"Ktoś" tak pisał o samej epce self-titled a nie całym zespole. Co do 3 pierwszych SATYRICON - sam wolę 100x nowe oblicze ale gorszych leśnych gównien tu się słucha i nikt nie protestuje.KreatoR pisze:
jak to ktoś napisał:
EmpEroR>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość/reszta BM
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
Maria Konopnicka
Uważasz, że jedynka Emperor brzmi dziś lepiej niż Nemesis Divina :) No proszę...KreatoR pisze:weźcie se lepiej włączcie jakąkolwiek płytę Emperora to się przekonacie jak brzmi Black Metal z parapetami, który nigdy nie był wiochą ani się nie zdezakualizuje. tyle w tamacie.
Nie zachowuj się jak Maria. :)KreatoR pisze:nihuja, żyjesz w błędzie Riven. i bez urazy - w twoim wieku takie deklaracje odnośnie płyt, które wychodziły jak jeszcze chodziłeś do podstawówki są mało wiarygodne.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
zadne jebanie, tylko kwestionowanie ponadczasowosci tego zespolu. moim zdaniem przetrwal probe czasu slabiej niz stare plyty darkthrone. zgodzisz sie? nie klocmy sie juz do jakiego stopniaScaarph pisze:oj to nie o to chodzi. po prostu sam dajesz przykład, że ciężej mają te płyty u ciebie niż u kogoś, kto nemesis divina kupił gdy się ukazała. to po prostu kwestia przynależności do pewnych czasów, wtedy było inne myślenie, inna muzyka i chuj. sam mówisz, że nie rozumiesz, że kiedyś to się mogło podobać czy coś w tym stylu. i dokładnie tak jest.Riven pisze:Realista > prawdziwki narzekaly ze malo czytelna? ;P ja nie wiem czy najlepsza, moja ulubiona na pewno. no, nie liczac demowek.
kreator > aha, no tak, zelazny argument.
[edit] aha. a kiedy ty chodziles do podstawowki? to zaraz ci napisze liste plyt, o ktorych na pewno masz jasna opinie, a do ktorej prawa miec nie mozesz. no daj spokoj, co to za logika? jak zaczynamy na takie rejony wchodzic to ja mowi adios, cońos.
edit: albo to jebanie emperor: a to że nie przetrwało próby czasu, a to że z przodu, a to że z boku, a to że nie wiadomo dlaczego... no beczka śmiechu :)
po drugie: to jak to jest, ze tyle zajebistego metalu z tamtych lat (no, mowie o death/black/thrash przynajmniej) jakos mi nie wadzi, a wrecz przeciwnie ? no kurwa, uwielbiam oldskulowy metal, w zasadzie wieksza czesc ostrej muzyki jakiej slucham jest niemloda. to jak to jest? ano po prostu, mam alergie na te klawisze i takie podejscie do bm. z cala pewnoscia podchodzilbym do tych plyt inaczej, gdybym je wtedy poznal, ale to nie jest tak, ze wiek w 100% przesadza o tych sprawach. IMO taka wersja black metalu jest po prostu mniej interesujaca niz to co serwowaly inne, bardziej oszczedne w srodki wyrazu zespoly.
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:42 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Cale to gadanie o dezaktualizacji jest bez sensu. jak to niby porownywac, kiedy prawie 20 lat pozniej brzmienie, trendy, produkcja i stylistyka zupelnie sie zmieniaja. ba, tyle lat to przepasc dla muzyki. i emperor, i setki innych kapel, o ktorych sie mowi w kontekscie tej "dezaktualizacji", brzmialy w swoim czasie nowatorsko albo po prostu dobrze i ja osobiscie nie rozumiem takiego gadania, ze nagle sie wlacza emperora (tylko przyklad) po kilkunastu latach i sie stwierdza, ze teraz to jest gowno. moge zrozumiec, ze za mlodu sie kiedys kochalo jakas kapele i teraz po latach sie powraca do niej i stwierdza: "co ja w tym widzialem, do czorta?", ale to slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.Riven pisze:no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
Maria Konopnicka
No jak możesz twierdzić, że piszę coś pod publikę jak ewidentnie w tym temacie wpycham paluchy pomiędzy drzwi a futrynę. Przecież doskonale wiem jakie są trendy na tym forum i zdaję sobie sprawę, że w temacie o Satyricon prędzej narażę się na śmieszność i złośliwe docinki, niż kogoś przekonam. I tak po raz pierwszy (a temat się przewija od lat) pojawiły się osoby, które ND bronią.Scaarph pisze: sam jesteś lol.
