SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: SARS-CoV-2

17-04-2020, 16:45

mocny2_3 pisze:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w0y95LH ... e=youtu.be[/youtube]
0:10 stare a głupieeeeeeeee :D
O kant dupy można rozbić te wszystkie ograniczenia i zamykanie biznesów skoro stare prukwy do spółki z milicją i klechami i tak rozniosą to wyjątkowo skutecznie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

17-04-2020, 16:55

Czytałem dzisiaj takie oto dane z Włoch. Śmiertelność w okresie marzec - połowa kwietnia jeśli porównać ja do średniej z ostatnich 5 lat wzrosła o 20%. Także czy to taka wielka epidemia?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-04-2020, 17:01

hcpig pisze:Rozumiem, że jak odmrożą koncerty to zespoły będą mogły wystąpować tylko w gazmaskach?
się dzisiaj tak hipotetycznie zastanawiałem. jednak zrobią kiltałna. wrzesień. w zeszłym było ciepło. 200-300 typa na sali. większość wypita- parująca. kilku tańcujacych. a na ryju masz mieć maseczkę. średnio to widzę. taki obostrzenia sprawdza się na świeżym, hehe, powietrzu. na hali/ sali chyba nie będę zainteresiony.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-04-2020, 17:08

maciek z klanu pisze:Czytałem dzisiaj takie oto dane z Włoch. Śmiertelność w okresie marzec - połowa kwietnia jeśli porównać ja do średniej z ostatnich 5 lat wzrosła o 20%. Także czy to taka wielka epidemia?
Ja i mój pies mamy średnio trzy nogi. Po pierwsze, epidemia koncentruje się na pewnym obszarze Włoch, a nie jest rozłożona równo na całe. Gdyby wybuchła epidemia głównie na Podlasiu, a my liczylibyśmy średnią dla całego kraju, to oczywistym jest, że by się to rozwodniło. Po drugie, znowu, argument psa i trzech nóg: jeśli wliczymy do wyniku epidemii wszystkie zgony, włącznie z tymi, na które nie mamy wpływu albo jest on ograniczony (śmierć ze starości, chorób na które nie ma leków, wypadków samochodowych itd) to rozwodni się nam to jeszcze dalej. Uczciwie należałoby liczyć to tylko ze zgonami spowodowanymi przez podobne problemy, a nie wliczać do statystyki przysłowiową staruszkę rozjechaną na pasach. Po trzecie taki wzrost nastąpił przy maksymalnej mobilizacji służb i pomocy międzynarodowej, a dalej mi się już nie chce pisać;) Jakby jebła bomba atomowa w Elbląg a liczylibyśmy zanieczyszczenie promieniotwórcze dla całej Europy to też pewnie by wyszło, że w sumie liczba zgonów wzrosła tylko o 1%, i niektórzy stwierdziliby, że można ta bomba atomowa to nie taka całkiem straszna.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-04-2020, 17:25

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
maciek z klanu pisze:Czytałem dzisiaj takie oto dane z Włoch. Śmiertelność w okresie marzec - połowa kwietnia jeśli porównać ja do średniej z ostatnich 5 lat wzrosła o 20%. Także czy to taka wielka epidemia?
Ja i mój pies mamy średnio trzy nogi. Po pierwsze, epidemia koncentruje się na pewnym obszarze Włoch, a nie jest rozłożona równo na całe. Gdyby wybuchła epidemia głównie na Podlasiu, a my liczylibyśmy średnią dla całego kraju, to oczywistym jest, że by się to rozwodniło. Po drugie, znowu, argument psa i trzech nóg: jeśli wliczymy do wyniku epidemii wszystkie zgony, włącznie z tymi, na które nie mamy wpływu albo jest on ograniczony (śmierć ze starości, chorób na które nie ma leków, wypadków samochodowych itd) to rozwodni się nam to jeszcze dalej. Uczciwie należałoby liczyć to tylko ze zgonami spowodowanymi przez podobne problemy, a nie wliczać do statystyki przysłowiową staruszkę rozjechaną na pasach. Po trzecie taki wzrost nastąpił przy maksymalnej mobilizacji służb i pomocy międzynarodowej, a dalej mi się już nie chce pisać;) Jakby jebła bomba atomowa w Elbląg a liczylibyśmy zanieczyszczenie promieniotwórcze dla całej Europy to też pewnie by wyszło, że w sumie liczba zgonów wzrosła tylko o 1%, i niektórzy stwierdziliby, że można ta bomba atomowa to nie taka całkiem straszna.
tak seba. dlatego potrzebny jest jakiś kraik, który jednak będzie mocny af i pokaże, że ma jaja. i będzie „uodparniał do końca” swoich obywateli. liczę na te białoruskie kurwy. i że zdechnie tam właśnie z 1% tychże kurew. i wówczas kończąc rusofobiczny wywód zobaczymy naocznie jaki jest potencjał koronaświrusa, że polecę matkąkurka. i będziemy mieć argument do rozmowy z osobami co uważają, że „gripagroźniejsza”. póki co trudno będzie ich przekrzyczeć. choć tak po prawdzie to czytałem że w samej Lombardii zgonów rok do roku jest pińć, powtarzam pińć razy wincyj. pińć. powtarzam.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-04-2020, 17:42

