Promocje poniżej pasa!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Promocje poniżej pasa!

19-04-2013, 20:17

Nie, nie "lepiej". Co to za arbitralny sąd? Dla kogo lepiej? Dla muzyki i tego zespołu? Dla wydawcy? Dla fanów?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Agony
postuje jak opętany!

19-04-2013, 20:18

Najlepsza płyta w dziejach metalu taniej niż paczka papierosów:

http://www.amazon.co.uk/Reign-Blood-Sla ... rds=slayer

Takie ceny w UK, trzecim największym rynku muzycznym świata, i innych liczących się rynkach. W Polsce niestety aż za cztery paczki. Polska, choć jest pomijalnie malym rynkiem, traktuje muzykę z szacunkiem.
In God We Trust
Awatar użytkownika
Drone

19-04-2013, 20:20

Ja pierdolę, jakie cztery paczki? Dwie to max. Przecież paczka kosztuje 12 czy 13 złotych :)
Agony
postuje jak opętany!

19-04-2013, 20:22

Nie wiem, nie palę, dziewczyny nie lubią lizać popielniczek:)

''Reign In Blood'' w UK za jedną godzinę pracy za minimalną stawkę, netto.
Ostatnio zmieniony 19-04-2013, 20:24 przez Agony, łącznie zmieniany 1 raz.
In God We Trust
Aegir
postuje jak opętany!

19-04-2013, 20:22

Drone pisze:Teraz odpowiedzcie na pytanie, kiedy wyszły te Slayery i Danzigi, które teraz są po 19.99. I czy "World Paint Blood" też można kupić za 19.99 w MediaMarkt. Odpowiedzcie i ustawcie się z indeksami po wpis. Zenek niech weźmie z recepcji kartę pacjenta.
Po pierwsze proponuję wyluzować : ) Po drugie - w jaki sposób odpowiedź na to pytanie ma nas przybliżyć do sensu stwierdzenia, że lepiej zniszczyć nakład jakiegoś albumu, niż wyprzedać go na promocji.
Awatar użytkownika
Drone

19-04-2013, 20:24

Psychologia, drogi Watsonie :)
Aegir
postuje jak opętany!

19-04-2013, 20:26

Drone pisze: Nie, nie "lepiej". Co to za arbitralny sąd? Dla kogo lepiej? Dla muzyki i tego zespołu? Dla wydawcy? Dla fanów?
Tu chodzi o "lepiej wyprzedać niż zniszczyć". I to chyba oczywiste, że "tak". Lepiej dla muzyki, zespołu, wydawcy i fanów. Nie pojmuję, jak można twierdzić, że jest inaczej.
Awatar użytkownika
Drone

19-04-2013, 20:27

Agony pisze:Nie wiem, nie palę.
To po co kłamiesz i piszesz o 4 paczkach? Mam cię poważnie traktować czy od razu odesłać do Kelthuza na korepetycje z marketingu? :)
Agony
postuje jak opętany!

19-04-2013, 20:29

Szkoda, że Kheltuz tu się nie wypowiada, bo rozjechałby Wasze (Drona i Marii) teorie jak żabę na autostradzie:) To nawet nie byłoby trudne.
In God We Trust
Aegir
postuje jak opętany!

19-04-2013, 20:31

Drone pisze:Psychologia, drogi Watsonie :)
Ha, akurat jestem po lekturze "The Hound Of The Baskervilles".
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-04-2013, 20:44

Drone pisze:
Nerwowy pisze:
Drone pisze:Jakoś do tej pory nie obniżają płyt SLAYER, DANZIG czy RAGE AGAINST THE MACHINE do 4,99 czy 0,49. Wydawałoby się, że wszyscy już na świecie to mają. A oni dalej po 19.99 :)
No i właśnie, te zespoły tą są poważne marki, ich płyty już na siebie zarobiły, można też być w zasadzie pewnym, że kupią je kolejne pokolenia fanów. W wypadku takiego Armageddon czekanie na cud po prostu nie ma sensu. Lepiej to wszystko wyprzedać w cholerę skoro sprzedaż stanęła co znaczy tylko tyle, że przestrzelono z nakładem, a kto miał to kupić po "godnej" cenie już dawno to zrobił.
Nie, nie "lepiej". Co to za arbitralny sąd? Dla kogo lepiej? Dla muzyki i tego zespołu? Dla wydawcy? Dla fanów?
Dla właściciela towaru, który odzyska chociaż część zamrożonego w nim kapitału i zrobi sobie miejsce w magazynie na nowy. Już widzę jak mu szkoda zespołu i jego fanów ;D.
Drone pisze:Ja pierdolę, jakie cztery paczki? Dwie to max. Przecież paczka kosztuje 12 czy 13 złotych :)
W UK ? http://www.mysupermarket.co.uk/grocery- ... Tesco.html
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

19-04-2013, 21:02

Rozpętało się tu piekło. Od razu widać kto jeszcze w bloku z rodzicami mieszka. Wyłapałem tak na szybko.
Maria Konopnicka pisze:Nie mówiąc już o tym, że idąc do mojego osiedlowego sklepiku po drobne zakupy typu masło, chleb, trochę wędliny, soki, mleko i serki ... zastawiam 50 zł.
Gdy płacisz za płyty to karty , przelewy, pay-pale, a za jedzenie wartości przeciętnego kilograma sera już musisz ZASTAWIAĆ?
Drone pisze:Teraz odpowiedzcie na pytanie, kiedy wyszły te Slayery i Danzigi, które teraz są po 19.99. I czy "World Paint Blood" też można kupić za 19.99 w MediaMarkt. Odpowiedzcie i ustawcie się z indeksami po wpis. Zenek niech weźmie z recepcji kartę pacjenta.
Z kolei dla mnie, osobnik mieniący się fanem metalu, który nie nagrał Reign in Blood z radia nie jest partnerem do dyskusji.

