Kurt pisze:Paradoksalnie, Scaarph osiągnął dużo lepszy efekt dzięki temu, że został on skasowany, niżby ten wątek jednak pozostał. Tak ja to widzę przynajmniej :)
Ale o jaki efekt chodzi? Czy tu się robi rzeczy, żeby wywrzeć wrażenie na innych forumowiczach? No sorry, ja bym wolał żeby ktoś mógł sobie pogadać o tej kapeli - może ktoś by się przekonał, ktoś inny by sobie odpuścił. A tak, to nie ma miejsca ani na rozsądną krytykę, ani na pełną pasji obronę.
twoja_stara_trotzky pisze:ale ja nie twierdzę, że w tej estetyce był ktoś lepszy od RATM, ja twierdzę, że cała ta estetyka jest z dupy.
Bo jesteś zwyczajnie głuchy i tyle ;)
twoja_stara_trotzky pisze:a Helmet wkleiłem, aby pokazać, że pewne gitarowe motywy stosowane przez RATM były wówczas bardzo popularne. i wcale nie była to jakaś wielka rewolucja. rewolucją było a) dorzucenie rapowanek i b) jawnie polityczny, lewacki przekaz. i tyle.
No coś podobnego. Przecież dzięki temu RATM uzyskało zupełnie nowy wyraz, więc generalnie rewolucja jest. Poza tym mieli charakterystyczne brzmienie i jakieś inne gitarowe motywy, których nie znajdziesz w Helmet, a które sprawiają, że obcowanie z RATM wywołuje zupełnie inne doznania - ale równie wartościowe.