EURO 2020 - loża komentatorska

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

Re: EURO 2020 - loża komentatorska

08-07-2021, 10:17

ggfh pisze:
08-07-2021, 08:36
a tak jeszcze wracajac do akcji po ktorej podyktowano karnego. czy tam nie bylo dwoch pilek na boisku? tak to przynajmniej wygladalo w trakcie transmisji...
Tez zwrocilem na to uwage, faktycznie byly 2 pilki - az dziwne ze sedzia nie przerwal wczesniej gry.
535

08-07-2021, 10:24

Bless this tongue pisze:
ggfh pisze:
a tak jeszcze wracajac do akcji po ktorej podyktowano karnego. czy tam nie bylo dwoch pilek na boisku? tak to przynajmniej wygladalo w trakcie transmisji...
Tez zwrocilem na to uwage, faktycznie byly 2 pilki - az dziwne ze sedzia nie przerwal wczesniej gry.
I co? Siedmiu sędziów , pięćdziesiąt kamer , var i nikt tego nie zauważył? Przecież to są podstawy. Ja wiem, że ważniejsze są gesty, fryzury i tatuaże, no ale są chyba jakieś granice?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

08-07-2021, 10:53

535 pisze:
I co? Siedmiu sędziów , pięćdziesiąt kamer , var i nikt tego nie zauważył? Przecież to są podstawy. Ja wiem, że ważniejsze są gesty, fryzury i tatuaże, no ale są chyba jakieś granice?
A mnie wczoraj takie myśli naszły. O te podstawy właśnie.
Który mecz trwał równe 90min? Przecież tutaj nawet czas gry jest umowny. Dolicza 3 , 4 min jeden chuj. Sędzia zagwiżdże i tak jak będzie chciał.
Teraz jakby policzyć, ile w historii piłki nożnej (na poziomie międzynarodowym) padło bramek w doliczonym czasie gry, ile padło bramek zdobytych ręką, ile po spalonym , a ile po karnym gdzie faulu nie było.
A ile bramek NIE padlo po ewidentnym faulu w polu karnym?
Kurwa, wychodzi ze kopana to jeden wielki festiwal pomyłek. Nie ma chyba innej dyscypliny sportu z tak wypaczonymi wynikami.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

08-07-2021, 11:07

pr0metheus pisze:
08-07-2021, 10:53
535 pisze:
A mnie wczoraj takie myśli naszły. O te podstawy właśnie.
Który mecz trwał równe 90min? Przecież tutaj nawet czas gry jest umowny. Dolicza 3 , 4 min jeden chuj. Sędzia zagwiżdże i tak jak będzie chciał.
Teraz jakby policzyć, ile w historii piłki nożnej (na poziomie międzynarodowym) padło bramek w doliczonym czasie gry, ile padło bramek zdobytych ręką, ile po spalonym , a ile po karnym gdzie faulu nie było.
A ile bramek NIE padlo po ewidentnym faulu w polu karnym?
Kurwa, wychodzi ze kopana to jeden wielki festiwal pomyłek. Nie ma chyba innej dyscypliny sportu z tak wypaczonymi wynikami.
Może to chore, ale lubię oglądać nożną przez te ròżne wypaczenia. Niejasne sytuacje dodają smaczku. Jest jak w życiu gòwno i państwo z kartonu itd.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-07-2021, 11:25

535 pisze:
08-07-2021, 09:45
Medard pisze:
08-07-2021, 09:32
ggfh pisze:
08-07-2021, 08:25

wierny kibic zwycieskich druzyn!
Bez przesady, Żułek jest wierny piłce angielskiej, szczegòlnie klubowej,
tylko wyżej zawsze stawia w hierarchii tuskòw niemców, pies nie gryzie ręki pana, z nimi trzeba dobrze trzymać.
Wierni kibice chodzą na mecze. Żurek jest fanem telewizji. Wszystko jedno co, byle się błyskało i nie trzeba było wychodzić na zewnątrz. Typowy bamboczioni, zwany swojsko gniazdownikiem.
przeciez pisałem od początku że jestem za szkopami/angolami i zawsze byłem
a na meczu byłem ale mi się nie podobało więc nie chodze

z debilami wole mieć do czynienia w internecie niż na meczu :sarcasm1:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
zodiac
postuje jak opętany!

