METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: METALLICA

11-02-2013, 12:34

Lars chuj wozi gnój na gumowych taczkach, pije pali konia wali, w dupie ma robaczka!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

11-02-2013, 12:35

Black album to przede wszystkim jedna z najmniejszych płyt w galaktyce, a czy komercyjna to najmniejszy problem :)

Edit rofl, najnudniejszych miało być xd
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-02-2013, 12:36

Jak się cieszę, że nigdy nawet nie przesłuchałem tego Czarnego Albumu i kompletnie mi ten zespół zwisał i powiewał.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
[V]

11-02-2013, 12:37

RippingHeadache pisze:
Mort pisze:Czarny album i Load to wypłynięcie na szerokie i inne wody niz thrash metalowa kaluza w ktorej taplali sie na pierwszych trzech plytach. O odcinaniu kuponów w tym przypadku, nie moze być mowy.
Czarny album i Load to kolejne etapy przystosowywania wcześniejszego stylu dla potrzeb masowego słuchacza, co rozpoczęło się na "...And Justice For All". Kompromis stylistyczny plus wsparcie wielkiej wytwórni spowodowały to, że m.in. dlatego tak długo toczy się tu ta dyskusja.
typowy metaluchowy argument.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-02-2013, 12:37

Vulture cie pobije
Mort
rasowy masterfulowicz

11-02-2013, 12:38

Mnie czarny album nie nudzi. To najlepsza, razem z Kill'em All płyta Metalliki ;)
I AM MORBID
[V]

11-02-2013, 12:39

Lykantrop pisze:Jak się cieszę, że nigdy nawet nie przesłuchałem tego Czarnego Albumu i kompletnie mi ten zespół zwisał i powiewał.
hipster model 2.0
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-02-2013, 12:40

[V] pisze:
Lykantrop pisze:Jak się cieszę, że nigdy nawet nie przesłuchałem tego Czarnego Albumu i kompletnie mi ten zespół zwisał i powiewał.
hipster model 2.0
W takim razie hipsterem byłem już w latach 90 :D
[V]

11-02-2013, 12:42

słuchałeś pewnie NASTY SAVAGE i WHIPLASH zamiast METALLIKI ,tych sprzedajnych kurew show biznesu które zdradziły prawdziwy metal;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-02-2013, 12:50

Nie no, prawdę mówiąc to jakoś nigdy nie byłem kosmopolitą i zawsze bardziej mi pasowało to co się działo na starym kontynencie. I też koło chuja mi lata, że byli biznesmenami, potrafiłem bezgranicznie wielbić Iron Maiden, którzy zdaje się podobne kwoty albo i większe mieli na kontach. Nie wiem skąd to moje uprzedzenie, ale wkurwiało mnie w Metallice dosłownie wszystko, maniera wokalna tlenionego tupecika, kwadratowość, patetyczne balladki... Właściwie to do "Master of Puppets" jeszcze jakoś to mogę znieść, ale na "And Justice..." zaczęło się coś, co mi przez kichy nie przechodzi. Zwyczajnie mnie nudzi ta płyta i jakoś tak zohydziła mi dalszą przygodę z tym zespołem. Jeszcze w 97 r. coś mi odbiło i kupiłem sobie taśmę z "Reload". Nie wiem co można powiedzieć o nim więcej, poza tym że to poprawny rockowy album i wybitnie koncertowe granie. Takie Dragostea din tei heavy metalu - raz posłuchasz i już linię melodyczną znasz na blachę. Doszukiwanie się tutaj namiastki zajebistości czy geniuszu to dla mnie niezrozumiała sprawa.

Ps. Za WHILPLASH to niespecjalnie przepadam :)
[V]

11-02-2013, 13:01

no to coś na rozluźnienie atmosfery

;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-02-2013, 13:05

zajebiste,zwlaszcza jak zajebali gitare kirkowi :D rozumiem ze po tym napisali fade to black?
535

11-02-2013, 13:24

Ja się nie dziwię, że w dyskusji pojawiają się, zupełnie niepotrzebne przecież, napięcia. To jest niezwykle frustrujące, być fanem WIELKIEGO zespołu jakim, bez wątpienia jest METALLICA, który ostatnią tak naprawdę liczącą się kwestię w ogólnie rozumianej muzyce ekstremalnej, wypowiedział ćwierć wieku temu. Dodatkowo duża część kibiców, zna te fakty jedynie z historii, co pogłębia stan wkurwienia. Takie lizanie lizaka, przez brudną szybę, niestety. Łączę się z Wami w "bulu" Koledzy. Zawsze możecie na mnie liczyć.
Raf
w mackach Zła

