SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: SATYRICON

02-03-2011, 16:32

KreatoR pisze:
jak to ktoś napisał:
EmpEroR>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość/reszta BM
"Ktoś" tak pisał o samej epce self-titled a nie całym zespole. Co do 3 pierwszych SATYRICON - sam wolę 100x nowe oblicze ale gorszych leśnych gównien tu się słucha i nikt nie protestuje.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Maria Konopnicka

02-03-2011, 16:35

KreatoR pisze:weźcie se lepiej włączcie jakąkolwiek płytę Emperora to się przekonacie jak brzmi Black Metal z parapetami, który nigdy nie był wiochą ani się nie zdezakualizuje. tyle w tamacie.
Uważasz, że jedynka Emperor brzmi dziś lepiej niż Nemesis Divina :) No proszę...
KreatoR pisze:nihuja, żyjesz w błędzie Riven. i bez urazy - w twoim wieku takie deklaracje odnośnie płyt, które wychodziły jak jeszcze chodziłeś do podstawówki są mało wiarygodne.
Nie zachowuj się jak Maria. :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-03-2011, 16:41

Scaarph pisze:
Riven pisze:Realista > prawdziwki narzekaly ze malo czytelna? ;P ja nie wiem czy najlepsza, moja ulubiona na pewno. no, nie liczac demowek.

kreator > aha, no tak, zelazny argument.

[edit] aha. a kiedy ty chodziles do podstawowki? to zaraz ci napisze liste plyt, o ktorych na pewno masz jasna opinie, a do ktorej prawa miec nie mozesz. no daj spokoj, co to za logika? jak zaczynamy na takie rejony wchodzic to ja mowi adios, cońos.
oj to nie o to chodzi. po prostu sam dajesz przykład, że ciężej mają te płyty u ciebie niż u kogoś, kto nemesis divina kupił gdy się ukazała. to po prostu kwestia przynależności do pewnych czasów, wtedy było inne myślenie, inna muzyka i chuj. sam mówisz, że nie rozumiesz, że kiedyś to się mogło podobać czy coś w tym stylu. i dokładnie tak jest.

edit: albo to jebanie emperor: a to że nie przetrwało próby czasu, a to że z przodu, a to że z boku, a to że nie wiadomo dlaczego... no beczka śmiechu :)
zadne jebanie, tylko kwestionowanie ponadczasowosci tego zespolu. moim zdaniem przetrwal probe czasu slabiej niz stare plyty darkthrone. zgodzisz sie? nie klocmy sie juz do jakiego stopnia

po drugie: to jak to jest, ze tyle zajebistego metalu z tamtych lat (no, mowie o death/black/thrash przynajmniej) jakos mi nie wadzi, a wrecz przeciwnie ? no kurwa, uwielbiam oldskulowy metal, w zasadzie wieksza czesc ostrej muzyki jakiej slucham jest niemloda. to jak to jest? ano po prostu, mam alergie na te klawisze i takie podejscie do bm. z cala pewnoscia podchodzilbym do tych plyt inaczej, gdybym je wtedy poznal, ale to nie jest tak, ze wiek w 100% przesadza o tych sprawach. IMO taka wersja black metalu jest po prostu mniej interesujaca niz to co serwowaly inne, bardziej oszczedne w srodki wyrazu zespoly.
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:42 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:42

Riven pisze:no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
Cale to gadanie o dezaktualizacji jest bez sensu. jak to niby porownywac, kiedy prawie 20 lat pozniej brzmienie, trendy, produkcja i stylistyka zupelnie sie zmieniaja. ba, tyle lat to przepasc dla muzyki. i emperor, i setki innych kapel, o ktorych sie mowi w kontekscie tej "dezaktualizacji", brzmialy w swoim czasie nowatorsko albo po prostu dobrze i ja osobiscie nie rozumiem takiego gadania, ze nagle sie wlacza emperora (tylko przyklad) po kilkunastu latach i sie stwierdza, ze teraz to jest gowno. moge zrozumiec, ze za mlodu sie kiedys kochalo jakas kapele i teraz po latach sie powraca do niej i stwierdza: "co ja w tym widzialem, do czorta?", ale to slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.
Maria Konopnicka

02-03-2011, 16:42

Scaarph pisze: sam jesteś lol.
No jak możesz twierdzić, że piszę coś pod publikę jak ewidentnie w tym temacie wpycham paluchy pomiędzy drzwi a futrynę. Przecież doskonale wiem jakie są trendy na tym forum i zdaję sobie sprawę, że w temacie o Satyricon prędzej narażę się na śmieszność i złośliwe docinki, niż kogoś przekonam. I tak po raz pierwszy (a temat się przewija od lat) pojawiły się osoby, które ND bronią.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:43

Morbid marcin>
no cos w tym jest, przyznam.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 16:51

@Riven - dokładnie o to chodzi, co napisał Marcin. wtedy było tak a nie inaczej, więc z perspektywy czasu nie można powiedzieć, że np. brzmienie Black Sabbath się zdezaktualizowało bo wychodzi się na durnia. nie bierz tego do siebie jak z tym wiekiem, to chyba Twój słaby punkt:)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:54

brzmienie Black Sabbath jest generalnie arcyzajebiste , wiec to byloby wyjatkowo durne hehe
z mojej strony eot, i tak nie dojdziemy do konsensusu
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-03-2011, 16:57

