Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

11-12-2018, 13:02

Żułek pisze:Obrazek

zboczone troche :P ale nie głupie :P
Aha, czyli slaby
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

12-12-2018, 07:52

Obrazek

Stare, dobre kino familijne. :) Najlepsze jest to, że efekty specjalne sprzed sześciu dekad do tej pory robią wrażenie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-12-2018, 09:35

Obrazek
piękny, ale mocno dołujący.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

12-12-2018, 11:49

Obrazek
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Heretyk

12-12-2018, 14:02

devastator77 pisze:Obrazek

10/10
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

13-12-2018, 09:05

Obrazek

Sentymentalnych wycieczek w czasy VHS ciąg dalszy.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

14-12-2018, 08:21

Obrazek

Kolejna biblijna sraka, omijać szerokim łukiem.

Obrazek

Zajebisty! Już sam początek, w którym - grający trupa - Radcliffe robi za skuter wodny, zapowiadał, że będzie ciekawie i nietuzinkowo i tak też było. Ze wszech miar oryginalna i godna polecenia pozycja. Duet aktorski Radcliffe-Dano wypadł tu rewelacyjnie.
fugazi
w mackach Zła

14-12-2018, 09:38

Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-12-2018, 20:54

Obrazek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Żułek

16-12-2018, 21:45

Obrazek

szkoda że pudła po kartonach tutaj też nie zabiły Kożuchowskiej :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

16-12-2018, 22:30

^ Też wczoraj oglądałem.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

17-12-2018, 00:35

Obrazek
fajowy.

Obrazek
mocno średni.
rzułf
byrgh
zahartowany metalizator

17-12-2018, 01:11

Obrazek

O dziwo był to mój pierwszy raz.
Awatar użytkownika
Harlequin

17-12-2018, 07:57

Obrazek

Bardzo mocny film. Niby o niczym, bez żadnej jako takiej, konkretnej fabuły, a jednak mocno poruszający, kilka scena wgniata w fotel. Jeśli chodzi o realizacje, a zwłaszcza zdjęcia to absolutnie jeden z najlepszych obrazów jakie widziałem. I w gruncie rzeczy mocno niehollywoodzki film w moim odczuciu.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

17-12-2018, 08:44

Harlequin pisze:Obrazek

Bardzo mocny film. Niby o niczym, bez żadnej jako takiej, konkretnej fabuły, a jednak mocno poruszający, kilka scena wgniata w fotel. Jeśli chodzi o realizacje, a zwłaszcza zdjęcia to absolutnie jeden z najlepszych obrazów jakie widziałem. I w gruncie rzeczy mocno niehollywoodzki film w moim odczuciu.
w kinie czy na kompie w netflixie? widziałem zwiastun w kinie i zastanawiam się czy różnica w jakości obrazu mocno wpłynie na odbiór filmu
Awatar użytkownika
Harlequin

17-12-2018, 10:48

Wczoraj w Muzie bylismy.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

17-12-2018, 10:59

Obrazek

spodziewałem się, że film będzie taki sobie. Liczyłem na lekką komedię si fi. Ale to co zobaczyłem przerosło moje najgorsze oczekiwania.

Predator został zgwałcony przez stado murzynów, zgwałcili go analnie a potem zrobili face fucking. na końcu Shane Black spuścił sie predatorowi na maske.

To najgorszy film jaki widziałem w tym roku. Nie należy go oglądać pod żadnym pozorem, nie nadaje się nawet na luźną posiadówke z przyjaciółmi. Coś strasznego.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Nasum

17-12-2018, 12:22

Obrazek

Jakimś wybitnym krytykiem filmowym nie jestem, więc nie spodziewajcie się, że będę tu opisywał grę poszczególnych aktorów, wyrazistość postaci czy inne tego typu bzdety. Natknąłem się na opinie, że to ckliwy, pełen patosu film - no kurwa, a jaki niby miał być? Śmieszny? A może więcej gagow powinni tam dorzucić? Nie jest to też film dokumentalny, dlatego też aktorzy mówią po angielsku, bo i taki zarzut słyszałem, że film traci na wiarygodności, bo nie słychać tam języka rosyjskiego.....

