SEPTIC FLESH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Sineater
postuje jak opętany!

Re: SEPTIC FLESH

21-12-2010, 19:28

Pamiętam, jak mniej więcej 8 czy 9 lat temu zrobiłem czerwoną klamrę koło wszystkich albumów Septic Flesh w katalogu Pagana i napisałem wielkimi literami "Gówno", po tym jak znajomy mi to puścił kiedyś. Od tamtego czasu w sumie nie zmieniłem swojej opinii in plus, bo wszystkie nowe rzeczy jakie słyszałem kojarzyły mi się właśnie z rzeczonym Dimmu Borgir, którego nie znoszę. Chyba muszę posłuchać wreszcie ich najstarszych nagrań, skoro tak polecacie bo póki co nie słyszałem jszcze ani 5 sekund Septic Flesh, które uwazałbym za dobre. Które z ich nagrań są najbardziej klasycznie death metalowe, żeby obadać?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

21-12-2010, 19:31

koreaniec pisze:
Drone pisze:To jest fenomen, że taki zespół ma tutaj tylu wielbicieli. Ludzie, opamiętajcie się :lol:
Drone ty nie słyszysz ile w tym jest detspelu omegi?
chyba ile septicu fleszu jest detspelu łomedze
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

21-12-2010, 19:33

Drone pisze:To jest fenomen, że taki zespół ma tutaj tylu wielbicieli. Ludzie, opamiętajcie się :lol:
chyba nie sadzisz, ze ktos to wezmie na powaznie po tym jak niejednokrotnie stwierdziles, ze The Unspoken King to najlepsza plyta Cryptopsy? :P
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

21-12-2010, 19:38

Adrian696 pisze:
koreaniec pisze:
Drone ty nie słyszysz ile w tym jest detspelu omegi?
chyba ile septicu fleszu jest detspelu łomedze
:lol:
Lefthandpathyoga
Karkasonne

22-12-2010, 00:40

Sineater pisze:Pamiętam, jak mniej więcej 8 czy 9 lat temu zrobiłem czerwoną klamrę koło wszystkich albumów Septic Flesh w katalogu Pagana i napisałem wielkimi literami "Gówno", po tym jak znajomy mi to puścił kiedyś. Od tamtego czasu w sumie nie zmieniłem swojej opinii in plus, bo wszystkie nowe rzeczy jakie słyszałem kojarzyły mi się właśnie z rzeczonym Dimmu Borgir, którego nie znoszę. Chyba muszę posłuchać wreszcie ich najstarszych nagrań, skoro tak polecacie bo póki co nie słyszałem jszcze ani 5 sekund Septic Flesh, które uwazałbym za dobre. Które z ich nagrań są najbardziej klasycznie death metalowe, żeby obadać?
Żadne ich nagranie nie jest klasycznie deathmetalowe, jeśli to co słyszałeś dotąd Cię nie rusza, to doradziłbym jednak szukanie czegoś innego, Vladku.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

23-12-2010, 01:37

Sineater pisze:Pamiętam, jak mniej więcej 8 czy 9 lat temu zrobiłem czerwoną klamrę koło wszystkich albumów Septic Flesh w katalogu Pagana i napisałem wielkimi literami "Gówno", po tym jak znajomy mi to puścił kiedyś. Od tamtego czasu w sumie nie zmieniłem swojej opinii in plus, bo wszystkie nowe rzeczy jakie słyszałem kojarzyły mi się właśnie z rzeczonym Dimmu Borgir, którego nie znoszę. Chyba muszę posłuchać wreszcie ich najstarszych nagrań, skoro tak polecacie bo póki co nie słyszałem jszcze ani 5 sekund Septic Flesh, które uwazałbym za dobre. Które z ich nagrań są najbardziej klasycznie death metalowe, żeby obadać?
Mimo wszystko polecam "Mystic Places Of Dawn" i "Temple Of A Lost Race" w wersji z "A Fallen Temple". Ale oczywiście zaznaczam to dla betoniarzy nie jest :). Blastów tam nie ma, wokalu a'la "Odkurzacz" także :). Jest za to urozmaicony Death Metal. Ktos kiedys fajnie ich okreslił, że są najekstremalniejsi wśród atmosferycznych kapel i najbardziej atmosferyczni wśród deathowych
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Sineater
postuje jak opętany!

23-12-2010, 12:44

Dużo to kosztuje na CD / były jakieś kasetowe licencje w PL?
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

23-12-2010, 17:43

Ale o ktore materialy pytasz? Mystic na pewno wydal Esoptron i Ophidian Wheel na tasmie. Revolution DNA wypuscil juz Metal Mind o ile mnie pamiec nie myli.
Obrazek

Obrazek
Holi
w mackach Zła

28-12-2010, 12:15

oczekuję nowej płyty w przyszłym roku, oby trzymała poziom nowego kawałka
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

29-12-2010, 08:40

Nie podoba mi się ten nowy numer. "Communion" również jakoś mi nie podszedł i jedyny album, który mnie zaciekawił to "Sumerian Daemons", chociaż "Revolution DNA" również był niczego sobie, mimo opierdolu z każdej strony. Tak więc z nową płytą nie wiążę wielkich nadziei.
support music, not rumors
Holi
w mackach Zła

29-12-2010, 09:00

mnie zdecydowanie podszedł zarówno Communion jak i nowy numer
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-12-2010, 10:05

Holi pisze:mnie zdecydowanie podszedł zarówno Communion jak i nowy numer
prawda jest taka, ze gust się kształtuje czasami przez wiele lat
[V]
mistrz forumowej ceremonii

