Wymień takowych 50-60 latków bo zżera mnie ciekawość ? ;)Lykantrop pisze:Można mieć 50 i 60 lat, a nadal nagrywać płyty z młodzieńczą nutą i buńczucznym przytupem. Niestety, mało komu służy megalomania.
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: BURZUM
- vicek
- zahartowany metalizator
a gdzie okładka no i tracklista
Jest okładka. To przód, nawiązuje do tych reedycji. "Sól" w środku...

projekt tyłu

projekt tyłu

Nic smutnego w tym nie widzę - kontynuuje to co zaczął w latach 90-tych. Jak ktoś kumał przekaz Burzum kiedyś to kuma i dziś, jak komuś tylko się zdawało, że kuma, to dziś może czuć się rozczarowany. Smutne to jest to co stało się z Darkthrone :)Lykantrop pisze:Smutne co się z tym Burzum stało.
Różnica między dzisiejszym Burzum, a Burzum sprzed lat nastu jest taka jak różnica pomiędzy jajkiem w skorupce, a jajkiem bez skorupki. Ktoś może zarzekać, że za miękkie, że inny odgłos wydaje jak puka się w niego paznokciem, że nie można pomalować na nim wzorków, bo farba się rozmazuje. Fakt jest jednak taki, że to wciąż to samo jajko - woda, białko, tłuszcz, węglowodany - dokładnie w tych samych proporcjach, z takimi samymi wartościami odżywczymi i smakowymi. A jak komuś brakuje skorupki, to zawsze może sięgnąć po jedną z tysięcy wydmuszek, których pełno na black metalowej scenie.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Lemmy, Cave, Waits, Wayne Coyne, Dave Wyndorf... to tak z pamięci i na chybił trafił :)Wódka i Piwo pisze:Wymień takowych 50-60 latków bo zżera mnie ciekawość ? ;)Lykantrop pisze:Można mieć 50 i 60 lat, a nadal nagrywać płyty z młodzieńczą nutą i buńczucznym przytupem. Niestety, mało komu służy megalomania.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- beastov23
Michael Gira.Lykantrop pisze:Lemmy, Cave, Waits, Wayne Coyne, Dave Wyndorf... to tak z pamięci i na chybił trafił :)Wódka i Piwo pisze:Wymień takowych 50-60 latków bo zżera mnie ciekawość ? ;)Lykantrop pisze:Można mieć 50 i 60 lat, a nadal nagrywać płyty z młodzieńczą nutą i buńczucznym przytupem. Niestety, mało komu służy megalomania.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
-
- rasowy masterfulowicz
- Skaut
Bobby LieblingLykantrop pisze:Lemmy, Cave, Waits, Wayne Coyne, Dave Wyndorf... to tak z pamięci i na chybił trafił :)Wódka i Piwo pisze:Wymień takowych 50-60 latków bo zżera mnie ciekawość ? ;)Lykantrop pisze:Można mieć 50 i 60 lat, a nadal nagrywać płyty z młodzieńczą nutą i buńczucznym przytupem. Niestety, mało komu służy megalomania.
Coś tam było! Człowiek!
Tych po pięćdziesiątce to jest (lub zaraz będzie) całkiem spora grupa. I napierdalają.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Re:
....Keiji Haino, Peter Brotzmann... Dziadki z NoMeansNo rozjebały na ostatnich koncertach w Polsce :) Da się!Bobby LieblingLemmy, Cave, Waits, Wayne Coyne, Dave Wyndorf... to tak z pamięci i na chybił trafił :)
- vicek
- zahartowany metalizator
http://www.artistdirect.com/nad/news/ar ... 14,00.html szasza grej kupuje burzum , co na to varg , przecież ona jest żydówką !!!!!!!!
- Lykantrop
Hmm... czy Sasha przypadkiem nie udziela się na tym forum?Oh God....Slayer, Judas Priest, Agalloch, Black Sabbath…I listen to a lot of black metal too. I just copped a Burzum album on vinyl a month ago on vinyl. I still haven't listened to it though. I came out of a record store in San Francisco with two huge boxes of vinyl [Laughs]. Some were used and some were new. I haven't even gone through it all yet. I don't remember half the shit I bought. I had to separate it from my vinyl that's actually in order and put it at the bottom so I know I'll listen to it at least once before I start filing it away.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
Lykantrop pisze: Hmm... czy Sasha przypadkiem nie udziela się na tym forum?

