WAR OF THE GARGANTUAS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

WAR OF THE GARGANTUAS

24-03-2013, 21:36

War of the Gargantuas
Warbeast / Philip H. Anselmo and the Illegals
Obrazek

Słucham sobie właśnie tej płytki i póki co jedyną jej wadą, jaka mi przychodzi do głowy - jest jej długość. 18 minut zlatuje jak 5 i od razu chce się odpalić po raz kolejny. Mamy tu dwa kawałki w wykonaniu Phila Anselmo, przeplecione również dwoma utworami niejakiego WARBEAST. Ten Warbeast całkiem okej - grają brudny, szybki rytmiczny thrash z nieco vaderowskim klimatem. W jednym kawałku wokalnie wspomaga chłopaków Anselmo. Autorskie utwory tego ostatniego - miazga, intensywne, brutalne, szybkie, szalone, agresywne. Warto!
Maria Konopnicka

Re: WAR OF THE GARGANTUAS

25-03-2013, 06:56

Rok 2013 - wokalista Pantery, bez wątpienia jednej z największych i najważniejszych kapel metalowych lat 90-tych nagrywa minialbum z dwoma premierowymi, solowymi utworami.
Rok 2013 - Depeche Mode nagrywa nową płytę.

Gdyby mi ktoś w połowie lat 90-tych wyjaśnił na czym polegać będą fora internetowe,na których ludzie rozmawiają o muzyce metalowej a następnie zapytał, który temat będzie cieszył się większym zainteresowaniem, pytanie to wydawałoby mi się zupełnie niedorzeczne. Gdyby mi ktoś wówczas powiedział, że to Depeche Mode będzie elektryzować bywalców tego forum, a pierwszy temat nie wywoła żadnych reakcji (ba, niektórzy będą twierdzić, że słuchania DM było modne w środowisku metalowym lat 90-tych), to skwapliwie bym przytaknął a następnie co sił w nogach pognał do najbliższej budki telefonicznej by wykręcić numer 999.

Jak już znudzi Wam się ostatni Depeche Mode, a Duran Duran nie wyda akurat nowej płyty to rzućcie uchem na najnowsze dokonania Anselmo :)
Ostatnio zmieniony 25-03-2013, 14:25 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

25-03-2013, 07:21

posiadam ten split , jedynka warbist jest zajebista , dużo slayer łorsip ale to nic zajebisty materiał .
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

25-03-2013, 08:36

Maria Konopnicka pisze:Słucham sobie właśnie tej płytki i póki co jedyną jej wadą, jaka mi przychodzi do głowy - jest jej długość.
Mamy tu dwa kawałki w wykonaniu Phila Anselmo,
To już razem trzy wady.
W jednym kawałku wokalnie wspomaga chłopaków Anselmo.
Cztery.

No nie, za dużo jednak minusów na wstepie, żeby warto było marnować na to czas.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Maria Konopnicka

26-03-2013, 17:39

Śniło mi się dziś, że wchodzę na masterfula - patrzę, a tam 12 stron o WAR OF THE GARGANTUAS. Zadowolony siadam do lektury, patrzę, a to ...PRODIGY wydało nowy album pt: "WAR OF THE GARGANTUAS" :)
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

27-03-2013, 21:35

tak szczerze mówiąc, to te numery z Anselmo nudne w chuj
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Maria Konopnicka

28-03-2013, 01:02

A może teraz wypowie się ktoś dorosły?
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

28-03-2013, 07:16

chłopie ogarnij się, przecież ciężko o bardziej infantylną stylistykę w brutalnym graniu niż to "średni Vader wannabe"
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

28-03-2013, 11:05

evildead pisze:chłopie ogarnij się, przecież ciężko o bardziej infantylną stylistykę w brutalnym graniu niż to "średni Vader wannabe"
Nic nie zrozumiałeś. Prawdopodobnie ciągle jeszcze wyciskasz sobie pryszcze z twarzy i marzysz o inicjacji seksualnej. Jak Maria mówi, że dobre, to dobre, bo on wie lepiej. Wszak tylko on ma tyle płyt, żeby móc się rzeczowo na ten temat wypowiedzieć, a Ty nigdy nie zrozumiałeś istoty tej muzyki, dlatego teraz psioczysz.
The madness and the damage done.
Maria Konopnicka

29-03-2013, 22:20

Kurt pisze: Nic nie zrozumiałeś. Prawdopodobnie ciągle jeszcze wyciskasz sobie pryszcze z twarzy i marzysz o inicjacji seksualnej. Jak Maria mówi, że dobre, to dobre, bo on wie lepiej. Wszak tylko on ma tyle płyt, żeby móc się rzeczowo na ten temat wypowiedzieć, a Ty nigdy nie zrozumiałeś istoty tej muzyki, dlatego teraz psioczysz.
Dziękuję. W zasadzie nie mam już nic do dodania :)
Maria Konopnicka

10-04-2013, 00:06

"Conflict (Nerve Meets Bone)" to jedna z najlepszych rzeczy, jaką swoim nazwiskiem sygnował krewki wokalista, po rozpadzie formacji, z którą osiągnął największe sukcesy. To numer intensywnością dorównujący najbardziej agresywnym kompozycjom, które wychodziły spod ręki Dime'a. Anselmo udowadnia - ostatecznie i niezbicie - że pogłoski o jego wokalnym upadku są mocno przesadzone. Drze się z pasją i zwierzęcą wręcz agresją" - ot taki cytacik z recenzji w ostatnim MH. Płyta oceniona na 4 (5).
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

17-04-2013, 09:02

Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

18-04-2013, 16:01

Nie słyszałem, ale czekam na pelna płytkę Anselmiaka solo.
Obrazek
Maria Konopnicka

18-04-2013, 16:54

Też czekam - zdecydowanie jedna z najbardziej przeze mnie oczekiwanych nowości, nie będę czekał 3 lata aż w Mysticu zaczną sprzedawać za 7 złotych. :)
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

18-04-2013, 19:31

Raczej nie jestem fanem splitów, ale zerknąłem sobie po pracy na te dwa numery od Filipa i Illegals i są bardzo, ale to bardzo dobre, wokale doskonałe, jaram się i na pewno kupię longa jak wyjdzie, Warbeast nie tykam, dla mnie wieje sandałem i banał thrashem ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

19-04-2013, 09:38

sprawdze jako że, łykam wszystko w czym macał palce Anselmo
In a world of compromise...some don't
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

20-04-2013, 10:32