IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMMOLATION
A ja myslałem, że najmroczniejszy klimat ma "Unholy Cult". Twój opis doskonale pasuje mi do tej płyty. A co do pobożnych życzeń to masz 100% racji.
- FENIKS
- w mackach Zła
Re: Odp: IMMOLATION
Nasum pisze:A ja chciałbym aby nagrali albumie tyle brutalny, mocny, ciężki, ale przede wszystkim mroczny, z duszną aurą, taki, którego atmosfera wbijałaby słuchacza w fotel podczas słuchania i nie potrafił ruszyć ręką. A właśnie tej atmosfery jest jakby mniej na ostatnich produkcjach - to znaczy, owszem, jest to wyczuwalne, w niektórych utworach bardziej, w niektórych mniej. A ja chciałbym dostać płytę która dusiłaby mnie od początku do końca, coś na miarę FFG albo CTAWB.
Pięknie powiedziane.
Dwie genialne płyty !!!
Failure for gods
Close to A World Below
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Harlequin pisze:A ja myslałem, że najmroczniejszy klimat ma "Unholy Cult".
Owszem, ma mroczny klimat, ale taki najbardziej smolisty, najbardziej gęsty, duszny to jednak Failures for gods. Nie raz już to powiedziałem i pewnie niejeden raz jeszcze powtórzę. Najlepszy album Immolation .
-
est
Rob na pewno by chciał trochę pojazzować. Sam mi to mówił :)Nasum pisze:est pisze:Ja mam czasem wrażenie, że chłopaki chcieliby już skręcić w inne rejony ale kult ich ciśnie.
Myślisz że kolesiom z Immolation marzy się eksperymentowanie z brzmieniem, formułą, czy czymkolwiek innym?
- Castor
- weteran forumowych bitew
Jasne... Dwa b. dobre kawałki, dwa dobre, dwa dające się słuchać, reszta to syf. I to ma być dzieło doskonałe?immortal93 pisze:No właśnie, Morbid skręcił i wyszło dzieło doskonałeest pisze:Ja mam czasem wrażenie, że chłopaki chcieliby już skręcić w inne rejony ale kult ich ciśnie.
To prawda. Ten zespół wszystko co najlepsze, ma już niestety za sobą, to dotyczy również perkusistów. I choć Shalaty fuszerki nie odpierdala, ba powiedziałbym, że stara się jak może (za co darzę go szacunkiem), to Alexowi nie dorówna.Analripper pisze:Alex Hernandez >> Craig Smilowski >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Steve Shalaty
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jaka bzdura. Nie wiem, naprawdę NIE WIEM jak można lubić płyty do wysokości "Unholy Cult" a nie doceniac takich strzałów jak "Shadows in The Light" czy "Majesty and Decay".Castor pisze: To prawda. Ten zespół wszystko co najlepsze, ma już niestety za sobą.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- TheDude
Po UNHOLY CULT już takich strzałów nie mieli. Amen.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Chuja tam amen. Zgoda, nie ten poziom radykalizmu co na "Close to a World Below" ale kto usłyszał takie "Passion Kill" na żywo i nadal twierdzi że najlepsze maja za sobą to naprawde ma cos ze słuchem albo z głową. Albo i z tym i z tym.
-
Heretyk
no i co z tego? ja pierdolę, każdy zespół nagrywa jakieś swoje opus magnum do którego później już się raczej nie zbliża, ale to nie znaczy, że kolejne płyty są słabe. Immo trzyma poziom jak żaden inny zespół death metalowy i nie wiem jak można tego nie dostrzegać.TheDude pisze:Po UNHOLY CULT już takich strzałów nie mieli. Amen.
- Biały
- w mackach Zła
"Majesty and Decay" to znakomity album, jak utrzymają ten poziom na nowym krążku to już będzie zdecydowanie dobrze.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Pan Heretyk rozumie o co chodzi z Immolation. Idąc tokiem myślenia Mariana to musimy znaleźc jeszcze 18 osób i zamkniemy grupę w skali globalnej.Heretyk pisze:Immo trzyma poziom jak żaden inny zespół death metalowy i nie wiem jak można tego nie dostrzegać.
