaja weglowodany/wode i maja kosmiczna rzezbe, szczegol ze w okresie gdy wygladaja najlepiej (czyt max kilkanascie dni w roku) sa tak naprawde najslabsi =]
zuo
zaczyna szaleć

18-11-2010, 09:50

wielkie, przerośnięte brzuchu to ponoć efekt używania hgh w ilościach... dużych :wink:
a co do przysiadów to śmiesznie wyglądają goście z nóżkami jak patyczki, a do tego wielką łapą i klatą, często bez kapturów i chudzitkim karkiem.

'brzuch robi się sam' - nie. nie taki, nie robiąc go w różnej formie, i ogólnie nie pracując nad gorsetem mięśni odciążających kręgosłup, można się nabawić kontuzji.

przysiadów/ciągów nigdy nie robiłem w pasie, bo mnie dusił, za to brzuch/grzbiet musiałem katować ostro, co owocowało tym że wygrywałem zakłady typu 'zrobię skłon z fajeką 25kg', no i wygrywałem, bo max. potrafiłem zrobić 9 hehehe.
owocowało to tym że nigdy nie miałem problemów z kręgosłupem, a i ciągi robiłem na ciężarach 'dużych', przysiady też, a nie ważę 120kg i nie mam 180cm :wink:
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

18-11-2010, 10:09

no wlasnie chyba nie zrozumiales, brzuch jak najbardziej robi sie sam, dopierdol konkretny ciezar na serie martwego, zrob dokladnie i patrz jak wylaza gorne partie bebecha. taki brzuch wyglada bardziej typowo 'kulturystycznie' niz wyrzezbiony w stylu 'model/fit/aeroby' - typowe wielkie prosiaki nie robia x serii roznych cwiczen na brzucha a jednak maja takie wybijajace sie ponad fat miesnie wlasnie przez wielostawowe cwiczenia typu martwy.

a wpierdalanie pol apteki na sniadanie to oczywiscie inna kwestia ; )
zuo
zaczyna szaleć

18-11-2010, 14:53

wiesz, robiłem b.dużo serii ciągów na treningach, na stosunkowo ciężarach i stosunkowo dużo ważyłem przy moim wzroście, ale nigdy nie było tak że wyglądałem jak w ciąży, ani nikt z moich trnujących znajomych :wink:

-> Długotrwałe i liczne kuracje HGH maja wpływ nie tylko na rozrost mięsni poprzecznie prążkowanych, z których jest zbudowana tkanka mięśniową, ale również rozrostowi podlegają mięsnie gładkie, z których zbudowane są narządy wewnętrzne. Powyższe zjawisko uwidacznia się w postaci nabrzmiałych i wydętych brzuchów, kryjących rozrośnięte trzewia wielu zawodników kulturystyki z obecnej światowej czołówki. reszta tu: http://forum-kulturystyka.pl/topic/9461 ... n-wzrostu/

bardzo łatwo poznać kogoś kto stosuje duże dawki hgh.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

18-11-2010, 15:04

o czym my gadamy w ogole? =] nie wiem po co wklejales to o hgh
zuo
zaczyna szaleć

18-11-2010, 19:33

o wyjebanych w chuj i w pizdu bebzonach zawodowych kulturystów.

w związku z noworocznymi postanowieniami, postanawiam że zrobię formę jak nigdy. jak tylko przestanę pić.
wolf

20-11-2010, 22:13

zekke pisze: olej takie priorytety, zacznij lubic napierdalanie kazdej partii w cwiczeniach wielostawowych - wszystko pojdzie do przodu. gdybym od poczatku robil martwy/przysiady to mialbym 2x lepsze rezultaty w kazdym obszarze. co do schematu to roznie - czasem po ostatniej serii z rosnacym ciezarem dorzuce 1-2 serie na jakies 30-40%, generalnie sztywno nie trzymam sie juz niczego, zalezy od dnia.
Własnie wyznaczenie priorytetów/oczekiwan jest bardzo ważne.Często spotykałem łebków którzy zaopatrzeni w sprzęt za gruby szmal wpadali na siłkę by robić z siebie "koksów"twierdząc ,że 40 cm włapie to kwestia kilku miechów.Odpadali po kilku tygodniach a powody były banalne;zakwasy,brak siły,zmęczenie...Siłownia to miesiące/lata kształtowania sylwetki ,systematyka i cierpliwość jesli sobie wcześniej nie nakreślisz co chcesz osiągnąć to szybko sie wypalisz i spierdolisz szybkim biegiem z sali.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

20-11-2010, 23:13

no to chyba wiemy obaj, mialem na mysli raczej to ze imo nie ma sensu skupiac sie na takiej czy innej parti, zacznij robisz wszystko - do wszystkiego przywiazywac taka sama wage, z takim samym zaangazowaniem napierdalac martwy/przysiady co faworyzowane przez wiekszosc bicepsy/klate. dopierdalajac konkretnie lydki tak ze czuje je przez kilka dni masz pozniej taka sama satysfakcje jak z cwiczenia swojej ulubionej partii.

moje podejscie do np barkow zmienilo sie odkad zaczalem robic military press, do nog od przysiadow a do plecow od martwego/wioslowania z duzym ciezarem.
wolf

20-11-2010, 23:23

Mówiąc priorytet miałem na mysli cel,to co chcesz ewentualnie kiedyś osiągnąć,nie skupieniu się na pewnej grupie mięsni kosztem innej.
Nie wyobrażam sobie np. ładowac klaty dwa razy w tygodniu nie robiąc nic na nogi/barki,ręce... bo to w daldszej perspektywie wyjdzie na totalną porażkę.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

21-11-2010, 00:51

no to oczywiste, nie ma co gadac o takich pierdolach. costam pisales o stawianiu jako priorytet skosu/wyciskania wasko, do tego sie odnosilem.
wolf

21-11-2010, 00:58

Tak to prawda skos na klate,obecnie częściej atakuję górną część natomiast generalnie staram sie ćwiczyć wszystkie partie równomiernie.Równomierny progres to podstawa.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

25-11-2010, 16:56

ja pierdole
ODPOWIEDZ