METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: METALLICA

17-02-2013, 01:19

wlaczylem. nie zaluje. monopol na cthulhu ma w metalu Morbid Angel, ale to tez jest niekiepskie.
this is a land of wolves now
535

17-02-2013, 01:25

Ciekawy byłby wybór najlepszego numeru z tej płyty. Ja wybieram IRON MAIDEN w solówach i VENOM w sekcji, i ten doskonały perkusyjno-basowy pochód - za to można kochać cały ten album, bas,kopniak, bas, kopniak, bas,bas,bas i znowu cztery kopniaki. Numer nazywa się LEPER MESSIAH, najlepszy na płycie, jakby wyjebac te nieszczęsne wokale...

ps
Swoja drogą, słuchając Newsted'a dziwię się, że go nie zatrzymali przecież to był "lek na całe zło" jak śpiewała niegdyś pewna pani...ale dość o tym.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-02-2013, 01:27

wlaczylem and justice for all i chuj. najlepsza metallica i kto się nie zgadza ten niech spierdala! :)
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

17-02-2013, 01:27

535 pisze: Czyli w skrócie w "kontekście".
Mistrzu, a w ogóle jakaś siła tkwi w tym wokalu?
owszem. jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) "śpiewanych" wokali w muzyce metalowej. jest agresja, jest melodia, nie ma pedalskiego piania.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-02-2013, 01:28

Cthulhu R'lyeh fhtagn.
Cthulhu R'lyeh fhtagn.
Cthulhu R'lyeh fhtagn.
Kerosene keeps me warm.
535

17-02-2013, 01:38

Mistrz pisze:
owszem. jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) "śpiewanych" wokali w muzyce metalowej. jest agresja, jest melodia, nie ma pedalskiego piania.
Tego się właśnie bałem. Tego, że ktoś napisze, że sympatyczny James potrafi śpiewać. Widać, że w Twej szkole lekcje śpiewu zawiesili już dawno. To jest ostatnia, rzecz o którą można podejrzewać tego wokalistę. Tak sobie pomyślałem, jak znajdujesz Epicus Doomicus Metallicus na tle Master of Puppets w kwestii śpiewu? Bo to że płyta Szwedów jest lepsza , nikomu poważnemu nie muszę tłumaczyć.To chyba ten sam rocznik, choć nie wiem kiedy dorwał to Fenriz.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-02-2013, 01:46

535 pisze: Tego się właśnie bałem. Tego, że ktoś napisze, że sympatyczny James potrafi śpiewać.
Ja też tego się obawiałem od zawsze. Nie tyle czepiania się samego Hetfielda, co tej pokrętnej logiki. Bo jak się tak bliżej przyjrzeć, to nie ma wielu metalowych muzyków, którzy potrafią grać czy śpiewać. Ale co z tego?
Kerosene keeps me warm.
535

17-02-2013, 02:23

83koper83 pisze:
535 pisze: Tego się właśnie bałem. Tego, że ktoś napisze, że sympatyczny James potrafi śpiewać.
Ja też tego się obawiałem od zawsze. Nie tyle czepiania się samego Hetfielda, co tej pokrętnej logiki. Bo jak się tak bliżej przyjrzeć, to nie ma wielu metalowych muzyków, którzy potrafią grać czy śpiewać. Ale co z tego?
Co z tego? No nic. Tylko tyle, że nie ma powodu do kultu i chwalenia się, byle tytułami na najlepszego pieśniarza w tej dziedzinie, czym uwielbiają szermować zdesperowani fani, jakby zapominając o tym, że wybrali czytelnicy Bravo Girl. Thrash'em All w łapie nigdy nie miałeś, albo podsumowania ze Skały? Co tu tłumaczyć? Czego więcej chcesz się dowiedzieć?
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-02-2013, 02:28

Ale kto tu szermuje, kto okłada interlokutorów zwiniętym w rulon egzemplarzem "Bravo" czy nawet "Bravo Girl"? Dlaczego dyskusję mamy równać do najmniejszego... itd.
Kerosene keeps me warm.
535

17-02-2013, 02:34

83koper83 pisze:Ale kto tu szermuje, kto okłada interlokutorów zwiniętym w rulon egzemplarzem "Bravo" czy nawet "Bravo Girl"? Dlaczego dyskusję mamy równać do najmniejszego... itd.
Ja nie odnoszę się konkretnie do Ciebie, tylko do skali makro zagadnienia. Niestety tak sprawa, przynajmniej z mojej strony, wygląda. Takie padały argumenty i to jednak, sam przyznasz, jest zabawne, bez względu na to ile kto ma nasrane na pagonach.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-02-2013, 02:45

He, he, to jako że ja mam mało na pagonach, to napiszę parę słów prawdy:
- Lars Ulrich to dobry perkusista,
- DSO to nie są bezpośredni spadkobiercy Coltrane'a,
- W każdym, najprostszym akordzie durowym czy molowym jest element dysonansowy,
- Coca-cola jest lepsza, niż Pepsi,
- Ona tańczy dla mnie...
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-02-2013, 02:47

