SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: Re:

06-11-2008, 20:53

twoja_stara_trotzky pisze:o wszystko, ta płyta brzmi maksymalnie płasko, plastikowo i bez jakiejkolwiek przestrzeni, a perkusja to już szczyt, szczególnie stopy - tak zjebanych triggerów dawno nie słyszałem.
A mógłbyś napisać na jakim sprzęcie tego słuchasz (pm plizz jak nie chcesz public)? Moim zdaniem ten album bardzo dużo nadrabia brzmieniem (patrz 2 wersje My Skin...). Co do przestrzeni - Satyricon to nie ECM ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: SATYRICON

06-11-2008, 21:23

Pilowalem dzis kilka razy ta plyte i musze stwierdzic, ze coraz bardziej mnie wciaga. Dosc dziwne, bo patrzac przez pryzmat pojedynczych kawalkow to zaden nie zrobil jakiegos wielkiego wrazenia, natomiast jako calosc plyta ta wywiera zdecydowanie mocniejszy efekt. A i naprawde zastanawiam sie w ktorym miejscu brzmienie jest totalnie zjebane :?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

06-11-2008, 21:29

4m pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:o wszystko, ta płyta brzmi maksymalnie płasko, plastikowo i bez jakiejkolwiek przestrzeni, a perkusja to już szczyt, szczególnie stopy - tak zjebanych triggerów dawno nie słyszałem.
A mógłbyś napisać na jakim sprzęcie tego słuchasz (pm plizz jak nie chcesz public)? Moim zdaniem ten album bardzo dużo nadrabia brzmieniem (patrz 2 wersje My Skin...). Co do przestrzeni - Satyricon to nie ECM ;)
amp - Rotel, kolumny B&W
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

06-11-2008, 21:41

twoja_stara_trotzky pisze:amp - Rotel, kolumny B&W
A to ja nie rozumiem zupełnie. Poczekam na cd i zweryfikuję u siebie :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

06-11-2008, 23:15

Drone pisze:Więcej tu zwrotów akcji niż w filmie sensacyjnym. Przewiduję również niespodziewane zakończenie. :D
Niech zgadnę - za jakiś czas napiszesz, że płyta tak naprawdę jest chujowa, tylko podpuszczałeś przez cały czas, żeby sprawdzić kto się nabierze i kto ma zjebany gust :lol:
vulture

06-11-2008, 23:43

to jest świetny album,podobnie jak nowy Darkthrone,non plus ultra.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-11-2008, 00:17

Drone pisze: Powiem tyle: wręcz przeciwnie. Ale jeśli się mylę, to skończyła się pewna epoka. :D
Że niby to ten drugi udaje? Oj, chyba nie. :wink:
Cthulhu

07-11-2008, 00:53

na MA jak narazie 2 recki, obie niezbyt pozytywne. To żaden wyznacznik, ale chyba jak do tej pory mało kto poznał się na geniuszu tej płyty tak jak drone :cry:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-11-2008, 08:11

Hildr pisze:na MA jak narazie 2 recki, obie niezbyt pozytywne. To żaden wyznacznik, ale chyba jak do tej pory mało kto poznał się na geniuszu tej płyty tak jak drone :cry:
może niech drone jednak powie nam, czym się szprycuje, abyśmy też mogli poznać geniusz tej płyty :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-11-2008, 08:41

Hildr pisze:na MA jak narazie 2 recki, obie niezbyt pozytywne. To żaden wyznacznik, ale chyba jak do tej pory mało kto poznał się na geniuszu tej płyty tak jak drone :cry:
w jednej, przez przypadek, uchwycili istotę:

This album is only for those looking to complete their collection.

tak jest i tak właśnie wczoraj uczyniłem.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-11-2008, 10:21

W sumie fajna jest ta plyta, nieco schlodzili, zcybernetyzowali i zmechanizowali klimat dzieki czemu nie jest tak wiejska jak poprzednia. Rozumiem ze te ciagle gledzenie i ujadanie to najnowsze techniki prania zwane antypranie za podwojna ariegarda, jakby co to zawsze ma sie w zanadrzu "ja was testowalem czy sie gapniecie ze was w chuja laduje, bo ze dobra to plyta to przeciez slychac"
woodpecker from space
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

