CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CULTES DES GHOULES
Płyta już jest. I gra dla mnie.
EDIT: Pierwszy numer i już jest zajebiście, malkontenci niech się cmokną w pompkę.
EDIT: Pierwszy numer i już jest zajebiście, malkontenci niech się cmokną w pompkę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
teraz już jestem pewny, że henbane to numero uno w ich dyskografii
Hjertet mitt slår i mørket
- Lykantrop
Rzadko tak mam, że już po pierwszym przesłuchaniu jestem na tak. Teraz tylko pora zweryfikować czy jest to płyta aż tak przystępna i ładna tylko z zewnątrz czy aż tak zajebista przy całej swojej prostocie.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
Kurde, narobiliście mi smaka;) Mam nadzieję, że będzie w skrzynce, jak wrócę do chaty.
'Come the Blessed Madness'
-
- weteran forumowych bitew
Jak to jest wydane?
Przesłuchałem kontrolnie raz, skasowałem i już wybieram spod łózka piniondze na cd, bo album wydaje się byc bardzo obiecujący. Świetny leśno - wiedźmowy klimat (dokładnie jak okładka), jaram się.
Przesłuchałem kontrolnie raz, skasowałem i już wybieram spod łózka piniondze na cd, bo album wydaje się byc bardzo obiecujący. Świetny leśno - wiedźmowy klimat (dokładnie jak okładka), jaram się.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Lykantrop
Standardowo wydane. Mosz ino wkłodko, płyto i kartko papieru z tykstami, hej.
- vicek
- zahartowany metalizator
i nic więcej nie potrzeba .Lykantrop pisze:Standardowo wydane. Mosz ino wkłodko, płyto i kartko papieru z tykstami, hej.
- Lykantrop
Trochę słaba czytelność, bo ciemna zieleń na czarnym tle to tak średnio kontrastuje, ale nie będę narzekał. Płyta jest bardzo dobra i cieszy mnie, że CdG nie poszli po te same środki co wcześniej, ale zrobili coś - po swojemu - nowego. Nie wiem czy akurat porównanie do Holy Death jest dobre, ale na pewno trochę tutaj Master's Hammer meets Denial of God :)
- COFFIN
Ale papier jest lepszy;) Tylko, żeby mi dzisiaj czasu wystarczyło:/
'Come the Blessed Madness'
-
- świeżak
Od wczoraj, to chyba 20 raz leci już... Arcydzieło!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
klisza srisza . to jest witching black / doom metal do chuja - a co mieli rozwodzić się nad głębią kotła i szukać w nim drugiego dna? CDG kultywuje to co Barathrum, Mortuary Drape, Countess czy Necromantia zapoczątkowali około 20 lat temu i robi to doskonale. śmiem twierdzić, że nikt już nie potrafi zrobić tego tak dobrze jak oni.Karkasonne pisze:Mogliby mieć własne spojrzenie, mniej lub bardziej oryginalne teksty, a to jest taka klisza, że ciężko wymyślić większą. Jakby to Besatt napisali to wszyscy by się obsrali ze śmiechu.
- Lykantrop
Bez przesadyzmu znowuż, starego Countess za gnoma tam nie słyszę (no... na poprzednich materiałach bardziej), ale fakt faktem nie wiem kto na takim poziomie jeszcze kultywuje tradycję Necromantia/ Mortuary Drape. Nie dziwi mnie, że słowa dezaprobaty płyną tylko spod palców Trocaków czy Karkasonne :)
Czy przypadkiem nie pisałem specjalnie dla Ciebie swojej greckiej listy, gdzie umieściłem też Necromantia?Lykantrop pisze:Bez przesadyzmu znowuż, starego Countess za gnoma tam nie słyszę (no... na poprzednich materiałach bardziej), ale fakt faktem nie wiem kto na takim poziomie jeszcze kultywuje tradycję Necromantia/ Mortuary Drape. Nie dziwi mnie, że słowa dezaprobaty płyną tylko spod palców Trocaków czy Karkasonne :)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
teraz to się czepiasz, jeśli zechcesz to usłyszysz, chociaż w tej wyliczance nie chodziło mi o bezpośrednie porównanie Henbane do MUZYKI Countess , myślałem że to oczywiste - bo tak przecież nie napisałem.Lykantrop pisze:Bez przesadyzmu znowuż, starego Countess za gnoma tam nie słyszę
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
napisze raz jeszcze
CO ZA PLYTA
pod pozorna przystepnoscia Henbane, kryja sie tajemne ksiegi czarnej magii, które przeczytają nieliczni. Dla wytrwałych nagroda bulgoczacy kociol z lulkiem, ktory kisi sie na gazie w tle!
CO ZA PLYTA
pod pozorna przystepnoscia Henbane, kryja sie tajemne ksiegi czarnej magii, które przeczytają nieliczni. Dla wytrwałych nagroda bulgoczacy kociol z lulkiem, ktory kisi sie na gazie w tle!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
+1manieczki pisze:napisze raz jeszcze
CO ZA PLYTA
Kurwa nie rozumiem malkontentów, pokażcie zespół który obecnie nie kopiuje kanonów będąc jednocześnie tak indywidualny
Hjertet mitt slår i mørket
- Lykantrop
Peste Noire.atr pisze:
Kurwa nie rozumiem malkontentów, pokażcie zespół który obecnie nie kopiuje kanonów będąc jednocześnie tak indywidualny
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A panicz lykantrop nadal uważa folkfuck folie za wypadek przy pracy?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sova
- rasowy masterfulowicz
pfff :) az sobie włączyłem The Book Of The Heretic i gęba mi się cieszy, jaki to jest kurwa album ! oczywiscie, że w CDG słyszę Countess. Idealny przykład jak prostymi środkami można uzyskać TAK wiele, podobnie jak w Henbane.Sova pisze:teraz to się czepiasz, jeśli zechcesz to usłyszysz, chociaż w tej wyliczance nie chodziło mi o bezpośrednie porównanie Henbane do MUZYKI Countess , myślałem że to oczywiste - bo tak przecież nie napisałem.Lykantrop pisze:Bez przesadyzmu znowuż, starego Countess za gnoma tam nie słyszę
zresztą za kilka dni siedzę z chłopakami w jednym brukselskim hotelu i jeśli nawet będą twierdzić inaczej to ich przekonam ;)