- Riven
- Kontakt:
- KreatoR
@Riven - dokładnie o to chodzi, co napisał Marcin. wtedy było tak a nie inaczej, więc z perspektywy czasu nie można powiedzieć, że np. brzmienie Black Sabbath się zdezaktualizowało bo wychodzi się na durnia. nie bierz tego do siebie jak z tym wiekiem, to chyba Twój słaby punkt:)
- Riven
- Kontakt:
brzmienie Black Sabbath jest generalnie arcyzajebiste , wiec to byloby wyjatkowo durne hehe
z mojej strony eot, i tak nie dojdziemy do konsensusu
z mojej strony eot, i tak nie dojdziemy do konsensusu
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja mówię tylko, że takie granie miało swój czas i miejsce i tyle. tobie się nie podoba, ale uwierz, wtedy ludzie się w tym zasłuchiwali i było to zajebiste. czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba, tak widać miało być. nie widzę żadnej sprzeczności z tym, że tobie się większość oldskulowego metalu podoba (satyricon to nie taki znowu oldskul, nie przesadzajmy :) ), bo powtarzam, miejsce tej płyty jest akurat TAM i WTEDY, innych najwyraźniej nie.Riven pisze: po drugie: to jak to jest, ze tyle zajebistego metalu z tamtych lat (no, mowie o death/black/thrash przynajmniej) jakos mi nie wadzi, a wrecz przeciwnie ? no kurwa, uwielbiam oldskulowy metal, w zasadzie wieksza czesc ostrej muzyki jakiej slucham jest niemloda. to jak to jest? ano po prostu, mam alergie na te klawisze i takie podejscie do bm. z cala pewnoscia podchodzilbym do tych plyt inaczej, gdybym je wtedy poznal, ale to nie jest tak, ze wiek w 100% przesadza o tych sprawach. IMO taka wersja black metalu jest po prostu mniej interesujaca niz to co serwowaly inne, bardziej oszczedne w srodki wyrazu zespoly.
- Riven
- Kontakt:
no dobra, to brzmi przekonujaco.
btw, nie pisalem ze satyricon to oldschool :P
btw, nie pisalem ze satyricon to oldschool :P
-
[V]
oczywiscie,ze muzyka podlega dezaktualizacji,niezaleznie czy to sie komus podoba czy nie.Morbid Marcin pisze:cale to gadanie o dezaktualizacji jest bez sensu. ale to slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.Riven pisze:no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- KreatoR
a bo ty jeden nie znosisz parapetów w metalu? klawisz to wiocha, a taki Emperor jest tylko wyjątkiem (i to jak zajebistym) potwierdzającym regułę.Riven pisze:mam alergie na te klawisze i takie podejscie do bm. z cala pewnoscia podchodzilbym do tych plyt inaczej, gdybym je wtedy poznal
- Riven
- Kontakt:
zaden wyjatek , zreszta wyjatek potwierdzjacy regule slabo ja potwierdza ;)
-
Maria Konopnicka
e tam wiocha - wszystko zależy jak są wykorzystane...KreatoR pisze: klawisz to wiocha, .
- Triceratops
sam bym tak powiedzialScaarph pisze:oj to nie o to chodzi. po prostu sam dajesz przykład, że ciężej mają te płyty u ciebie niż u kogoś, kto nemesis divina kupił gdy się ukazała. to po prostu kwestia przynależności do pewnych czasów, wtedy było inne myślenie, inna muzyka i chuj. sam mówisz, że nie rozumiesz, że kiedyś to się mogło podobać czy coś w tym stylu. i dokładnie tak jest.
i takMorbid Marcin pisze:[slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.
tak tezScaarph pisze:ja mówię tylko, że takie granie miało swój czas i miejsce i tyle. tobie się nie podoba, ale uwierz, wtedy ludzie się w tym zasłuchiwali i było to zajebiste. czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba, tak widać miało być. nie widzę żadnej sprzeczności z tym, że tobie się większość oldskulowego metalu podoba (satyricon to nie taki znowu oldskul, nie przesadzajmy :) ), bo powtarzam, miejsce tej płyty jest akurat TAM i WTEDY, innych najwyraźniej nie.
woodpecker from space
- Skaut
zaraz zaraz, a to nie Ty pisaleś kiedyś, cyt (możliwe, że nie dosłowny): "praktycznie cały metal wyjebałem w pizdu zostawiając tylko klasyki"?Triceratops pisze:
i takMorbid Marcin pisze:[slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Scaarph pisze:czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba,
nie wszyscy
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ironizowałem, szerlokuSo_It_Is_Done pisze:Scaarph pisze:czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba,
nie wszyscy
- white_pony
w zyciu by mi nie przyszlo do glowy powiedziec ze nemesis divina to chujowy album. nie mam 65 lat i nie uslyszalem tego albumu w roku 96, tylko pewnie kolo 2001-02 i wtedy urwała mi łeb. tak jak pierwszy blackowy album ktory uslyszałem to DMDS i dałem sie złapać na wędke tak ND wciagneło mnie całkowicie. oczywiscie ze wzgledu na to ze lat mam 25 a nie 52 nie mam absolutnie prawa wypowiadać sie na ten temat :D jasne ze pozniej odkryłem wiele lepszych, ciekawszych albumów ale nadal nie widze nic chujowego w nemesis divina, moze przez totalny sentyment, bo kasetke zajeżdżało sie swego czasu na smierć... mother north jest troche kiczowate? moze jest... chuj, pamietam jak podobał mi sie ten kawałek te 8-9 lat temu, i nigdy nie powiem o nim ze jest z dupy wysrany.
do not make equal what is unequal
- Triceratops
Re:
Nie sadze, ze to ja choc takiej mozliwosci nie wykluczam, tak czy srak, to nijak sie ma do tego wyzej, nie bardzo rozumiem, gdzie ma byc tu jakas zaleznosc.Skaut pisze:zaraz zaraz, a to nie Ty pisaleś kiedyś, cyt (możliwe, że nie dosłowny): "praktycznie cały metal wyjebałem w pizdu zostawiając tylko klasyki"?Triceratops pisze:
woodpecker from space