07-11-2008, 10:35

Triceratops pisze:Rozumiem ze te ciagle gledzenie i ujadanie to najnowsze techniki prania zwane antypranie za podwojna ariegarda, jakby co to zawsze ma sie w zanadrzu "ja was testowalem czy sie gapniecie ze was w chuja laduje, bo ze dobra to plyta to przeciez slychac"
Rotfl :mrgreen: Prawie każdy z którym rozmawiałem o tej płycie na priv uważa, że Trocki podpuszcza z słabą oceną tej płyty i jaja sobie po prostu robi, bo uważa, że płyta jest genialna :D Towarzyszu Trocki, ta słaba nota The Age Of Nero to działania taktyczne czy naprawdę tak uważacie? Stawką tej odpowiedzi jest... flacha :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut

07-11-2008, 12:11

4m pisze:
Triceratops pisze:Rozumiem ze te ciagle gledzenie i ujadanie to najnowsze techniki prania zwane antypranie za podwojna ariegarda, jakby co to zawsze ma sie w zanadrzu "ja was testowalem czy sie gapniecie ze was w chuja laduje, bo ze dobra to plyta to przeciez slychac"
Rotfl :mrgreen: Prawie każdy z którym rozmawiałem o tej płycie na priv uważa, że Trocki podpuszcza z słabą oceną tej płyty i jaja sobie po prostu robi, bo uważa, że płyta jest genialna :D Towarzyszu Trocki, ta słaba nota The Age Of Nero to działania taktyczne czy naprawdę tak uważacie? Stawką tej odpowiedzi jest... flacha :)
A ja mam wrażenie, że zamiast posłuchać płyty i sami stwierdzić, że jest po prostu przeciętna, doszukujecie się jakichś spisków, teorii odwróconego prania czy innych dupereli. Prawie jak na zebraniach fanów pewnego rydzykowego radia.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

07-11-2008, 12:14

j/w, 'hehe powiedz czy jest naprawde dobra czy jest hujowa ale mowisz ze dobra czy zajebista ale mowisz ze hujowa powiedz powiedz bo slucham trzeci dzien i nie wiem co myslec o tej plycie hehe'
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

07-11-2008, 12:21

zekke pisze:j/w, 'hehe powiedz czy jest naprawde dobra czy jest hujowa ale mowisz ze dobra czy zajebista ale mowisz ze hujowa powiedz powiedz bo slucham trzeci dzien i nie wiem co myslec o tej plycie hehe'
Panowie, ale nie chodzi o to, że ludzie nie wiedzą co myśleć o płycie, ale o to, że sporo osób jest przekonanych, że Trocki jest tym albumem zachwycony, a słaba nota, którą wystawił na forum to podpucha :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Some serious shit?
postuje jak opętany!

07-11-2008, 12:22

a kogo obchodzi zdanie Trockiego n/t tej płyty? ;] ja, widząc, ze tak wiele bydła ślepo podąża za tym, co gadam też bym sobie jaja czasami robił ;]
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

07-11-2008, 12:47

to juz nie jest smieszne nawet.
arise
zaczyna szaleć

07-11-2008, 12:56

The Age Of Nero, urosnie chyba zaraz ro rangi KULTU :lol: , a moze stanie sie nawet religia :lol:
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

07-11-2008, 13:35

Drone pisze:Jeszcze z innej strony zaatakuję: to płyta, która jako całość daje więcej niż prosta suma elementów. Ogołocili styl znany z "N, D" z i tak śladowych ozdobników, wszystko jest minimalistycznie oszczędne, schludne, rzemieślniczo żmudne i mechaniczne. To samo tyczy się brzmienia, jest teraz nie tyle zubożone, co wyeksponowane są w nim NAJISTOTNIEJSZE elementy: piachy, skały, kamienie. I te niskotonowe, tektoniczne pomruki - coś wspaniałego. Klimat oparty nie na melodiach, nie na agresji, lecz na mechaniczno-mineralnych wibracjach.

Absolutnie niekomercyjna płyta, uważam, że wręcz odpychająca i nieprzystępna dla tzw. zbiorowego odbiorcy. Co więcej, nigdy nie byłem miłośnikiem SATYRICON, nawet "N, D" uważam jedynie za bardzo dobrą płytę, ale nie wybitną, jaką jest z kolei "The Age Of Nero". Szacunek.
W 95% się z tym zgadzam. Wymieniam 'bardzo dobrą' na 'niezłą' i wybitną na 'bardzo dobrą' i wszystko gra. Po paru(nastu) odsłuchach moje zdanie to:
The Age of Nero >>>>>>>>>> Now, Diabolical
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

07-11-2008, 14:36

no tak... a teraz prosta droga do znalezienia geniuszu w dźwiękach vlad tepes

albo powstał jakiś spisek... albo wszyscy są na usługach Roadrunner, które płaci im od posta pochwalnego
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
ODPOWIEDZ