-
Re: Re:
I z wszystkimi tymi zacnymi jegomościami twórczość Burzum miała kiedyś BARDZO wiele wspólnego...i nagle stracił Varg młodzieńczą buńczuczną pasję i młodzieńczy przytup heheh... a ilu tych panów siedziało 16 lat w pierdlu w pojedynczej celi za zabójstwo ? :)Pteroczłek pisze:....Keiji Haino, Peter Brotzmann... Dziadki z NoMeansNo rozjebały na ostatnich koncertach w Polsce :) Da się!Bobby LieblingLemmy, Cave, Waits, Wayne Coyne, Dave Wyndorf... to tak z pamięci i na chybił trafił :)
Wątek kryminalny to, przynajmniej moim zdaniem, powód do wstydu, a nie do chwały. "Na filmie" powiedział, że leków nie brał, bo to otępia umysł, czy jakoś tak. Czyżby mijał się z prawdą? Ja myślę, że na nowej płycie, pójdzie jeszcze bardziej w zadumę i melancholię. Wykonać taki wykop pod fundament, łopatą i w pojedynkę to nie byle co. Wiele energii trzeba wyzwolić, więc potem człowiek jest jakby spokojniejszy.
-
Ale o jakie chwale prawisz ? Nie powiesz przecież iż ów wątek kryminalny bez względu na to jak go oceniamy nie zostawił na tym człowieku i jego obecnej twórczości/psychice silnego piętna. 16 lat w pierdlu z pigułkami czy bez i tak zrobi swoje w psychice i nie potrzeba być psychologiem aby to zrozumieć. Tak więc porównywanie go z powyższymi artystami jest nieco kulawe. Bo raz że nie ta muzyka a dwa że i jako ludzie posiadający swe własne poglądy na świat różnią się diametralnie...kolosalnie wręcz.535 pisze:Wątek kryminalny to, przynajmniej moim zdaniem, powód do wstydu, a nie do chwały. "Na filmie" powiedział, że leków nie brał, bo to otępia umysł, czy jakoś tak. Czyżby mijał się z prawdą? Ja myślę, że na nowej płycie, pójdzie jeszcze bardziej w zadumę i melancholię. Wykonać taki wykop pod fundament, łopatą i w pojedynkę to nie byle co. Wiele energii trzeba wyzwolić, więc potem człowiek jest jakby spokojniejszy.
Traktując to kabaretowo, mógłbym napisać przykładowo: "To nie jest powód, by traktować ulgowo jego muzykę, albo jest true i napierdala, albo wymięka i chowa się pod ściółką"
- immortal93
- rozkręca się
Z jakiego języka pochodzi to dziwne słowo "hejtujesz" z hebrajskiego?KelThuz pisze:nie byłeś jeszcze na moim blogu? so lame...immortal93 pisze: To załóż swojego bloga i walcz o "niepodległą kolorową" w imię Euronymusa.
To, że Euro lubiał sobie czasem wsadzić sztucznego chuja w dupę i wyrażał się pochlebnie o ZSRR jeszcze nie znaczy, że stanąłby z Roberciem Biedroniem pod rękę na jakimś chujowym pochodzie. Poza tym goście z Watain biorą sobie do buzi, ich też hejtujesz?
Jeżeli ktokolwiek wyraża się pochlebnie o ZSRR albo ktokolwiek broni kogoś takiego to jest dla mnie jebanym podczłowiekiem. Tyle w tym temacie
-
Odbiegasz nieco od sedna sprawy....traktuj to(Burzum) jak chcesz, ale twój cytat można by zastosować do 90 % zespołów który w jakiś okresie swej działalności powiedzmy zmieniły styl swego grania lub poszły w nieco innym kierunku a mimo to nie straciły większości swych fanów. Np. Darkthrone :). To kwestia osobistego gustu i osobistych preferencji muzycznych, bo muzyka nie dzieli się na taką która ''napierdala'' i na ''chujowo-wymiękającą'' a kwestię bycia ''tru'' zostaw dzieciom. Ja mam już własne i nie zaprzątam sobie głowy takimi bzdetami jak bycie ''tru'' lub nie, to dla mnie nie argument a raczej przejaw głupoty stosujących takie kryteria.535 pisze:Traktując to kabaretowo, mógłbym napisać przykładowo: "To nie jest powód, by traktować ulgowo jego muzykę, albo jest true i napierdala, albo wymięka i chowa się pod ściółką"
Widzę, że to śmiertelnie poważna dla Ciebie sprawa. Nie potrafię się do tego, w tym duchu, odnieść. Proponuję na tym zakończyć, bo późniejsze "wymiany", co napisałem, a czego nie, mogą przekroczyć dotychczasową długość tego wątku, a jest piątek, startuje piłkarska "ekstraklasa". Ja mam ważniejsze sprawy na głowie. Strzelę wieczorem piwo za Twoje zdrowie, Ty walnij setę w rewanżu i będzie miło.Wódka i Piwo pisze:Odbiegasz nieco od sedna sprawy....traktuj to(Burzum) jak chcesz, ale twój cytat można by zastosować do 90 % zespołów który w jakiś okresie swej działalności powiedzmy zmieniły styl swego grania lub poszły w nieco innym kierunku a mimo to nie straciły większości swych fanów. Np. Darkthrone :). To kwestia osobistego gustu i osobistych preferencji muzycznych, bo muzyka nie dzieli się na taką która ''napierdala'' i na ''chujowo-wymiękającą'' a kwestię bycia ''tru'' zostaw dzieciom. Ja mam już własne i nie zaprzątam sobie głowy takimi bzdetami jak bycie ''tru'' lub nie, to dla mnie nie argument a raczej przejaw głupoty stosujących takie kryteria.535 pisze:Traktując to kabaretowo, mógłbym napisać przykładowo: "To nie jest powód, by traktować ulgowo jego muzykę, albo jest true i napierdala, albo wymięka i chowa się pod ściółką"