+1 panicz Nerwowy naprawdę pochodzi z wyższych sfer i wie co to klasa!!!!! :-)Nerwowy pisze:Galibier to już żadna elegancja a czysty szpan, zresztą Veyron też jest niebezpiecznie blisko przekroczenia granicy dobrego smaku. Aston to auto dla dżentelmena, nowe Bugatti dla szejka naftowego czy innego rosyjskiego oligarchy, któremu od bogactwa poprzewracało się w dupie. Jeśli już wydawać absurdalnie wielkie pieniądze na samochód to z klasą:Nasum pisze:Bugatti Galibier to zupełnie co innego - przy nim rzeczywiście Astony nie stały. Tutaj powiedziałbym że to wyżyny klasy, elegancji, i piekielnego piekna.
http://mecanicaaldia.files.wordpress.co ... ion-11.jpg
A ten Veyron 1945 to zajebista transgresja: nowoczesny Veyron + starocie Bugatti + Beetle czyli najważniejszy model w historii koncernu będącego obecnie właścicielem marki. Mózg rozjebany.
Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Motoryzacja ogółem
all the monsters will break your heart
-
- rasowy masterfulowicz
fakt, teraz doczytalem, ze to koncept. ale serio to auto jest paskudnenicram pisze:Większość starych, ekskluzywnych samochodów nie miało lusterek.Pan_Kimono pisze:tak z ciekawosci - gdzie ten koszmarek ma lusterka?
KVLT lizania CZASZKI
- nicram
WOW! Nieźle, objętość dostępna tylko motoryzacyjnym bogom! :-DLykantrop pisze:Kiedyś byłem "służbowo" u gościa, który miał fioła na punkcie takich zabytkowych aut. Jak mi pokazał niewinny kabriolet i oznajmił, że pali średnio 45l/100 km to wymiękłem. Nie dziwię się, że takie auta głównie garażują i od święta wyjeżdżają na ulice :)nicram pisze:Paliło chyba dużo zważywszy na 12.7 litrowy silnik i moc około 300 KM. Dokładnych danych nie jestem w stanie podać, ale zbiornik paliwa miał pojemność 190 l...:-)Lykantrop pisze:Z ciekawości - ile takie coś pali?
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Cadillaci też niektóre palą po 40l/100 średnio. Inna sprawa, że w USA paliwo jest dwukrotnie tańsze... :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Bugatti, Aston Martin, Rolce Roys..... a ja sie kurwa zastanawiam kiedy w swojego złoma przestanę pompować fortunę :)
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Nowy mercedes CLA. Fantastyczny wyglad
A tu ciekawostka, reklama tego meska zrobiona na przerwe superbowl. Klasa
http://youtube.com/#/watch?v=oPNr0_6MnDo
A tu ciekawostka, reklama tego meska zrobiona na przerwe superbowl. Klasa
http://youtube.com/#/watch?v=oPNr0_6MnDo
niech to miejsce niebawem zniknie
- Castor
- weteran forumowych bitew
Porównując nasze zarobki, a tych z usa to nie dwa, a dużo dużo więcej razy.Lykantrop pisze:Cadillaci też niektóre palą po 40l/100 średnio. Inna sprawa, że w USA paliwo jest dwukrotnie tańsze... :)

- Morph
- Kontakt:
Myślisz, że w USA to takie kokosy robią?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Zenek
Rozpedzajac się do 400 km/h można mieć w dupie poczucie dobrego smaku :Dnicram pisze:+1 panicz Nerwowy naprawdę pochodzi z wyższych sfer i wie co to klasa!!!!! :-)Nerwowy pisze:Galibier to już żadna elegancja a czysty szpan, zresztą Veyron też jest niebezpiecznie blisko przekroczenia granicy dobrego smaku. Aston to auto dla dżentelmena, nowe Bugatti dla szejka naftowego czy innego rosyjskiego oligarchy, któremu od bogactwa poprzewracało się w dupie. Jeśli już wydawać absurdalnie wielkie pieniądze na samochód to z klasą:Nasum pisze:Bugatti Galibier to zupełnie co innego - przy nim rzeczywiście Astony nie stały. Tutaj powiedziałbym że to wyżyny klasy, elegancji, i piekielnego piekna.
http://mecanicaaldia.files.wordpress.co ... ion-11.jpg
A ten Veyron 1945 to zajebista transgresja: nowoczesny Veyron + starocie Bugatti + Beetle czyli najważniejszy model w historii koncernu będącego obecnie właścicielem marki. Mózg rozjebany.

- Nerwowy
No właśnie. I dlatego Veyrona należy traktować tylko i wyłącznie jako arcydzieło inżynierii a styl pozostawić innym markom.Zenek pisze: Rozpedzajac się do 400 km/h można mieć w dupie poczucie dobrego smaku :D
A teraz o czymś bardziej przyziemnym. Coraz bardziej denerwuje mnie to co się porobiło w kwestii silników - wycofali wolnossące 1.6 z Fiesty Sport i zastąpili je litrowym ecoboostem. Jeszcze gorzej wygląda sytuacja w grupie VW. Przecież tam ciężko w tej chwili o jakiś sensowny silnik nie mówiąc już o tym, że na przykład w poprzedniej Ibizie FR było 1.8 Turbo czyli jedna z bardziej udanych jednostek napędowych koncernu VW o potencjale mocy grubo przekraczającym 200 koni (dokładnie 225 w Leonie Cupra). Teraz jesteśmy skazani na 1.2/1.4 TFSI - już widzę te jednostki po 200 000 km nie mówiąc już o jakimkolwiek tuningu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
Obecne silniki to już osobna kwestia. Zdaje się, że wszyscy doszli do podobnych wniosków co producenci żarówek jakiś czas temu. Nie produkujmy silników trwałych, ale jednorazowe, tak żeby klient za 5 lat musiał kupić cały nowy samochód...
- Zenek
Teraz chyba nie ma produktu produkowanego bez celowego postarzania.
http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU
http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Własnie zrobiłem sobie powtórkę Top Gear s14e04 i musze powiedzieć, że bardzo fajnie to autko wygląda: http://otomoto.pl/renault-twingo-rs-cup ... 10617.html
Tanie nie jest, ale chyba wolałbym takiego małego pomykacza niż jakąś salonową krowę.
Tanie nie jest, ale chyba wolałbym takiego małego pomykacza niż jakąś salonową krowę.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- Kontakt:
Twingacz w RSie zajebisty 8-). Cho z bliska trochę traci.
- Nerwowy
Reno dobrze robi trzymając się wolnossących silników w ty RSkach. Lekki samochód z mocnym, kręcącym się wysoko motorem = win.
- Morph
- Kontakt:
Już się nie trzyma, nowe Clio RS dostanie TCe.
- Nerwowy
No tak.
- Castor
- Morph
- Kontakt:
To myśl :DCastor pisze:Tak właśnie myślę.Morph pisze:Myślisz, że w USA to takie kokosy robią?