II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Nicram chyba jeszcze nie zajarzył, że pisze do ludzi którzy w większości nie dają się wkręcać w tematy zastępcze i wojenki światopoglądowe. Chce naprawiać państwo ustawą o in vitro i związkach partnerskich. Typowy palikociarz. Ale nie powiem, w temacie o Chazanie ubawił mnie po pachy. Nikt nie płakał po mutancie tak jak on :)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Skoro stopniuję katolowanie to zapewne się domyślasz - także populizm. I oczywiście, że ciemnym ludem nie jestem. Nie jestem wyborcą PIS, a to właśnie o wyborcach tej partii mówił jej wieloletni członek imć Kurski.Plasfodeur pisze::Dnicram pisze: Żadne zacietrzewienie, po prostu zastanawiałem się jak to się dzieje, że w polskim parlamencie znajduje się miejsce dla takich kreatur jak Macierewicz, Pawłowska, Girzyński, Brudziński i reszta PIS, teraz już wiem. Ta patologia jest doskonałym odzwierciedleniem patologii ludzi na nich głosujących. Nawet na forum muzyki metalowej, której treści wydają mi się być baaaaaaardzo daleko światopoglądowo od haseł wyborczych PIS. Jak widać dla niektórych nie stanowi to problemu. Co ciekawe te hasła są bardziej populistyczne niż swego czasu hasła Samoobrony. Słowa klasyka "ciemny lud to kupi" jak widać nadal są aktualne. Wy przecież kupiliście.
Ale czekaj, bo może ja źle oceniam i w gruncie rzeczy postępujesz szlachetnie. Rozumiem, że nie jesteś "ciemnym ludem" dlatego na populistycznego Bronka też nie zagłosujesz? Legitymizującego swoją osobą hordę cwaniaczków z PO, którzy w niczym nie ustępują owym "kreaturom", które raczyłeś po nazwisku wymienić.
Ustępują tym kreaturom na przykład chamstwem, zacietrzewieniem, butą i ograniczeniem. Wolę złodziei przynajmniej sprawiających wrażenie kulturalnych i umiejących się zachować przy stole od złodziei-buraków.
all the monsters will break your heart
- nicram
Nikt nad Tobą nie zapłakał jak cię matula powiła, zrobiłem to ja, mutancie.Kraft pisze:Nicram chyba jeszcze nie zajarzył, że pisze do ludzi którzy w większości nie dają się wkręcać w tematy zastępcze i wojenki światopoglądowe. Chce naprawiać państwo ustawą o in vitro i związkach partnerskich. Typowy palikociarz. Ale nie powiem, w temacie o Chazanie ubawił mnie po pachy. Nikt nie płakał po mutancie tak jak on :)
-
O! Przy stole w restauracji "U Sowy" zachowali się wykwitnie! A Niesiołowski to prawdziwy arbiter elegancji. Rzeczywiście :)nicram pisze:
Ustępują tym kreaturom na przykład chamstwem, zacietrzewieniem, butą i ograniczeniem. Wolę złodziei przynajmniej sprawiających wrażenie kulturalnych i umiejących się zachować przy stole od złodziei-buraków.
Grrrówno!
- nicram
Niesiołowski jest niechlubnym wyjątkiem, tego co w PISie jest regułą. Taka subtelna różnica.
-
A CI z taśm to kto? Niechlubne wyjątki? Rządzące tym krajem? Haloooonicram pisze:Niesiołowski jest niechlubnym wyjątkiem, tego co w PISie jest regułą. Taka subtelna różnica.
Grrrówno!
- nicram
Kto tam się nagrał kto rządzi/ł krajem? Tusk, Komorowski, Kopacz? Przypomnij, bo nie pamiętam.
- Kraft
Uważaj...nicram pisze:Nikt nad Tobą nie zapłakał jak cię matula powiła, zrobiłem to ja, mutancie.
Uważaj!
boo!

