AGENT STEEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AGENT STEEL
Opowiadasz kompletne herezje. "Unstoppable Force" znali wtedy WSZYSCY.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lykantrop
LOLKarkasonne pisze:To kompletna bzdura, choćby dlatego, że mało kto pamięta (czy teraz raczej pamiętał) o nich. Ale posłucham tej płytki jeszcze dzisiaj, w sumie posłuchałem dość pobieżnie bo wydawało mi się średnio-dobre.
Ile Ty w ogóle masz lat?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Oczywiście, że tak i nie ma w co w ogóle na ten temat dyskutować.Drone pisze:Nie, nie, przynajmniej "Unstoppable Force" to jedna z najwybitniejszych płyt z czystym metalem z lat 80. I klasyka pełną gębą.
LOL. Jeśli ktoś słucha metalu od 6-7 lat, a swoją wiedzę czerpie tylko z masterfula to rzeczywiście może ulec takiemu wrażeniu :)Karkasonne pisze:To kompletna bzdura, choćby dlatego, że mało kto pamięta (czy teraz raczej pamiętał) o nich.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Ja przyznam się już popłynąłem z wartkim nurtem trendu. Odkurzam i wykopuję stare materiały wspomnianych oraz Warfare, Tokyo Blade, Savage Grace, Heavy Load i innych wspomnianych przez wieszcza :)
- Lykantrop
Tokyo Blade polecał? Kurwa, a jak ja im wystawiałem laurkę w moim temacie o zapomnianych perłach to każdy zlał. Zaraz zacznę obstawiać u bukmachera jakie kapele odkryje Gylve przy okazji następnej płyty :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
Tak jest. Ja zaś "chlasnąłem" nad kolanami niebieskie jeansy i rozglądam się za białymi adidasami za kostkę.SOWIX666 pisze:Ja przyznam się już popłynąłem z wartkim nurtem trendu. Odkurzam i wykopuję stare materiały wspomnianych oraz Warfare, Tokyo Blade, Savage Grace, Heavy Load i innych wspomnianych przez wieszcza :)
A widzisz coś, co by w moim poście zaprzeczało temu, co Ty napisałeś? Pewnie masz rację. Pewnie wtedy znali i słuchali wszyscy, nie zaprzeczam. :)Drone pisze:Opowiadasz kompletne herezje. "Unstoppable Force" znali wtedy WSZYSCY.Karkasonne pisze:To kompletna bzdura, choćby dlatego, że mało kto pamięta (czy teraz raczej pamiętał) o nich. Ale posłucham tej płytki jeszcze dzisiaj, w sumie posłuchałem dość pobieżnie bo wydawało mi się średnio-dobre.
A jakby ktoś czerpał wiedzą o Agent Steel tylko z Masterfula to nigdy by się chyba o ich istnieniu nie dowiedział. ;)
- Lykantrop
Tego pierwszego i drugiego jestem pewien, że tak. Co do ostatniego nie wiem. SATAN polecał sam Michael Jackson, więc nie przelewki. :-)Drone pisze:Czy polecał już RAVEN, SATAN, BLITZKRIEG?
Ostatnio zmieniony 27-01-2013, 21:39 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba jeszcze nie, pewnie wkrótce to zrobi i młodzież znów dowie się o kilku kapelach i stwierdzi, że to żadna klasyka bo klasyka to METALLICA i SLAYER :)Drone pisze:Czy polecał już RAVEN, SATAN, BLITZKRIEG?
- Drone
Fakt, że dziś się o nich nie mówi - ja też nie słyszałem tych płyt po reaktywacji z wyjątkiem paru numerów z internetu. Ale raczej wszyscy urodzeni przynajmniej 30-35 lat temu, a mający styczność z ówczesnym thrashem znają tę nazwę. Combat ich wydawało - a wtedy z tej wytwórni wychodziły poważne strzały.Karkasonne pisze:A widzisz coś, co by w moim poście zaprzeczało temu, co Ty napisałeś? Pewnie masz rację. Pewnie wtedy znali i słuchali wszyscy, nie zaprzeczam :)Drone pisze:Opowiadasz kompletne herezje. "Unstoppable Force" znali wtedy WSZYSCY.Karkasonne pisze:To kompletna bzdura, choćby dlatego, że mało kto pamięta (czy teraz raczej pamiętał) o nich. Ale posłucham tej płytki jeszcze dzisiaj, w sumie posłuchałem dość pobieżnie bo wydawało mi się średnio-dobre.
A jakby ktoś czerpał wiedzą o Agent Steel tylko z masterfula to nigdy by się chyba o ich istnieniu nie dowiedział;)
- Drone
Czytałem wywiad z SATAN kiedyś, w którym przytoczyli historię, jak to tantiemy za wydanie którejś płyty poszły na konto "prawdziwego" Michaela Jacksona, bo nikomu w angielskim odpowiedniku zaiksu nie przyszło do głowy, że może być jakiś inny Michael Jackson. :)Lykantrop pisze:Tego środkowego pierwszego i drugiego jestem pewien, że tak. Co do ostatniego nie wiem. SATAN polecał sam Michael Jackson, więc nie przelewki :-)Drone pisze:Czy polecał już RAVEN, SATAN, BLITZKRIEG?
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ja np. wierzę, że jak ktoś siedzi w metalu od 15-20 lat to kuma, że to klasyka. Nie w tym sęk. Pani Maria napisał, że pół roku temu odświeżał sobie dyskografię Agenta. A WSZYSCY inni, którzy tę muzykę rozumieją?Drone pisze:Nie, nie, przynajmniej "Unstoppable Force" to jedna z najwybitniejszych płyt z czystym metalem z lat 80. I klasyka pełną gębą.

KIEDYŚ TY OSTATNIO SŁUCHAŁ AGENT STEEL?
Kerosene keeps me warm.
- vicek
- zahartowany metalizator
Kurwa mać. Znam tyle kapel i tyle jeszcze nie znam. Przecież mi życia nie starczy na te wszystkie płyty...
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Ostatniego polecała Metallica już chyba od 1984 roku.Lykantrop pisze:Tego pierwszego i drugiego jestem pewien, że tak. Co do ostatniego nie wiem. SATAN polecał sam Michael Jackson, więc nie przelewki :-)Drone pisze:Czy polecał już RAVEN, SATAN, BLITZKRIEG?
- Drone
Metal Church, Sanctuary, Jag Panzer, nawet w wąskim kręgu... Lubię posłuchać Helstar, Meliah Rage (a tych ktoś zna?), rzadziej Virgin Steele, ale wiem, że AŻ TYLE to oni do tematu nie wnieśli, by nazwać ich ABSOLUTNĄ KLASYKĄ. Gdyby pojawił się tu kolejny temat kanonu power/speed/thrash, z ograniczeniem do 20-30 płyt, to wrzucilibyście tam Agent Steel?Maria Konopnicka pisze:Chyba jeszcze nie, pewnie wkrótce to zrobi i młodzież znów dowie się o kilku kapelach i stwierdzi, że to żadna klasyka bo klasyka to METALLICA i SLAYER :)
Widzę, że temat nabrał rozpędu. Gylve jedynie machał winylami, a tutaj zawiązuje się coś na kształt inkwizycji. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze przed północą zapłoną pierwsze stosy i polecą pierwsze głowy. Szkoda umierać w tak młodym wieku, czas pomyśleć o spokojnej przystani.
- vicek
- zahartowany metalizator
No zajebiste, ciężko mi powiedzieć czy Blitzkrieg jest lepszy w wykonaniu Mety czy oryginał, bo oba zajebiste.O, to to:
Doskonałość.