ONDSKAPT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

Re: ONDSKAPT

27-03-2010, 10:34

ja pierdole, jak wam sie nie znudzi gadanie po raz setny o tym co jest, a co nie jest black metalem :lol:?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

31-03-2010, 07:21

Marian, rozwiążesz ten test z tego tematu czy nie?
Awatar użytkownika
Skaut

31-03-2010, 10:23

Maria Konopnicka pisze:
Skaut pisze: owszem, nie ma plastiku, ale ten album jest po prostu do bólu standardowy. Nawet ducha wcześniejszych dwóch płyt na nowej nie czuć, za to, jak wspomniałem wcześniej,
LOL! Umyjcie chłopaki uszy, przecież ta płyta aż kipi od pomysłów.
wtórnych
Maria Konopnicka pisze:
Skaut pisze: Setherial się przewija.
Błagam ! To tak jakbyś napisał, że w ostatniej płycie Celtic Frost, Hecate Enthroned się przewija :) Nowy Ondskapt dzieli od najlepszego albumu Setherial - 4-5 klas.
myślę, że tylko jedna ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Lykantrop

31-03-2010, 13:33

Jest bardzo dobry, ale jednak nie najlepszy. Swoją drogą stwierdzenie:
Nowy Ondskapt dzieli od najlepszego albumu Setherial - 4-5 klas.
Jest już totalnym niedopatrzeniem, tudzież marną prowokacją. Można ich nie lubić, ale takie podsumowanie czy przyrównywanie ich do Hecate Enthroned zwiastuje poważne problemy ze słuchem ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-03-2010, 17:54

Maria Konopnicka pisze:Jam mam CD i uważam, że nie ma żadnego powodu by narzekać na brzmienie. Płyta bardzo dobra - może nie kamień milowy gatunku, ale absolutnie nie jestem rozczarowany i po kilku przesłuchaniach nie uważam, żeby odstawała od tego co zespół nagrał wcześniej. Kto wie, może jak jeszcze posłucham stwierdzę nawet, że to ich najlepszy album....
no rozwiąż test Marianie!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

31-03-2010, 19:24

Drone pisze: Jeszcze w kwestii DMDS: kultowe wokale Attili stały się kultowymi dopiero w XXI wieku. Trzeba było dopiero rozluźnienia kanonu i poszerzenia granic, aby głosy betonowych malkontentów nazywających wokale Attili "komicznymi" i "nieprawdziwymi" umilkły raz na zawsze, a - tak sądzę - one przeważały jeszcze 10 lat temu.
Przykro mi, ale jest to absolutna nieprawda.
Powiem więcej, odkąd pamiętam (a do pierwszej połowy lat 90-tych spokojnie sięgam pamięcią) DMDS było czczone właśnie z powodu wokali Attili i to właśnie znaczna część czcicieli tego krążka okazała się największym metalowym betonem, który nie potrafił zrozumieć idei progresji w BM. Gdy ukazały się kolejne płyty Mayhem (a w szczególności GDoW) były bezwzględnie mieszane z błotem a nazwiska Euronymousa i Attili powtarzano jak mantrę. Wystarczy poczytać listy od fanów w archiwalnych numerach Thrash'Em All (nie mówiąc już o pomniejszych zinach).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-03-2010, 23:00

nie, ja chcę, żebyś mi pokazał jak oceni te płyty ktoś, kto, w przeciwieństwie do mnie, zna się na black metalu. zrób to, bardzo ładnie cię proszę ;)

chcę pobrać nauk u mistrza.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-04-2010, 00:01

Maria, umiesz ty czytać? ja cię nie prosiłem o to, abyś mi jakieś elaboraty pisał i zastanawiał się co jest black metalem, a co nie jest. ja chcę tylko, abyś wziął te 10 płyt i ustawił je w kolejności od najlepszej twoim zdaniem do najsłabszej. potrafisz czy to za trudne dla ciebie?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-04-2010, 00:04

lol
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-04-2010, 00:13

ja potrafię!
amebix
venom
bathory
ved buens ende
dodheimsgard
darkthrone
graveland
satyricon
dimmu borgir
kathaaria

co wygrałem? :P
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-04-2010, 00:13

