FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- RopetAvSjelen
- rozkręca się
- Kontakt:
Re: FURIA
Okładka interesująca, nazwy utworów również, ciekawe jak będzie z brzmieniem. Skoro podobne do "Halnego" to nie powinnam się zawieść.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Ostatni raz zachwycałem się Furią przy okazji pojawienia się na rynku płyty "Grudzień za Grudniem". Nie sądzę, by coś w tej kwestii się zmieniło, tym bardziej, że "Halny" zupełnie do mnie nie trafia.Nerwowy pisze:Castor będzie zachwycony !

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Piona! +1Castor pisze: Ostatni raz zachwycałem się Furią przy okazji płyty "Grudzień za Grudniem", nie sądzę by coś w tej kwestii się zmieniło, tym bardziej, że "Halny" zupełnie do mnie nie trafił.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Z takimi tytułami utworów to powinni ją puścić w obieg 1 kwietnia.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
A to nawet lepiej. Byłby jeszcze bardziej ludyczny performens :). Napuchną mną drzewa - dziżus...
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Przepraszam że trolluję ale właśnie padła kolejna granica śmieszności w black metalu.
- Castor
- weteran forumowych bitew
No niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Ostatnia przypomina mi Halny i mimo jest na niej kilka utworów, jednak są one do siebie tak zbliżone, jednostajne, wręcz monotematyczne, że spokojnie można je traktować jako jeden długi utwór z kilkoma przerwami w środku :)est pisze:Ależ chłopaki, no co wy? Ostatnia długa jest świetna co najmniej tak jak GZG, albo i bardziej.

- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No mówię ;)Castor pisze:Ostatni raz zachwycałem się Furią przy okazji pojawienia się na rynku płyty "Grudzień za Grudniem". Nie sądzę, by coś w tej kwestii się zmieniło, tym bardziej, że "Halny" zupełnie do mnie nie trafia.Nerwowy pisze:Castor będzie zachwycony !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Halny dobry jest,odwazny i ciekawy, tyle ze troche za krotki i ta atmosfera gdzies ulatuje. Tej nowej to chetnie poslucham,ale akordeon troche straszy i czy przypadkiem przez to nie napuchlo burakami.
Jak dla mnie to najlepszy album grudniowy, za nim marzanna i dopiero debiut.
Jak dla mnie to najlepszy album grudniowy, za nim marzanna i dopiero debiut.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Biały
- w mackach Zła
Halny to dobry i ciekawy materiał i należy traktować go jako udany rejs w inne rejony, na co liczę również w przypadku nowego wydawnictwa, a że na zespole się jeszcze nie zawiodłem pewnie będzie dobrze.
Po za wymienionymi wcześniej płytami tego zespołu nie warto zapominać o "Hucie", na której też pojawiły się pewne nowe pomysły (elementy recytacji) co zostało rozwinięte na ostatnim albumie FDS
Po za wymienionymi wcześniej płytami tego zespołu nie warto zapominać o "Hucie", na której też pojawiły się pewne nowe pomysły (elementy recytacji) co zostało rozwinięte na ostatnim albumie FDS