Bo "Mother North" to przereklamowany, łzawy kawałek, może nie najsłabszy na płycie, ale gdzie mu do "The Dawn...", "Du Som Hater Gud" czy tytułowego.Riven pisze:o to to!(a od Mother North zawsze wolałem The Dawn Of A New Age i Forhekset)
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Re: SATYRICON
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Jeśli nie zmieniają setu, to Forhekset zagrają dziś w Krakowie.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium UPAińskie pod żydowsko-amerykańskim zarządem powierniczym
Suche brzmienie i oszczędne kompozycje na Volcano ? LOL Widać, że dzielnie walczysz o wary.Riven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina. Sam musialem sporo czasu poswiecic zeby przekonac sie do tak suchego brzmienia i oszczednych kompozycji.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- kampeki
- postuje jak opętany!
Ma rację, brzmienie jest zajebiście suche, kompozycje raczej też niezbyt rozbudowane...Anthropophagus pisze:Suche brzmienie i oszczędne kompozycje na Volcano ? LOL Widać, że dzielnie walczysz o wary.Riven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina. Sam musialem sporo czasu poswiecic zeby przekonac sie do tak suchego brzmienia i oszczednych kompozycji.
Za młody jesteś na Heroda!
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium UPAińskie pod żydowsko-amerykańskim zarządem powierniczym
LOL x 2. Jak słuchacie z mp3 z bitrate 128 kbp/s to nie dziwne, że suche... Skoro najbardziej "progresywna" płyta Satyricon (w ramach gatunku oczywiście, i pomijając singlowy hit FFH) jest "niezbyt rozbudowana" czy "oszczędna" to ciekawe co powiedzieć o 2-óch ostatnich, których idąc tym tokiem myślenia w sumie nie ma bo są tak oszczędne.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie wiem o czym ty mowisz. 'suche' nie znaczy kiepskie, tylko surowe i...takie wlasnie jak na Volcano. Ciezko mi to okreslic, zreszta takie definicje to cholernie subiektywna sprawa.
this is a land of wolves now
- Anthropophagus
- w mackach Zła
A no to chyba, że tak, inaczej tą suszę rozkminiłem. Nie mniej jednak opinii o Vx, że niby oszczędna to ni chuj nie łapię.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ich nie ma to fakt, sa tak prymitywnie prostackie i bez jaj, że 1sze demo Mutiilation nagrane przez Williego w garażu ma więcej techniki i ducha. I beka z ciebie, że słuchasz takich płyt z oryginałów, tzn. że w ogóle kupujesz takie gówno. Jesteś zjebanym gejem.Anthropophagus pisze:LOL x 2. Jak słuchacie z mp3 z bitrate 128 kbp/s to nie dziwne, że suche... Skoro najbardziej "progresywna" płyta Satyricon (w ramach gatunku oczywiście, i pomijając singlowy hit FFH) jest "niezbyt rozbudowana" czy "oszczędna" to ciekawe co powiedzieć o 2-óch ostatnich, których idąc tym tokiem myślenia w sumie nie ma bo są tak oszczędne.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
malo ozdobnikow (a jak sa to idealnie wkomponowane, nic na sile), konkretne riffy, motoryczna sekcja bez pitolenia... no moim zdaniem to wlasnie jest oszczednosc kompozycji.
- kampeki
- postuje jak opętany!
Dokładnie, takie jak styropian o ścianę, że aż "zęby trzeszczą",Riven pisze:nie wiem o czym ty mowisz. 'suche' nie znaczy kiepskie, tylko surowe i...takie wlasnie jak na Volcano. Ciezko mi to okreslic, zreszta takie definicje to cholernie subiektywna sprawa.
@Anthropophagus Słucham z cd na zajebistym sprzęcie, słyszałem też z LP więc nie pierdol o mp3. Jeśli taki Fuel, Repined, czy Possessed jest rozbudowane to
Za młody jesteś na Heroda!
- Anthropophagus
- w mackach Zła
Geje to podają rękę i poklepują się po jajach z unblackmetalowcami pokroju fleji i kato-szmaty z Abdijah, twojego partnera życiowego i ideologicznego guru. Dziś niedziela-dzień cwela wiec muszę spytać: byłeś już w oborze ? Przyjąłeś ciało żyda do mordy ? Jak nie to chociaż narysuj jakieś logo dla 5-ligowego bułgarskiego un-bm co byś dnia nie stracił bezowocnie. Co do wczesnych demówek Mutiilation - są tak gówniane, nie brzmiące i pozbawione czegokolwiek, że aż żal o nich wspominać. (w przeciwieństwie do LP's)
Edit: rzecz jasna to polemika z Siidem
Edit: rzecz jasna to polemika z Siidem
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ciekawe, czy w dzień śmierci też będziesz taki twardy
A ci kolesie o ktorych mówisz zmiękli bo sie wpierdolili za bardzo w gówno, widocznie ty jeszcze nie poczułeś co to strach chłopaczku.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
przecież Satyricon nigdy nie nagrał żadnej rozbudowanej płyty... przynajmniej w sensie instrumentalnym czy kompozycyjnym. ten zespół od samego początku bazował na prostocie, na Rebel doszła do niej też asceza aranżacyjna i tak pozostało.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
W sensie za mocno ci bolca w dupę wepchnął ? Dziewczynko nie raz poczułem co to strach, i nie zadawaj więcej retorycznych kato-mentalnych pytań. Infantylnością nie można zaszpanować, jeszcze się tego nie nauczyłaś ?So_It_Is_Done pisze:Ciekawe, czy w dzień śmierci też będziesz taki twardyA ci kolesie o ktorych mówisz zmiękli bo sie wpierdolili za bardzo w gówno, widocznie ty jeszcze nie poczułeś co to strach chłopaczku.
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie, nie, jest dokładnie odwrotnie 
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ostatnie stwierdzenie rozsądne, ale fakt, że lukę wypełnia DsO i Funeral Mist śmiechu warty.
-
Arisowicz
- w mackach Zła
Volcano śmieszna przy 'przeklawiszowanej' i pretensjonalnej Nemesis Divina? Dejta spokój.Maria Konopnicka pisze:LOL Co tam jest mniej przystępnego. Jak pierwszy raz usłyszałem kawałek z Volcano - na koncercie, jeszcze przed premierą płyty, to myślałem, że to cover Venom zagrany na rock and rollową nutę. Volcano to płyta banalna i śmieszna przy ND.Riven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
jak się tylko obejrzało klip do fuel for hatred, to może i takie wrażenie zostałoMaria Konopnicka pisze:
LOL Co tam jest mniej przystępnego. Jak pierwszy raz usłyszałem kawałek z Volcano - na koncercie, jeszcze przed premierą płyty, to myślałem, że to cover Venom zagrany na rock and rollową nutę. Volcano to płyta banalna i śmieszna przy ND.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
to proponuje wtedy obejrzec klip do Mother North i Fuel for Hatred nagle staje sie powaznym i zmuszajacym do myslenia utowrem
: )))))
: )))))
-
aryman
- postuje jak opętany!
Podczas ponownego przesłuchiwania "Rebel Extravaganza" nie mogę się nadziwić, jak ogromny skok stylistyczny wykonał ten zespół od czasu "Nemesis Divina". ( Oczywiście pamiętając o "Megiddo" i "Intermezzo". ) I nie żebym nie cenił "Nemesis...", bo to wbrew antyleśnym opiniom świetna płyta. Być może absolutna w swojej konwencji i być może Satyr zrozumiał, że nic lepszego w tym stylu nagrać się nie da, więc wykonał tę niesamowitą woltę w kierunku "rebelii". Myślę, że jeśli mamy rozmawiać o jakichś przełomowych płytach w black metalu, to "Rebel" taką właśnie jest. I być może za 10 lat tak też oceniana będzie "Fas..." Na razie za wcześnie (nieprawdaż, Drone?).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)