PORTAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: PORTAL
Mi tam się nowa płyta bardzo podoba ,ale coś mi się wydaję że mało popularne jest na masterfulu mitochondrion a to także super mózgojebna muzyka
- Self
- rasowy masterfulowicz
To że mało o tym pisze się na forum nie oznacza, że nikt nie zna, wprost przeciwnie. Obie płyty zajebiste zresztą i z dużą dawką australijskiego gruzu included, racja. A nowy Portal też trzeba będzie obadać, skoro same pozytywne opinie wygłaszacie.
Mitochondrion bardzo bardzo lubię, chociaż preferuję debiut.vicek pisze:Mi tam się nowa płyta bardzo podoba ,ale coś mi się wydaję że mało popularne jest na masterfulu mitochondrion a to także super mózgojebna muzyka
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No właśnie mam podobnie. Ciekawy zespół, intrygująca i oryginalna muzyka, ale zdecydowanie nie jest to granie, do którego często będę wracał. W zasadzie z poprzednich płyt wracam tylko do "Outre", a i to rzadko. Nowe kawałki, na tyle na ile słyszałem brzmią bardziej strawnie, możliwe, że za sprawą brzmienia i zapewne chętnie posłucham płyty, ale nie robie sobie zbyt wielkich oczekiwań i nagle zapałam uwielbieniem do Portal.Karkasonne pisze:Bardziej przejrzysta produkcja i to na pewno na plus, ale to nie jest jednak muzyka która mnie kręci. Wybił mi się tylko jeden riff z "Orbmorphia". Ale własnego spojrzenia na świat nie można im odmówić.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
już mam:
PORTAL - VEXOVOID digiCD. nówka/folia

45 zł + poczta
tylko mail -> malignantvoices@gmail.com
PORTAL - VEXOVOID digiCD. nówka/folia

45 zł + poczta
tylko mail -> malignantvoices@gmail.com
- Sova
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
kolejny juz mówi slangiem polo alkoholo ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
bo wypada cos napisac a nie wklejac foty i kasować siano, prawda ? ;)Pan_Kimono pisze:a ten jak reklamuje:D
-
- rasowy masterfulowicz
czekamy na trajler ;)Sova pisze:bo wypada cos napisac a nie wklejac foty i kasować siano, prawda ? ;)Pan_Kimono pisze:a ten jak reklamuje:D
KVLT lizania CZASZKI
- Godplayer
- w mackach Zła
A ten digi to tez na bogatości , czy na odpierdol ?Sova pisze:noo, elegancka płyta. na pełnej bogatości.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
jest ok. ma 16 stronicowy booklet, z grafikami, tekstami, fotkami. pierwsza i ostatnia strona książeczki jest matowo/przeźroczysta - jak w zaproszeniach na ślub czy inną, tfu, komunię św. ;))Godplayer pisze:A ten digi to tez na bogatości , czy na odpierdol ?Sova pisze:noo, elegancka płyta. na pełnej bogatości.
ed. tak to wygląda:

