Pacjent pisze:nagrobek pisze:nudzi mi się więc chcę pokochać ten zespół jak wy. pierwsze trzy płyty. która najlepsza i dlaczego?
Jedynka, bo to pierwszy album z gatunku brutal death metal z samymi hitami, dwójka choć kuleje z produkcją jest technicznym majstersztykiem, a
trójka jest albumem kompletnym, łączącym tym co najlepsze w twórczości SUFFOCATION i posiadającym rewelacyjne solówki.
I pod tym się mogę podpisać.
Co do tego co napisał Nasum to wychodzi na to, że tak własnie jest. Nie żebym wcześniej nie miał podobnych przemyśleń. Lubię jak ktoś skieruje moje myślenie na inne tory. Czasami człowiek kręci się dookoła tego samego tematu i utwierdza się we własnych przekonaniach co blokuje wyciąganie nowych wniosków. Dobrze jak czasami ktoś ma podobne zdanie, ale równie dobrze jest jak ma inne, zmuszające do myślenia.
[quote="nicram"Powiem Ci, że jestem zdziwiony, że na przykład nie wymieniłeś takiego "Blood Oath". Przecież to jest czysta pasja i magia zaklęte w dźwięki. I szczerość o której wspominasz. I to piszę z perspektywy człowieka, który wielkim fanem tej załogi nigdy się nie mienił.
[/quote]
To jest bardzo dobry materiał. Po prostu z jakiegoś powodu do niego nie wracam zbyt często. Mimo tego, że nie potrafię podać tutaj żadnych słabych punktów. Może docenię po czasie.
Okładka Dehumanized - pomysł, jak już napisałem, bardzo ciekawy. Kolorystycznie jednak mi to nie leży. Od razu, jak ją zobaczyłem, skojarzyła mi się z tym:
Gówno widać, ale nie znalazłem lepszej jakości. Mam gdzieś taśmę, ale nie będę teraz skanował. Pewnie i tak skojarzycie.
Można było ten pomysł przedstawić mniej oczojebnie.