RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

07-06-2011, 22:07

twoja_stara_trotzky pisze:
Triceratops pisze:a gral ktos tak wczesniej ?
no te rwane gitary unisono z basem to tak wtedy wszyscy grali:
--> IMO znacznie ciekawszy zespół, który nigdy tak wielkiej kariery nie zrobił.
Boże, ale to inna stylistyka przecież. Co z tego, że niektóre patenty te same?
Triceratops pisze: no chyba mnie nie zrozumiales, napisalem ze albo wyjebac oba albo przywrocic tamten, bo nie rozumiem (tzn teraz wiem, bo sie 2 osoby poskarzyly i analny ciachnal) dlaczego polecial limp bizkit i to raczej te osoby widac maja monopol na wiedze co jest fajne a co nie. moje wpisy tez polecialy z tematego tematu
A, to przepraszam. W takim razie ja głosuję za przywróceniem. Może ktoś się sensownie wypowie w tamtym temacie, może ktoś sobie podyskutuje.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

07-06-2011, 22:07

Deathless King pisze:rozumiem ze ten numer to tez gowno?

nie, to czarnuch z zajebistym flow ;)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

07-06-2011, 22:08

Drone pisze: Chodziło o to, że temat o LIMP BIZKIT był złośliwym trollingiem, napisanym w ZŁEJ INTENCJI. Tyle, kropka.
Przecież Scaarph napisał, że chodziło mu o skłonienie do przemyśleń dotyczących postrzegania muzyki. To jest "zła intencja" ?
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-06-2011, 22:08

longinus696 pisze:
Triceratops pisze:a gral ktos tak wczesniej ?
no te rwane gitary unisono z basem to tak wtedy wszyscy grali:
--> IMO znacznie ciekawszy zespół, który nigdy tak wielkiej kariery nie zrobił.
Boże, ale to inna stylistyka przecież. Co z tego, że niektóre patenty te same?
no przecież gdyby to była dokładnie ta sama estetyka, to bym nie pisał, że lepsze, to chyba oczywiste.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-06-2011, 22:10

Drone pisze: Chodziło o to, że temat o LIMP BIZKIT był złośliwym trollingiem, napisanym w ZŁEJ INTENCJI. Tyle, kropka.
broń boże! absolutnie nie. wręcz przeciwnie nawet.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-06-2011, 22:11

Kurt pisze:
Przecież Scaarph napisał, że chodziło mu o skłonienie do przemyśleń dotyczących postrzegania muzyki. To jest "zła intencja" ?
Dokladnie, zreszta od razu to uwidocznil, riven, V i drone zaprotestowali i po temacie, riven to nawet nie zna Limp Bizkit. A niby dlaczego Rage Against The Machine ma miec lepsze prawa?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-06-2011, 22:13

twoja_stara_trotzky pisze: no przecież gdyby to była dokładnie ta sama estetyka, to bym nie pisał, że lepsze, to chyba oczywiste.
To chyba czegoś nie zrozumiałem. Jakim cudem ktoś ma sobie włączyć Helmet zamiast RATM skoro to inna estetyka? Gdzie tu sens? Jak chcesz wykazać niższość RATM to podaj za przykład podobne granie, tylko lepiej zrobione.

Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

07-06-2011, 22:16

Paradoksalnie, Scaarph osiągnął dużo lepszy efekt dzięki temu, że został on skasowany, niżby ten wątek jednak pozostał. Tak ja to widzę przynajmniej :)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-06-2011, 22:18

Jaki tam paradoks, zawsze tak jest. ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-06-2011, 22:19

longinus696 pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: no przecież gdyby to była dokładnie ta sama estetyka, to bym nie pisał, że lepsze, to chyba oczywiste.
To chyba czegoś nie zrozumiałem. Jakim cudem ktoś ma sobie włączyć Helmet zamiast RATM skoro to inna estetyka? Gdzie tu sens? Jak chcesz wykazać niższość RATM to podaj za przykład podobne granie, tylko lepiej zrobione.
ale ja nie twierdzę, że w tej estetyce był ktoś lepszy od RATM, ja twierdzę, że cała ta estetyka jest z dupy. a Helmet wkleiłem, aby pokazać, że pewne gitarowe motywy stosowane przez RATM były wówczas bardzo popularne. i wcale nie była to jakaś wielka rewolucja. rewolucją było a) dorzucenie rapowanek i b) jawnie polityczny, lewacki przekaz. i tyle.
Awatar użytkownika
Skaut

07-06-2011, 22:21

nieźle się wątek rozkręcił ;)))

To może ja na temat. Znam/miałem pierwsze dwie płyty. Właściwie to nawet kiedyś mi się podobało, teraz zastanawiam się po co to miałem. Chyba tylko po to, aby się przekonać, że kapela w swojej konwencji nie ma sobie równych, ale dla mnie to jest ten sam kaliber wkurwiającego grania jak Korn i uważam, że tego typu "nowatorstwo" bardziej zaszkodziło muzyce w ogóle, niż pomogło w czymkolwiek.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-06-2011, 22:28

