ASPHYX - Holenderskie duszenie z Bagchusem i Danielsem

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: ASPHYX - Holenderskie duszenie z Bagchusem i Danielsem

13-04-2012, 19:17

Po kilkunastu odsłuchach mogę tylko podtrzymać swoją wcześniejszą opinię - świetny krążek panowie nagrali. Nie ma tutaj nic nowego w muzyce Asphyx - ale tego chyba nikt rozsądny nie oczekiwał - ale co z tego, skoro i tak to co nagrali jest absolutnie zajebistą kontynuacją poprzedniczki. Duży szacunek za bycie tyle lat w obiegu i operowanie w danej stylistyce a mimo to nagrywanie TAKICH płyt, z których tak dobitnie czuć pasję do gry. I właściwie jedynie przez lekko zjebane, za głośne i lekko syntetyczne brzmienie perkusji nie mogę postawić tej płyty przed, fenomenalną poprzedniczką.

A, bym zapomniał, płyta roku, rzecz jasna.
The madness and the damage done.
DCI Hunt

09-11-2012, 12:39

Kurt pisze:Po kilkunastu odsłuchach mogę tylko podtrzymać swoją wcześniejszą opinię - świetny krążek panowie nagrali. Nie ma tutaj nic nowego w muzyce Asphyx - ale tego chyba nikt rozsądny nie oczekiwał - ale co z tego, skoro i tak to co nagrali jest absolutnie zajebistą kontynuacją poprzedniczki. Duży szacunek za bycie tyle lat w obiegu i operowanie w danej stylistyce a mimo to nagrywanie TAKICH płyt, z których tak dobitnie czuć pasję do gry.
Zgadzam się powyższym. To jest identyczna sytuacja jak w przypadku dwóch ostatnich płyt Grave. Nie przebiją już swoich klasycznych płyt, ale i tak zostawiają te wszystkie młodsze kapelki w tyle.
Góral pisze:Dawać jakiś koncert, najlepiej znowu tak długi i fantastyczny jak 2 lata(ale ten czas zapierdala) temu w Progresji.
Oni chyba często takie grają. Kilka miesięcy później widziałem ich we Włoszech i też zagrali długaśny i zajebisty koncert. Użytkownik Kingu może potwierdzić.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

09-11-2012, 12:58

Z Grave - dla mnie - jest trochę inaczej. Te dwie ostatnie niebezpiecznie zbliżają się poziomem do pierwszych trzech płyt ;)
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-11-2012, 16:52

Wg mnie Grave ostatnią płytą zachowali jednak bezpieczny dystans do pierwszych trzech krążków.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

09-11-2012, 16:58

No i co ja Ci mam teraz powiedzieć? Żeś głuchy? ;)
DCI Hunt

09-11-2012, 17:05

Mi się tam odległości nie chce mierzyć, ale ostatnie dwie płyty tych kapel bez wstydu można postawić obok klasyków. Wiadomo, że swoje największe dzieła już nagrali, ale gdybym miał ułożyć sobie jakieś bestofy to na pewno oprócz klasyków znalazłby się na nich również numery z tych w/w.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

05-01-2013, 20:31

Pewnie się nie znam, ale w wielu miejscach czytam, że wokal w Asphyx jest unikalny, że stosowana jest jakaś wyjątkowa technika. Przecież bardzo podobnie, a nawet moim zdaniem lepiej dusił się wokalista Morgoth choćby na epkach "Resurrection" i Eternal". Niech mnie ktuś oświeci.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

05-01-2013, 20:52

jestes w bledzie.
Van drunnen złopał wiecej wódy, a Grewe piwska, technika wtedy sie rozni, wydech jest inny.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

05-01-2013, 21:01

;)

ale fakt faktem, że akurat dwa panowie podobnie jechali.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

05-01-2013, 21:07

Heh, o to to. :)
Awatar użytkownika
manieczki

25-02-2013, 19:13

"ASPHYX UPDATE: Asphyx will record a coverversion of Messiah-Total Maniac as well as Candlemass-Solitude.The Messiah cover will be released on a split EP with Swedisch death metal brutallers Torture Division.The EP will be released later on this year."
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
est

25-02-2013, 19:42

Przynajmniej oni przychylili się do mojego nawoływania do Messiahowego hype'u ;)
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

25-02-2013, 20:00

Pewnie tak dowalą, że aż najdzie mnie potrzeba skonfrontowania z oryginalną wersją, a tu niespodzianka niezacna, gdzieś mi się zapodziały Mesajasze heh. I znowu wydatki nooo.
P.J.E.C.
est

25-02-2013, 20:07

W SMG widziałem winyle w przystępnej cenie. Ja na chwilę obecną mam tylko czwórkę na CD.
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

25-02-2013, 20:19

Bez reklamy mi tu, hy hy, wypłata dopiero 1. Ale już rozplanowana na co pójdzie :d jakieś tam zakupy + kilka koncertów i znowu chleb zabrany koszalińskim gołębiom smarowany kawałkiem blachy udającej nóż, ha ha...
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
trup

19-10-2013, 12:22

Pewnie było już gdzieś wyżej... ale oglądam to już ze 3 raz i się nadziwić nie mogę jaką radochę im granie sprawia... i ci ludzie na scenie... jakbym nie wiedział, że to 2012 to śmiało możnaby przypuszczać, że to stary koncert z lat 90tych...

http://www.youtube.com/watch?v=cbLktlZckDg

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

09-12-2013, 12:40

posłuchałem w koncu tego nowego Asphyxa, Deathhammer, mimo, ze cały na jedno kopyto, wchodzi jak nalezy. Tylko brzmienie takie trochu za ładne, więcej brudu i szlamu z checia bym tam widzial...
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
manieczki

03-02-2014, 14:35

Soulburn (ex-Asphyx) are active again.
Soulburn will enter the studio on 21 February to record the first 4 tracks. New album to be released this year on Century Media records.
Line-up:
Henri Sattler - Bass, Vocals
Eric Daniels - Guitars
Rogga Johansson - Guitars
Bob Bagchus - Drums
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