Tez zwrocilem na to uwage, faktycznie byly 2 pilki - az dziwne ze sedzia nie przerwal wczesniej gry.
EURO 2020 - loża komentatorska
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: EURO 2020 - loża komentatorska
I co? Siedmiu sędziów , pięćdziesiąt kamer , var i nikt tego nie zauważył? Przecież to są podstawy. Ja wiem, że ważniejsze są gesty, fryzury i tatuaże, no ale są chyba jakieś granice?Bless this tongue pisze: ↑08-07-2021, 10:17Tez zwrocilem na to uwage, faktycznie byly 2 pilki - az dziwne ze sedzia nie przerwal wczesniej gry.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
A mnie wczoraj takie myśli naszły. O te podstawy właśnie.
Który mecz trwał równe 90min? Przecież tutaj nawet czas gry jest umowny. Dolicza 3 , 4 min jeden chuj. Sędzia zagwiżdże i tak jak będzie chciał.
Teraz jakby policzyć, ile w historii piłki nożnej (na poziomie międzynarodowym) padło bramek w doliczonym czasie gry, ile padło bramek zdobytych ręką, ile po spalonym , a ile po karnym gdzie faulu nie było.
A ile bramek NIE padlo po ewidentnym faulu w polu karnym?
Kurwa, wychodzi ze kopana to jeden wielki festiwal pomyłek. Nie ma chyba innej dyscypliny sportu z tak wypaczonymi wynikami.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Może to chore, ale lubię oglądać nożną przez te ròżne wypaczenia. Niejasne sytuacje dodają smaczku. Jest jak w życiu gòwno i państwo z kartonu itd.pr0metheus pisze: ↑08-07-2021, 10:53A mnie wczoraj takie myśli naszły. O te podstawy właśnie.
Który mecz trwał równe 90min? Przecież tutaj nawet czas gry jest umowny. Dolicza 3 , 4 min jeden chuj. Sędzia zagwiżdże i tak jak będzie chciał.
Teraz jakby policzyć, ile w historii piłki nożnej (na poziomie międzynarodowym) padło bramek w doliczonym czasie gry, ile padło bramek zdobytych ręką, ile po spalonym , a ile po karnym gdzie faulu nie było.
A ile bramek NIE padlo po ewidentnym faulu w polu karnym?
Kurwa, wychodzi ze kopana to jeden wielki festiwal pomyłek. Nie ma chyba innej dyscypliny sportu z tak wypaczonymi wynikami.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
przeciez pisałem od początku że jestem za szkopami/angolami i zawsze byłem
a na meczu byłem ale mi się nie podobało więc nie chodze
z debilami wole mieć do czynienia w internecie niż na meczu

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- postuje jak opętany!
Co do sędziowania. Prawie zawsze gwiżdżą pod gospodarzy. Tak było jest i będzie. Druga sprawa to VAR. Tak słabego poziomu to generalnie jeszcze chyba nie było. już nawet w naszej paździerzowej ekstraklapie lepiej obsługują to nasi sędziowie. Pincet kamer z góry, dołu i z boku i co i gówno. A co bardziej kontrowersyjne decyzje gdzie ewidentnie VAR dał ciała są ładnie pomijane w transmisjach. Pisałem po kilku meczach na początku turnieju, że sędziowanie mimo VAR-u to jeden z najsłabszych elementów tego turnieju oprócz oczywistego uprzywilejowania kilku drużyn z miejscem rozgrywania meczów oraz oczywistego wyruchania innych poprzez absurdalne podróże między meczami. Na przykład takie wycieczki do Baku, Petersburga a potem znów dajmy na to do Sevilli gdzie mecze rozgrywa się co kilka dni przy 30-kilkustopniowych upałach to absurd. Ale turniej generalnie jeden z lepszych jakie w życiu oglądałem.
- dzik
- zahartowany metalizator
Nie wiem po co w ogóle rozgrywać te mistrzostwa. Można było od razu przyznać mistrzostwo anglikom i po problemie.
Football is coming home. Jedna z najgłupszych fraz jaką słyszałem.
Football is coming home. Jedna z najgłupszych fraz jaką słyszałem.
dobry kościół to kościół spalony
Z dziewczynami też tak masz?Żułek pisze: ↑08-07-2021, 11:25przeciez pisałem od początku że jestem za szkopami/angolami i zawsze byłem
a na meczu byłem ale mi się nie podobało więc nie chodze
z debilami wole mieć do czynienia w internecie niż na meczu![]()
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Sędzia nie musi przerywać meczu w danym momencie jeśli są dwie piłki na murawie. Tylko ta druga piłka nie może przeszkadzać w akcji. Innymi słowy musi stać. Tak było, a wy nie znacie obecnych przepisów. Wolicie uprawiać gównoburze pro-duńską. Powtarzam, karny był i Sterling faulowany był także przez Jensena w tej sytuacji. Były kontakty. Ponadto wcześniej powinien być podyktowany ewidentny karny na Harry Keanie.535 pisze: ↑08-07-2021, 10:24I co? Siedmiu sędziów , pięćdziesiąt kamer , var i nikt tego nie zauważył? Przecież to są podstawy. Ja wiem, że ważniejsze są gesty, fryzury i tatuaże, no ale są chyba jakieś granice?Bless this tongue pisze: ↑08-07-2021, 10:17Tez zwrocilem na to uwage, faktycznie byly 2 pilki - az dziwne ze sedzia nie przerwal wczesniej gry.
Ps.
A czemu nikt nie mówi, że w meczu z Czechami nie powinno być rzutu rożnego dla Danii po którym padł dla nich gol.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Sybir
Jakie masz xG przy rzucie rożnym, a jakie przy rzucie karnym? Poza tym, zalecam wizytę u stosownego specjalisty. 