-
to tak m.in.:nicram pisze:Kto tam się nagrał kto rządzi/ł krajem? Tusk, Komorowski, Kopacz? Przypomnij, bo nie pamiętam.
minister spraw wewnętrznych p. Sienkiewicz
minister spraw zagranicznych Sikorski
były minister transportu p. Nowak
były wiceminister finansów Parafianowicz
minister skarbu państwa Karpiński
wicepremier Bieńkowska
szef CBA Wojtunik
Ale Pani Kopacz to rzeczywiście wzór dobrego zachowania i prawdomówności :D Ty kpisz, czy o drogę pytasz stawiając ją w tej roli?
Grrrówno!
- nicram
No to streść mi co tam na tych taśmach było takiego strasznego. Jak już jesteś taki miły.
- Kraft
Gejów nie ruszali, także możesz spać spokojnie. Wsio w pariadkie :)
-
Ok, wkręciłeś mnie. Dałem się strollować.nicram pisze:No to streść mi co tam na tych taśmach było takiego strasznego. Jak już jesteś taki miły.
Grrrówno!
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
I ci najzdolniejsi z reguły nie zostają nauczycielami, w szkołach uczą raczej średni uczniowie. Sam jestem na ostatnim roku geografii społeczno-ekonomicznej, wiem że po moim kierunku, zdolni wybierają to albo doktorat (na co mam szanse), albo szkoła (czego mi sie nie chcę), albo bezrobocie, lub praca w usługach finansowych (znam paru bankowców i ubezpieczeniowców po geografii, serio)Plasfodeur pisze:Przepraszam bardzo, co mają do tego Niemcy? Wystarczy się rozejrzeć i zorientować jaką wiedzę wnoszą i jaką wynoszą odpowiednio studenci, a później absolwenci (czyt. jaki jest poziom na studiach i dlaczego ustawicznie SPADA). Uprzedzam, że efekt może być, jak mawia znamienity forumowicz: szoke.Karkasonne pisze:Mówicie oczywizmy powtarzane od wielu lat przez właściwie każdego, zachowując się przy tym jakbyście odkrywali Amerykę. Słyszę w kółko to "za dużo ludzi idzie na studia" już od co najmniej dekady. Jakoś w np. Niemczech nie ma z tym problemu, no ale tam nie mają umów śmieciowych. Bezrobocie dwa razy niższe niż u nas. A na tej samej pozycji co ja zarabiają 2500 euro. I zanim ktoś mi powie "to spadaj do Niemiec" - taki też mam zamiar, chociaż to trudna decyzja.
Przecież studia nie stały się gówno warte z powodu umów śmieciowych, one są gówno warte bo produkują nadwyżki z lichym poziomem. Teraz dyplom ma niemal każdy, a im więcej absolwentów uczelni tym niższy poziom nauczania wyższego. Proste :) A dodaj do tego fakt, że wielu głąbów idzie później pracować w szkolnictwie - i kółko się zamyka.
Umowy śmieciowe są fajne, sam dorabiałem nasmieciówce, i wolę smieciówkę, niż umowę o pracę. Oczywiście najlepszym rozwiazaniem dla studentów są umowy o dzieło, bo nie dość że przyzwoite pieniądze są na nich (przeważnie), to jeszcze b. często zmuszają przyszłych absolowentów szkół wyższych do rozwiązywania sytuacji problemowych częstych w zawodzie. Sam tak aktualnie pracuję, wyciagam jakieś 3 klocki miesięcznie (uśredniając), chodząc przy tym na większość zajęć na uczelni, nawet na wykłady łażę, które są na mojej uczelni nieobowiazkowe (co moim zdaniem jest paradoksem)Kurde, narzekałem głównie na umowy śmieciowe i firmę oszukującą na podatkach, a tutaj atak frontalny ze wszystkich stron, i to takich z dupy stron, jakieś rozkminy o poziomie studiów (tak jakbyście wiedzieli jakie skończyłem i na jakiej uczelni), że spodziewam się danej kasy (też nie wiem skąd to kto wziął), a teraz się okazuje że byrgh wie już nawet jakie mam powiązania rodzinno-finansowe (stary, czy przypadkiem cos cię nie pojebało? skąd w ogóle to wszystko wziąłeś?). Naprawdę tak kochacie to państwo takim jakie jest? To może jednak lepiej zagłosować na Komorowskiego?
Ostatnio zmieniony 18-05-2015, 16:57 przez rafalt.sobczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
To nie jest kwestia zdolności. Miałem być tłumaczem, taką specjalność też skończyłem. Miałem szansę pracować w zawodzie albo w firmie transportowej. Tylko, że to było zwyczajnie zajebiście nudne (z wyjątkiem tłumaczeń ustnych).rafalt.sobczak pisze:
I ci najzdolniejsi z reguły nie zostają nauczycielami, w szkołach uczą raczej średni uczniowie. Sam jestem na ostatnim roku geografii społeczno-ekonomicznej, wiem że po moim kierunku, zdolni wybierają to albo doktorat (na co mam szanse), albo szkoła (czego mi sie nie chcę), albo bzrobocie, lub praca w usługach finansowych (znam paru bankowców i ubezpieczeniowców po geografii, serio)
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
Kurwa mać, ale masz oczekiwania. Praca przede wszystkim ma cię utrzymać (czyli liczy się wysokość płacy), potem dopiero możesz patrzeć na atrakcyjność pracy (dlatego też do szkoły nie zamierzam). No chyba, że ktoś ma odwrócone priorytety w życiu. Mogę rzucić przykładem mojego brata. Pracuję jako tokarz w poznańskich zakładach Cegielskiego na takich wielkich maszynach, wielkości solidnego domuKarkasonne pisze:To nie jest kwestia zdolności. Miałem być tłumaczem, taką specjalność też skończyłem. Miałem szansę pracować w zawodzie albo w firmie transportowej. Tylko, że to było zwyczajnie zajebiście nudne (z wyjątkiem tłumaczeń ustnych).rafalt.sobczak pisze:
I ci najzdolniejsi z reguły nie zostają nauczycielami, w szkołach uczą raczej średni uczniowie. Sam jestem na ostatnim roku geografii społeczno-ekonomicznej, wiem że po moim kierunku, zdolni wybierają to albo doktorat (na co mam szanse), albo szkoła (czego mi sie nie chcę), albo bzrobocie, lub praca w usługach finansowych (znam paru bankowców i ubezpieczeniowców po geografii, serio)