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ja i mój pies mamy średnio trzy nogi. Po pierwsze, epidemia koncentruje się na pewnym obszarze Włoch, a nie jest rozłożona równo na całe. Gdyby wybuchła epidemia głównie na Podlasiu, a my liczylibyśmy średnią dla całego kraju, to oczywistym jest, że by się to rozwodniło. Po drugie, znowu, argument psa i trzech nóg: jeśli wliczymy do wyniku epidemii wszystkie zgony, włącznie z tymi, na które nie mamy wpływu albo jest on ograniczony (śmierć ze starości, chorób na które nie ma leków, wypadków samochodowych itd) to rozwodni się nam to jeszcze dalej. Uczciwie należałoby liczyć to tylko ze zgonami spowodowanymi przez podobne problemy, a nie wliczać do statystyki przysłowiową staruszkę rozjechaną na pasach. Po trzecie taki wzrost nastąpił przy maksymalnej mobilizacji służb i pomocy międzynarodowej, a dalej mi się już nie chce pisać;) Jakby jebła bomba atomowa w Elbląg a liczylibyśmy zanieczyszczenie promieniotwórcze dla całej Europy to też pewnie by wyszło, że w sumie liczba zgonów wzrosła tylko o 1%, i niektórzy stwierdziliby, że można ta bomba atomowa to nie taka całkiem straszna.
Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

17-04-2020, 17:50

A jaki procent by Cię satysfakcjonował?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

17-04-2020, 17:53

uglak pisze:A jaki procent by Cie satysfakcjonował?
Jak nie ma statystyk z czasów Czarnej Śmierci to popierdówka nie zaraza ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-04-2020, 18:04

uglak pisze:
A jaki procent by Cię satysfakcjonował?
Im mniejszy tym lepszy. Chodzi natomiast o to że świat zwariował. Mamy 2mln zachorowań na całym świecie. Z czego myślę że ta wartość jest niedoszacowana około 5-10 razy. Podobnie z liczba zgonów. Czyli patrząc czysto matematycznie mamy do czynienia z czymś groźnym ale nie tak groźnym jak mówią media czy politycy. Jest dla mnie oczywistym, że te wszystkie zakazy na całym swiecie itd są stworzone tylko żeby chronić służbę zdrowia, która pokazuje że nie daje sobie rady normalnie, a co dopiero w takiej ,,kryzysowej,, sytuacji.

Edit: nie śledzę tutaj dyskusji więc możliwe że powtarzam sie
Awatar użytkownika
Hatefire

17-04-2020, 18:19

maciek z klanu pisze: Jest dla mnie oczywistym, że te wszystkie zakazy na całym swiecie itd są stworzone tylko żeby chronić służbę zdrowia, która pokazuje że nie daje sobie rady normalnie, a co dopiero w takiej ,,kryzysowej,, sytuacji.

No bo tak w dużej mierze jest. Chodzi między innymi wypłaszczenie skali zachorowań. Wyobraź sobie, że wpierdolisz samochodem w drzewo, sam pisałeś, że jesteś gruby, możesz paść na ryj na zawał. Fajnie by było jakby wszystkie respiratory w okolicy nie były zajęte co nie?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-04-2020, 18:27

Hatefire pisze:
maciek z klanu pisze: Jest dla mnie oczywistym, że te wszystkie zakazy na całym swiecie itd są stworzone tylko żeby chronić służbę zdrowia, która pokazuje że nie daje sobie rady normalnie, a co dopiero w takiej ,,kryzysowej,, sytuacji.