08-07-2021, 11:45

Co do sędziowania. Prawie zawsze gwiżdżą pod gospodarzy. Tak było jest i będzie. Druga sprawa to VAR. Tak słabego poziomu to generalnie jeszcze chyba nie było. już nawet w naszej paździerzowej ekstraklapie lepiej obsługują to nasi sędziowie. Pincet kamer z góry, dołu i z boku i co i gówno. A co bardziej kontrowersyjne decyzje gdzie ewidentnie VAR dał ciała są ładnie pomijane w transmisjach. Pisałem po kilku meczach na początku turnieju, że sędziowanie mimo VAR-u to jeden z najsłabszych elementów tego turnieju oprócz oczywistego uprzywilejowania kilku drużyn z miejscem rozgrywania meczów oraz oczywistego wyruchania innych poprzez absurdalne podróże między meczami. Na przykład takie wycieczki do Baku, Petersburga a potem znów dajmy na to do Sevilli gdzie mecze rozgrywa się co kilka dni przy 30-kilkustopniowych upałach to absurd. Ale turniej generalnie jeden z lepszych jakie w życiu oglądałem.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

08-07-2021, 12:05

Nie wiem po co w ogóle rozgrywać te mistrzostwa. Można było od razu przyznać mistrzostwo anglikom i po problemie.
Football is coming home. Jedna z najgłupszych fraz jaką słyszałem.
dobry kościół to kościół spalony
535

08-07-2021, 12:17

Żułek pisze:
08-07-2021, 11:25
535 pisze:
08-07-2021, 09:45
Medard pisze:
08-07-2021, 09:32

Bez przesady, Żułek jest wierny piłce angielskiej, szczegòlnie klubowej,
tylko wyżej zawsze stawia w hierarchii tuskòw niemców, pies nie gryzie ręki pana, z nimi trzeba dobrze trzymać.
Wierni kibice chodzą na mecze. Żurek jest fanem telewizji. Wszystko jedno co, byle się błyskało i nie trzeba było wychodzić na zewnątrz. Typowy bamboczioni, zwany swojsko gniazdownikiem.
przeciez pisałem od początku że jestem za szkopami/angolami i zawsze byłem
a na meczu byłem ale mi się nie podobało więc nie chodze

z debilami wole mieć do czynienia w internecie niż na meczu :sarcasm1:
Z dziewczynami też tak masz?
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

08-07-2021, 15:20

535 pisze:
Bless this tongue pisze:
ggfh pisze:
Sędzia nie musi przerywać meczu w danym momencie jeśli są dwie piłki na murawie. Tylko ta druga piłka nie może przeszkadzać w akcji. Innymi słowy musi stać. Tak było, a wy nie znacie obecnych przepisów. Wolicie uprawiać gównoburze pro-duńską. Powtarzam, karny był i Sterling faulowany był także przez Jensena w tej sytuacji. Były kontakty. Ponadto wcześniej powinien być podyktowany ewidentny karny na Harry Keanie.

Ps.
A czemu nikt nie mówi, że w meczu z Czechami nie powinno być rzutu rożnego dla Danii po którym padł dla nich gol.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Sybir

08-07-2021, 15:39

Jakie masz xG przy rzucie rożnym, a jakie przy rzucie karnym? Poza tym, zalecam wizytę u stosownego specjalisty. :)
Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

08-07-2021, 15:45

Sybir pisze:
Jakie masz xG przy rzucie rożnym, a jakie przy rzucie karnym? Poza tym, zalecam wizytę u stosownego specjalisty. :)
Obrazek
Po tamtym rzucie rożnym padł gol dla Duńczyków, nie powinno go być. Ostatni wybił piłkę Duńczyk. Jest na kamerach. Wszyscy widzieli. Natomiast przy tym karnym był kontakt dwóch piłkarzy na rozpędzonym Sterlingu. Jest na kamerach. Wszyscy widzieli. Zalecam wizytę u okulisty.
Awatar użytkownika
Sybir

08-07-2021, 15:52

Primo, rzut rożny to żadna okazja do zdobycia gola, chyba że gra się przeciwko Polsce, poza tym różnych w meczu bije się kilka-kilkanaście, więc o żadnej kontrowersji nie może być mowy. Co do Sterlinga, to musi być bardzo wrażliwy chłopiec, skoro ruch powietrza przebiegającego za nim Duńczyka powoduje upadek Raheema. Ciekawe, jak on sobie radzi w życiu codziennym, poza boiskiem? :D Mariusz, serio, nie ja tutaj potrzebuję okulisty, ale pewnie z tym karnym masz jak z prostatą babki czy koniem Kajtkiem.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
ggfh
weteran forumowych bitew

08-07-2021, 15:54

"Sędzia nie musi przerywać meczu w danym momencie jeśli są dwie piłki na murawie. Tylko ta druga piłka nie może przeszkadzać w akcji. Innymi słowy musi stać. Tak było, a wy nie znacie obecnych przepisów. Wolicie uprawiać gównoburze pro-duńską"

Innymi slowy gdyby Dunczyk odpuscil bieg za Anglikiem i zaczal holowac ta druga pilke w strone bramki "Dumnych Synow Albionu" to co by sie stalo? Rzut wolny posredni ? Czyja akcja bylaby wazniejsza i ta wlasciwa?