Podsumowując.
Ja mam lepszy pomysł na te płyty za parę złotych. Niech Wardzał wyśle je do domów dziecka, może za dziesięć, dwadzieścia lat ten czyn się zwróci.
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

19-04-2013, 21:08

Jeszcze nie zjechali do 19.99 ale jest coraz bliżej:)
http://www.fan.pl/muzyka/YIGH6I3E
a to niby deluxe limit miał być.
Awatar użytkownika
Drone

19-04-2013, 21:12

Nerwowy pisze:
Drone pisze:Nie, nie "lepiej". Co to za arbitralny sąd? Dla kogo lepiej? Dla muzyki i tego zespołu? Dla wydawcy? Dla fanów?
Dla właściciela towaru, który odzyska chociaż część zamrożonego w nim kapitału i zrobi sobie miejsce w magazynie na nowy. Już widzę jak mu szkoda zespołu i jego fanów ;D.
Tak, sprzedając płyty po 7 złotych wycofa zamrożony kapitał. :) Daj spokój, to już lepiej sprzedawać warzywa na targu. :)
Nerwowy pisze:
Drone pisze:Ja pierdolę, jakie cztery paczki? Dwie to max. Przecież paczka kosztuje 12 czy 13 złotych :)
W UK ? http://www.mysupermarket.co.uk/grocery- ... Tesco.html
Przecież pisałem o cenach w Polsce. Czy na maturach oprócz matematyki wycofano także język polski? :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-04-2013, 21:14

Drone pisze:Tak, sprzedając płyty po 7 złotych wycofa zamrożony kapitał :)
nawet zarobi na tym - wytłoczenie płyty, druk okładek, opakowanie to polowa tej kwoty
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

19-04-2013, 21:18

jaszyn pisze:
O ile jeszcze obniżanie cen regularnych wydań jest do przełknięcia, to drastyczna obniżka cen wydań limitowanych jest zwykłym ciulostwem. Nie mówię o tym SLAYERZE, bo kupiłem go nowego za 46.99, więc nie ma takiej różnicy. Jeśli jednak widzę w Mysticu limit ostatniego BEHEMOTH za 12 zeta, to się pytam, co to jest za limit? To jest żałosne. Najpierw tworzenie wartości dodanej, a potem równanie wszystkiego z gruntem. Ktoś, kto to kupił po początkowej cenie, wyszedł na frajera. Mystic w tym wypadku jest oszustem - i to nie w świetle prawa, tylko w świetle własnych deklaracji. Oczywiście, jestem daleki od tego, żeby takich praktyk zabraniać. Niech sprzedawca robi, co chce, ale jednocześnie ja - jako potencjalny konsument - mam prawo OCENIAĆ jego praktyki, co też niniejszym czynię :)
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

19-04-2013, 21:27

Drone pisze:
jaszyn pisze:
Nie mówię o tym SLAYERZE, bo kupiłem go nowego za 46.99, więc nie ma takiej różnicy.
W okolicy premiery był gdzieś w takiej cenie? Ja za swojego dałem 56.95 właśnie w fanie.
Awatar użytkownika
Drone

19-04-2013, 21:27

W Media Markt w Warszawie.
535

19-04-2013, 21:29

Zapomniałem dodać, że przyznawanie się do pierwszego obcowania z twórczością VOIVOD po roku 1990, dyskwalifikuje "fana metalu" jako człowieka w ogóle.
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

19-04-2013, 21:32

Maria pisał o "złej polityce cenowej" Mystic. Otóż myślę że ta zła polityka polegała na puszczeniu Armagedon w obieg za 35 zeta. Jakby się chłopaki spisali toby do dziś cały nakład zszedł w tej cenie. A tak wytwórnia przeszarżowała i teraz stara się odzyskać wtopioną w bubla forsę. Bubla pod względem handlowym, bo nawet tej płyty nie słyszałem. Padł tu gdzieś wcześniej przykład Pandemonium za 18 zł. z Old Temple. Może należało puścić ten Armagedon właśnie w takiej cenie i dziś nie trzeba by wyprzedawać po 7? Takie Ned i Sepulchral Voice też nie robią promocji za grosze bo mają towar za który zawsze ludzie będą skłonni zapłacić konkretne pieniądze. Dlatego raczej nikt nie czeka na przeceny Deathspell Omega. A na ostatni Morbid Angel to ja sobie poczekam aż będą dawać gratis w promocji weż 3 CD czwarta za darmo :)
ODPOWIEDZ