Genialne rzeczy z tej dekady

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Genialne rzeczy z tej dekady

30-08-2019, 10:39

Lord Gorloj pisze:
Ascetic pisze: ^ ta. nikt jej nie słucha. jakbyś dokładnie czytał to forum, a nie zachłystywał się swoimi słowotokami, to może byś to dostrzegł.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem, barani łbie z gównianej Warszawki (ale słabo ci to idzie, nadrabiasz ubytki intelektualne udawaniem że jesteś fajny [cool][czesc] wyluzowany ziomal i intelektualista co czyta mundre ksionszki), to byś zauważył:
Była jedna, na tym forum nawet kiedyś została płytą roku, ale nikt jej już chyba nie słucha. Genialnośc nie zawsze idzie w parze z popularnością, chociaż tutaj to na pewno nie jest jakaś zapomniana perła z dupy diabła.
jebnij jeszcze ze dwie egzegezy, poszukaj drugiego i trzeciego dna (jedno już znalazłeś - u siebie) i nie zapomnij odkryć, że Teitan to niemalże genialna płyta. bo nudzisz w huj.
Poro
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

30-08-2019, 10:56

Umiesz napisać coś z sensem, warszawski wykształciuchu? Drogie koszule i wrzucanie zdjęć książek Ortegi Y Gasseta nie sprawią, że będziesz miał cokolwiek mądrego do powiedzenia, bo i zazwyczaj nie masz. Ale możesz udowodnić, że jednak masz. No dawaj, oświeć motłoch i pokaż jaki to jesteś elokwentny, inteligentny i oczytany. Możesz też wrócić do tematu o DsO i wypunktować, dlaczego moje egzegezy są chujowe, z przyjemnością pogadam, bo jak dotąd tego nie zrobiłeś. I nie zrobisz, bo jesteś na to zwyczajnie za głupi. Stary, a głupi. Pasujesz do tego forum. Obaj pasujemy. Tylko ja jestem piękny jak Adonis, a tobie wali z ryja zawiedzionymi ambicjami.

Dobra, chuj ci w ucho, idź się dotlenić ściekami z Wisły, może ci pomogą na mentalne spierdolenie, bo tlen ewidentnie nie pomaga. Ja mam inne pytanie
Bloodcult pisze:Enemy Of Man
Henbane
Co jest genialnego w Henbane? To jest super płyta, sam ją bardzo lubię, ale kurde, ani nic ona nie zmienia, ani drzwi żadnych nie wyważa, ani nic innego, no nic nie robi takiego, czego ktoś by gdzieś nie zrobił równie dobrze. CdG ma swój styl, jest wyraziste i jakieś, ale do geniuszu to im chyba daleko. Czy nie? Nie chce się upierać, że nie, to nie jest genialna płyta, tylko w całym tym masowym spuście nad Henbane nigdy nie widziałem żadnego wyjaśnienia, dlaczego to takie genialne i przełomowe. Jak to jest?
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

30-08-2019, 11:07

jasne. nie mam co robić tylko analizować jakieś loty przegrywa z forume. rzeczywiście masz niską ocenę mojej osoby.

oderwij się od internetu, wyciągnij głowę z dupy i może ci się poprawi. bo pierdolca masz niewaskiego od siedzenia tutaj.

w temacie dotlenienia - właśnie jadę na kolejny weekendowy wypoczynek. korzystaj bo nie planuje sobie psuć podlaskich klimatów.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re:

30-08-2019, 11:09

Skaut pisze:
Lord Gorloj pisze: Była jedna, na tym forum nawet kiedyś została płytą roku, ale nikt jej już chyba nie słucha. Genialnośc nie zawsze idzie w parze z popularnością, chociaż tutaj to na pewno nie jest jakaś zapomniana perła z dupy diabła.
Obrazek
Za nieprawdopodobny wpierdol i przesunięcie granic ekstremy o jeden centymetr dalej niż dotychczas. Za przekształcenie dziedzictwa Blasphemy w niemal ambientowy nakurw, który wysysa ze słuchacza ostatnie resztki sił. Nie kojarzę w ostatnich latach bardziej ekstremalnej płyty metalowej, a jak sobie przypomnę niektóre opinie (że nudne, że wtórne, że Dead Congregation lepsze) to się utwierdzam, że tutaj właśnie może kryć się geniusz. A przynajmniej wybitna wybitność.