- TSOL jest zajebiste

Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-02-2013, 02:51

- Christ Illusion>>>GHUA,
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-02-2013, 02:53

- chyba Cie pojebalo ! wszak: Payback

ide spac
535

17-02-2013, 02:57

83koper83 pisze:He, he, to jako że ja mam mało na pagonach, to napiszę parę słów prawdy:
- Lars Ulrich to dobry perkusista,
- DSO to nie są bezpośredni spadkobiercy Coltrane'a,
- W każdym, najprostszym akordzie durowym czy molowym jest element dysonansowy,
- Coca-cola jest lepsza, niż Pepsi,
- Ona tańczy dla mnie...
Drugie od końca - pierdolisz, pierwsze? Nie wiem , został wybrany kilka razy najlepszym, to pewnie dobry, ale mogę przytoczyć pewną notkę z czsopisma "Na Przełaj". Brzmiało to mniej więcej tak , że jedynym, prócz Larsa Ulricha (Metallica) perkusistą, który wytrzymywał, na pełnych obrotach ponad 90-minutowy koncert, był Dave Lombardo... Słuchając w tamtym czasie próbek koncertowych Mety, nie byłem w stanie uwierzyć w to pierwsze...

edit
drugie - bezpośrednio to DSO jebie z V oraz VBE i dobrze, by tym "kultem" się zająć, miast kwestionować znaczenie BS.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

17-02-2013, 03:10

Ja poważnie nie wiem, skąd się wzięła ta nagonka na Ulricha. Te wszystkie śmieszne podsumowania, nagrody czytelników itp. są, oczywiście, ch... warte. Wrrrróć, tzn. wiem, skąd się wzięła nagonka na Ulricha, wzięła się stąd, że w paru wywiadach pan Lars zaprezentowal się jak buc, ze sprawy Napstera się wzięła, a także stąd, że wraz z wejściem w lata 90-te panowie z Metallicy postanowili zostać gwiazdami rocka.
Natomiast Ulrich znany był z tego, że potrafił trzymać prawie idealny "time". W związku z mnogością dostępnych nagrań z koncertów Mettalicy, jest też mnogość uwiecznionych na taśmie wpadek. Ale każdy się czasem posypie. Lombardo na początku lat 90-tych pierdolił na żywo stopy, on czym sam mówi w wywiadach, więc o co kaman???
Kerosene keeps me warm.
535

17-02-2013, 03:23

Ja się nie znam na muzyce, a tym bardziej na poszczególnych jej elementach. Zapytaj profesora.
Wiem z pewnością, że Ulrich to facet klepiący w bębny w zespole Metallica, żaden bóg, i to wiem od bardzo dawna, więc nie róbcie z wujka, dodatkowo idioty.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

17-02-2013, 06:29

535 pisze:
Mistrz pisze:
Tego się właśnie bałem. Tego, że ktoś napisze, że sympatyczny James potrafi śpiewać. Widać, że w Twej szkole lekcje śpiewu zawiesili już dawno. To jest ostatnia, rzecz o którą można podejrzewać tego wokalistę. Tak sobie pomyślałem, jak znajdujesz Epicus Doomicus Metallicus na tle Master of Puppets w kwestii śpiewu? Bo to że płyta Szwedów jest lepsza , nikomu poważnemu nie muszę tłumaczyć.To chyba ten sam rocznik, choć nie wiem kiedy dorwał to Fenriz.
LOL

MASTER OF PUPPETS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>przepaść>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>dyskografia CANDLEMASS

aż się forum rozjebało od tej przepaści

wokale Hetfielda na AJFA czy MOP to jedne z najlepszych wokali w thrashu, wiadomo, że znajdą się tacy co powiedzą, że to gówno i liczy się tylko Souza albo Baloff, jebać. Hetfield to nie tylko świetny wokalista, ale i fenomenalny gitarzysta rytmiczny, kompozytor i aranżer, również znakomity tekściarz. Wielka postać. Wywiad z panem z Exhumed bardzo fajny, też jestem dalej fanem i zawsze będę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-02-2013, 08:12

jesteś głupi ;ddd
535

17-02-2013, 10:40

Zenek pisze:
LOL

MASTER OF PUPPETS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>przepaść>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>dyskografia CANDLEMASS

aż się forum rozjebało od tej przepaści

wokale Hetfielda na AJFA czy MOP to jedne z najlepszych wokali w thrashu, wiadomo, że znajdą się tacy co powiedzą, że to gówno i liczy się tylko Souza albo Baloff, jebać. Hetfield to nie tylko świetny wokalista, ale i fenomenalny gitarzysta rytmiczny, kompozytor i aranżer, również znakomity tekściarz. Wielka postać. Wywiad z panem z Exhumed bardzo fajny, też jestem dalej fanem i zawsze będę.
Zenku, sam przyznasz, że trudno polemizować z kimś, kto jednej z najwybitniejszych płyt w metalu W OGÓLE, słucha z telefonu komórkowego i pierdoli o zjebanym jej brzmieniu.
ODPOWIEDZ