Shining - IV - The Eerie Cold - dobry album, ale wolę kolejny. nic przełomowego.
Clandestine Blaze - Deliverers of Faith - bardzo dobry album, ale wolę kolejny. też to przełomowe nie jest, ale za to patologiczne.
Armagedda - Ond Spiritism - takie se, bez emocji w sumie
Craft - Fuck The Universe - zajebiste
Khold - Masterpiss of Pain - niezłe
Trelldom - Til et Annet... - chujnia
Deathspell Omega - Si Monumentum - bardzo dobre, ale dopiero na Kenose zaczyna się lot
Sabbat - Karmagmassacre - kitajce do gazu
Pest - Desecration - tej akurat nie znam
Countess - Holocaust of the God Believers - tej też nie, znajomość z tym zespołem zakończyłem na The Gospel...
Antaeus - Blood Libels - jedna z lepszych płyt ostatnich lat, diabelnie intensywna, wwiercająca się w mózg, przy tym jednak bardzo przemyślana. wyższa szkoła jazdy, chyba najlepszy krążek z wszystkich w/w.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-04-2010, 00:16

Scaarph pisze:ja potrafię!
amebix
venom
bathory
ved buens ende
dodheimsgard
darkthrone
graveland
satyricon
dimmu borgir
kathaaria

co wygrałem? :P
kolejność zła, więc nic :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-04-2010, 00:25

lepiej, ale też źle ;)

venom = amebix = bathory
ved buens ende = darkthrone
kathaaria
satyricon
dodheimsgard
graveland
dimmu borgir
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-04-2010, 07:21

bardzo sensowne, bo pokaże nam wszystkim, jak się nie znamy na black metalu i jak błędnie oceniamy kilka płyt.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

01-04-2010, 14:15

wracając do tematu... to ten nowy Ondskapt na kolana nie rzuca, dobra płyta, ale... słuchałem jej i w sumie to nie wiedziałem kiedy się skończyła, wszystko w jakąś taka bezbarwna całość się zbija... po pierwszym przesłuchaniu szału nie ma ale dam szanse jeszcze tej płytce.
długopisyyyyyyyyyy

01-04-2010, 15:10

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:bardzo sensowne, bo pokaże nam wszystkim, jak się nie znamy na black metalu i jak błędnie oceniamy kilka płyt.
ale mi nie zależy, żeby tu komuś coś pokazywać i udowadniać. Po prostu z Twoich wypowiedzi nasunął mi się wniosek (być może błędny), że akurat black metalu nie za bardzo czujesz. Albo może inaczej - czujesz ten gatunek inaczej niż ja. Stąd pozwoliłem sobie na żartobliwą uwagę, że na black metalu się nie znasz :) Uważam, że masz niezły muzyczny gust i często sięgam po rzeczy, które polecasz - jednak jeśli chodzi o black metal to zauważyłem, że najbliższy mojego pojmowania tej muzyki jest Drone. No może wykluczając kilka starych rzeczy, których nie ceni, ale to wynika pewnie z tego, że kiedyś się nie znał, a później jak zaczął się znać to już do tych albumów nie powrócił :)))
ojojoj, już nie całujcie sie po tych dupach... wielkie znawcy wszystkie sie znalazły. Widze Maria sie zrobił taki poważny ostatnio, taki mądrala troche. Kiedyś żeś klikał ze mną na gg a teraz jestem prostakiem z popkowic co jest w ogóle nie śmieszny. Co te pieniądze z ludżmi robią.
Awatar użytkownika
hcpig

01-04-2010, 15:16

Nie pieniądze tylko lans.

Chociaż w temacie Maria ma oczywiście rację, bo już chyba większość ogłuchła skoro odlała się na trójkę Ondskapt.
Ostatnio zmieniony 01-04-2010, 15:17 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

01-04-2010, 15:17

Maria Konopnicka pisze:A nie mówiłem ? Młot na pozerów! :)
młotem na pozerów to był Katharsis w zeszłym roku.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

01-04-2010, 17:28

Maria Konopnicka pisze:
Skaut pisze:
Maria Konopnicka pisze:A nie mówiłem ? Młot na pozerów! :)
młotem na pozerów to był Katharsis w zeszłym roku.
...i Orcustus
no, zaczynasz nawet łapać o co biega w tym black metalu, tylko jeszcze ten nowy Ondskapt odrzuć i będą z Ciebie ludzie ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-04-2010, 18:59

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:bardzo sensowne, bo pokaże nam wszystkim, jak się nie znamy na black metalu i jak błędnie oceniamy kilka płyt.
ale mi nie zależy, żeby tu komuś coś pokazywać i udowadniać. Po prostu z Twoich wypowiedzi nasunął mi się wniosek (być może błędny), że akurat black metalu nie za bardzo czujesz. Albo może inaczej - czujesz ten gatunek inaczej niż ja. Stąd pozwoliłem sobie na żartobliwą uwagę, że na black metalu się nie znasz :) Uważam, że masz niezły muzyczny gust i często sięgam po rzeczy, które polecasz - jednak jeśli chodzi o black metal to zauważyłem, że najbliższy mojego pojmowania tej muzyki jest Drone.
i dlatego oceniamy z Drone te 10 płyt niemal identycznie? :lol:
ODPOWIEDZ