S.O.S. kryzys
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: S.O.S. kryzys
MUSIC IS THE ONLY THING IN LIFE THAT NEVER DISSAPPOINTS - an old album you love from your youth will always be your companion and friend.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- COFFIN
Drone pisze:Czuję, że muszę coś zmienić. Czy naprawdę potrzebuję tych wszystkich płyt? .
Ostatnio tez mnie bierze:P Przykładowo - patrzę na Szwecję i myślę, czy potrzebuje wszystkich płyt Shining, skoro od wielkiego dzwonu posłucham 'Halmstad', albo Setherial - mam pierwsze bicia, ale nie pamiętam, kiedy słuchalem. To samo z pierwszymi Arckanum, Nefandus i wymieniać bym mógł dalej...:/Lykantrop pisze: Też nadchodzą momenty, w których zastanawiam się czy nie okroić kolekcji.
'Come the Blessed Madness'
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
dawaj na allegro:)
- COFFIN
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Co się będziesz zastanawiał - dawaj!!! Póki są licytacje zawsze masz loterię - owszem na sporą ilość zespołów już nie ma "hype-u" ale czasami lepiej odzyskać cokolwiek - mieć miejsce na nowości/starocie. Przecież to tylko płyty.
Ostatnio zmieniony 19-02-2013, 15:23 przez Paysage d'Hiver, łącznie zmieniany 1 raz.
- COFFIN
Pomyślę jeszcze, wieczorem spojrzę na półke i zobaczymy;)
- Lykantrop
Te nazwy co wymieniłeś to już dawno okroiłem do niezbędnego minimum :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Z Shining IV i V wystarczą w zupełności.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lykantrop
VI sobie zostawiłem jeszcze. Mimo, że tak mocno tutaj ten album zjebano, ja tam lubię go sobie od czasu do czasu przypomnieć.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
SHINING w ogóle nie mam, SETHERIAL też. ARCKANUM i NEFANDUS mam. Fajne, ale czy aż TAK, żeby to trzymać? Jak często tego tak naprawdę słucham? Czy to coś wnosi szczególnego do mojego światopoglądu, czy są to kolejne przyzwoite nazwy?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lykantrop
Po głębszym rachunku sumienia stwierdzam, że z tych powyższych zostawiłbym sobie tylko debiut Setherial. Nefandus od początku mi pachniał tandetą, Arckanum jedynie "Antikosmos" krótkotrwale polubiłem, a z Shining było tak, że mnie zawsze wynudzili zanim zdążyłem dostrzec jakiekolwiek plusy tego ich pitolenia. Znaczy się, parę lat temu chyba byłem bardziej łaskawy dla nich...
- COFFIN
Dwójka Nefandus jest bardzo dobra, więc zostaje. A Arckanum od splitu z Svartsyn dalej.
Nie kupuje już zbyt wielu nowych płyt z metalem jako takim (głównie nowe albumy starych kapel/reedycje). Zgredzieję i dobrze mi z tym. W zeszłym tygodniu skompletowałem sobie wszystkie CD Barathrum i takie rzeczy cieszą mnie najbardziej.
Zresztą gdybym miał robić czystki to jedyna granica, którą potrafiłbym wyznaczyć to zostawienie jedynie największych klasyków, głównie kapel powstałych przed rokiem '95-'96 - brzytwa ockhama, ALE większość tych obiektywnie średnich/niepotrzebnych płyt ma w moim życiu swoje miejsce i w większości przypadków cieszę się, że je mam i lubię do nich wracać. Pewnie, że bez mCD Godkiller bym się nie zabił, ale zajebiście tę wieś lubię i w życiu nie zamieniłbym go na jakieś nowe, ambitne, dojrzałe, nie-wiejskie granie, które jednak nie budzi we mnie praktycznie żadnych emocji. Sentymenty? Może.
Zresztą gdybym miał robić czystki to jedyna granica, którą potrafiłbym wyznaczyć to zostawienie jedynie największych klasyków, głównie kapel powstałych przed rokiem '95-'96 - brzytwa ockhama, ALE większość tych obiektywnie średnich/niepotrzebnych płyt ma w moim życiu swoje miejsce i w większości przypadków cieszę się, że je mam i lubię do nich wracać. Pewnie, że bez mCD Godkiller bym się nie zabił, ale zajebiście tę wieś lubię i w życiu nie zamieniłbym go na jakieś nowe, ambitne, dojrzałe, nie-wiejskie granie, które jednak nie budzi we mnie praktycznie żadnych emocji. Sentymenty? Może.
- Skaut
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Kroić, kroić, ale cztery pierwsze albumy SETHERIAL miejsce u mnie mają zapewnione.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
potrzebuje pomocy-przesluchalem nowa plyte darkthrone.jak zyc?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- COFFIN