- Godplayer
- w mackach Zła
Albo jak we wkładce do jedynki Meathook Seed :) Spoko , a ja znalazłem jeszcze coś takiego > http://www.profoundlorerecords.com/wp-c ... 30x630.jpgSova pisze:jest ok. ma 16 stronicowy booklet, z grafikami, tekstami, fotkami. pierwsza i ostatnia strona książeczki jest matowo/przeźroczysta - jak w zaproszeniach na ślub czy inną, tfu, komunię św. ;))Godplayer pisze:A ten digi to tez na bogatości , czy na odpierdol ?Sova pisze:noo, elegancka płyta. na pełnej bogatości.
- Skaut
Słucham sobie Vexovoid i jakiś taki "luźny w gaciach" mi się ten materiał wydaje. Niby wszystko ok, ale jakoś chaosu mniej, zegarów mniej, strachu pratycznie w ogóle. Zbyt klarownie i "przejrzyście" to wszystko brzmi. Czegoś tutaj ewidentnie brakuje. Nie jest to zła płyta, ale jakaś taka zbyt przyjazna w porównaniu z Seepia czy Outre.
Coś tam było! Człowiek!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
W końcu zaczęli grać muzykę połączoną z hałasem zamiast samego hałasu i już źle. Ehhh...
Bardzo dobra płyta.
Bardzo dobra płyta.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem jak to uargumentować. Z pozostałych longów to umiarkowanie lubię właściwie tylko "Outre". Przy "Seepia" i "Swarth" ziewam gdzieś w połowie bo zlewają mi się w jedną wielką mase blastów, wokali (zajebistych swoja drogą) i szaleńczego napierdalania po gryfacj z 38 strunami. "Vexovoid" ma więcej przestrzeni, miejsc na odech, na przykucie słuchacza motywem od którego gacie spadają (no kurwa, zwolnienie w "Curtains" anyone?) zachowując w tym samym momencie zły, oślizgły i "starożytny" klimat którego moim zdaniem jest tam na tony.
-
- weteran forumowych bitew
Rzecz w tym, że to takie grzeczne zło. Takie wygłaskane, żeby sobie słuchacz krzywdy nie zrobił przy słuchaniu. Można odpalić Vexovoid i kontemplować zło i starożytne świątynie, siedząc w fotelu przed kompem, popijając kawę i myśląc, "o, jakie wielkie zło".To jak róznica między oglądaniem holyłódzkiego filmu o starożytnych mumiach co wracają do życia, a byciem samemu ćwiartowanym na ołtarzu; może trochę hiperbolizuję, ale mniej więcej o to w tym chodzi.Alsvartr pisze: "Vexovoid" ma więcej przestrzeni, miejsc na odech, na przykucie słuchacza motywem od którego gacie spadają (no kurwa, zwolnienie w "Curtains" anyone?) zachowując w tym samym momencie zły, oślizgły i "starożytny" klimat którego moim zdaniem jest tam na tony.
W zasadzie bardzo podobny problem dotyczy obu płyt HAIL OF BULLETS, ta sama zasada.
Żeby nie było, mi się Vexovoid, pomimo tej zbytniej oczywistości całkiem podoba, klimat jest bardzo spoko, ale w porównaniu do chociażby Outre (nie mówiąc o Seepia) to jest jednak klasa niżej.
Ostatnio zmieniony 03-03-2013, 09:55 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Skaut
ano coś w ten deseń.Baton pisze:Rzecz w tym, że to takie grzeczne zło. Takie wygłaskane, żeby sobie słuchacz krzywdy nie zrobił przy słuchaniu. Można odpalić Vexovoid i kontemplować zło i starożytne świątynie, siedząc w fotelu przed kompem, popijając kawę i myśląc, "o, jakie wielkie zło".To jak róznica między oglądaniem holyłódzkiego filmu o starożytnych mumiach co wracają do życia, a byciem samemu ćwiartowanym na ołtarzu; może trochę hiperbolizuję, ale mniej więcej o to w tym chodzi.Alsvartr pisze: "Vexovoid" ma więcej przestrzeni, miejsc na odech, na przykucie słuchacza motywem od którego gacie spadają (no kurwa, zwolnienie w "Curtains" anyone?) zachowując w tym samym momencie zły, oślizgły i "starożytny" klimat którego moim zdaniem jest tam na tony.
Żeby nie było, mi się Vexovoid, pomimo tej zbytniej oczywistości całkiem podoba, klimat jest bardzo spoko, ale w porównaniu do chociażby Outre (nie mówiąc o Seepia) to jest jednak klasa niżej.
Coś tam było! Człowiek!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie będę sie kłócił, bo to już kwestia tego co się komu bardziej podoba. Faktem jest że "Vexovoid" nie jest tak intensywny i gęsty jak reszta ich nagrań. Dla mnie to zdecydowany plus.