SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

Re: SATYRICON

13-12-2009, 13:08

Riven pisze:
(a od Mother North zawsze wolałem The Dawn Of A New Age i Forhekset)
o to to!
Bo "Mother North" to przereklamowany, łzawy kawałek, może nie najsłabszy na płycie, ale gdzie mu do "The Dawn...", "Du Som Hater Gud" czy tytułowego.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-12-2009, 13:12

Jeśli nie zmieniają setu, to Forhekset zagrają dziś w Krakowie.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium UPAińskie pod żydowsko-amerykańskim zarządem powierniczym

13-12-2009, 13:49

Riven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina. Sam musialem sporo czasu poswiecic zeby przekonac sie do tak suchego brzmienia i oszczednych kompozycji.
Suche brzmienie i oszczędne kompozycje na Volcano ? LOL Widać, że dzielnie walczysz o wary. :lol:
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

13-12-2009, 13:56

Anthropophagus pisze:
Riven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina. Sam musialem sporo czasu poswiecic zeby przekonac sie do tak suchego brzmienia i oszczednych kompozycji.
Suche brzmienie i oszczędne kompozycje na Volcano ? LOL Widać, że dzielnie walczysz o wary. :lol:
Ma rację, brzmienie jest zajebiście suche, kompozycje raczej też niezbyt rozbudowane...
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium UPAińskie pod żydowsko-amerykańskim zarządem powierniczym

13-12-2009, 14:04

LOL x 2. Jak słuchacie z mp3 z bitrate 128 kbp/s to nie dziwne, że suche... Skoro najbardziej "progresywna" płyta Satyricon (w ramach gatunku oczywiście, i pomijając singlowy hit FFH) jest "niezbyt rozbudowana" czy "oszczędna" to ciekawe co powiedzieć o 2-óch ostatnich, których idąc tym tokiem myślenia w sumie nie ma bo są tak oszczędne.
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-12-2009, 14:08

nie wiem o czym ty mowisz. 'suche' nie znaczy kiepskie, tylko surowe i...takie wlasnie jak na Volcano. Ciezko mi to okreslic, zreszta takie definicje to cholernie subiektywna sprawa.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

13-12-2009, 14:15

A no to chyba, że tak, inaczej tą suszę rozkminiłem. Nie mniej jednak opinii o Vx, że niby oszczędna to ni chuj nie łapię.
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-12-2009, 14:16

Anthropophagus pisze:LOL x 2. Jak słuchacie z mp3 z bitrate 128 kbp/s to nie dziwne, że suche... Skoro najbardziej "progresywna" płyta Satyricon (w ramach gatunku oczywiście, i pomijając singlowy hit FFH) jest "niezbyt rozbudowana" czy "oszczędna" to ciekawe co powiedzieć o 2-óch ostatnich, których idąc tym tokiem myślenia w sumie nie ma bo są tak oszczędne.
Ich nie ma to fakt, sa tak prymitywnie prostackie i bez jaj, że 1sze demo Mutiilation nagrane przez Williego w garażu ma więcej techniki i ducha. I beka z ciebie, że słuchasz takich płyt z oryginałów, tzn. że w ogóle kupujesz takie gówno. Jesteś zjebanym gejem.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-12-2009, 14:17

malo ozdobnikow (a jak sa to idealnie wkomponowane, nic na sile), konkretne riffy, motoryczna sekcja bez pitolenia... no moim zdaniem to wlasnie jest oszczednosc kompozycji.
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

13-12-2009, 14:21

Riven pisze:nie wiem o czym ty mowisz. 'suche' nie znaczy kiepskie, tylko surowe i...takie wlasnie jak na Volcano. Ciezko mi to okreslic, zreszta takie definicje to cholernie subiektywna sprawa.
Dokładnie, takie jak styropian o ścianę, że aż "zęby trzeszczą", :wink:

@Anthropophagus Słucham z cd na zajebistym sprzęcie, słyszałem też z LP więc nie pierdol o mp3. Jeśli taki Fuel, Repined, czy Possessed jest rozbudowane to :lol: to samo transowa Black Lava. Ostatnim "rozbudowanym" albumem był Rebel.
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

