Choroba Ogień Kwiecień 2013 - MASSEMORD/MEDICO PESTE i in.

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

Re: Choroba Ogień Kwiecień 2013 - MASSEMORD/MEDICO PESTE i i

21-04-2013, 21:11

Chciałbym tylko zasygnalizować, że projekt nazywa się Hekte Zaren, a nie tak jak sporo osób w tym temacie pisze: Hekate.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

21-04-2013, 21:26

Czesław pisze:
Block69 pisze:Sie zgarnie co nieco.
the toruń way ?
:)
Trzeba będzie taki wypad uczynić niebawem !

A co do piątkowego koncertu krótka relacja:

Hekate - piłem gorzołe przed klubem, leciało se w tle i po flaszce było akceptowalne
Dead Factory - piłem gorzołe przed klubem i jakoś nie pamiętam kiedy grali
Thaw - piłem gorzołe przed klubem, ale uważnie nasłuchiwałem i było bardzo dobrze. Czekam na MC
Besatt - piłem gorzołe przed klubem, troche nasłuchiwałem i bez rewelacji
Medico Peste - piłem gorzołe przed klubem, nasłuchiwałem, ale dzwięk zaczynał mi już pływać
Masse Mord - skończyłem pić gorzołe przed klubem, wszedłem do środka, obadałem ze 2 numery po czym włączył mi się GPS i postanowiłem wracać do domu :) droga powrotna to już był totalny mindfuck żywcem wzięty z tematu o pojebanych snach. Doskonała impreza, pozdrawiam wszystkich gorzołowiczów !
longas pisze:to po co ty idziesz na koncert jak nie pamietasz pozniej co sie na nim działo?!
Po piątkowej imprezie doszedłem do wniosku, że kto przynajmniej raz tak nie miał ten przegrał życie.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

21-04-2013, 22:04

Block69 pisze:
Czesław pisze:
the toruń way ?

A co do piątkowego koncertu krótka relacja:

Hekate - piłem gorzołe przed klubem, leciało se w tle i po flaszce było akceptowalne
Dead Factory - piłem gorzołe przed klubem i jakoś nie pamiętam kiedy grali
Thaw - piłem gorzołe przed klubem, ale uważnie nasłuchiwałem i było bardzo dobrze. Czekam na MC
Besatt - piłem gorzołe przed klubem, troche nasłuchiwałem i bez rewelacji
Medico Peste - piłem gorzołe przed klubem, nasłuchiwałem, ale dzwięk zaczynał mi już pływać
Masse Mord - skończyłem pić gorzołe przed klubem, wszedłem do środka, obadałem ze 2 numery po czym włączył mi się GPS i postanowiłem wracać do domu :) droga powrotna to już był totalny mindfuck żywcem wzięty z tematu o pojebanych snach. Doskonała impreza, pozdrawiam wszystkich gorzołowiczów !
Jak na razie jedyna rzeczowa relacja.
Z siekiera nikt nie ganial?

ciepla gorzala w barze to chyba katowicki standard, dobrze ze driny lane uczciwie. W ogole to sie na mm chyba pusto zrobilo i wygladalo jakby najwiecej ludzi bylo na besatt ;)
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

21-04-2013, 22:31

Block69 pisze:
Czesław pisze:
the toruń way ?

Cholera, "the toruń way" to miałem na myśli odnośnie musztry prawej ręki, ale wypad to nie jest głupia pomysł. :)

Relacja rzeczowa, lubię takie do rzeczy.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

21-04-2013, 23:25

Prawa ręka non stop wędrowała w góre, więc spokojna głowa.
PENIS METAL
Tarpaulin
w mackach Zła

22-04-2013, 01:23

Lubelskie impresje
Hekte cośtam - męczące
Medico Peste - bdb bzmienie, ogólnie zrobili fajny klimat, zdecydowanie na plus
Dead Factory - to co lubię, przemysłowy ambient, drony, zgrzyty, hałasy, urocze wizualizacje, bardzo nastrojowo
Masse Mord - niewątpliwa gwiazda wieczoru, liczne przeboje, najbardziej inbtensywne tańce, śpiewy i pląse były własnie na nich.
longas
rozkręca się

22-04-2013, 01:41

MasseMord nagrał zajebista ostatną płyte, zagrał tez zajebisty koncert w lublinie. dla tego zespołu warto pojsc na koncert, agresja i nienawisc za sprawa namtara wylewała sie ze sceny
Medico - mniej przebojowe, ale tez przyjemne do posłuchania, przydałby sie temu zespołowi lepszy support, bo publika dopiero z czasem cos zaczela działac pod sceną

dwa pozostałe ambientowe wynalazki nie na takie koncerty, a na pewno nie w takim zestawie jak zostały podane podczas trasy, bo pozostaje mały niedosyt ze były tylko 2 grajace kapele, przydałby sie jeszcze jakis trzeci, taki thaw albo besatt do kompletu
Vitriol
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 01:45

hekte - nieoszlifowany diament. jest potencjał, ale trzeba jeszcze sporo popracować
medico - gites. bas FTW
dead factory - nie moja bajka
mm - wysoki poziom jak zawsze. świetnie nagłośnione wokale
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
longas
rozkręca się

22-04-2013, 01:54

hah własnie, basista medico, dosc osobliwa postac ;)
Vitriol
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 02:48

zajebisty gość nie osobliwa postać :)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Antychróst
postuje jak opętany!