11-02-2013, 14:15

Riven pisze:Z tymi koncertami metalici... owszem są super. jako widowiska. pytanie jak wyszliby na mniejszej scenie, bez pirotechniki, laserow i całej tej dramaturgii. zostałby lars który nie potrafi grać własnych utworów, kirk który gra cholernie nieprecyzyjnie i James, któremu często już brakuje tchu. ja wiem czy oni tak niszczą koncertowo? jako artyści, tak, jako zespół metalowy- śmiem wątpić , taki overkill zjada ich na śniadanie energia i brzmieniem, a goście są w podobnym wieku.
coś tu fantazjujesz kolego, byłem na kilku ostatnich koncertach Metallicy i Overkill w Polsce i nie zauważyłem aby w czymkolwiek Overkill zjadał Metallicę na żywo, a już zwłaszcza brzmieniem, a sam bassman Metallicy (tak ta czarna małpa jak niektórzy wołają) pod względem żywiołowości zostawia w tyle cały Overkill, a Bobby Ellsworth coraz słabszy, ledwo wybiegnie zza kolumn (ten jego stały powtarzany numer z chowaniem się i wybieganiem) i już ma zadyszkę, wcale nie wygląda to tak różowo
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-02-2013, 14:20

zrelacjonowałem tylko swoje subiektywne odczucia. ja nawet specjalnie nie przepadam za overkill, natomiast koncert w Warszawie, zdaje się w 2010 roku, był totalnie zajebisty. oczywiście widzalem tez lepsze, ale nie chce podawac nazw na V i S .. :).

ale spoko - koncert metallici który miałem okazje widzieć miesci się w top15 najlepszych na jakich byłem :)
Raf
w mackach Zła

11-02-2013, 14:34

Riven pisze:zrelacjonowałem tylko swoje subiektywne odczucia. ja nawet specjalnie nie przepadam za overkill, natomiast koncert w Warszawie, zdaje się w 2010 roku, był totalnie zajebisty. oczywiście widzalem tez lepsze, ale nie chce podawac nazw na V i S .. :).
Byłem na tym koncercie i tez go zapamiętałem jako świetny ale po prostu jednocześnie nie stwierdzam aby kasowali nim występy Metallicy, Overkill po prostu gra intensywniej bo nie ma ballad typu 'Nothing Else Matter' więc inaczej to w ogóle wygląda.
Awatar użytkownika
Drone

11-02-2013, 14:42

Panowie, błagam, piszcie po polsku. Przykłady: byłem na koncercie METALLIKI. Lubię METALLIKĘ od trzech dekad. Gardzę METALLIKĄ itd. Formy "Metallicy" czy "Metallici" są niepoprawne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-02-2013, 15:46

Raf pisze:
Riven pisze:zrelacjonowałem tylko swoje subiektywne odczucia. ja nawet specjalnie nie przepadam za overkill, natomiast koncert w Warszawie, zdaje się w 2010 roku, był totalnie zajebisty. oczywiście widzalem tez lepsze, ale nie chce podawac nazw na V i S .. :).
Byłem na tym koncercie i tez go zapamiętałem jako świetny ale po prostu jednocześnie nie stwierdzam aby kasowali nim występy Metallicy, Overkill po prostu gra intensywniej bo nie ma ballad typu 'Nothing Else Matter' więc inaczej to w ogóle wygląda.
akurat nothing else matters jest przydatne, bo można wtedy z czystym sumieniem wyjść się odlać, na slayerze trzeba nakurwiac non stop bo przecież nie ma pitupitu i zal wychodzić w jakimkolwiek momencie. zaluje trochę, ze nie poszedłem na koncert mety w zeszłym roku, bo zdaje się, ze mieli bardzo oldskulowa setliste.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

11-02-2013, 15:55

A to żeby mieć coś do powiedzenia w muzyce, trzeba mieć coś do powiedzenia tylko i wyłącznie w muzyce ekstremalnej? Pytanie do 535. Nie wsadzajcie się do getta jak czarnuchy ;)
Obrazek
Raf
w mackach Zła

11-02-2013, 16:54

Drone pisze:Panowie, błagam, piszcie po polsku. Przykłady: byłem na koncercie METALLIKI. Lubię METALLIKĘ od trzech dekad. Gardzę METALLIKĄ itd. Formy "Metallicy" czy "Metallici" są niepoprawne.
a formy typu AJFA, MOP, KEA są poprawne ?
ODPOWIEDZ