Kurt pisze:Paradoksalnie, Scaarph osiągnął dużo lepszy efekt dzięki temu, że został on skasowany, niżby ten wątek jednak pozostał. Tak ja to widzę przynajmniej :)
Ale o jaki efekt chodzi? Czy tu się robi rzeczy, żeby wywrzeć wrażenie na innych forumowiczach? No sorry, ja bym wolał żeby ktoś mógł sobie pogadać o tej kapeli - może ktoś by się przekonał, ktoś inny by sobie odpuścił. A tak, to nie ma miejsca ani na rozsądną krytykę, ani na pełną pasji obronę.
twoja_stara_trotzky pisze:ale ja nie twierdzę, że w tej estetyce był ktoś lepszy od RATM, ja twierdzę, że cała ta estetyka jest z dupy.
Bo jesteś zwyczajnie głuchy i tyle ;)
twoja_stara_trotzky pisze:a Helmet wkleiłem, aby pokazać, że pewne gitarowe motywy stosowane przez RATM były wówczas bardzo popularne. i wcale nie była to jakaś wielka rewolucja. rewolucją było a) dorzucenie rapowanek i b) jawnie polityczny, lewacki przekaz. i tyle.
No coś podobnego. Przecież dzięki temu RATM uzyskało zupełnie nowy wyraz, więc generalnie rewolucja jest. Poza tym mieli charakterystyczne brzmienie i jakieś inne gitarowe motywy, których nie znajdziesz w Helmet, a które sprawiają, że obcowanie z RATM wywołuje zupełnie inne doznania - ale równie wartościowe.

Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-06-2011, 22:31

dobra, skaczcie sobie dalej, ja się wymiksowuje i idę sobie posłuchać Atari Teenage Riot ;)
też rewolucyjne, też lewackie, ale jakże bardziej radykalne i TRVE ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

07-06-2011, 22:31

ktoś mi wytłumaczy, co w tym rewolucyjnego muzycznie było? (nie neguję oryginalnego stylu gry na gitarze Morello).
powiedz mi zatem, co jest rewolucynego w tym: http://www.youtube.com/watch?v=OnGBa8dVm6k ?

żeby nie było: RATM i GRAVEYARD są arcyzajebiści w swojej działce, tyle że nie wszystkim działka RATM musi przypaść do gustu.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

07-06-2011, 22:35

u mnie za gnojka kilku znajomych na równi z RATM jarało się

nigdy nie umiałem pojąć fenomenu tej kapeli, ale to równie młodzieżowe granie
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Triceratops

07-06-2011, 22:39

o wlasnie przed chwila Mozdzer wytlumaczyl Wojewodzkiem dlczego Papa Dance bylo genialne
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-06-2011, 22:48

boroowa pisze:

ktoś mi wytłumaczy, co w tym rewolucyjnego muzycznie było? (nie neguję oryginalnego stylu gry na gitarze Morello).
powiedz mi zatem, co jest rewolucynego w tym: http://www.youtube.com/watch?v=OnGBa8dVm6k ?

żeby nie było: RATM i GRAVEYARD są arcyzajebiści w swojej działce, tyle że nie wszystkim działka RATM musi przypaść do gustu.
Borówa, ale gdzie ja twierdzę, że Graveyard jest rewolucyjne? no przecież nie twierdzę. to są dwie kompletnie odmienne estetyki - jedna jest gita, a druga nie jest IMO git. zresztą sam fakt, że dziś, po 409 latach, masz setki zespołów nawiązujących do jednej z tych estetyk, a do drugiej i to po 20 latach... no ni chuja. praktycznie nie masz żadnych, świadczy o tym, jak była to ważna i rewolucyjna estetyka ;) rzekłem.
Awatar użytkownika
Triceratops

07-06-2011, 22:50

twoja_stara_trotzky pisze:zresztą sam fakt, że dziś, po 409 latach, masz setki zespołów nawiązujących do jednej z tych estetyk, a do drugiej i to po 20 latach... no ni chuja. praktycznie nie masz żadnych, świadczy o tym, jak była to ważna i rewolucyjna estetyka ;) rzekłem.
niekoniecznie celny argument, po takim Coroner nie zostal zaden spadkobierca na przyklad. to ze nie ma wielu nasladowcow czy nawiazywaczy moze swiadczyc o unikalnosci zespolu
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-06-2011, 22:53

Ale po thrash metalu pozostało wielu naśladowców i pogrobowców. ;) Zespołów thrashowych masz dziś setki, a zespołów rapcoreowych / rapmetalowych ile? ;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-06-2011, 23:00

twoja_stara_trotzky pisze: to są dwie kompletnie odmienne estetyki - jedna jest gita, a druga nie jest IMO git. zresztą sam fakt, że dziś, po 409 latach, masz setki zespołów nawiązujących do jednej z tych estetyk, a do drugiej i to po 20 latach... no ni chuja. praktycznie nie masz żadnych, świadczy o tym, jak była to ważna i rewolucyjna estetyka ;) rzekłem.
Jak to nie ma kapel nawiązujących do drugiej z tych estetyk? Kpisz sobie czy próbujesz zaklinać rzeczywistość? Generalnie RATM dołożył ważną cegiełkę do rap-metalu i nu-metalu, a przecież są całe tony kapel w tej estetyce, rzekłbym jest to całe uniwersum muzyczne.
twoja_stara_trotzky pisze: ale po thrash metalu pozostało wielu naśladowców i pogrobowców ;) zespołów thrashowych masz dziś setki, a zespołów rapcoreowych / rapmetalowych ile? ;)
No kurwa - też setki. Mam wrażenie, że więcej niż thrashowych. Po prostu nie siedzisz w tej muzie i ich nie znasz. Mam w pracy kumpla, który siedzi w tych klimatach i codziennie wymienia mi po kilka nowych nazw, których nawet nie zapamiętuję. Jak chcesz to go przepytam, zrobię listę i wrzucę tutaj. To że jesteś ślepy na jakiś fragment rzeczywistości nie znaczy, że ona nie istnieje.

ODPOWIEDZ