22-04-2013, 09:05

Kif Riczards polskiego black metalu.

Koncert bdb pod względem muzycznym i zakupowym. Frekwencyjnie słabo.
Peebuls
w mackach Zła

22-04-2013, 09:41

MasseMord zdecydowanie na plus, Medico też chociaż mały niedosyt pozostał. Hekte Zaren nie widziałem, a Dead Factory nie sprawiło, że posrałem się w pory. Ludzi mało, za to nagłośnienie w graffiti tym razem było całkiem w porządku.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-04-2013, 12:18

Hekte Zaren nie było mnie jeszcze w Metal Cave,
MEDICO PESTE - bardzo byłem ciekawy, i bez zawodu. Zdziwiłem się jedynie, że grali już jako drudzy. Przegapiłem intro i chyba 1 utwór. Kawałki z debiutanckiego LP jak najbardziej na żywca dają radę. Mniszo-leprozowaty imidż bardziej niż bardzo pasuje do muzyki. Bardzo dobry koncert. Nowy utwór robi nadzieję na kolejny świetny materiał tej "hordy". Kto nie był a lubi niechaj żałuje...DEAD FACTORY - projekt Macieja Mutwila (http://maciejmutwil.daportfolio.com/) znanego na forum z sesji fotograficznych Śląska, koncertów czy też zespołu "na V". Mjienia w odróżnieniu od większości przedmówców, się podobało. Uważam również, że to nie jest zły pomysł poprzeplatać "diabły" z "dziwnymi dźwiękami". Jest oddech dla tańcujących pod sceną, czas na kupienie piwa i spokojne obejrzenie wizualizacji przy akompaniamencie dźwięków martwego śląska. Odhumanizowane krajobrazy tejże pięknej "zalesionej" krainy i równie lekkie dźwięki mi akurat się podobały. Na pewno doskonale pasują do konceptu "Let The World Burn" i świetnie uzupełniły zarazę Medico Peste oraz ostateczne zniszczenie jakiego dokonał... MASSEMORD - no właśnie... zniszczenie to najlepsze chyba określenie. Gniew, zniszczenie, dźwiękowy rozpierdol, kocioł pod sceną i to bynajmniej finezyjne pląsy a raczej niemal jak ustawka kibiców... Przekrój utworów z przewagą tych szybszych. Świetny koncert!

Merch był. Płyty też (Massemordy, Furie, Medico Peste - zarównie LP jak i reedycja demo na CD, Cssaba, etc.). Z mojej strony zakupy skromne i żałuję w zasadzie tylko nie kupionego ciekawie wydanego Dead Factory ale co tam... limit do 200 szt może się tak szybko nie skończy :-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

22-04-2013, 12:47

Hekte Zaren - nie wiem, spędziłem na pogawędkach, to co słyszałem z sali było ok, ale szału nie zanotowałem
Medico Peste - fajnie, bardzo przestrzenny i klimatyczny koncert
Dead Factory - super wizualizacje, ale muzycznie to nie mój świat więc poszedłem na piwo
MasseMord - śmierć ludzkości! pląs i zabawa, Namtar faktycznie wyglądał na przejętego rolą, hehe, ogólnie bardzo fajnie, czułem Prawdę ;)

To była zdawkowa relacja z Lublina. Polecam, Zygmunt Hajzer.

Aha, koszulka z trasy spoko, ale za droga o 10 zł.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

22-04-2013, 16:38

longas pisze:dwa pozostałe ambientowe wynalazki nie na takie koncerty, a na pewno nie w takim zestawie jak zostały podane podczas trasy, bo pozostaje mały niedosyt ze były tylko 2 grajace kapele, przydałby sie jeszcze jakis trzeci, taki thaw albo besatt do kompletu
No wiesz, a może właśnie to było dobre, bo dzięki takiemu wymieszaniu nie znudzisz się jednolitą stylistyką. Moim zdaniem był to dobry pomysł, żeby przemieszać metal z eksperymentami. Wtedy bardziej można się skupić na odbiorze intensywnych występów i mieć oddech przy ambiencie. Nie powiem, żeby Hekte Zaren i Dead Factory zwaliły mnie z nóg, ale kolejność występów była w sam raz dla odbioru całości. Czasem lepiej krótszy koncert, ale udany, niż wiele supportów i ta sama stylistyka przez 3 godziny, przez co do występu headlinera będziesz już zmęczony.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

22-04-2013, 16:40

Artystycznie DF było naturalnie highlightem wieczoru. No ale nic, nie można od każdego wymagać żeby od razu docenił :D.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-04-2013, 17:06

No ba. Patent z przetykaniem napierdolu wynalazkami (a w zasadzie odwrotnie) bardzo trafiony, mam nadzieję na kolejne trasy realizujące tę koncepcję.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

22-04-2013, 17:11

Grunt/Clandestine Blaze/Nicole 12/Deathspell Omega ;]
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-04-2013, 17:11

Chociażby ;D Jeszcze Stabat Mater i Nihilist Commando pod rozwagę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Antychróst
postuje jak opętany!

22-04-2013, 18:31

jeśli nicole_12, to koniecznie z wizualizacjami
ODPOWIEDZ