- Castor
A kto powiedział, że nie lubię, czy nie doceniam takiego "Majesty and Decay"? Lubię i doceniam, ale to nie znaczy, że stawiam ją wyżej od chociażby "Unholy Cult" czy "Close to a World Below". A Ty naprawdę sądzisz, że nowa płyta może przebić taki "Close.." czy "Unholy Cult"?Alsvartr pisze:Jaka bzdura. Nie wiem, naprawdę NIE WIEM jak można lubić płyty do wysokości "Unholy Cult" a nie doceniac takich strzałów jak "Shadows in The Light" czy "Majesty and Decay".Castor pisze: To prawda. Ten zespół wszystko co najlepsze, ma już niestety za sobą.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Na dzien dziejszy sądze że Shadows in The Light i ostatnia dorównują Unholy Cult.Castor pisze:A Ty naprawdę sądzisz, że nowa płyta może przebić taki "Close.." czy "Unholy Cult"?
- Castor
Tego Majesty nie będę się czepiał, ale Shadows? Przecież to ich najsłabsza płyta w dorobku.
-
byrgh
- zahartowany metalizator
ależ to jest oczywiste, chodzi o relatywizację i tu MAD faktycznie wrażenie robi, Shadowsy są już znacznym spadkiem formyAlsvartr pisze:Pan Heretyk rozumie o co chodzi z Immolation. Idąc tokiem myślenia Mariana to musimy znaleźc jeszcze 18 osób i zamkniemy grupę w skali globalnej.Heretyk pisze:Immo trzyma poziom jak żaden inny zespół death metalowy i nie wiem jak można tego nie dostrzegać.
Ostatnio zmieniony 22-02-2013, 20:37 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Heretyk
Castor pisze: A Ty naprawdę sądzisz, że nowa płyta może przebić taki "Close.." czy "Unholy Cult"?
nie przebije, tak jak Morbid Angel, Incantation, Autopsy czy Deicide nigdy nie przebiją już swoich najlepszych płyt. to oczywiste. ale to nie znaczy, że nie nagrają kolejnego, zajebistego albumu. i mnie to wystarcza do szczęścia :)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Tak się utarło, chociaz zupełnie nie wiem dlaczego. Może przez nietypowe brzmienie, ale w każdym momencie dnia i nocy postawię ja przed Failures for Gods czy Harnessing Ruin. A takie kawałki jak "Passion Kill", "Weight of Devotion" czy "World of Agony" to dla mnie top dokonań tego zespołu.Castor pisze:Tego Majesty nie będę się czepiał, ale Shadows? Przecież to ich najsłabsza płyta w dorobku.
-
535
Może ogólny sens tego zdania jest poprawny, ale stawianie w jednym szeregu Morbid Angel, Deicide i Autopsy w kontekście ostatnich dokonań budzi mój protest. Autopsy to jednak jest przynajmniej liga wyżej (jak lubią tutaj niektórzy określać różnicę).Heretyk pisze:Castor pisze: A Ty naprawdę sądzisz, że nowa płyta może przebić taki "Close.." czy "Unholy Cult"?
nie przebije, tak jak Morbid Angel, Incantation, Autopsy czy Deicide nigdy nie przebiją już swoich najlepszych płyt. to oczywiste. ale to nie znaczy, że nie nagrają kolejnego, zajebistego albumu. i mnie to wystarcza do szczęścia :)
-
ImP
- w mackach Zła
Alsvartr pisze:Tak się utarło, chociaz zupełnie nie wiem dlaczego. Może przez nietypowe brzmienie, ale w każdym momencie dnia i nocy postawię ja przed Failures for Gods czy Harnessing Ruin. A takie kawałki jak "Passion Kill", "Weight of Devotion" czy "World of Agony" to dla mnie top dokonań tego zespołu.Castor pisze:Tego Majesty nie będę się czepiał, ale Shadows? Przecież to ich najsłabsza płyta w dorobku.
No bo 'Harnessing...' to ich najsłabszy materiał (chociaż wciąż bdb!). A od Failures to się pan łaskawie odpierdol :]
Ostatnio zmieniony 22-02-2013, 20:51 przez ImP, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castor
Ja wiem, bo jest po prostu chujowa?Alsvartr pisze:Tak się utarło, chociaz zupełnie nie wiem dlaczego.Castor pisze:Tego Majesty nie będę się czepiał, ale Shadows? Przecież to ich najsłabsza płyta w dorobku.
A ten jeden kawałek ( ) miażdży cały "Shadows..", wgniata go w ziemię.