29-12-2010, 10:32

Rattlehead pisze:Nie podoba mi się ten nowy numer. "Communion" również jakoś mi nie podszedł i jedyny album, który mnie zaciekawił to "Sumerian Daemons", chociaż "Revolution DNA" również był niczego sobie, mimo opierdolu z każdej strony. Tak więc z nową płytą nie wiążę wielkich nadziei.
Revolution DNA jest cieniutkie raczej,rozlazle,rozpackane i te czyste wokale brzmia tam jeszcze troche naiwnie,gryza sie z reszta.najlepszy jest Summerian Daemons ,dalej Communion.

jakis czas temu próbowalem sie zmierzyc ponownie z ich starszymi tytulami; nie dalem rady :wink:

ale np. nigdy nie slyszalem CHAOSTAR :oops: warto w ogóle brac sie za to?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

29-12-2010, 10:47

[V] pisze:
Rattlehead pisze:Nie podoba mi się ten nowy numer. "Communion" również jakoś mi nie podszedł i jedyny album, który mnie zaciekawił to "Sumerian Daemons", chociaż "Revolution DNA" również był niczego sobie, mimo opierdolu z każdej strony. Tak więc z nową płytą nie wiążę wielkich nadziei.
Revolution DNA jest cieniutkie raczej,rozlazle,rozpackane i te czyste wokale brzmia tam jeszcze troche naiwnie,gryza sie z reszta.najlepszy jest Summerian Daemons ,dalej Communion.

jakis czas temu próbowalem sie zmierzyc ponownie z ich starszymi tytulami; nie dalem rady :wink:

ale np. nigdy nie slyszalem CHAOSTAR :oops: warto w ogóle brac sie za to?
Revolution DNA to najsłabsza ich płyta, ten eunuchowaty wokal spowodował że Septic Flesh obrzydł mi na jakiś czas, ale dwie ostatnie płyty znacznie zweryfikowały moje poglądy :).
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
aryman
postuje jak opętany!

29-12-2010, 10:49

Ja tam cenię sobie Chaostar. Da się tego posłuchać, ale jest to cholernie dalekie od tego, co tworzy SF.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Holi
w mackach Zła

29-12-2010, 10:56

co do CHAOSTAR też cenię ale faktycznie nawet z tymi lżejszymi płytami Septicflesh to niewiele ma to współnego, tam ich gitarzysta dużo miesza nawet z klasycznymi patentami
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

29-12-2010, 11:00

[V] pisze:ale np. nigdy nie slyszalem CHAOSTAR :oops: warto w ogóle brac sie za to?
Jeśli nie boisz się tagów neoclassical darkwave, to warto brać się za debiut (bardzo filmowy), a później za Threnody. Kolejne to już znaczny spadek formy.

Jak sobie teraz słucham, warto wspomnieć, że Christos pewnie zna na pamięć osty autorstwa Jerry'ego Goldsmith oraz Christophera Young. :wink:
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

29-12-2010, 12:26

Ja z osadami poczekam az wyjdzie cala plyta, chociaz pamietam, ze jak przed premiera ostatniej plyt wypuscili Lovecraft's Death to tez wiele osob narzekalo na ten kawalek a pozniej plyta miala bardzo dobre przyjecie.
Karkasonne

29-12-2010, 13:43

"Revolution DNA" to moja ulubiona płyta Septic Flesh, ale i ona ma kilka numerów nie tyle słabych, co kompletnie niecharakterystycznych, ale i tak dominują numery, które mnie właściwie w dużym stopniu ukształtowały, ze wspaniałymi, typowomi dla SF długimi melodiami, oraz nietypowymi dla SF poważnymi tematami. Słysząc "Science", "DNA" czy "Telescope" nie potrafię siedzieć w miejscu... Myślę, że niechęć do tej płyty wynika raczej z tego, że jest inna. Z pewnością nie jest rozlazła, bo trwa godzinę na 13 utworów, które są bardzo zwięzłe. Wydaje mi się raczej, że takie już są czasy, że gdy człowiek poznaje x płyt miesięcznie, każda która mu nie podejdzie a jest dłuższa niż 45 minut robi się okropnie męcząca.

Chaostar jest bardzo przyjemne i raczej nie pożałujesz pojedynczego odsłuchu żadnej z ich płyt, ale jest tam jeden zakątek, który stanowi jeden z trzech, może czterech najlepszych utworów jakie kiedykolwiek słyszałem - jest to ukryty track bodajże na "Threnody".
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

30-12-2010, 00:27

Jeżeli chodzi o "Revolution DNA" to podchodziłem do niej jak do jeża. To były te czasy kiedy złe recenzje wywierały na mnie bardzo negatywny wplyw :) ( np recenzja Dunaja w Thrash' Em' All) Do tego dochodziła brutalizacja moich ówczesnych gustów. Wychodziło na to,że Ja i SF rozmijalismy się. Ale po paru miesiącach jak ukazała się licencyjna kaseta to jak włożyłem do odtwarzacza tak przez tydzień leciała na okrągło. Może nie jest to absolutny top w ich dyskografii, ale wstydu nie ma.
RD to zdecydowanie najbardziej rockowa płyta Greków. Wydaje mi się, że w owym czasie za pomocą wspomnianego Chaostar chcieli odseparować rockowo/metalowe granie od eksperymentów. Na szczęście im się to nie udało i SF to wybuchowa mieszanka Death Metalu, Neoclassical i innych dziwnych gatunków
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
ODPOWIEDZ