FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: FURIA
a pszeniczno meblościankowy zrozumiesz?Wężon pisze:Barokowy? Pszenno-buraczany? Kredensowy? Że co? :DAdrian696 pisze:przestan, wystarczy napisac - rozedrgany, barokowy, pszenno-buraczany, kredensowy, naiwnie wtórny, rozwichrzony i masz perfekcyjny opis muzykiWężon pisze: O muzyce bardzo trudno jest pisać.
Przy użyciu dobrej woli spróbuję się domyślić, o co ci chodziło, ale "kredensowego" ni huhu nie rozumiem
Edzi, chill. Zluzuj. Nie wiem, do kogo konkretnie ta mowa, ale podejrzewam, że do mnie. Następnym razem ustawię Furię z Bestialami i Voidhanger na jednej linii - wtedy to się będę znała na muzyce, hoho. Słuchaj, przytyk mnie trafi, jeśli wrzut następnym razem będzie mądrzejszy - to raz, a dwa - nie będzie skopiowany z komentarza innego użytkownika. Od udawania faceta czy kopiowania jego zachowań jaja żadnej babie jeszcze nie urosły - choćby bardzo chciała.Random Apex pisze:A najlepiej wygląda, jak się nie pisze o muzyce, gdy się akurat ma zupę w kanałach słuchowych
Zgadzam się. Wychodzę jednak z założenia, że skoro dyskutujemy o muzyce, argument dotyczący emocji lub jej programowości także może paść. I wnosi dokładnie tyle samo, co wyrażenie opinii np. że "Immolation to trzecia liga dm".Biały pisze:Furia nie ma z Lifelover wiele wspólnego pod kątem muzycznym, a argument o emocjach to można do wszystkiego wykorzystać...
co innego w przypadku wczesnego Shining, co słychać chociażby na I demówce Furii
Plasfodeur pisze:Wychodzi na to, że ta Furia to jednak babski zespół jest ;)
Toś im teraz nawtykał :-) Nowa obelga: "Gracie dla bab!".
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
co tak się kłócicie, dziewczyny? :)
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Przytyk był delikatny jak Bambi, a Ty mi tutaj feministycznie wrzucasz jak Kazimiera Szczuka :D
You've got nothing to lose but your lives.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ale mu pojechała :DRandom Apex pisze:Przytyk był delikatny jak Bambi
-
Nic im nie wtykałem. Bardzo zresztą lubię ten zespół :)Wężon pisze:Plasfodeur pisze:Wychodzi na to, że ta Furia to jednak babski zespół jest ;)
Toś im teraz nawtykał :-) Nowa obelga: "Gracie dla bab!".
Grrrówno!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Plasfodeur nic nie wtykał!!!
- Random Apex
Od wczoraj siedzę w basenie pełnym kisielu i czekam, a tutaj nic :<
Fajna ta nowa Furia, coby nie mówić, jest bardzo dobrą płytą, późno się do niej przekonałam i żałuję, ale teraz nadrabiam. W sumie Trocki ma trochę racji, że jest to jedna z ciekawszych pozycji 2012 roku.
Fajna ta nowa Furia, coby nie mówić, jest bardzo dobrą płytą, późno się do niej przekonałam i żałuję, ale teraz nadrabiam. W sumie Trocki ma trochę racji, że jest to jedna z ciekawszych pozycji 2012 roku.
You've got nothing to lose but your lives.
- Dragazes
- w mackach Zła
FURIA zapowiada nowy mini album.
19 Marca, ostatniego dnia zimy FURIA wyda swój nowy mini album, zatytułowany „W melancholii”. Na wydawnictwo składają się dwa nowe utwory o łącznym czasie trwania blisko 18 minut. Tytuły nagrań, zarejestrowanych na przełomie 2012/2013 w studio „Czyściec” to „Z melancholika krew nie wypływa’” oraz „Napuchną mną drzewa”. Podobnie jak w przypadku ostatnich produkcji Furii, realizacją nagrań zają się Nihil. Muzyka zawarta na mini albumie luźno nawiązuje do dźwięków, które słyszeliśmy np. na Ep-ce „Halny”, jest zdecydowanie odległa od tradycyjnie pojmowanego black metalu, utrzymana w psychodelicznym, transowo-melancholijnym stylu. Furia na „W melancholii” jest po raz kolejny w awangardzie, konsekwentnie wymykając się szablonowości i wszelkim zaszufladkowaniom, niekoniecznie tylko z powodu użycia akordeonu. Płyta ukaże się nakładem Pagan Records jako standardowy, pudełkowy CD.

19 Marca, ostatniego dnia zimy FURIA wyda swój nowy mini album, zatytułowany „W melancholii”. Na wydawnictwo składają się dwa nowe utwory o łącznym czasie trwania blisko 18 minut. Tytuły nagrań, zarejestrowanych na przełomie 2012/2013 w studio „Czyściec” to „Z melancholika krew nie wypływa’” oraz „Napuchną mną drzewa”. Podobnie jak w przypadku ostatnich produkcji Furii, realizacją nagrań zają się Nihil. Muzyka zawarta na mini albumie luźno nawiązuje do dźwięków, które słyszeliśmy np. na Ep-ce „Halny”, jest zdecydowanie odległa od tradycyjnie pojmowanego black metalu, utrzymana w psychodelicznym, transowo-melancholijnym stylu. Furia na „W melancholii” jest po raz kolejny w awangardzie, konsekwentnie wymykając się szablonowości i wszelkim zaszufladkowaniom, niekoniecznie tylko z powodu użycia akordeonu. Płyta ukaże się nakładem Pagan Records jako standardowy, pudełkowy CD.

Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- Loathe
- postuje jak opętany!
Moja dziewczyna będzie zachwycona;)Dragazes pisze:Muzyka zawarta na mini albumie luźno nawiązuje do dźwięków, które słyszeliśmy np. na Ep-ce „Halny”,
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości