A mógłbyś napisać na jakim sprzęcie tego słuchasz (pm plizz jak nie chcesz public)? Moim zdaniem ten album bardzo dużo nadrabia brzmieniem (patrz 2 wersje My Skin...). Co do przestrzeni - Satyricon to nie ECMtwoja_stara_trotzky pisze:o wszystko, ta płyta brzmi maksymalnie płasko, plastikowo i bez jakiejkolwiek przestrzeni, a perkusja to już szczyt, szczególnie stopy - tak zjebanych triggerów dawno nie słyszałem.
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: Re:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: SATYRICON
Pilowalem dzis kilka razy ta plyte i musze stwierdzic, ze coraz bardziej mnie wciaga. Dosc dziwne, bo patrzac przez pryzmat pojedynczych kawalkow to zaden nie zrobil jakiegos wielkiego wrazenia, natomiast jako calosc plyta ta wywiera zdecydowanie mocniejszy efekt. A i naprawde zastanawiam sie w ktorym miejscu brzmienie jest totalnie zjebane 
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
amp - Rotel, kolumny B&W4m pisze:A mógłbyś napisać na jakim sprzęcie tego słuchasz (pm plizz jak nie chcesz public)? Moim zdaniem ten album bardzo dużo nadrabia brzmieniem (patrz 2 wersje My Skin...). Co do przestrzeni - Satyricon to nie ECMtwoja_stara_trotzky pisze:o wszystko, ta płyta brzmi maksymalnie płasko, plastikowo i bez jakiejkolwiek przestrzeni, a perkusja to już szczyt, szczególnie stopy - tak zjebanych triggerów dawno nie słyszałem.
- 4m
A to ja nie rozumiem zupełnie. Poczekam na cd i zweryfikuję u siebietwoja_stara_trotzky pisze:amp - Rotel, kolumny B&W
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- ultravox
- zahartowany metalizator
Niech zgadnę - za jakiś czas napiszesz, że płyta tak naprawdę jest chujowa, tylko podpuszczałeś przez cały czas, żeby sprawdzić kto się nabierze i kto ma zjebany gustDrone pisze:Więcej tu zwrotów akcji niż w filmie sensacyjnym. Przewiduję również niespodziewane zakończenie.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Że niby to ten drugi udaje? Oj, chyba nie.Drone pisze: Powiem tyle: wręcz przeciwnie. Ale jeśli się mylę, to skończyła się pewna epoka.
-
Cthulhu
na MA jak narazie 2 recki, obie niezbyt pozytywne. To żaden wyznacznik, ale chyba jak do tej pory mało kto poznał się na geniuszu tej płyty tak jak drone 
- twoja_stara_trotzky
może niech drone jednak powie nam, czym się szprycuje, abyśmy też mogli poznać geniusz tej płytyHildr pisze:na MA jak narazie 2 recki, obie niezbyt pozytywne. To żaden wyznacznik, ale chyba jak do tej pory mało kto poznał się na geniuszu tej płyty tak jak drone
- twoja_stara_trotzky
w jednej, przez przypadek, uchwycili istotę:Hildr pisze:na MA jak narazie 2 recki, obie niezbyt pozytywne. To żaden wyznacznik, ale chyba jak do tej pory mało kto poznał się na geniuszu tej płyty tak jak drone
This album is only for those looking to complete their collection.