Discuss.
tak, to jest bardzo dobry typ.
Typ bardzo dobry, tyle że ja bym dał jednak debiut, ale on wyszedł w 2009, zatem się nie łapie do dekady, a więc - koniec końców - też wskazuję na "Death" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

30-08-2019, 11:10

Lord Gorloj pisze:Tylko ja jestem piękny jak Adonis, a tobie wali z ryja zawiedzionymi ambicjami.
Sfermentowałem xD
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Triceratops

30-08-2019, 11:30

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Lord Gorloj pisze:Tylko ja jestem piękny jak Adonis, a tobie wali z ryja zawiedzionymi ambicjami.
Sfermentowałem xD
Doskonala diagnoza
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

30-08-2019, 11:41

Wacław pisze:jasne. nie mam co robić tylko analizować jakieś loty przegrywa z forume. rzeczywiście masz niską ocenę mojej osoby.
Ale masz czas, żeby fotografować swoją koszulę, żeby układać Frondę obok talerza z obiadem, robić jej zdjęcie i wrzucać na forum, żeby pisać z dwóch kont i żeby pisać mi, że nie masz niczego lepszego do roboty niż spróbować popisać z sensem. Jak można cię nie uważać za debila? Z mojej strony EOT, życzę udanego weekendu.
Drone pisze: Typ bardzo dobry, tyle że ja bym dał jednak debiut, ale on wyszedł w 2009, zatem się nie łapie do dekady, a więc - koniec końców - też wskazuję na "Death" :)
Niby, no ale debiut jakiś taki przyjaźniejszy się wydaje, jeszcze wiadomo co się dzieje, jakieś przerywniki są itp. Na Death poszli prosto w otchłań.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

30-08-2019, 12:04

Lord Gorloj pisze:
Plagueis pisze:Genialnych płyt w tej dekadzie chyba nie uświadczyłem i nie napiszę tak nawet o płytach, które uważam za wielkie powroty na scenę (vide Nocturnus czy Gorguts) - miejmy choć odrobinę przyzwoitości. ;)
Była jedna, na tym forum nawet kiedyś została płytą roku, ale nikt jej już chyba nie słucha. Genialnośc nie zawsze idzie w parze z popularnością, chociaż tutaj to na pewno nie jest jakaś zapomniana perła z dupy diabła.
Obrazek
Za nieprawdopodobny wpierdol i przesunięcie granic ekstremy o jeden centymetr dalej niż dotychczas. Za przekształcenie dziedzictwa Blasphemy w niemal ambientowy nakurw, który wysysa ze słuchacza ostatnie resztki sił. Nie kojarzę w ostatnich latach bardziej ekstremalnej płyty metalowej, a jak sobie przypomnę niektóre opinie (że nudne, że wtórne, że Dead Congregation lepsze) to się utwierdzam, że tutaj właśnie może kryć się geniusz. A przynajmniej wybitna wybitność.

Discuss.
Płyta bez dwóch zdań znakomita, z rejonów 9/10, ale czy genialna? Nie wiem...

W sumie, po głębszym zastanowieniu, chyba jednak znalazłem jedną pozycje z tej dekady (bo "Paracletus" chyba się nie łapie), która - moim zdaniem oczywiście - ociera się o geniusz.

Obrazek

Niszczy po całości to mini, rewelacyjna płytka.