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Po tamtym rzucie rożnym padł gol dla Duńczyków, nie powinno go być. Ostatni wybił piłkę Duńczyk. Jest na kamerach. Wszyscy widzieli. Natomiast przy tym karnym był kontakt dwóch piłkarzy na rozpędzonym Sterlingu. Jest na kamerach. Wszyscy widzieli. Zalecam wizytę u okulisty.
- Sybir
Primo, rzut rożny to żadna okazja do zdobycia gola, chyba że gra się przeciwko Polsce, poza tym różnych w meczu bije się kilka-kilkanaście, więc o żadnej kontrowersji nie może być mowy. Co do Sterlinga, to musi być bardzo wrażliwy chłopiec, skoro ruch powietrza przebiegającego za nim Duńczyka powoduje upadek Raheema. Ciekawe, jak on sobie radzi w życiu codziennym, poza boiskiem?
Mariusz, serio, nie ja tutaj potrzebuję okulisty, ale pewnie z tym karnym masz jak z prostatą babki czy koniem Kajtkiem.

Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ggfh
- weteran forumowych bitew
"Sędzia nie musi przerywać meczu w danym momencie jeśli są dwie piłki na murawie. Tylko ta druga piłka nie może przeszkadzać w akcji. Innymi słowy musi stać. Tak było, a wy nie znacie obecnych przepisów. Wolicie uprawiać gównoburze pro-duńską"
Innymi slowy gdyby Dunczyk odpuscil bieg za Anglikiem i zaczal holowac ta druga pilke w strone bramki "Dumnych Synow Albionu" to co by sie stalo? Rzut wolny posredni ? Czyja akcja bylaby wazniejsza i ta wlasciwa?
Ekstra zagranie w stylu sedziego Jaskoly?
Innymi slowy gdyby Dunczyk odpuscil bieg za Anglikiem i zaczal holowac ta druga pilke w strone bramki "Dumnych Synow Albionu" to co by sie stalo? Rzut wolny posredni ? Czyja akcja bylaby wazniejsza i ta wlasciwa?
Ekstra zagranie w stylu sedziego Jaskoly?

- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Przepisy są jasne, zapoznaj się z nimi a nie pierdol swoje opowiadania.ggfh pisze: ↑08-07-2021, 15:54"Sędzia nie musi przerywać meczu w danym momencie jeśli są dwie piłki na murawie. Tylko ta druga piłka nie może przeszkadzać w akcji. Innymi słowy musi stać. Tak było, a wy nie znacie obecnych przepisów. Wolicie uprawiać gównoburze pro-duńską"
Ekstra zagranie w stylu sedziego Jaskoly?![]()
-
- postuje jak opętany!
Miałem właśnie wrzucać, ubiegł mnie kolega, hahahaha
Podsumowując:
1) Karnego nie było, co wielu ekspertów potwierdziło. Kto chce niech sobie poszuka.
2) Tak, awansowała drużyna lepsza. Danii starczyło sił na pół godziny dobrej gry.
3) Nie oznacza to, że awansowała zasłużenie i że Anglicy są rozgrzeszeni. Duńczycy mogliby na farcie dowieść remis i wygrać w karnych. Wielokrotnie zdarzało się, że drużyna wyraźnie lepsza nie awansowała. Nie daje się punktów za styl, ale za skuteczność. Kto pamięta Grecję z 2004?
4) Kane również nie był faulowany. On pierwszy kopnął Duńczyka
heykvísl og ofn
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Nie było kontrowersji dla bramki Duńczyków po nienależącym się rzucie rożnym dla nich? Ja chyba śnię.Sybir pisze: ↑08-07-2021, 15:52Primo, rzut rożny to żadna okazja do zdobycia gola, chyba że gra się przeciwko Polsce, poza tym różnych w meczu bije się kilka-kilkanaście, więc o żadnej kontrowersji nie może być mowy. Co do Sterlinga, to musi być bardzo wrażliwy chłopiec, skoro ruch powietrza przebiegającego za nim Duńczyka powoduje upadek Raheema. Ciekawe, jak on sobie radzi w życiu codziennym, poza boiskiem?Mariusz, serio, nie ja tutaj potrzebuję okulisty, ale pewnie z tym karnym masz jak z prostatą babki czy koniem Kajtkiem.
Obejrz sobie powtórkę że Sterlingiem jeszcze raz, albo kilka razy jak ci nie wystarczy. Piszesz o jakimś ruchu powietrza. Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? Był kontakt nogi w nogę, a później jeszcze Jensena z drugiej strony. Ja pierdole są powtórki.
- Sybir
W zasadzie kol. Scorn ujął w swoim wpisie wszystko to, co sądzę o tym meczu. Karny bardzo kontrowersyjny, i to największy eufemizm, jakim można go określić. Porównanie tego karnego z różnym Duńczyków jest tak samo poważne, jak cała forumowa kariera Mariusza Wędliniarza czy twierdzenie, że nie przeanalizowałem powtórek lubo nie znam przepisów.

- uglak
Mariuszowi wysłużony Rubin za bardzo śnieżył i dlatego mu się wdaje, że widział to czego inni nie widzieli.
Guilty of being right
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Zakłamujecie rzeczywistość. Nie potraficie tego przyznać. Był kontakt, są ujęcia z różnych kamer. Var to przeanalizował. Po to została wprowadzona ta technologia. Tak samo ze spalonymi.
Ps.
A najlepsze jest to, że jakby był identyczny karny dla Danii, albo w meczu z udziałem Polski, to by było: prawidłowa decyzja!! Brawo sędzia!!!
- uglak