SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
aryman
postuje jak opętany!

Re: SATYRICON

17-11-2008, 16:28

jester pisze: I nie ma to związku z tematem Satyricon, którego lider nosi się teraz jak rockers, a co jest powodem oburzenia oraz zaplucia z powody zdrady i obrazy świętości.
Ale Satyr nie nosi się jak rockers, tylko jak alfons. (Choć jego wizerunek niewiele mnie obchodzi, dopóki tworzy dobrą muzykę.)
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2008, 16:34

boroowa pisze:nie kolego, szary X-iński stwierdzi że pedały się liżą na scenie...
Średnio rozgarnięty X-iński rozumie na ogół, że sprowokować można tym co razi - czarnuchów świętokradczo rażą pedały, więc...
boroowa pisze:jednocześnie ten sam szary X-iński powie, że sesja zdjęciowa do RE zdecydowanie nie wywołuje u niego pozytywnych emocji.
Ten sam X-iński może też wybuchnąć śmiechem, wzruszyć ramionami z zażenowaniem. Ale najważniejsze - u tego samego X-ińskiego leśny image a'la Nemesis Divina również nie wywoła pozytywnych emocji, a jakoś go nie gloryfikujesz...
boroowa pisze: Poza tym przerzuć się na jakieś pop-soul-disco-rap-hiphop, tam są ładne okładki, nie będzies musiał sie wstydzić
Kolesi z Entombed albo Dismember jakoś się wstydzić nie muszę, zauważyłeś? Kolesie z Nifelheim też jakoś nie śmieszą.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2008, 16:51

jester pisze: Kolesi z Entombed albo Dismember jakoś się wstydzić nie muszę, zauważyłeś? Kolesie z Nifelheim też jakoś nie śmieszą.
nie no, skąd Obrazek ;)

Edyta: poza tym jester opanuj się, nie bądż pewexem, bo już któryś raz z rzędu podczas dyskusji, zamiast trzymać się wątku, mieszasz gatunki.
Ostatnio zmieniony 17-11-2008, 16:53 przez Skaut, łącznie zmieniany 2 razy.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re:

17-11-2008, 16:54

Skaut_Kwatermaster pisze: nie no, skąd Obrazek ;)
zajebista fota :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 16:54

Widać przecież, że Entombed to równe chłopy i luzaki. Nie ma w tym nic śmiesznego. Nie przebierają się za bałwanów, nie prężą klaty, nie dzierżą siekierki. Zieeeew....
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: Re:

17-11-2008, 17:03

Maria Konopnicka pisze:Ja na pewno tego nie pisałem - od początku stwierdziłem, że Satyricon gra aktualnie muzykę łatwą, lekką w odbiorze - przeznaczoną dla szerokiego grona słuchaczy
A może podobnie jak Darkthrone wyrósł już z blackmetalowych ciuszków i odpuszcza sobie (podobnie jak Darkthrone) przechodząc na muzyczną emeryturę? Moim zdaniem pozostawiając za sobą bunt (naturalnie?) Satyr wydoroślał, lecz trochę też się zagubił muzycznie nie mając pod nogami gruntu, na którego pomyśle opierał do tej pory muzykę.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2008, 17:17

4m pisze:
Maria Konopnicka pisze:Ja na pewno tego nie pisałem - od początku stwierdziłem, że Satyricon gra aktualnie muzykę łatwą, lekką w odbiorze - przeznaczoną dla szerokiego grona słuchaczy
A może podobnie jak Darkthrone wyrósł już z blackmetalowych ciuszków i odpuszcza sobie (podobnie jak Darkthrone) przechodząc na muzyczną emeryturę? Moim zdaniem pozostawiając za sobą bunt (naturalnie?) Satyr wydoroślał, lecz trochę też się zagubił muzycznie nie mając pod nogami gruntu, na którego pomyśle opierał do tej pory muzykę.
Twierdzisz, że teraz chodzi co niedziele do kościółka :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-11-2008, 17:26

jester pisze: Kolesie z Nifelheim też jakoś nie śmieszą.
A dlaczego Manowar Cię śmieszy a Nifelheim nie?
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 17:33

Bo jedni to obwieszeni żelastwem psychicznie wyglądający chuligani i taki koncept reprezentują, a drudzy to eksponujący nagie torsy a'la He-Man łowcy jeleni.
Ostatnio zmieniony 17-11-2008, 17:43 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