EDIT

Może jeszcze coś z tych rzeczy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

30-08-2019, 12:16

Lord Gorloj pisze:
Wacław pisze:jasne. nie mam co robić tylko analizować jakieś loty przegrywa z forume. rzeczywiście masz niską ocenę mojej osoby.
Ale masz czas, żeby fotografować swoją koszulę, żeby układać Frondę obok talerza z obiadem, robić jej zdjęcie i wrzucać na forum, żeby pisać z dwóch kont i żeby pisać mi, że nie masz niczego lepszego do roboty niż spróbować popisać z sensem. Jak można cię nie uważać za debila? Z mojej strony EOT, życzę udanego weekendu.
owszem mam czas i nawet lubię i może na to kiedyś wpadniesz mam w tym konkretny zamysł.

popytaj ludzi, tak poza Dronem, bo odnoszę wrażenie, że jakąś zażyta relacje macie, kto kogo za debila uważa. Maciej nieobiektywny pewnie będzie, wiec wyjdź z internetu i zweryfikuj te swoje imaginacje.

teraz planuje komunikować się poprzez foty. poradzisz sobie z tym? jak pewnie za 10 lat zczaisz tak działa komunikacja. oczywiście można pisać tez elaboraty. tak maja podobno niespełnieni naukowcy co se wydłużają na forum dla niedorozwojów.co komu. luz.

za wypoczyn nie wiem czy dziękować bo ty jakiś taki złośliwy jesteś ...

i przestań reagować jak baba na każda uwagę. bo się robi to mocno nieznośne. a przecież co do Teitan się zasadniczo zgadzamy.
Awatar użytkownika
Drone

30-08-2019, 13:29

Nie byłbym sobą, gdybym nie zaproponował tego:

Obrazek

To nowy wymiar smutku w black metalu - wcześniej tak nikt nie grał, nawet oni sami.

I tego:
Obrazek

Jako ekstremy w sensie zagęszczenia dźwięków - patrz szczególnie ostatni utwór z tej epki.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

30-08-2019, 15:30

Dla mnie niestety Deathspell Omega zjada swój ogon. To co najlepsze już raczej nagrali. Płyta z Arką to już w ogóle tragedia. Dam jej jeszcze szansę za jakiś czas. Jeśli będzie trzeba przeproszę ;)
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

30-08-2019, 15:41

Obrazek

Nie widzę konkurencji dla tej pozycji. Mam jeszcze kilka typów, ale to jest absolutnie numer jeden.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

30-08-2019, 16:35

Drone pisze:Nie byłbym sobą, gdybym nie zaproponował tego:

Obrazek

To nowy wymiar smutku w black metalu - wcześniej tak nikt nie grał, nawet oni sami.
Jak już pisałem, też bym zaproponował, ale wyszedłem z założenia, że obecna dekada zaczęła się 1 stycznia 2011, a płyciwo pochodzi z 2010. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Triceratops

30-08-2019, 16:36

Dekada zaczyna sie 1 stycznia 2010 a konczy 31 grudnia 2019
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

30-08-2019, 17:17

maciek z klanu pisze:Ghost wszystko
z naciskiem na "Lost of mercy"
:)
Awatar użytkownika
Triceratops

30-08-2019, 18:01

Co to sam metal czy co? Ja proponuje Yann Tiersen "Dust Lane"
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

30-08-2019, 18:18

Wrzuciłem do metalu, ale generalnie niech będzie bez podziałów.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

30-08-2019, 18:27

Ale rozmowa pierwotna byla w temacie o niemetalu. Metal przestal byc genialny po rozpadzie slayera w 1990
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

30-08-2019, 19:39

Ja myślę że po Blood Libels nie wyszło nic genialnego
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone

30-08-2019, 20:09

Triceratops pisze:Co to sam metal czy co? Ja proponuje Yann Tiersen "Dust Lane"
Płyta o przygodach francuskiego intelektualisty na wsi :)
ODPOWIEDZ