tak jest i tak właśnie wczoraj uczyniłem.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W sumie fajna jest ta plyta, nieco schlodzili, zcybernetyzowali i zmechanizowali klimat dzieki czemu nie jest tak wiejska jak poprzednia. Rozumiem ze te ciagle gledzenie i ujadanie to najnowsze techniki prania zwane antypranie za podwojna ariegarda, jakby co to zawsze ma sie w zanadrzu "ja was testowalem czy sie gapniecie ze was w chuja laduje, bo ze dobra to plyta to przeciez slychac"
woodpecker from space
- 4m
RotflTriceratops pisze:Rozumiem ze te ciagle gledzenie i ujadanie to najnowsze techniki prania zwane antypranie za podwojna ariegarda, jakby co to zawsze ma sie w zanadrzu "ja was testowalem czy sie gapniecie ze was w chuja laduje, bo ze dobra to plyta to przeciez slychac"
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Skaut
A ja mam wrażenie, że zamiast posłuchać płyty i sami stwierdzić, że jest po prostu przeciętna, doszukujecie się jakichś spisków, teorii odwróconego prania czy innych dupereli. Prawie jak na zebraniach fanów pewnego rydzykowego radia.4m pisze:RotflTriceratops pisze:Rozumiem ze te ciagle gledzenie i ujadanie to najnowsze techniki prania zwane antypranie za podwojna ariegarda, jakby co to zawsze ma sie w zanadrzu "ja was testowalem czy sie gapniecie ze was w chuja laduje, bo ze dobra to plyta to przeciez slychac"Prawie każdy z którym rozmawiałem o tej płycie na priv uważa, że Trocki podpuszcza z słabą oceną tej płyty i jaja sobie po prostu robi, bo uważa, że płyta jest genialna
Towarzyszu Trocki, ta słaba nota The Age Of Nero to działania taktyczne czy naprawdę tak uważacie? Stawką tej odpowiedzi jest... flacha
Coś tam było! Człowiek!
- zekke
j/w, 'hehe powiedz czy jest naprawde dobra czy jest hujowa ale mowisz ze dobra czy zajebista ale mowisz ze hujowa powiedz powiedz bo slucham trzeci dzien i nie wiem co myslec o tej plycie hehe'
- 4m
Panowie, ale nie chodzi o to, że ludzie nie wiedzą co myśleć o płycie, ale o to, że sporo osób jest przekonanych, że Trocki jest tym albumem zachwycony, a słaba nota, którą wystawił na forum to podpuchazekke pisze:j/w, 'hehe powiedz czy jest naprawde dobra czy jest hujowa ale mowisz ze dobra czy zajebista ale mowisz ze hujowa powiedz powiedz bo slucham trzeci dzien i nie wiem co myslec o tej plycie hehe'
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
a kogo obchodzi zdanie Trockiego n/t tej płyty? ;] ja, widząc, ze tak wiele bydła ślepo podąża za tym, co gadam też bym sobie jaja czasami robił ;]
- zekke
to juz nie jest smieszne nawet.
-
arise
- zaczyna szaleć
The Age Of Nero, urosnie chyba zaraz ro rangi KULTU
, a moze stanie sie nawet religia 
- Morph
- Kontakt:
W 95% się z tym zgadzam. Wymieniam 'bardzo dobrą' na 'niezłą' i wybitną na 'bardzo dobrą' i wszystko gra. Po paru(nastu) odsłuchach moje zdanie to:Drone pisze:Jeszcze z innej strony zaatakuję: to płyta, która jako całość daje więcej niż prosta suma elementów. Ogołocili styl znany z "N, D" z i tak śladowych ozdobników, wszystko jest minimalistycznie oszczędne, schludne, rzemieślniczo żmudne i mechaniczne. To samo tyczy się brzmienia, jest teraz nie tyle zubożone, co wyeksponowane są w nim NAJISTOTNIEJSZE elementy: piachy, skały, kamienie. I te niskotonowe, tektoniczne pomruki - coś wspaniałego. Klimat oparty nie na melodiach, nie na agresji, lecz na mechaniczno-mineralnych wibracjach.
Absolutnie niekomercyjna płyta, uważam, że wręcz odpychająca i nieprzystępna dla tzw. zbiorowego odbiorcy. Co więcej, nigdy nie byłem miłośnikiem SATYRICON, nawet "N, D" uważam jedynie za bardzo dobrą płytę, ale nie wybitną, jaką jest z kolei "The Age Of Nero". Szacunek.
The Age of Nero >>>>>>>>>> Now, Diabolical
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- boroowa
no tak... a teraz prosta droga do znalezienia geniuszu w dźwiękach vlad tepes
albo powstał jakiś spisek... albo wszyscy są na usługach Roadrunner, które płaci im od posta pochwalnego
albo powstał jakiś spisek... albo wszyscy są na usługach Roadrunner, które płaci im od posta pochwalnego
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right