Ekstra zagranie w stylu sedziego Jaskoly? :D
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

08-07-2021, 15:57

ggfh pisze:
08-07-2021, 15:54
"Sędzia nie musi przerywać meczu w danym momencie jeśli są dwie piłki na murawie. Tylko ta druga piłka nie może przeszkadzać w akcji. Innymi słowy musi stać. Tak było, a wy nie znacie obecnych przepisów. Wolicie uprawiać gównoburze pro-duńską"

Innymi slowy gdyby Dunczyk odpuscil bieg za Anglikiem i zaczal holowac ta druga pilke w strone bramki "Dumnych Synow Albionu" to co by sie stalo? Rzut wolny posredni ? Czyja akcja bylaby wazniejsza i ta wlasciwa?

Ekstra zagranie w stylu sedziego Jaskoly? :D
Przepisy są jasne, zapoznaj się z nimi a nie pierdol swoje opowiadania.
Scorn
postuje jak opętany!

08-07-2021, 16:01

Sybir pisze:
Obrazek
Miałem właśnie wrzucać, ubiegł mnie kolega, hahahaha

Podsumowując:
1) Karnego nie było, co wielu ekspertów potwierdziło. Kto chce niech sobie poszuka.
2) Tak, awansowała drużyna lepsza. Danii starczyło sił na pół godziny dobrej gry.
3) Nie oznacza to, że awansowała zasłużenie i że Anglicy są rozgrzeszeni. Duńczycy mogliby na farcie dowieść remis i wygrać w karnych. Wielokrotnie zdarzało się, że drużyna wyraźnie lepsza nie awansowała. Nie daje się punktów za styl, ale za skuteczność. Kto pamięta Grecję z 2004?
4) Kane również nie był faulowany. On pierwszy kopnął Duńczyka
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

08-07-2021, 16:01

Sybir pisze:
08-07-2021, 15:52
Primo, rzut rożny to żadna okazja do zdobycia gola, chyba że gra się przeciwko Polsce, poza tym różnych w meczu bije się kilka-kilkanaście, więc o żadnej kontrowersji nie może być mowy. Co do Sterlinga, to musi być bardzo wrażliwy chłopiec, skoro ruch powietrza przebiegającego za nim Duńczyka powoduje upadek Raheema. Ciekawe, jak on sobie radzi w życiu codziennym, poza boiskiem? :D Mariusz, serio, nie ja tutaj potrzebuję okulisty, ale pewnie z tym karnym masz jak z prostatą babki czy koniem Kajtkiem.
Nie było kontrowersji dla bramki Duńczyków po nienależącym się rzucie rożnym dla nich? Ja chyba śnię.
Obejrz sobie powtórkę że Sterlingiem jeszcze raz, albo kilka razy jak ci nie wystarczy. Piszesz o jakimś ruchu powietrza. Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? Był kontakt nogi w nogę, a później jeszcze Jensena z drugiej strony. Ja pierdole są powtórki.
Awatar użytkownika
Sybir

08-07-2021, 16:05

W zasadzie kol. Scorn ujął w swoim wpisie wszystko to, co sądzę o tym meczu. Karny bardzo kontrowersyjny, i to największy eufemizm, jakim można go określić. Porównanie tego karnego z różnym Duńczyków jest tak samo poważne, jak cała forumowa kariera Mariusza Wędliniarza czy twierdzenie, że nie przeanalizowałem powtórek lubo nie znam przepisów. :)

Awatar użytkownika
uglak

08-07-2021, 16:28

Mariuszowi wysłużony Rubin za bardzo śnieżył i dlatego mu się wdaje, że widział to czego inni nie widzieli.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

08-07-2021, 16:34

uglak pisze:
08-07-2021, 16:28
Mariuszowi wysłużony Rubin za bardzo śnieżył i dlatego mu się wdaje, że widział to czego inni nie widzieli.
Zakłamujecie rzeczywistość. Nie potraficie tego przyznać. Był kontakt, są ujęcia z różnych kamer. Var to przeanalizował. Po to została wprowadzona ta technologia. Tak samo ze spalonymi.

Ps.
A najlepsze jest to, że jakby był identyczny karny dla Danii, albo w meczu z udziałem Polski, to by było: prawidłowa decyzja!! Brawo sędzia!!!
Awatar użytkownika
uglak

08-07-2021, 16:47

Widzę, że to recydywista.
Guilty of being right
ODPOWIEDZ