Widocznie miałem inne oczekiwania, a i mój gust filmowy nie jest wyrobiony, a wyciosany z kamienia za pomocą tłuczka, bo odebrałem go zupełnie inaczej. Historia jest znana wszystkim, każdy o Kursku słyszał, każdy wie jakie jest zakończenie tej historii więc reżyser raczej skupił się na faktach dodając jak najmniej od siebie. Wiadomo, wszystkie dialogi czy wydarzenia przedstawione na pokładzie statku są tylko i wyłącznie spekulacją, ale tutaj też nie poniosła go wyobraźnia i raczej nie mamy przesadnego patosu czy jedynie słusznej linii ukazującej niezłomnych marynarzy najwspanialszej z flot. Niektóre sceny klaustrofobiczne są przeplatane tymi na powierzchni, zarówno na okrętach nawodnych jak i w bazie marynarki, przez co możemy spojrzeć na katastrofę z kilku punktów widzenia. Świetne ukazanie opłakanego stanu floty północnej, która prócz wroga zewnętrznego musi zwalczać o wiele groźniejszego, pożerającego ją niczym rdza, ukrytego wroga wewnętrznego, którego nie można wskazać palcem, którego nie można zobaczyć, a jedynie doświadczyć. Mizerne wynagrodzenia oficerów, którzy muszą sprzedać swoje zegarki by kupić "akcesoria" na ślub kolegi, korupcja - sprzedaż batyskafu ratunkowego zachodnim firmom, by mogły podziwiać Titanica; nam się nie przyda bo okręty są niezatapialne, bylejakość w dbaniu o sprzęt - tu się kłania scena gdy batyskaf ratunkowy nie potrafi "przyssać" się do włazu w przedziale 9 gdzie uwięzieni są marynarze, bo nikt nie wymieniał uszczelek.... Aż w końcu biurokratyzm, który nie pozwala na udzielenie żadnej informacji, powszechna paranoja z utrzymaniem wszystkiego w tajemnicy, od wypadku, poprzez sprzęt, bo przecież zachodni nurkowie nie będą uwalniać marynarzy, to szpiedzy, którzy wykradną nam naszą technologię... Duma, która nie pozwalała przyznać się do błędu, do bolączek trawiących chyba nie tylko marynarkę, ale cały naród, system, który wykoślawił wszystko co tylko napotkał, który usprawiedliwiał każdą ofiarę tworząc iluzoryczną wizję potęgi nie licząc się z bólem i cierpieniem zwyczajnych ludzi. Bo przecież " wiedzieli na co się piszą, przysięgali że będą gotowi złożyć ofiarę własnego życia w obronie ojczyzny". Ojczyzny, która koniec końców się na nich wypięła, bo nie potrafiła w żaden sposób im pomóc, a nawet nie potrafiła się przyznać do tego, że nie potrafi.

W filmie brakowało mi jedynie podania konkretnych dat , które odmierzałyby czas, bo w filmie nie potrafimy dowiedzieć się, czy to pierwszy dzień od katastrofy, czy drugi, trzeci... Poza tym, uważam całość za bardzo udaną. Skojarzenia w "Łowcą jeleni" są bardzo widoczne - ślub na początku, pogrzeb na końcu, pewne cechy postaci - ciekawe, czy zamierzone, czy po prostu tak wyszło? Muzyka bardzo na plus, oszczędna, minimalistyczna, przejmująca. Szczerze polecam, brakowało mi takich filmów, bo ostatnio natrafiałem na same badziewia, o których nie warto było pisać, a jak już coś naskrobałem, to po to, by wylać żółć i zniesmaczenie i ostrzec innych przed popełnieniem tego samego błędu. Tutaj jest inaczej, film bardzo dobry.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

17-12-2018, 12:26

Only_True_Believers pisze:Obrazek

spodziewałem się, że film będzie taki sobie. Liczyłem na lekką komedię si fi. Ale to co zobaczyłem przerosło moje najgorsze oczekiwania.

Predator został zgwałcony przez stado murzynów, zgwałcili go analnie a potem zrobili face fucking. na końcu Shane Black spuścił sie predatorowi na maske.

To najgorszy film jaki widziałem w tym roku. Nie należy go oglądać pod żadnym pozorem, nie nadaje się nawet na luźną posiadówke z przyjaciółmi. Coś strasznego.
Próbowałem to wczoraj obejrzeć ze swoją, ona usnęła a ja wyłączyłem to w chuj, bo nie dało się na to patrzeć. Ni to komedia, ni film akcji, ni horror, ni chuj. Tragedia, dawno takiego kału nie ogladalem, chyba chcieli przebić aliena pod względem najbardziej spierdolonej serii kultowych filmów. Ściek.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Nasum

17-12-2018, 12:29

To ostatni Predator, ten w którym ma te swoje psy gończe, czy jeszcze coś innego?
ODPOWIEDZ