Zarabia przyzwoite pieniądze, a ciągle ode mnie pożycza, bo musi mieć coś nowego kupić. I też ma kurwa ciągłe pretensje, że w kraju jest źle, bo nie może spełnić swoich wszystkich zachcianek.
A z tłumaczeń da się podobno wyżyć, mam znajomych tak pracujących, nie narzekają, ani na warunki, ani na stosunek na lini podwładny-szef, tłumaczy sie raczej ceni w tym kraju
- brb
- postuje jak opętany!
Poczekamy aż wyprowadzisz się z akademika/od rodziców i od życia będziesz chciał czegoś więcej o/rafalt.sobczak pisze:Umowy śmieciowe są fajne, sam dorabiałem nasmieciówce, i wolę smieciówkę, niż umowę o pracę.
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
nie mieszkam ani w akademiku, ani z rodzicami. Od dwóch lat nie wziąłem od rodziców ani grosza, bo nie mam potrzeby. Ponadto odkładam na samochód, stać by mnie było już na 5-letniego solidnego Niemca, Wszystko jest kwestią gospodarności i własciwego zarządzania budżetem (tak, wiem to minimum 2000 zł trzeba zarabiać, aby tak mówić)brb pisze:Poczekamy aż wyprowadzisz się z akademika/od rodziców i od życia będziesz chciał czegoś więcej o/rafalt.sobczak pisze:Umowy śmieciowe są fajne, sam dorabiałem nasmieciówce, i wolę smieciówkę, niż umowę o pracę.
- brb
- postuje jak opętany!
Jak na moje oko to szczaw jesteś i o życiu masz pojęcie marne. 2000 zł to jest pensja niemalże głodowa. 5 letnie niemiecki auto... Zajebiście. Szczyt ambicji większości polaków. Kurwa aż żal.
- manieczki
BOLO, jak się z TEGO wytłumaczysz? Nam, forumowiczom?

Korwin lizus:

A to jest megamotzne:
http://www.rp.pl/artykul/1201875.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I na rozluźnienie zwieraczy:
http://www.pudelek.pl/artykul/79345/gwi ... czego_bac/" onclick="window.open(this.href);return false;

Korwin lizus:

A to jest megamotzne:
Kod: Zaznacz cały
Ataki prezydenta dzięki danym fundacji córki
I na rozluźnienie zwieraczy:
Kod: Zaznacz cały
Gwiazdy o debacie: "Komorowski ZMASAKROWAŁ DUDĘ! Mitomania, jest się czego bać!"
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Aha...

Książka Sumlińskiego w Ebooku. Cena, no powiedzmy trochę przesadzili...
http://www.legimi.com/pl/ebook-niebezpi ... 14051.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Książka Sumlińskiego w Ebooku. Cena, no powiedzmy trochę przesadzili...
http://www.legimi.com/pl/ebook-niebezpi ... 14051.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;