13-12-2009, 14:26

Geje to podają rękę i poklepują się po jajach z unblackmetalowcami pokroju fleji i kato-szmaty z Abdijah, twojego partnera życiowego i ideologicznego guru. Dziś niedziela-dzień cwela wiec muszę spytać: byłeś już w oborze ? Przyjąłeś ciało żyda do mordy ? Jak nie to chociaż narysuj jakieś logo dla 5-ligowego bułgarskiego un-bm co byś dnia nie stracił bezowocnie. Co do wczesnych demówek Mutiilation - są tak gówniane, nie brzmiące i pozbawione czegokolwiek, że aż żal o nich wspominać. (w przeciwieństwie do LP's)

Edit: rzecz jasna to polemika z Siidem :lol:
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-12-2009, 14:32

Ciekawe, czy w dzień śmierci też będziesz taki twardy :) A ci kolesie o ktorych mówisz zmiękli bo sie wpierdolili za bardzo w gówno, widocznie ty jeszcze nie poczułeś co to strach chłopaczku.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

13-12-2009, 14:33

przecież Satyricon nigdy nie nagrał żadnej rozbudowanej płyty... przynajmniej w sensie instrumentalnym czy kompozycyjnym. ten zespół od samego początku bazował na prostocie, na Rebel doszła do niej też asceza aranżacyjna i tak pozostało.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

13-12-2009, 14:47

So_It_Is_Done pisze:Ciekawe, czy w dzień śmierci też będziesz taki twardy :) A ci kolesie o ktorych mówisz zmiękli bo sie wpierdolili za bardzo w gówno, widocznie ty jeszcze nie poczułeś co to strach chłopaczku.
W sensie za mocno ci bolca w dupę wepchnął ? Dziewczynko nie raz poczułem co to strach, i nie zadawaj więcej retorycznych kato-mentalnych pytań. Infantylnością nie można zaszpanować, jeszcze się tego nie nauczyłaś ?
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

13-12-2009, 15:19

Nie, nie, jest dokładnie odwrotnie ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-12-2009, 15:29

Ostatnie stwierdzenie rozsądne, ale fakt, że lukę wypełnia DsO i Funeral Mist śmiechu warty.
Arisowicz
w mackach Zła

13-12-2009, 15:41

Maria Konopnicka pisze:
Riven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina.
LOL Co tam jest mniej przystępnego. Jak pierwszy raz usłyszałem kawałek z Volcano - na koncercie, jeszcze przed premierą płyty, to myślałem, że to cover Venom zagrany na rock and rollową nutę. Volcano to płyta banalna i śmieszna przy ND.
Volcano śmieszna przy 'przeklawiszowanej' i pretensjonalnej Nemesis Divina? Dejta spokój.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-12-2009, 01:48

Maria Konopnicka pisze:
LOL Co tam jest mniej przystępnego. Jak pierwszy raz usłyszałem kawałek z Volcano - na koncercie, jeszcze przed premierą płyty, to myślałem, że to cover Venom zagrany na rock and rollową nutę. Volcano to płyta banalna i śmieszna przy ND.
jak się tylko obejrzało klip do fuel for hatred, to może i takie wrażenie zostało
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-12-2009, 10:38

to proponuje wtedy obejrzec klip do Mother North i Fuel for Hatred nagle staje sie powaznym i zmuszajacym do myslenia utowrem
: )))))
aryman
postuje jak opętany!

05-02-2010, 14:23

Podczas ponownego przesłuchiwania "Rebel Extravaganza" nie mogę się nadziwić, jak ogromny skok stylistyczny wykonał ten zespół od czasu "Nemesis Divina". ( Oczywiście pamiętając o "Megiddo" i "Intermezzo". ) I nie żebym nie cenił "Nemesis...", bo to wbrew antyleśnym opiniom świetna płyta. Być może absolutna w swojej konwencji i być może Satyr zrozumiał, że nic lepszego w tym stylu nagrać się nie da, więc wykonał tę niesamowitą woltę w kierunku "rebelii". Myślę, że jeśli mamy rozmawiać o jakichś przełomowych płytach w black metalu, to "Rebel" taką właśnie jest. I być może za 10 lat tak też oceniana będzie "Fas..." Na razie za wcześnie (nieprawdaż, Drone?).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
ODPOWIEDZ