Riven pisze: po drugie: to jak to jest, ze tyle zajebistego metalu z tamtych lat (no, mowie o death/black/thrash przynajmniej) jakos mi nie wadzi, a wrecz przeciwnie ? no kurwa, uwielbiam oldskulowy metal, w zasadzie wieksza czesc ostrej muzyki jakiej slucham jest niemloda. to jak to jest? ano po prostu, mam alergie na te klawisze i takie podejscie do bm. z cala pewnoscia podchodzilbym do tych plyt inaczej, gdybym je wtedy poznal, ale to nie jest tak, ze wiek w 100% przesadza o tych sprawach. IMO taka wersja black metalu jest po prostu mniej interesujaca niz to co serwowaly inne, bardziej oszczedne w srodki wyrazu zespoly.
ja mówię tylko, że takie granie miało swój czas i miejsce i tyle. tobie się nie podoba, ale uwierz, wtedy ludzie się w tym zasłuchiwali i było to zajebiste. czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba, tak widać miało być. nie widzę żadnej sprzeczności z tym, że tobie się większość oldskulowego metalu podoba (satyricon to nie taki znowu oldskul, nie przesadzajmy :) ), bo powtarzam, miejsce tej płyty jest akurat TAM i WTEDY, innych najwyraźniej nie.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 16:59

no dobra, to brzmi przekonujaco.
btw, nie pisalem ze satyricon to oldschool :P
[V]

02-03-2011, 17:01

Morbid Marcin pisze:
Riven pisze:no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
cale to gadanie o dezaktualizacji jest bez sensu. ale to slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.
oczywiscie,ze muzyka podlega dezaktualizacji,niezaleznie czy to sie komus podoba czy nie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

02-03-2011, 17:05

Riven pisze:mam alergie na te klawisze i takie podejscie do bm. z cala pewnoscia podchodzilbym do tych plyt inaczej, gdybym je wtedy poznal
a bo ty jeden nie znosisz parapetów w metalu? klawisz to wiocha, a taki Emperor jest tylko wyjątkiem (i to jak zajebistym) potwierdzającym regułę.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-03-2011, 17:07

zaden wyjatek , zreszta wyjatek potwierdzjacy regule slabo ja potwierdza ;)
Maria Konopnicka

02-03-2011, 17:34

KreatoR pisze: klawisz to wiocha, .
e tam wiocha - wszystko zależy jak są wykorzystane...
Awatar użytkownika
Triceratops

02-03-2011, 18:15

Scaarph pisze:oj to nie o to chodzi. po prostu sam dajesz przykład, że ciężej mają te płyty u ciebie niż u kogoś, kto nemesis divina kupił gdy się ukazała. to po prostu kwestia przynależności do pewnych czasów, wtedy było inne myślenie, inna muzyka i chuj. sam mówisz, że nie rozumiesz, że kiedyś to się mogło podobać czy coś w tym stylu. i dokładnie tak jest.
sam bym tak powiedzial

Morbid Marcin pisze:[slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.
i tak
Scaarph pisze:ja mówię tylko, że takie granie miało swój czas i miejsce i tyle. tobie się nie podoba, ale uwierz, wtedy ludzie się w tym zasłuchiwali i było to zajebiste. czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba, tak widać miało być. nie widzę żadnej sprzeczności z tym, że tobie się większość oldskulowego metalu podoba (satyricon to nie taki znowu oldskul, nie przesadzajmy :) ), bo powtarzam, miejsce tej płyty jest akurat TAM i WTEDY, innych najwyraźniej nie.
tak tez
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

02-03-2011, 22:40

Triceratops pisze:
Morbid Marcin pisze:[slowo "dezaktualizacja" kompletnie mi do tego zjawiska nie pasuje. zdezaktualizowac to sie moze system komputerowy, ale nie muzyka.
i tak
zaraz zaraz, a to nie Ty pisaleś kiedyś, cyt (możliwe, że nie dosłowny): "praktycznie cały metal wyjebałem w pizdu zostawiając tylko klasyki"?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

02-03-2011, 22:50

Scaarph pisze:czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba,

nie wszyscy
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

03-03-2011, 00:55

So_It_Is_Done pisze:
Scaarph pisze:czasy się zmieniły jak widać, wszyscy się przerzucili na dso i bomba,

nie wszyscy
ironizowałem, szerloku
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

03-03-2011, 01:46

w zyciu by mi nie przyszlo do glowy powiedziec ze nemesis divina to chujowy album. nie mam 65 lat i nie uslyszalem tego albumu w roku 96, tylko pewnie kolo 2001-02 i wtedy urwała mi łeb. tak jak pierwszy blackowy album ktory uslyszałem to DMDS i dałem sie złapać na wędke tak ND wciagneło mnie całkowicie. oczywiscie ze wzgledu na to ze lat mam 25 a nie 52 nie mam absolutnie prawa wypowiadać sie na ten temat :D jasne ze pozniej odkryłem wiele lepszych, ciekawszych albumów ale nadal nie widze nic chujowego w nemesis divina, moze przez totalny sentyment, bo kasetke zajeżdżało sie swego czasu na smierć... mother north jest troche kiczowate? moze jest... chuj, pamietam jak podobał mi sie ten kawałek te 8-9 lat temu, i nigdy nie powiem o nim ze jest z dupy wysrany.
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

03-03-2011, 08:29

Skaut pisze:
Triceratops pisze:
i tak
zaraz zaraz, a to nie Ty pisaleś kiedyś, cyt (możliwe, że nie dosłowny): "praktycznie cały metal wyjebałem w pizdu zostawiając tylko klasyki"?
Nie sadze, ze to ja choc takiej mozliwosci nie wykluczam, tak czy srak, to nijak sie ma do tego wyzej, nie bardzo rozumiem, gdzie ma byc tu jakas zaleznosc.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