DARKSPACE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Loathe
- postuje jak opętany!
Re: DARKSPACE
Kwintesencja:http://www.youtube.com/watch?v=3tkiDlQ8ggU
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Loathe
- postuje jak opętany!
Klimat przez duże kurwa K! Panocku. Zdecydowanie mój ulubiony zespół ever.Lykantrop pisze:Łoooobooosz...Loathe pisze:Lepiej sluchać w całości. Darkspace to absolutni geniusze, ale podejrzewam, że sama struktura CIę odstraszy (długie utwory, niezrozumiale wokale, mocno przesterowane gitary i hałas).
Nic, naprawdę nic nie pomoże
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie no, to rispekt. Jesteś taki nieszablonowy. :DLoathe pisze:Zdecydowanie mój ulubiony zespół ever.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Loathe pisze:Kwintesencja:http://www.youtube.com/watch?v=3tkiDlQ8ggU

Jednak nie dla mnie. Nie podoba mi się.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Właśnie posłuchałem tego Darkspace po raz pierwszy w życiu... I co tu dużo mówić, wzięli wszystko co chujowe z rannego Emperor i wynieśli na piedestał.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie słyszę podobieństw.
Gdyby ktoś chciał CD pisać na pryw.
Gdyby ktoś chciał CD pisać na pryw.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Wczoraj pierwszy raz widziałem Darkspace na żywo w Bernie. 80 minutowy set w sporym klubie, wszystko zaaranżowane pod Darkspace, idealne warunki. Mam ich wszystkie płyty i po tym koncercie stwierdzam, że podobnie jak nagrania video na YT, nie są niczym ponad trailer do realnej podróży na statku Darkspace.
Brzmieli nieporównywalnie lepiej niż na studyjnych produkcjach. Totalny ciężar i selektywność, do tego te realne wibracje i MAGIA. Od początku do końca nie powiedzieli ani słowa do publiki. Zaczęli jakimś nowym numerem bez wokali z zajebistym rytmicznym riffem. Przez te prawie półtorej godziny stałem tam jak wryty. Nie wypiłem ani kropli alko. Niepodrabialna, jedyna w swoim rodzaju sztuka. Po Celtic Frost i Samael kolejni Twórcy z Helwecji.
Chciałbym aby nowy album brzmiał tak jak ten koncert. Był tam koleżka z Niemiec, przejechał 700 km w jedną stronę :)
Brzmieli nieporównywalnie lepiej niż na studyjnych produkcjach. Totalny ciężar i selektywność, do tego te realne wibracje i MAGIA. Od początku do końca nie powiedzieli ani słowa do publiki. Zaczęli jakimś nowym numerem bez wokali z zajebistym rytmicznym riffem. Przez te prawie półtorej godziny stałem tam jak wryty. Nie wypiłem ani kropli alko. Niepodrabialna, jedyna w swoim rodzaju sztuka. Po Celtic Frost i Samael kolejni Twórcy z Helwecji.
Chciałbym aby nowy album brzmiał tak jak ten koncert. Był tam koleżka z Niemiec, przejechał 700 km w jedną stronę :)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
I gdzie ci wszyscy fani Darkspace się podziali, skoro taka cisza w temacie? :)Sova pisze:Darkspace "-I" CD zamówione.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
dobre to "-I" wam poem.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Biały
- w mackach Zła
Darkspace bdb kapela ale imo do Oranssi Pazuzu w tych klimatach się nie umywa.
- Lykantrop
Ale co ma piernik do wiatraka?Biały pisze:Darkspace bdb kapela ale imo do Oranssi Pazuzu w tych klimatach się nie umywa.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Biały
- w mackach Zła
ano to, że oba te zespoły poruszają się w pewnej stylistyce "space black metalu"
- Lykantrop
To coś jak ultraprogressive vegetarian hardcore albo super black metal?
-
- rozkręca się
tera to żeś dojebałBiały pisze:ano to, że oba te zespoły poruszają się w pewnej stylistyce "space black metalu"
-
- rozkręca się
swoja drogą z zespołów faktycznie podobnych mnie rozpierdolił trist niemiecki - hin (utwór 1h) bardziej monotonne i powtarzalne, ale ten klimat mnie jakoś lepiej łapie niż w darkspace. alrakis też niczego sobie
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Trwamy w modlitwie i radosnym oczekiwaniuLykantrop pisze:I gdzie ci wszyscy fani Darkspace się podziali, skoro taka cisza w temacie? :)Sova pisze:Darkspace "-I" CD zamówione.
- Biały
- w mackach Zła
będziemy się teraz bawić w szachowanie pojęciami? przecież to jasne w jakiej tematyce porusza się ta muzyka, więc nie wiem po co nakręcasz ten tematLykantrop pisze:To coś jak ultraprogressive vegetarian hardcore albo super black metal?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a Ty znudzony życiem że odkopujesz posty sprzed ponad miesiąca? :)Lykantrop pisze:I gdzie ci wszyscy fani Darkspace się podziali, skoro taka cisza w temacie? :)Sova pisze:Darkspace "-I" CD zamówione.