MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: MORBID ANGEL

02-06-2011, 16:00

Za płyta zgwałciła death metal i podzieliła Polaków. Jest transgresja i plucie na wartości.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-06-2011, 16:03

Scaarph pisze:właśnie się zastanawiałem w którym kurwa temacie powinienem się wypowiedzieć, ale ktoś na szczęście mi to ułatwił :)
1. omni potens - fajne interko, pierwsza myśl była taka, że to pewnie bedzie najlepszy kawałek na płycie i w sumie nie wiem, czy tak nie jest :)
2. too extreme - zaskakująco fajne, podobają mi się gitary - żyletki, podobają mi się te industrialne przeszkadzajki, podoba mi się to brzmienie, jakby ktoś rzucał łańcuchy na blachę :) tylko bym wokale wyjebał.
3. existo vulgore - wioska w chuj, dajcie spokój.
4. blades for baal - kawałek niby fajny, ale raczej nudny, a szkoda.
5. i am morbid - nawet może być, wkurwia wokal.
6. 10 more dead - jakiś taki chuj wie jaki ten kawałek, przekombinowane to to i nudne. wkurwiają wokale.
7. destructos cośtam - zaczyna się nieźle, ale szybko sraczka się robi, końcówka chuj wie po co i na co.
8. nevermore - nawet fajny by był kawałek jakby vincent zamknął w końcu mordę.
9. beauty meets beast - kolejny nudny kawałek.
10. radikult - momentami fajnie, momentami jakaś kpina chyba. vincent ssie czarne pałki na lewo i prawo.
11. profundis - mea culpa - ała ała ała mija kalpa mija mija a idźcie wy w pizdu.
.
sa pewne rozbieznosci miedzy moja ocena, ale generalnie to moglbym sie pod czyms takim podpisac.
too extreme po ok 10 przesluchaniach faktycznie uroslo do rangi fajnego utworu, naprawde szkoda ze reszta zostala z grubsza tam gdzie byla, czyli miedzy dnem a okolicami troji. w Zu Extrem bit jest jaki jest - sredni - ale gitary bardzo niebanalne i ten miks daje fajny efekt. szkoda ze pozostale numery 'elektroniczne' sa znacznie slabsze, destructos to jakas kpina.
Scaarph pisze:no doszukiwanie się tutaj jakichś wielkich kurwa awangard, niezależności i przodownictwa jest niepoważne, bo na tej płycie ani awangarda ani death metal nie jest pierwszego sortu. ani drugiego nawet.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

02-06-2011, 16:04

Mort pisze:Są przeboje!
na rockotekę do gimnazjum.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
[V]

02-06-2011, 16:06

mam za soba jakies 30 przesluchan i podtrzymuje swoja opinie.Bardzo dobra plyta.Jedyny minus to zawodzenia Vincenta w niektórych fragmentach ,których spokojnie mogloby nie byc,troche psuja finalny efekt.Ale to niuanse i kosmetyka raczej.Warto bylo czekac.

btw wywiad w Terrorizer krótki ale bardzo fajny..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-06-2011, 16:07

Mental pisze:
na rockotekę do gimnazjum.
daj chłopakowi odpocząć go gigu korna :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

02-06-2011, 16:08

Mi się w sumie podoba, ale bez spustów. Nic mnie tu nie zaskakuje, nic nie odrzuca zachęcając do walki z tą płytą. W pewnym sensie jestem pozytywnie zaskoczony, bo przypuszczam, że album nagrany na siłę pod deathmetalową publikę cholernie by mnie wynudził.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Na tej płycie jest masa bardzo dobrego death metalu. Wokale w większości (włącznie z wszystkimi zaśpiewami, "ooooo" itp) bardzo ok. Ogólnie rzecz biorąc dobra (może nawet bardzo dobra), choć niespójna płyta z kilkoma zgrzytami ("Destructos...) i nie ma się czego przesadnie czepiać (chyba, ze ktoś koniecznie chce pokazać, jaki jest true, oldskul itp...)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

Mort pisze:Bo na tej płycie nie ma awangardy, a death metal jest w śladowych ilościch. W dużych jest za to muzyka która mi się podoba. Są przeboje!
i to jest przynajmniej uczciwe podejscie - bez dorabiania jakis gornolotnych hasel o muzyce wspolczesnej
DCI Hunt

02-06-2011, 16:13

ultravox pisze:(chyba, ze ktoś koniecznie chce pokazać, jaki jest true, oldskul itp...)
Owszem, ale zauważ, że to działa też w drugą stronę :)
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