17-11-2008, 17:43

jester pisze:Średnio rozgarnięty X-iński rozumie na ogół, że sprowokować można tym co razi - czarnuchów świętokradczo rażą pedały, więc...
stereotyp pedała to ciotowata, miętka i zniewieściała istota, nie wiem o czym do mnie rozmawiasz
jester pisze: Ten sam X-iński może też wybuchnąć śmiechem, wzruszyć ramionami z zażenowaniem. Ale najważniejsze - u tego samego X-ińskiego leśny image a'la Nemesis Divina również nie wywoła pozytywnych emocji, a jakoś go nie gloryfikujesz...
nie gloryfikuję, bo tym imagem Satyr nic nowego nie wniósł
jester pisze:Kolesi z Entombed albo Dismember jakoś się wstydzić nie muszę, zauważyłeś?
poważnie? nie chowasz zdjęcia z "Like An Everflowing.." w dodatkowym etui?
jester pisze:Kolesie z Nifelheim też jakoś nie śmieszą.
kolesie z Nifelheim są ABSOLUTNYM zaprzeczeniem obecnego image Satyra, więc w sumie się dziwię
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-11-2008, 17:46

jester pisze:obwieszeni żelastwem psychicznie wyglądający chuligani
Przekonałeś mnie. Faktycznie nie ma tu z czego się śmiać ;)
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 17:52

Maria Konopnicka pisze:izerunek gwiazdy rocka .... takiego a la MTV
Odświeżam sobie np. klip "Rise" The Cult. Tam mam kilku takich Satyrów - jak widać to też gwiazdy MTV rocka.
boroowa pisze:kolesie z Nifelheim są ABSOLUTNYM zaprzeczeniem obecnego image Satyra, więc w sumie się dziwię
Odsyłam do gradacji image'ów. Jest wkurwęwymownaitreściwa.
boroowa pisze:poważnie? nie chowasz zdjęcia z "Like An Everflowing.." w dodatkowym etui?
To są jaja i nie na poważnie. Oni są zdystansowani. Potem nawet mają na sumieniu epizod ślubu kościelnego i co z tego?
boroowa pisze:nie gloryfikuję, bo tym imagem Satyr nic nowego nie wniósł
No ale skoro już wzbudził te negatywne emocje u X-ińskiego to powinieneś wedle tej logiki i argumentacji nie? Bądź konsekwntny.
Maria Konopnicka pisze: po co nosić długie włosy, malować sobie twarz i tworzyć wizerunek adekwatny do muzyki - lepiej regularnie odwiedzać kosmetyczkę i fryzjera, dzięki temu na pewno znajdzie się więcej nastolatów, którzy będę się utożsamiali ze swoimi idolami i przyjdą na koncert..
Odsyłam do gradacji image'ów. Jest wkurwęwymownaitreściwa.
ultravox pisze:
jester pisze:obwieszeni żelastwem psychicznie wyglądający chuligani
Przekonałeś mnie. Faktycznie nie ma tu z czego się śmiać ;)
Oni wyglądają okropnie, nic zabawnego. Chociaż jak pokazałem zdjęcie kolesi z Impiety parę lat temu pewnemu bardzo młodemu osobnikowi to skwitował "za takie coś u nas na Majówce dostaliby wpierdol" :)
Ostatnio zmieniony 17-11-2008, 17:58 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

17-11-2008, 17:55

Maria Konopnicka pisze:... i wyglądają jak cinkciarze spod bazaru - masz rację - po co nosić długie włosy, malować sobie twarz i tworzyć wizerunek adekwatny do muzyki - lepiej regularnie odwiedzać kosmetyczkę i fryzjera [...]
Maria, a czy Ty wyglądasz adekwatnie do muzyki, której słuchasz czy może jak cinkciarz spod bazaru myjesz się i chodzisz do fryzjera?
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 18:18

W sumie to nie ma różnicy.
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 18:30

Nie mówię o muzyce (zaznaczam jeszcze raz, że ostatni lp Norwegów średnio mi się widzi), chodzi mi o image.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 18:35

to i ja się wtrącę. satyr na fotkach z ostatniej płyty z tą jego dziecięcą twarzą, włosami na żel, w chujowej skórze ala ruska dyskoteka i w za dużych, ni chuja do niego nie pasujących okularach wygląda jak niepełnosprawny, homoseksualny idiota.
generalnie jego pysk nie pasuje ni kurwy do jego obecnego image'u, to jakby siedmioletnie dziecko ubrało się w ojcowy garnitur. i co? i chujów sto, bo ani przez to nie jest starszy, ani mądrzejszy, ani do biura do roboty też nie pójdzie. pośmiać się jedynie można, że nie wie, gdzie jego miejsce.
no kurwa jak backstreet boys, toczka w toczkę.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 18:39

Obrazek

Wygląda jak rasowy rockers - przypomina mi Roba Coffinshakera. A nikt mi nie powie, że Rob nie wygląda jak rasowy rockers :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-11-2008, 18:42

szczerze mowiac to na tym zdjeciu wyglada jak zjeb
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 18:43

jester pisze:Obrazek

Wygląda jak rasowy rockers - przypomina mi Roba Coffinshakera. A nikt mi nie powie, że Rob nie wygląda jak rasowy rockers :)
wygląda jakby to dziecko, o którym pisałem powyżej miało ojca pracującego nie w biurze, a na bramce w ruskiej dyskotece, a wolnych chwilach dorabiającego sobie krojeniem aut.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 18:44

czyli:
Riven pisze:szczerze mowiac to na tym zdjeciu wyglada jak zjeb
ON TO RUPTURE

Obrazek