No bo tak w dużej mierze jest. Chodzi między innymi wypłaszczenie skali zachorowań. Wyobraź sobie, że wpierdolisz samochodem w drzewo, sam pisałeś, że jesteś gruby, możesz paść na ryj na zawał. Fajnie by było jakby wszystkie respiratory w okolicy nie były zajęte co nie?
Ja tego nie neguje. Tylko bo co te całe pierdolenie jak tragicznie wielką to zaraza. Tego nie rozumiem. To ma trafić do kogo? Każdy w miarę rozgarnięty człowiek policzy sobie co i jak, a starsi i tak chodzą po mieście gdzie to głównie o nich starają się wszyscy dbać. Ale głupie kurwy nie zrozumieją, musi lezc 12 razy do sklepu dziennie. Musi.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-04-2020, 18:34

Kwestia perspektywy. Moja matka miała dwa lata temu rozedmę płuc. Dla niej to może oznaczać wyrok śmierci.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-04-2020, 18:40

Hatefire pisze:
Sa dane sprzed dwoch lat, rzeczywiscie popierdowka w porownaniu a wtedy paniki nie bylo
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... inowo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

17-04-2020, 18:46

maciek z klanu pisze: Ja tego nie neguje. Tylko bo co te całe pierdolenie jak tragicznie wielką to zaraza. Tego nie rozumiem. To ma trafić do kogo? Każdy w miarę rozgarnięty człowiek policzy sobie co i jak, a starsi i tak chodzą po mieście gdzie to głównie o nich starają się wszyscy dbać. Ale głupie kurwy nie zrozumieją, musi lezc 12 razy do sklepu dziennie. Musi.
Rozgarniętych jest mało, zwłaszcza u nas, gdzie głowy przeprane są peerelem i kościółkiem. W ogóle skłaniam się ku tezie, że Polska powinna wynająć rząd złożony z fachowców zagranicznych, czystych technokratów bez zaplecza ideologicznego. Decyzje najtrudniejsze, w co do których nie ma zgody nawet wśród fachowców, należałoby podejmować za pomocą losowania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Drone

17-04-2020, 18:47

Triceratops pisze:
Hatefire pisze:
Sa dane sprzed dwoch lat, rzeczywiscie popierdowka w porownaniu a wtedy paniki nie bylo
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... inowo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zwykła grypa nie powoduje paraliżu służby zdrowia, bo nie daje takich powikłań ze strony układu oddechowego jak koronawirus.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-04-2020, 18:48

Triceratops pisze:Sa dane sprzed dwoch lat, rzeczywiscie popierdowka w porownaniu a wtedy paniki nie bylo
No spoko do jednej zarazy doszła druga o większym procencie śmiertelności. Nie ma czym się czym przejmować. Po co martwić się dżumą jak ludzie i tak umierają na cholerę i tyfus,
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-04-2020, 18:50

Drone pisze:
maciek z klanu pisze: Ja tego nie neguje. Tylko bo co te całe pierdolenie jak tragicznie wielką to zaraza. Tego nie rozumiem. To ma trafić do kogo? Każdy w miarę rozgarnięty człowiek policzy sobie co i jak, a starsi i tak chodzą po mieście gdzie to głównie o nich starają się wszyscy dbać. Ale głupie kurwy nie zrozumieją, musi lezc 12 razy do sklepu dziennie. Musi.
Rozgarniętych jest mało, zwłaszcza u nas, gdzie głowy przeprane są peerelem i kościółkiem. W ogóle skłaniam się ku tezie, że Polska powinna wynająć rząd złożony z fachowców zagranicznych, czystych technokratów bez zaplecza ideologicznego. Decyzje najtrudniejsze, w co do których nie ma zgody nawet wśród fachowców, należałoby podejmować za pomocą losowania.
ja bym raczej skłaniał się ku technokratycznym oczywiście antyideologicznym i również oczywiście faszystowskim modelu rządzenia.poprzez dekrety. wytyczne. realizacja. opcjonalnie rozstrzelanie. na bydło zasadniczo nie ma innej metody.

żart ? czy nie żart?
Awatar użytkownika
Hatefire

17-04-2020, 18:54

Ja bym zrobił porządek. Jak się nie podoba do łagru ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-04-2020, 19:00

Hatefire pisze:Ja bym zrobił porządek. Jak się nie podoba do łagru ;-)
wymieniłbym ostatni wyraz, na inny, bardziej adekwatny, jeżeli chodź o moje preferencje, powiedzmy historyczne i reszta wypowiedzi jakbym sam ją napisał. jak już tak fantazjujemy -:)
Ostatnio zmieniony 17-04-2020, 19:03 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-04-2020, 19:02

Hatefire pisze:Kwestia perspektywy. Moja matka miała dwa lata temu rozedmę płuc. Dla niej to może oznaczać wyrok śmierci.
Oczywiście że to poważne rzeczy i zagrożone osoby trzeba chronić. Moja mama oprócz tego że ma SM jest też kilka lat po bialaczce, więc gdyby ja to złapało to średnio.
Zablokowany