02-06-2011, 16:13

Wczoraj ukradłem z neta przesłuchałem kilka razy i cieszę się, że nie robiłem preordera na tą płytę - może i nie jest aż tak koszmarna jak niektórzy napisali ale zdecydowanie nie będzie to jedna z moich ulubionych płyt tego roku. Liczę na dobre koncerty i chyba jak każdy na to, że set będzie opierał się na pierwszych płytach ... Wracam do Autopsy ...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Mort
rasowy masterfulowicz

02-06-2011, 16:15

[V] pisze:mam za soba jakies 30 przesluchan i podtrzymuje swoja opinie.Bardzo dobra plyta.Jedyny minus to zawodzenia Vincenta w niektórych fragmentach ,których spokojnie mogloby nie byc,troche psuja finalny efekt.Ale to niuanse i kosmetyka raczej.Warto bylo czekac.
mógłbym napisac to samo, więc dobrze, że mnie wyręczyłeś, te OŁŁŁŁŁŁAAAAAAAA Vincenta bym wywalil no i intro wypierdolil.
Mental pisze:
na rockotekę
Z chęcią bym pobaunsował w klubie przy dzwiekach Too Extreme! i Destructos w wersji remix

[/quote]
daj chłopakowi odpocząć go gigu korna :)
jestem jak cyborg, nie potrzebuje odpoczynku, juz niedlugo ide sie bawic na Krisiun :)
Ostatnio zmieniony 02-06-2011, 16:18 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

02-06-2011, 16:15

to jest nowe MA, czy jakis pierdolony żart? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
[V]

02-06-2011, 16:18

Mort pisze:
[V] pisze:mam za soba jakies 30 przesluchan i podtrzymuje swoja opinie.Bardzo dobra plyta.Jedyny minus to zawodzenia Vincenta w niektórych fragmentach ,których spokojnie mogloby nie byc,troche psuja finalny efekt.Ale to niuanse i kosmetyka raczej.Warto bylo czekac.
mógłbym napisac to samo, więc dobrze, że mnie wyręczyłeś, te OŁŁŁŁŁŁAAAAAAAA Vincenta bym wywalil no i intro wypierdolil.
Tak.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-06-2011, 16:20

mysle ze pod tym wzgledem vincent ma cos wspolnego z hetfieldem, oczywiscie zaspiew inny ale mam wrazenie pelni podobna funkcje co jamesowe "oooouuuujeeeeeeeeeaaa" i podobnie mnie wkurwia ;))
[V]

02-06-2011, 16:26

Riven pisze:mysle ze pod tym wzgledem vincent ma cos wspolnego z hetfieldem, oczywiscie zaspiew inny ale mam wrazenie pelni podobna funkcje co jamesowe "oooouuuujeeeeeeeeeaaa" i podobnie mnie wkurwia ;))
kurwa,na Death Magnetic jak zaczyna te swoje jeczenie to szlag moze czlowieka trafic.
Mort
rasowy masterfulowicz

02-06-2011, 16:28

U Hetfielda mi to nie przeszkadza. Vincent wyje nachalnie i wali seriami, koncowka Radikut przez to traci.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

02-06-2011, 17:09

Conflagrator pisze: przypuszczam, że album nagrany na siłę pod deathmetalową publikę cholernie by mnie wynudził.
Brzmi nieco absurdalnie, że legenda death metalu musiałaby na siłę nagrywać album death metalowy. No chyba, że stwierdzili bezpłodność twórczą w ich dotychczasowym stylu, a coś trzeba było nagrać... Trochę sampli, trochę intrygująco i niespójnie, jakiś łatwy szlagierek i czas płyty zapełniony, produkt zapakowany.
[V]

02-06-2011, 17:12

Kingu pisze:
Conflagrator pisze: przypuszczam, że album nagrany na siłę pod deathmetalową publikę cholernie by mnie wynudził.
Brzmi nieco absurdalnie, że legenda death metalu musiałaby na siłę nagrywać album death metalowy. No chyba, że stwierdzili bezpłodność twórczą w ich dotychczasowym stylu, a coś trzeba było nagrać... Trochę sampli, trochę intrygująco i niespójnie, jakiś łatwy szlagierek i czas płyty zapełniony, produkt zapakowany.
Ile razy sluchales tej plyty?
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

02-06-2011, 17:16

Nie mam licznika, dziś leci na okrągło. Do setki na pewno nie dojdzie, bo ten album jako całość to strata czasu i masa lepszej muzy czeka.
[V]

02-06-2011, 17:18

Kingu pisze:Nie mam licznika, leci na okrągło. Do setki na pewno nie dojdzie, bo ten album jako całość to strata czasu i masa lepszej muzy czeka.
a moze po prostu jest tak,ze na sile wciskasz ich w death metalowa stylistyke i oczekujesz kolejnej death metalowej plyty,tymczasem oni serwuja cos innego.
ODPOWIEDZ